*

Αποστολέας Θέμα: Αιτήσεις Αναπληρωτών Φιλολόγων  (Αναγνώστηκε 95155 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Stavroula.V.

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Αιτήσεις Αναπληρωτών Φιλολόγων
« Απάντηση #98 στις: Ιουνίου 25, 2010, 02:48:17 pm »
Δύσκολο να αλλάξει κάτι γιατί μιλάμε για θέση αναπληρωτή που αν και μειωμένου ωραρίου, το σύστημα τον τρέχει σαν πλήρους: διαγραφή μετά την τοποθέτηση, κυρώσεις κλπ.  Ουσιαστικά για αυτούς που θα δηλώσουν και τα δύο, όλο το παιχνίδι θα παιχτεί στη σειρά που θα ανοίξουν οι θέσεις, δηλαδή αν θα ανοίξουν πρώτα οι θέσεις ΑΜΩ ή ΑΚΩ.
Σήμερα στο σχολείο μου ρώτησα το διευθυντή αν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει το ίδιο κενό 16 ωρών και του χρόνου. Σημειωτέον ότι ΠΕ06 είμαστε 2 μια μόνιμη και εγώ αναπληρώτρια. Μου είπε ότι του χρόνου έχουμε σίγουρα - 2 τμήματα. Δηλαδή - 6 ώρες για την ειδικότητα. Περισεύουν 10 ώρες από τις οποίες τις 5 θα της καλύψει υπερωριακά η συναδέλφισα, οπότε μένουν 5. Δηλαδή εκει που το σχολείο είχε αναπληρωτή, του χρόνου θα έχει ΑΜΩ!!!
Επειδή με το ίδιο πάνω κάτω τρόπο θα λειτουργήσουν τα κι άλλα σχολεία του χρόνου πιθανολογώ ότι πρώτα θα καλέσουν κυρίως ΑΜΩ και αρότερα που θα φύγουν οι συνάδελφοι με σύνταξη θα βγουν τρελα κενά που θέλουν δεν θέλουν θα πάρουν και αναπληρωτές.  Πιθανολογώ.
Noise is relative to the silence preceding it. The more absolute the hush, the more shocking the thunderclap.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:02:27 »

Αποσυνδεδεμένος Supreme

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #99 στις: Ιουνίου 25, 2010, 02:55:18 pm »
Οι συνταξιοδοτήσεις πότε βγαίνουν;

Αποσυνδεδεμένος marion

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #100 στις: Ιουνίου 25, 2010, 03:04:39 pm »
Στο σχολείο που υπηρετούσα εφέτος ως ωρομίσθια, ρώτησα τον υπεύθυνο μισθοδοσίας μου και μου ανέφερε ότι του χρόνου θα περισσεύουν 16 ώρες για ΠΕ02. Δεν μπορεί να γνωρίζει βεβαίως πώς θα καλυφθούν. Πάντως και φέτος δεν ήταν καλύτερα τα πράγματα, καθώς στο σχολείο μου υπήρχε κενό 19 ωρών που κάλλιστα θα μπορούσε να καλύψει αναπληρωτής και κλήθηκα εγώ για 11ωρο, μιας και οι υπόλοιπες ώρες ανακατανεμήθηκαν μεταξύ των μονίμων και πήραν όλες τις ιστορίες οι ξενόγλωσσες.
" Κάθε χώρα έχει την κυβέρνηση που της αξίζει. "

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #101 στις: Ιουνίου 25, 2010, 03:10:07 pm »
Οι συνταξιοδοτήσεις πότε βγαίνουν;
Έχω την εντύπωση ότι αφού δικαιούνται να αιτούνται συνταξιδοτήσεως μέχρι 31 Αυγούστου, θα είναι από τον Οκτώβρη.
Noise is relative to the silence preceding it. The more absolute the hush, the more shocking the thunderclap.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:02:27 »

