PDE - Η κοινότητα των εκπαιδευτικών
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
ή
Εγγραφή
Αρχική
Νέα
Μόνιμοι
Τοποθετήσεις
Μεταθέσεις
Αποσπάσεις
Μετατάξεις
Παραιτήσεις
Αναθέσεις-Ωράριο
Οικονομικά
Άδειες
Αναπληρωτές
Διορισμοί
Προσλήψεις
ΑΣΕΠ
ΠΔΣ
Δελτία Τύπου
Σχολική ζώνη
Επιμόρφωση - Μετεκπαίδευση
Μεταπτυχιακά προγράμματα
Σεμινάρια - Επιμορφώσεις
Ημερίδες - Συνέδρια
Πιστοποιήσεις
Απεργίες-Κινητοποιήσεις
TV
Ιδιωτική Εκπαίδευση
Forum
Ημερολόγιο
Links
Σύνδεση
Εγγραφή
Αρχεία
Λήψεις αρχείων
Αναζήτηση
Στατιστικά
Προσθήκη αρχείου
Τράπεζα Θεμάτων
TV
Follow @PDE_GR
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Τυπική Εκπαίδευση
Σχολικά μαθήματα
Δημοτικό
(Συντονιστής:
alexel
)
Τελευταία νέα
Προσλήψεις 127 μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) για το διδακτικό έτος 2025-2026
Προσλήψεις 284 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση και στη Γενική Εκπαίδευση ως προσωρινών αναπληρωτών για το διδακτικό έτος 2025-2026
Προσλήψεις 9.445 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Προσλήψεις 1.556 μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) για το διδακτικό έτος 2025-2026
Τοποθέτηση εκπαιδευτικών Αβάθμιας και Ββάθμιας Εκπαίδευσης με μονοετή ή τετραετή θητεία σε Πειραματικά σχολεία Αβάθμιας Εκπαίδευσης
« προηγούμενο
επόμενο »
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
...
16
17
18
Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: (Αναγνώστηκε 83823 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
neossos
Έμπειρο μέλος
Μηνύματα: 913
Λατρεύω την εκπαίδευση
Απ:
«
Απάντηση #238 στις:
Φεβρουαρίου 03, 2024, 11:34:33 am »
Tweet
Πολύ σωστή η επισήμανση του topsy για τις διαφορετικές επιλογές των παιδιών ανά γεωγραφική περιοχή. Ενδεικτικά για το 2020-21: Στην Κεντρική Μακεδονία 11.070 μαθητές παρακολούθησαν γαλλικά και 24.451 γερμανικά. Στον αντίποδα, στην Αττική 43.653 μαθητές παρακολούθησαν γαλλικά και 21.853 γερμανικά.
Επομένως, υπάρχουν περιοχές που οι μόνιμοι επαρκούν για να καλυφθούν οι ανάγκες και γνωρίζω και εγώ περιπτώσεις δημοτικών που η συμπλήρωση του ωραρίου τους γίνεται και με ολοήμερο, εργαστήρια δεξιοτήτων, γραμματειακή υποστήριξη κλπ. (και σε πολλές άλλες ειδικότητες του δημοτικού γίνεται η συμπλήρωση με αυτόν τον τρόπο για να μην χρειάζεται κάποιες ειδικότητες να πηγαίνουν ακόμα και σε 5 διαφορετικά σχολεία - ανατρέξτε στις σχετικές τοποθετήσεις της διεύθυνσης που σας ενδιαφέρει για να δείτε αν συμβαίνει και στη δική σας).
Τώρα βέβαια με τον νέο τρόπο υπολογισμού κενών που έχει προαναγγείλει ο υπουργός δεν ξέρω κατά πόσο από του χρόνου θα υπάρχουν αλλαγές σε αυτό, αλλά προσωπικά θεωρώ πως υπάρχει ένα μεγάλο περιθώριο για μείωση των λειτουργικών κενών αναπληρωτών στις ειδικότητες της πρωτοβάθμιας, κρίνοντας από τον τρόπο που καλύπτεται τελικά το ωράριο σε πολλές από αυτές (και για να μην παρεξηγηθώ, αυτά τα γράφω για να αναδείξω τον κίνδυνο για όλους - το υπουργείο ανά πάσα στιγμή μπορεί να ορίσει τα κενά όπως αυτό θέλει, τα έχει εξάλλου όλα μπροστά του στο myschool).
ΥΓ.: Για την περίπτωση της Κάσου θα απαιτούνταν η πρόσληψη ενός ΠΕ05 ΑΜΩ (με διάθεση και στο δημοτικό) που λογικά έχουν ζητήσει από το υπουργείο, αλλά δεν έχει γίνει πρόσληψη ή έχει υπάρξει παραίτηση. Το ότι το συγκεκριμένο νησί είναι δυσπρόσιτο ίσως να άφηνε λίγες πιθανότητες το άτομο αυτό να αναλάμβανε υπηρεσία. Αν όμως ζητούνταν π.χ. στη Σαντορίνη, δεν μπορώ να φανταστώ πολλούς αναπληρωτές που θα μπορούσαν να ανταποκριθούν με τα 600 ευρώ του μισθού του ΑΜΩ. Για αυτό και πολλές διευθύνσεις δηλώνουν πολλές φορές ξανά και ξανά τα ίδια κενά, που εξακολουθούν να υφίστανται μετά από συνεχείς παραιτήσεις εκπαιδευτικών σε κάθε φάση.
«
Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 03, 2024, 11:43:52 am από neossos
»
Καταγράφηκε
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
...
16
17
18
Πάνω
« προηγούμενο
επόμενο »
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Τυπική Εκπαίδευση
Σχολικά μαθήματα
Δημοτικό
(Συντονιστής:
alexel
)