0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Τωρα γιατι να φαγωθουμε παλι μεταξυ μας;Δεν ειναι δυσκολη η ιστορια του δημοτικου...οπως δεν ειναι δυσκολα και τα μαθηματικα, η ιστορια, τα αρχαια, τα γαλλικα κτλ. του γυμνασιου...ποιος δασκαλος δεν θα μπορουσε να τα διδαξει ή και αντιστροφα ποιος καθηγητης δεν θα μπορουσε να διδαξει στο δημοτικο...αυτο ειναι το θεμα;Να παρουν τη δουλεια απο τους δασκαλους;Οχι να βρουν ολοι δουλεια; Και σε καθε περιπτωση αν ολοι εμπαιναν στο δημοτικο ο δασκαλος πώς θα συμπληρωνε το ωράριό του;Μην γινεστε αφοριστες με τους δασκαλους...πραγματικα...μπαινουν οι ειδικοτητες μια ωρα σε μια ταξη κ νομιζουν οτι τα παιδια θα πρεπει να συνεργαστουν να οργανωσουν να... να...οταν δεν σκεφτομαστε οτι στο δημοτικο ερχονται για να τις μαθουν να τις επεξεργαζονται ολες αυτες τις εννοιες...καμια ταξη δεν ειναι ετοιμη να λειτουργησει ομαδοσυνεργατικα ολες προετοιμαζονται κ ο δασκαλος κ καθενας εκπαιδευτικος φτυνει αιμα για να τα καταφερει..
Δες τι γραφω απο πανω.Ποια ειδικοτητα να μας παρει τη δουλεια;Δεν ειναι εφικτο αυτο.Εκτος κι αν υπαρχει δευτερη ειδικοτητα,αυτο που εχει περασει τωρα το Υπουργειο.Οι φιλολογοι και μαθηματικοι ομως ΜΠΟΡΟΥΝ να διδαξουν στο δημοτικο,ας λετε ο,τι θελετε.Τ υπολοιπα περι ιστοριας ειναι θεμα αποφασισμενο απο το υπουργειο
maritinaki,ειπα κατι διαφορετικο;
Αυτο που δεν κατανοω ειναι το εξης:Αφου στο γυμνασιο μας δινεται η δυνατοτητα αναθεσης στο μαθημα της ιστοριας,και μιλαμε για Α,
Το ξαναλεω ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΙΣΤΟΡΙΑ,ΘΕΛΩ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΜΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟ
Mην ανοιξω το στομα μου καλυτερα!Ουτε ο πτυχιουχος ελληνικης φιλολογιας δεν ειναι αρμοδιος να διδαξει ιστορια.Μονο ο πτυχιουχος ιστορικου τμηματος,οπως συμβαινει και στο εξωτερικο.Προσωπικα,περυσι πηρα δευτερη αναθεση ιστορια γυμνασιου και νομιζω πως την διδαξα παραπανω απο αξιοπρεπως(με προβολες powerpoint,ομαδικες εργασιες,διαθεματικα προζεκτ ιστοριας-γαλλικων,φυλλα εργασιας πριν απο επισκεψεις σε μουσεια κλπ).Ο σχολ.συμβ.των φιλολογων με συνεχαρη και μαλιστα μου ειπε επι λεξη:''Μακαρι τη μιση απο τη δουλεια που κανατε να την εκανε ενας φιλολογος''.
Παράθεση από: La Joie de vivre στις Ιουλίου 31, 2010, 03:13:06 pmMην ανοιξω το στομα μου καλυτερα!Ουτε ο πτυχιουχος ελληνικης φιλολογιας δεν ειναι αρμοδιος να διδαξει ιστορια.Μονο ο πτυχιουχος ιστορικου τμηματος,οπως συμβαινει και στο εξωτερικο.Προσωπικα,περυσι πηρα δευτερη αναθεση ιστορια γυμνασιου και νομιζω πως την διδαξα παραπανω απο αξιοπρεπως(με προβολες powerpoint,ομαδικες εργασιες,διαθεματικα προζεκτ ιστοριας-γαλλικων,φυλλα εργασιας πριν απο επισκεψεις σε μουσεια κλπ).Ο σχολ.συμβ.των φιλολογων με συνεχαρη και μαλιστα μου ειπε επι λεξη:''Μακαρι τη μιση απο τη δουλεια που κανατε να την εκανε ενας φιλολογος''.Τι προβολές powerpoint, ομαδικές εργασίες, διαθεματικά και άλλες "κοινοτυπίες".Αν αναλάβουν την ιστορία οι φυσικοί θα έβλεπες τι "παπάδες" θα έκαναν! Δώστε την ιστορία στους φυσικούς!! Φιλόλογοι, σου λέει μετά. Τζζζζζ....
Τα γαλλογερμανικα ειναι στο δημοτικο απο το 2005.Απλα δεν υπαρχουν οργανικες ακομη,του χρονου θα γινουν.