0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ντρέπεσαι να πεις ότι φοβάσαι να απολυθείς ενώ είσαι μόνιμη; Εγώ πάλι δε ντρέπομαι καθόλου. Και το φοβάμαι , και το απεύχομαι και μάχομαι να μη γίνει, κατά τον ίδιο τρόπο που μάχομαι για τα δικαιώματα των αδιόριστων συναδέλφων, και φωνάζω και διαδηλώνω και απεργώ για αυτούς.Δε θα πέσω στην παγίδα όμως, επειδή "εξασφάλισα" (μέσω ΑΣΕΠ , κανείς δε μου τη χάρισε και από κανένα δεν την έκλεψα) μια θέση στο δημόσιο σχολείο, έχοντας μάλιστα δύο πανεπιστημιακά πτυχία "καθηγητικών" σχολών , να είμαι αιώνια ευγνώμων και να παραιτηθώ κάθε δικαιώματος μου να διαμαρτύρομαι για ότι πιστεύω ότι πρέπει να αλλάξει. Θα το θεωρούσα ένδειξη ηττοπάθειας από πλευράς μου. Το να είσαι απαισιόδοξος ή αισιόδοξος πάλι , έχω τη γνώμη ότι θα πρέπει να σχετίζεται με τη γύρω σου πραγματικότητα. Θέλω να αισιοδοξήσω. Αρκεί να πειστώ με επιχειρήματα ότι η παρούσα (δεν είναι καινούργια, αλλά όλο και χειροτερεύει) φάση και κατάσταση του κλάδου μας "προκαλεί" συναισθήματα αισιοδοξίας για το μέλλον.
http://www.deutsch.gr/img/d01d18dbb9a3e8c7fa02a25b827b052dSchicksalFremdsprachenunterricht.doc