void

• Επισκέπτης
« Απάντηση #102 στις: Ιουνίου 25, 2010, 03:31:41 pm »
Για καθήστε δε μπορεί οι διευθυντές να αυθαιρετούν και τόσο πολύ και να κάνουν ότι θέλουν με τα κενά;Μη τρελαίνεστε.Την καταστροφή φέρνετε.
Όπως λειτουργούσε η ωρομισθία ,όπου προέκυπταν κενά,καλούσαν ωρομίσθιο έτσι θα συνεχιστεί λέω εγώ....
ακριβως οπως τα λες τα περιεγραψα και δε φερνει κανεις την καταστροφη αν περιγραφει την πραγματικοτητα.
Πχ:τον Οκτωβριο κληθηκε γνωστη μου ΠΕ02 ψωρομισθια με 21 περιπου μορια για 10 ωρες 1,5 ωρα δρομο μακρυα απο το σπιτι της ,μετα απο ΤΕΡΑΣΤΙΑ καθυστερηση στις κλησεις ψωρομισθιων,που την τρομοκρατησε πως θα εμενε χωρις απασχοληση.Τις επομενες ημερες "ανοιξαν" 11ωρα κενα μεσα στη Θεσσαλονικη!!!Φυσικα κληθηκαν ατομα με λιγοτερα μορια.Να θυμισω και την περιπτωση του παλιου μας γνωριμου Aristos που επαθε την ιδια νιλα περιμενοντας να ανοιξει η ωρομισθια στη Δυτικη Ελλαδα και εχανε τα οποια χρηματα και,νομιζε,προυπηρεσια οταν σε Αθηνα και Θεσσαλονικη ειχαν αρχισει ηδη απο ενα και πλεον μηνα.
Ποσο ευκολο θα ειναι λοιπον να επαναλαμβανεται αυτη η ιστορια,δεδομενου μαλιστα οτι τωρα διακυβευονται τα χρηματα κανονικης αναπληρωσης και βεβαιως η αντιστοιχη μοριοδοτηση που,οσο κι αν εχει υποτιμηθει,δεν παυει να μας χρειαζεται.

Αποσυνδεδεμένος olgalia

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #103 στις: Ιουνίου 25, 2010, 03:53:40 pm »
Την καταστροφή φέρνετε! Δεν είναι τίποτα τρομερό αυτό που λες!
Πάντα έτσι γίνεται, πρώτα ανοίγουν τα μακρινά (από την πρωτέουσα) κενά και μετά τα κοντινά. Το ίδιο εκανα κι εγώ φέτος με πλήρη συναίσθηση όταν αποδέχτηκα το 11ωρο της ωρομισθίας 1,5 ώρα μακριά από τοσπίτι μου. Ήξερα ότι όσοι πήγαν ωρομίσθιοι κοντά θα έφευγαν αναπληρωτές στην επόμενη φάση και άρα θα αδειαζε θέση κοντά στο σπίτι μου αν περίμενα, αλλά δε θέλησα να το διακινδυνεύσω. Γιατί δεν ήθελα να χάσω τα μόρια έστω και 2 εβδομάδων! Άλλο βέβαια που η βόμβα Διιαμαντοπούλου κάνει τα μόρια να μην έχουν κανένα νοημα πια!
Γι αυτό και αναρωτιέμαι προς τι όλος αυτός ο πανικός και το άγχος; Για αμω δηλώνεις περιοχές μόνο κοντά στο σπίτι σου. Για ακω αν θες τσέκαρε το κουτάκι. Αφού τα μόρια είναι ελάχιστα πια. Καλύτερα σε συμφέρει να μην κάνεις καν αίτηση και να πας να κάνεις ένα μεταπτυχιακό!
Δεν έχετε καταλάβει πώς άλλαξαν πια τα πράγματα; Πάει η προΰπηρεσία! Από δω και πέρα, όποιος έχει όρεξη, μαζεύει χαρτιά!!!
Μπορείς να δώσεις μόνο αυτό που έχεις και γι αυτό καλά θα κάνεις να προσπαθήσεις να αποκτήσεις κάτι...

Αποσυνδεδεμένος tihea

• Ιστορικό μέλος
  • ΑΣΕΠ=Αποτελεσματικό Σύστημα Εξόντωσης Πτυχιούχων
    • Προφίλ
« Απάντηση #104 στις: Ιουνίου 25, 2010, 04:11:32 pm »
Δε φέρνει κανείς την καταστροφή, η καταστροφή έρχεται κατά πάνω μας και απλά κάποιοι το επισημαίνουν.

