0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Μα γιατί συνάδελφε,τα λες αυτά;Ο φυσικός έχει δίκιο:όταν ίδρυσε πριν λίγο καιρό ο Καποδίστριας σχολεία τα μαθήματα μας δεν υπήρχαν,γι αυτό πρέπει να καταργηθούν.Για παράδειγμα,να καταργήσουμε την
σε αυτή την χώρα επικράτησε η νοοτροπία να λέει ο καθένας την άποψή του χωρίς να ακούει τι του λέει ο άλλος.
Σωστά, τι κι αν αποφοιτούν παιδιά από το Λύκειο δεν έχουν την παραμικρή ιδέα τι είναι πληθωρισμός και ΑΕΠ... Αρκεί να μην "τρώμε" ώρες από τους "πραγματικά χρήσιμους" στα σχολεία συναδέλφους (αλήθεια, με ποια κριτήρια ορίζονται αυτοί;)
σε αυτή την χώρα επικράτησε η νοοτροπία να λέει ο καθένας την άποψή του χωρίς να ακούει τι του λέει ο άλλος.το βλέπουμε και στα πάνελ με τους δημοσιογράφους και πολιτικούς να ανταλλάσσουν παράλληλους μονολόγους.εδώ πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι η δευτεροβάθμια αλλά και η πρωτοβάθμια εκπαίδευση δεν είναι λαϊκή αγορά με πάγκουςδιαφόρων ειδών μαθημάτων όπου ο κάθε μαθητής πάει και διαλέγει το φρούτο που του αρέσει ή ακόμη δεν ψωνίζει και καθόλου...η εκπαίδευση δεν είναι μια ασπόνδυλη ρευστή κατάσταση.ο μαθητής μεταξύ άλλων σίγουρα πρέπει να μάθει να διαβάζει, να γράφει ,να μιλάει , να σκέφτεται. επίσης να έχει αναπτύξει αφαιρετική ικανότητα ώστε να μιλά με την μαθηματική γλώσσα και ορθολογική μεθοδολογία κατά το επιστημονικό πρότυπο. με λίγα λόγια πρέπει να κάνει φιλολογικά μαθήματα, μαθηματικά, φυσικές επιστήμες, και στην συνέχεια μπορεί με αυτό το υπόβαθρο να καταπιαστεί και με άλλα μαθήματα σημαντικά επίσης.η ιστορία δεν μπορεί να προηγηθεί της γλώσσας ή η βιολογία της χημείας. και εννοείται ότι η αγωγή του πολίτη, η φιλοσοφία, τα θρησκευτικά κ.α έπονται. δεν ξεκινάς να χτίσεις ένα σπίτι απ' τα κεραμίδια. πρώτα τα θεμέλια , τα μπετά , οι κολώνες, οι πλάκες , και μετά τα έπιπλα και τα διάφορα αξεσουάρ. αυτό είναι το σκεπτικό σε κάθε εκπαιδευτικό σύστημα.και το καταλαβαίνουμε όλοι κατά βάθος. εκτός αυτοί που είναι δυστυχώς ημιμαθείς, δήθεν απόφοιτοι πανεπιστημίων.και λέω δήθεν γιατί δυστυχώς στην χώρα μας τα εκπαιδευτικά ιδρύματα είναι σε κακή κατάσταση και βγάζουν αρκετούς κατ' ευφημισμόν πτυχιούχους...αυτά λοιπόν τα θέματα είναι στοιχειώδη και φυσικά εν γνώσει των αρμόδιων σχεδιαστών της εκπαιδευτικής πολιτικής.
Παράθεση από: eugenia2 στις Φεβρουαρίου 23, 2013, 02:21:52 amσε αυτή την χώρα επικράτησε η νοοτροπία να λέει ο καθένας την άποψή του χωρίς να ακούει τι του λέει ο άλλος.Επικράτησε από τους αλαζόνες γιατί δεν δέχονται την άλλη άποψη, γιατί δεν παραδέχονται τα λάθη τους, αφού πάντα οι άλλοι τα κάνουν και γιατί έτσι καλύπτουν την ημιμάθεια τους.Παράθεση από: marinadim στις Φεβρουαρίου 22, 2013, 10:37:49 pmΣωστά, τι κι αν αποφοιτούν παιδιά από το Λύκειο δεν έχουν την παραμικρή ιδέα τι είναι πληθωρισμός και ΑΕΠ... Αρκεί να μην "τρώμε" ώρες από τους "πραγματικά χρήσιμους" στα σχολεία συναδέλφους (αλήθεια, με ποια κριτήρια ορίζονται αυτοί;)Ακόμα κι αν δεν θέλει κάποιος να μάθει αυτούς τους όρους, το ότι υπάρχουν πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα, βασικά για σημαντικές σχολές αλλά και κορμός μαθημάτων για συγκεκριμένες κατευθύνσεις που πρέπει να διδαχθούν από καθηγητές τέτοιων ειδικοτήτων, θα έπρεπε να κάνει κάποιους τουλάχιστον πιο προσεχτικούς στα όσα γράφουν.
Χθες πέρασε από το σχολείο μου συνδικαλιστής που ανήκει σε παράταξη της συγκυβέρνησης και μας ανέφερε τα εξής: Άρθρα και εκτιμήσεις σε εφημερίδες για 24 ώρες ωράριο στοχεύουν στο να δεχτούμε πιο εύκολα την πολύ πιθανή αύξηση 1 ώρας.