0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Οι συνταξιοδοτήσεις πότε βγαίνουν;
Για καθήστε δε μπορεί οι διευθυντές να αυθαιρετούν και τόσο πολύ και να κάνουν ότι θέλουν με τα κενά;Μη τρελαίνεστε.Την καταστροφή φέρνετε.Όπως λειτουργούσε η ωρομισθία ,όπου προέκυπταν κενά,καλούσαν ωρομίσθιο έτσι θα συνεχιστεί λέω εγώ....
Δε φέρνει κανείς την καταστροφή, η καταστροφή έρχεται κατά πάνω μας και απλά κάποιοι το επισημαίνουν.Η διαφορά του νέου αυτού εκτρώματος από την ωρομισθία έγκειται στο γεγονός ότι πηγαίνοντας ωρομίσθιος δε ρίσκαρες τη θέση σου στον πίνακα και μπορούσες να κληθείς αναπληρωτής ενώ ήσουν ήδη ωρομίσθιος και εργαζόσουν έστω υποτυπωδώς. Το νέο αυτό σχέδιο όμως σε παγιδεύει. Εγώ πχ θα έχω 38+ μόρια στον πίνακα αναπληρωτών και σκέφτομαι πως αν δε δηλώσω καθόλου αυτό το σκατο-αμω , στην περίπτωση που δεν πάρει καθόλου αναπληρωτές θα μείνω τελείως άνεργη. Απ' την άλλη σκέφτομαι πως αν το δηλώσω έστω και στις τελευταίες θέσεις, αν στις πρώτες φουρνιές πάρουν αμω κι όχι κανονικούς θα με προσλάβουν και θα αναγκαστώ όλη τη χρονιά να δουλεύω για ελάχιστα χρήματα, βλέποντας μετά από λίγες βδομάδες άλλους με λιγότερα μόρια να προσλαμβάνονται με κανονικό ωράριο και μισθό.Κάτι τέτοιο μπορούσε να συμβεί με το ως πέρυσι ισχύον σύστημα?? Δε νομίζω. Κακά τα ψέματα! Έψαχναν τρόπο να βάλουν χέρι στους πίνακες και τα κατάφεραν. Η ομηρία πρέπει να υπάρχει παντού!! Αυτή είναι η αρχή τους και το δόγμα τους.
Παράθεση από: tihea στις Ιουνίου 25, 2010, 04:11:32 pmΔε φέρνει κανείς την καταστροφή, η καταστροφή έρχεται κατά πάνω μας και απλά κάποιοι το επισημαίνουν.Η διαφορά του νέου αυτού εκτρώματος από την ωρομισθία έγκειται στο γεγονός ότι πηγαίνοντας ωρομίσθιος δε ρίσκαρες τη θέση σου στον πίνακα και μπορούσες να κληθείς αναπληρωτής ενώ ήσουν ήδη ωρομίσθιος και εργαζόσουν έστω υποτυπωδώς. Το νέο αυτό σχέδιο όμως σε παγιδεύει. Εγώ πχ θα έχω 38+ μόρια στον πίνακα αναπληρωτών και σκέφτομαι πως αν δε δηλώσω καθόλου αυτό το σκατο-αμω , στην περίπτωση που δεν πάρει καθόλου αναπληρωτές θα μείνω τελείως άνεργη. Απ' την άλλη σκέφτομαι πως αν το δηλώσω έστω και στις τελευταίες θέσεις, αν στις πρώτες φουρνιές πάρουν αμω κι όχι κανονικούς θα με προσλάβουν και θα αναγκαστώ όλη τη χρονιά να δουλεύω για ελάχιστα χρήματα, βλέποντας μετά από λίγες βδομάδες άλλους με λιγότερα μόρια να προσλαμβάνονται με κανονικό ωράριο και μισθό.Κάτι τέτοιο μπορούσε να συμβεί με το ως πέρυσι ισχύον σύστημα?? Δε νομίζω. Κακά τα ψέματα! Έψαχναν τρόπο να βάλουν χέρι στους πίνακες και τα κατάφεραν. Η ομηρία πρέπει να υπάρχει παντού!! Αυτή είναι η αρχή τους και το δόγμα τους.Με τόσα μόρια εκ των πραγμάτων δε δηλώνεις αμω. Θεωρώ απίθανο να μην κληθούν αναπληρωτές πλήρους ωραρίου. Να μη σε πάρω βέβαια και στο λαιμό μου.
Όπως τα λες Stavroula V. και να συμπληρώσω και το εξής που ενδέχεται να συμβεί (και πείτε ότι φέρνω την καταστροφή) : Κάποιοι που δεν έχουν καλή θέση στον πίνακα αλλά έχουν καλές "δημόσιες σχέσεις" ... θα δηλώσουν αμω , θα προσληφθούν με όλες τις "νόμιμες" διαδικασίες και μετά από λίγο καιρό κυριλέ και με το νόμο θα γίνουν και ακω. Κι εμείς που δε θα έχουμε δηλώσει αυτήν τη μλκ θα μείνουμε με το τέτοιο στο χέρι και θα μας λένε κιόλας ότι εμείς οι ίδιοι φταίμε γιατί δεν δηλώσαμε σωστά!!!!!!!!Εγώ, ωστόσο, (και πολλοί άλλοι σαν εμένα) αν προσληφθώ αμω , το πιθανότερο είναι ότι δε θα αναβαθμιστώ ποτέ σε ακω.