Η διαφορά του νέου αυτού εκτρώματος από την ωρομισθία έγκειται στο γεγονός ότι πηγαίνοντας ωρομίσθιος δε ρίσκαρες τη θέση σου στον πίνακα και μπορούσες να κληθείς αναπληρωτής ενώ ήσουν ήδη ωρομίσθιος και εργαζόσουν έστω υποτυπωδώς. Το νέο αυτό σχέδιο όμως σε παγιδεύει. Εγώ πχ θα έχω 38+ μόρια στον πίνακα αναπληρωτών και σκέφτομαι πως αν δε δηλώσω καθόλου αυτό το σκατο-αμω , στην περίπτωση που δεν πάρει καθόλου αναπληρωτές θα μείνω τελείως άνεργη. Απ' την άλλη σκέφτομαι πως αν το δηλώσω έστω και στις τελευταίες θέσεις, αν στις πρώτες φουρνιές πάρουν αμω κι όχι κανονικούς θα με προσλάβουν και θα αναγκαστώ όλη τη χρονιά να δουλεύω για ελάχιστα χρήματα, βλέποντας μετά από λίγες βδομάδες άλλους με λιγότερα μόρια να προσλαμβάνονται με κανονικό ωράριο και μισθό.
Κάτι τέτοιο μπορούσε να συμβεί με το ως πέρυσι ισχύον σύστημα?? Δε νομίζω.
Κακά τα ψέματα! Έψαχναν τρόπο να βάλουν χέρι στους πίνακες και τα κατάφεραν. Η ομηρία πρέπει να υπάρχει παντού!! Αυτή είναι η αρχή τους και το δόγμα τους.
Η γοητεία του πληθυντικού αριθμού και η μοναξιά του σχοινοβάτη εκπαιδευτικού.

Αποσυνδεδεμένος marion

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #105 στις: Ιουνίου 25, 2010, 04:15:14 pm »
Δε φέρνει κανείς την καταστροφή, η καταστροφή έρχεται κατά πάνω μας και απλά κάποιοι το επισημαίνουν.

Η διαφορά του νέου αυτού εκτρώματος από την ωρομισθία έγκειται στο γεγονός ότι πηγαίνοντας ωρομίσθιος δε ρίσκαρες τη θέση σου στον πίνακα και μπορούσες να κληθείς αναπληρωτής ενώ ήσουν ήδη ωρομίσθιος και εργαζόσουν έστω υποτυπωδώς. Το νέο αυτό σχέδιο όμως σε παγιδεύει. Εγώ πχ θα έχω 38+ μόρια στον πίνακα αναπληρωτών και σκέφτομαι πως αν δε δηλώσω καθόλου αυτό το σκατο-αμω , στην περίπτωση που δεν πάρει καθόλου αναπληρωτές θα μείνω τελείως άνεργη. Απ' την άλλη σκέφτομαι πως αν το δηλώσω έστω και στις τελευταίες θέσεις, αν στις πρώτες φουρνιές πάρουν αμω κι όχι κανονικούς θα με προσλάβουν και θα αναγκαστώ όλη τη χρονιά να δουλεύω για ελάχιστα χρήματα, βλέποντας μετά από λίγες βδομάδες άλλους με λιγότερα μόρια να προσλαμβάνονται με κανονικό ωράριο και μισθό.
Κακά τα ψέματα! Έψαχναν τρόπο να βάλουν χέρι στους πίνακες και τα κατάφεραν. Η ομηρία πρέπει να υπάρχει παντού!! Αυτή είναι η αρχή τους και το δόγμα τους.

Με τόσα μόρια εκ των πραγμάτων δε δηλώνεις αμω. Θεωρώ απίθανο να μην κληθούν αναπληρωτές πλήρους ωραρίου. Να μη σε πάρω βέβαια και στο λαιμό μου.
" Κάθε χώρα έχει την κυβέρνηση που της αξίζει. "

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #106 στις: Ιουνίου 25, 2010, 04:29:48 pm »

Με τόσα μόρια εκ των πραγμάτων δε δηλώνεις αμω. Θεωρώ απίθανο να μην κληθούν αναπληρωτές πλήρους ωραρίου. Να μη σε πάρω βέβαια και στο λαιμό μου.
Αν και θα επρεπε να είμαστε πια συνηθισμένοι από την αναλγησία του υπουργείου, η εγκύκλιος είναι ένα ακόμη ράπισμα. Τώρα πια δεν κυνηγάμε μόρια, αλλά απλά τη δουλειά. Όσοι είναι ψηλα στον πίνακα και έχουν δουλέψει αναπληρωτές πως να ρισκάρουν να βρεθούν ξαφνικά με 5 ώρες έστω και δίπλα στο σπίτι τους; Θα ρισκάρουν να μην κληθούν καν αρνούμενοι να δηλώσουν ΑΜΩ. Κάποιοι θα δικαιωθούν, άλλοι θα την πάθουν,ανάλογα με το που είναι στον πίνακα και πόσους ΑΚΩ θα καλέσουν.
Οι παρακάτω του πίνακα καταδικάζονται να μην έχουν καν  επιλογή. ΑΜΩ και τέλος...

