Σύνολο ψηφοφόρων: 796
0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Θα έλεγα παπαγαλάκια, για να συγκεκριμενοποιήσω το "πουλάκια μου", που ειπες.Κατ' αρχάς, εγώ προσωπικά δε γνωρίζω κανέναν που να εκτιμά το πασοκ. Ακόμα και αυτοί που γνωρίζω να το στηρίζουν είναι είτε άνθρωποι που έχουν να κερδίσουν κάτι, είτε άνθρωποι που λειτουργούν με μια "ποδοσφαιρική" νοοτροπία του στυλ "εγώ είμαι με όποια ομάδα παίρνει το πρωτάθλημα, άσχετα αν στην άμυνα παίζει ο επόπτης με τα οφφσάιντ και στην επίθεση ο διαιτητής με τα πέναλτυ", για να αναφερθώ και σε πρόσφατο αγώνα. Να εκτιμήσει κανείς τί? Τα παχιά λόγια? Τις ψεύτικες υποσχέσεις? Τη νοοτροπία της λαμογιάς, της επιβράβευσης του πονηρού και της τιμωρίας του νομοταγούς, όπως αυτό φάνηκε κιόλας και από τη πρόσφατη ιστορία με τους ημιυπαίθριους, όπου ειπώθηκε αρχικά πως δε θα υπάρξουν πρόσθετα χαράτσια και μόλις πήγαν άνθρωποι να τακτοποιήσουν την υπόθεσή τους, για να είναι νόμιμοι (χωρίς οι ίδιοι να είναι απαραιτήτως τα λαμόγια που έκλεισαν τους ημιυπαίθριους) ετοιμάστηκαν να τους χαρατσώσουν?Τώρα, όσον αφορά τη πλειοψηφία, αυτή δε την έχουν ΟΥΤΕ τα δυο μεγάλα κόμματα μαζί, πόσο μάλλον το ένα από αυτά μόνο του. Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις (αλλά και με εκλογικά αποτελέσματα), περίπου ένας στους 4, ή ένας στους 3 το θέλει/εκτιμά ή είναι θετικός προς το πασοκ. Τέτοια ποσοστά σίγουρα θα εχει και ο Μουμπάρακ, και ο Καντάφι, και ο Σαντάμ Χουσείν (για ν' αναφέρω μερικά μέλη της σοσιαλιστικής διεθνούς).Πολύ ενδιαφέρον βρήκα το γεγονός οτι έγινε αναφορά σε βίαια επεισόδια, δηλαδή με έναν ευγενικό τρόπο ειπώθηκε κάτι που θα μπορούσε ισως να θεωρηθεί σαν "μη μιλάτε, γιατί αν βγούν οι άλλοι γίνεται/θα γίνει χαμός". Αυτό μου φάνηκε κάπως σαν απειλή, και μάλλον παραπέμπει σε δικτατορική λογική εξαναγκασμού της ψήφου, δηλαδή "ψηφίστε ό,τι θέλετε αλλά να ξέρετε οτι θα υπάρξουν και συνέπειες" και όχι δημοκρατικό τρόπο σκέψης. Θέλω να πιστεύω οτι κάνω λάθος και οτι δεν υπήρχε η έννοια της απειλής σ' αυτό το σημείο.Για να επιστρέψω και στο θέμα, νομίζω οτι η ψηφοφορία και η διαφορά που υπάρχει τα λέει όλα. Ελπίζω μόνο να μην υπάρξουν... συνέπειες, αφού το αποτέλεσμα ίσως να μην είναι και πάρα πολύ "αρεστό".
Τα τελευταία 3 χρόνια διδάσκω σαν ωρομίσθιος και αναπληρωτής σε δημόσια σχολεία της μέσης εκπαίδευσης.Με εξαίρεση κάποια εργαστήρια φυσικών επιστημών και Η/Υ που έχουν "μερακλήδες" συνάδελφοι, εγώ είδα 25+ χρόνια μετά την αποφοίτησή μου από το ελληνικό δημόσιο σχολείο και μετά από πολλούς γαλαζοπράσινους υπουργούς τα εξης:Τα ίδια θλιβερά και "κρύα" κτίρια, τις ίδιες αίθουσες, τα ίδια θρανία, τις ίδιες σκληρές καρέκλες, τις ίδιες έδρες, τον ίδιο μαυροπίνακα (υπάρχουν και μερικοί ασπροπίνακες τώρα...), λίγο καλύτερες κιμωλίες, το ίδιο εξετασιοκεντρικό σύστημα, το ίδιο ακριβώς σύστημα διδασκαλίας, τα ίδια αρτηριοσκληρωμένα μυαλά που αναπαράγουν το ίδιο "φροντιστηριακό" τρόπο διδασκαλίας, περισσότερο απαξιωμένους καθηγητές, πιο αδιάφορους μαθητές και αρκετές καταλήψεις, που πηγάζουν κυρίως από την αηδία που νιώθουν μαθητές και εκπαδευτικοί...Τη στιγμή που σ' αυτό το διάστημα σε άλλες χώρες έχουν δοκιμαστεί πολλά, έχουν καταλήξει σε διάφορα συμπεράσματα διδακτικής που τα διαβάζουμε εμείς σε μετάφραση και αναρωτιόμαστε ακόμη για το πως εφαρμόζεται επιτέλους αυτή η "ομαδοσυνεργατική διδασκαλία" που διαβάζουμε θεωρητικά για τις εξετάσεις του ΑΣΕΠ. Και συζητάμε για το κατόρθωμα της κυρα - Μαριέττας που εφάρμοσε τη βάση του 10 για την εισαγωγή στα ΑΕΙ, μέτρο που ηταν και αμφιλεγόμενο, αντί να τους χαρακτηρίσουμε όλους απλά ανεπαρκείς και να τους θυμόμαστε σαν έναν εφιάλτη για την χώρα μας...
Φίλε blackrider, σου θυμίζω ότι το εκλογικό σώμα ( το σύνολο των Ελλήνων πολιτών τέλος πάντων) αποτελείται από ενήλικους ανθρώπους που έχουν την ευθύνη των πράξεών τους.Είναι άνθρωποι που καλούνται με την ψήφο τους αλλά και την εν γένει στάση τους, να επιλέξουν, να στηρίξουν, να αποδοκιμάσουν και να επικροτήσουν πολιτικές και πολιτικούς.Και το κάνουν πάντοτε αυτό.Δεν είναι δυνατόν τώρα που ήρθε η ώρα να πληρωθεί η κακοδιαχείρηση και η αθλιότητα δεκαετιών, να ξεχνάμε τις ευθύνες του πολίτη, και να αυτοχαρακτηριζόμεθα "πρόβατα".Αν είμαστε πράγματι "πρόβατα", τι διαμαρτυρόμαστε?Ότι παθαίνουμε, το παθαίνουμε γιατί είμαστε "πρόβατα", και όχι γιατί ο τσομπάνης είναι "κακός" ( άλλωστε, τα συμφέροντα του τσομπάνη, είναι πολύ διαφορετικά από αυτά των προβάτων).