*

Αποστολέας Θέμα: Η στρατιωτική θητεία εμπόδιο στην εκπαίδευση σε αντίθεση με τις γυναίκες  (Αναγνώστηκε 16164 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος rorygr

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ

rory, το παν είναι να γυρίσει ο boyfriend. Οπότε, είναι εναντίον του στρατού. Τώρα για το τί θα γίνει μετά, νομίζεις οτι μερικά άτομα μπορούν να το σκεφτούν?

υπηρετουσα στις ειδικες δυναμεις τις ημερες των Ιμιων...αν ηξερε ο απλος πολιτης ποσο κοντα στην συρραξη φτασαμε τοτε οχι μονο δεν θα ζητουσε καταργηση του στρατου αλλα θα απαιτουσε και βελτιωση του..αλλα μεσα στην καλοπεραση του ο νεολληνας της μπακας και του ωχαδελφισμου ο,τι του  στερει αυτα δεν τα γουσταρει....

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος δηιάνειρα

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Αναγνωρίζεται μεν η στρατιωτική θητεία, αλλά εξαγοράζεται. Τα πληρώνουμε αυτά τα ένσημα, εγώ υπηρέτησα 18 μήνες, δόκιμος γαρ. Και πολύ φοβάμαι μη το καταργήσουν κι αυτό. Αλλά έτσι κι αλλιώς μέχρι τα 70 θα δουλεύουμε, ΑΝ ΖΟΥΜΕ

Αποσυνδεδεμένος giannios

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Εγώ δεν ζητώ κατάργηση, αλλά να συνυπηρετούν οι γυναίκες, θα γίνεται έτσι και καλύτερη εκπαίδευση ανδρών

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Εγώ δεν ζητώ κατάργηση, αλλά να συνυπηρετούν οι γυναίκες, θα γίνεται έτσι και καλύτερη εκπαίδευση ανδρών

συμφωνω κι επαυξανω. με διπλασια ατομα στον στρατο θα μειωθει και η θητεια για ολους.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος Giannis1

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Αναγνωρίζεται μεν η στρατιωτική θητεία, αλλά εξαγοράζεται. Τα πληρώνουμε αυτά τα ένσημα, εγώ υπηρέτησα 18 μήνες, δόκιμος γαρ. Και πολύ φοβάμαι μη το καταργήσουν κι αυτό. Αλλά έτσι κι αλλιώς μέχρι τα 70 θα δουλεύουμε, ΑΝ ΖΟΥΜΕ
Οι υπουργοί, τσεκάρουν κι αυτοί κουτάκι "δέχομαι τοποθέτηση και στα υπόλοιπα υπουργεία"?

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
τι εννοεις συμφωνουν μαζι σου? σε ποιο θεμα? κι εγω απαιτω ΙΣΟΤΗΤΑ. η ολοι στον στρατο η κανεις. τωρα ομως για ποιο λογο πρεπει να απολογουμαι που δεν πηγα στρατο δεν καταλαβαινω. με υποχρεωσε καποιος να παω και δεν πηγααν γινει υποχρεωτικος ο στρατος φυσικα και θα παω.
τελικα το προβλημα σου ειναι που δεν πηγαινουν οι γυναικες στρατο η που πανε οι αντρες?

Αποσυνδεδεμένος anastasia86

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
Πες αυτό που θες, όπως θα ήθελες να το ακούσεις...

Αποσυνδεδεμένος Giannis1

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
τι εννοεις συμφωνουν μαζι σου? σε ποιο θεμα? κι εγω απαιτω ΙΣΟΤΗΤΑ. η ολοι στον στρατο η κανεις. τωρα ομως για ποιο λογο πρεπει να απολογουμαι που δεν πηγα στρατο δεν καταλαβαινω. με υποχρεωσε καποιος να παω και δεν πηγααν γινει υποχρεωτικος ο στρατος φυσικα και θα παω.
τελικα το προβλημα σου ειναι που δεν πηγαινουν οι γυναικες στρατο η που πανε οι αντρες?

Ο στρατός, στη περιοχή που ζούμε, δεν είναι κάτι για το οποίο μπορούμε να πούμε "κανείς".
Το επιχείρημα είναι ακριβώς οτι εσένα που δε σε υποχρεώνει κανείς (δηλαδή το κράτος) να πας, σου δίνει ένα ΠΡΟΝΟΜΙΟ έναντι των ανδρών.

