0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
@mathstavrosΘα ξεκινήσω λέγοντας ότι δεν είμαι εναντίον καμιάς μορφής κινητοποίησης. Ομως επέτρεψε μου να κάνω τον συνήγορο του διαβόλου Αν βγει ο Υπουργός ή ο Αδωνις (μπρρρρ) και πει βάσει στοιχείων και σε περίοδο ανεργίας 1500 εκπαιδευτικοί χωρίς ωράριο δεν πάνε σε διπλανούς Νομούς να δουλέψουν, προσλαμβάνουμε αναπληρωτές για να κάθονται οι μόνιμοι ενώ δεν έχω Γιατρούς και Νοσηλευτες (σιγά μην πάρει) δεν έχω Αστυνομία και σε κλέβουν σε σκοτώνουν σε... (σιγά πάλι μην πάρει) δεν παίρνεις σύνταξη γιατί δεν έχω ανθρώπους στα ασφαλιστικά ταμεία (σιγά μην πάρει) εσύ ως κλάδος τι έχεις να πεις;;; Υπόψη ότι ούτε η ΟΛΜΕ ούτε η ΔΟΕ θα σε υποστηρίξει .....Αν θέλουμε να πετύχουμε κάτι πρέπει να οργανωθούμε, να έχουμε επιχειρήματα και να προετοιμαστούμε....Επαναλαμβάνω χρόνο δεν ξέρω αν έχουμε....Για να πω κάτι ρε παιδιά και συγγνώμη κιόλας...όταν κάναμε απεργιες για ψύλλου πήδημα γιατί δεν εργαζόμασταν να δουλεύαμε και τα χρήματα εκείνης της ημέρας να πήγαιναν π.χ. στο χαμόγελο του Παιδιού, στην αγορά πετρελαίου για κάποια σχολεία και να λέγαμε τότε τα αιτήματα μας; Γιατί περιμένουμε μια ζωή να φάμε τη σφαλιάρα μας και μετά να αντιδράσουμε για 2-3 ημέρες και μετά πάλι στο λήθαργο; Το ότι κάποιες εταιρίες κάνουν εθελοντισμούς και κοινωνικές προσφορές για λόγους marketing είναι ηλίθιες;;; εμείς μια ζωή απεργία απεργία απεργία. Ωραία τι έχουμε κερδίσει από τόσες και τόσες απεργίες;;; τι κέρδισαν στο φινάλε όλοι οι υπόλοιποι κλάδοι από τις απεργίες;;;
Για να ακουστεί και μία διαφορετική άποψη από έναν εκπαιδευτικό. Καιρός ήταν να αυξηθεί το ωράριο εργασίας μας. Ίσως κάποια μέρα μάθουμε να δουλεύουμε κανονικά και να μην κοροιδεύουμε την κοινωνία.Οι 16 ώρες ήταν πρόκληση...
Πολλω δε μαλλον αν αυτη , η λεγομενη και ελληνικη δημοκρατια αν αντι να δινει ραντεβου με την ευημερια τολμησε να ξεστομισει δια στοματος πρωθυπουργου οτι ¨..το συνταγμα δεν απαγορευει τις απολυσεις στο δημοσιο αν καταργειται η οργανικη θεση..".Αυτη η ιδια επιλεκτικη ελληνικη δημοκρατια δεν φροντισε να ψυθιρισει στο αυτι του samaras οτι το ιδιο το συνταγμα δεν αναφερει πουθενα οτι επιτρεπεται να καταργουνται οι οργανικες θεσεις, οποτε καπνισει του καθε πρωθυπουργου, ωστε ν α βαφτιστουν οι απολυσεις συνταγματικες.