Όσο για το που συμφωνούν ψάξε στο άλλο νήμα,όπου και "γνωριστήκαμε" (τί τα ήθελα) να τα βρεις.
Οι υπουργοί, τσεκάρουν κι αυτοί κουτάκι "δέχομαι τοποθέτηση και στα υπόλοιπα υπουργεία"?

Αποσυνδεδεμένος Giannis1

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
δηλαδη φιλε γιαννη (αναθεμα την ωρα που με γνωρισες οπως λες) οι αλλες συμφωνησαν να πηγαινουν οι γυναικες στον στρατο κι εγω διαφωνησα?
και τελος αποφασισε. σε ενοχλει επειδη πηγαινουν οι αντρες στρατο (και εχασες τον διορισμο σου) ή που δεν πηγαινουν και οι γυναικες(να χασουν κι αυτες διορισμο οχι μονο οι αντρες)

Αποσυνδεδεμένος Giannis1

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
δηλαδη φιλε γιαννη (αναθεμα την ωρα που με γνωρισες οπως λες) οι αλλες συμφωνησαν να πηγαινουν οι γυναικες στον στρατο κι εγω διαφωνησα?
και τελος αποφασισε. σε ενοχλει επειδη πηγαινουν οι αντρες στρατο (και εχασες τον διορισμο σου) ή που δεν πηγαινουν και οι γυναικες(να χασουν κι αυτες διορισμο οχι μονο οι αντρες)

Γιατί δε ρωτάς βρε παιδάκι μου τις ίδιες σε τί συμφώνησαν και σε τί δε συμφώνησαν? Το διερμηνέα θα κάνω?
Αυτό που λέω είναι οτι θα πρέπει να υπάρχουν ίσες ευκαιρίες. Πρότεινα πιο πάνω να αναγνωρίζονταν ως μόρια προϋπηρεσίας (και συνεπώς να μετρούν στους πίνακες διορισμού) οι μήνες που έχουμε υπηρετήσει. Νομίζω πως αυτό θα έλυνε το ζήτημα, έτσι όπως έχει γίνει το θέμα "διορισμός".

Αποσυνδεδεμένος syrrahm

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
........

Είναι τελείως άδικο αυτό που γίνεται στην Ελλάδα με τους άνδρες που χάνουν 1 χρόνο, τώρα 9 μήνες, παλιότερα 2,5 χρόνια ευκαιρείες εργασίας και οι γυναίκες με το που τελειώνουν κατευθείαν. Και κατα πάσα πιθανότητα είναι και αντισυνταγματικό !!!!!!
Και εγώ πάνω-κάτω τα ίδια έλεγα πριν από 2 δεκαετίες περίπου , όταν ήμουν σε ηλικία για να πάω στρατό ή κατά τη διάρκεια της θητείας. Μετά τη λήξη της θητείας είδα ότι η πραγματικότητα είναι το ίδιο σκληρή για άνδρες και γυναίκες (για να μην πω πιο δύσκολη για τις γυναίκες) κι ότι η καθυστέρηση για επαγγελματικό ψάξιμο λόγω στρατού ήταν μία εύκολη δικαιολογία.

Αποσυνδεδεμένος Martha72

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
  • THERE'S MORE TO DO
    • Προφίλ
 βρε παιδιά, γιατί, μας είπανε να πάμε και δεν πήγαμε; Εγώ προσωπικά, πολύ θα γούσταρα!!! Αλλά αν είναι να μιλάμε για αδικίες,τότε κι εγώ θεωρώ άδικο που μετράει η θητεία στα συντάξιμα - και ειδικά στους παλαιότερους, δεν χρειαζόταν και εξαγορά....αντίστοιχα δε γινόταν κάτι τέτοιο για τις εγκυμοσύνες ας πούμε!!! Αν ήταν κάποια αδιόριστη και εγκυμονούσε, δεν της έλεγε κανείς, οταν διοριστεις αυτός ο χρόνος θα μετρήσει ως συντάξιμος ως αποδοση τιμής απέναντι στην συνεισφορά σου για το δημογραφικό της χώρας.... όπως γινόταν και γίνεται - με εξαγορά πλέον - για τη θητεία ( ως αποδοση τιμής για τις υπηρεσίες που πρόσφεραν στην πατρίδα οι άντρες, όντες εν θητεία).
THOSE WHO DARE TO TEACH MUST NEVER CEASE TO LEARN

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182741
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 679
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144