Αποσυνδεδεμένος tihea

• Ιστορικό μέλος
  • ΑΣΕΠ=Αποτελεσματικό Σύστημα Εξόντωσης Πτυχιούχων
    • Προφίλ
« Απάντηση #107 στις: Ιουνίου 25, 2010, 04:39:46 pm »
Όπως τα λες Stavroula V. και να συμπληρώσω και το εξής που ενδέχεται να συμβεί (και πείτε ότι φέρνω την καταστροφή) : Κάποιοι που δεν έχουν καλή θέση στον πίνακα αλλά έχουν καλές "δημόσιες σχέσεις" ... θα δηλώσουν αμω , θα προσληφθούν με όλες τις "νόμιμες" διαδικασίες και μετά από λίγο καιρό κυριλέ και με το νόμο θα γίνουν και ακω. Κι εμείς που δε θα έχουμε δηλώσει αυτήν τη μλκ θα μείνουμε με το τέτοιο στο χέρι και θα μας λένε κιόλας ότι εμείς οι ίδιοι φταίμε γιατί δεν δηλώσαμε σωστά!!!!!!!!
Εγώ, ωστόσο, (και πολλοί άλλοι σαν εμένα) αν προσληφθώ αμω , το πιθανότερο είναι ότι δε θα αναβαθμιστώ ποτέ σε ακω.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 25, 2010, 04:43:03 pm από tihea »
Η γοητεία του πληθυντικού αριθμού και η μοναξιά του σχοινοβάτη εκπαιδευτικού.

Αποσυνδεδεμένος Lara

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #108 στις: Ιουνίου 25, 2010, 06:02:50 pm »
πόσο δίκιο εχεις!!!

..θα φαινονται τα ονοματα αυτων που προσληφθηκαν αμω?

...με τι διαδικασιες θα μεταπηδουν σε ακω?     σιγουρα δε θα ειναι τοσο νομιμες
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 25, 2010, 06:04:35 pm από Lara »

Αποσυνδεδεμένος aeee

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #109 στις: Ιουνίου 25, 2010, 06:06:34 pm »
Όπως τα λες Stavroula V. και να συμπληρώσω και το εξής που ενδέχεται να συμβεί (και πείτε ότι φέρνω την καταστροφή) : Κάποιοι που δεν έχουν καλή θέση στον πίνακα αλλά έχουν καλές "δημόσιες σχέσεις" ... θα δηλώσουν αμω , θα προσληφθούν με όλες τις "νόμιμες" διαδικασίες και μετά από λίγο καιρό κυριλέ και με το νόμο θα γίνουν και ακω. Κι εμείς που δε θα έχουμε δηλώσει αυτήν τη μλκ θα μείνουμε με το τέτοιο στο χέρι και θα μας λένε κιόλας ότι εμείς οι ίδιοι φταίμε γιατί δεν δηλώσαμε σωστά!!!!!!!!
Εγώ, ωστόσο, (και πολλοί άλλοι σαν εμένα) αν προσληφθώ αμω , το πιθανότερο είναι ότι δε θα αναβαθμιστώ ποτέ σε ακω.

Συμφωνω..... το ζητημα ειναι τι μπορουμε να κανουμε
μήπως να διεκδικήσουμε να ανοιγουν πρωτα οι ακω και μετα οι αμω οπως γινοταν παλια με τους αναπληρωτες και τους ωρομισθιους

Αποσυνδεδεμένος Χαρά

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση (ΠΕ 06)
    • Προφίλ
« Απάντηση #110 στις: Ιουνίου 25, 2010, 06:24:12 pm »
Δείτε αυτό, νομίζω μας εκπροσωπεί..
http://www.alfavita.gr/artro.php?id=3221
Θα μπορούσαμε να πιέσουμε το υπουργείο για διευκρινήσεις?

Αποσυνδεδεμένος Υπατία

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ03
    • Προφίλ
« Απάντηση #111 στις: Ιουνίου 25, 2010, 07:12:58 pm »
Την πελατεία τους μέσα.
Όσα έχουμε δει μέχρι  τώρα με ΠΔΣ κλπ θα ωχριούν μπροστά σε όσα θα γίνουν από δω και πέρα.
Θα χρίζουν ΑΚΩ όλα τα δικά τους ΑΜΩ και θα παίρνουν ΑΚΩ με το υποσταγονόμετρο.
Πως αλλιώς θα εξασφάλιζαν πελατάκια στους κάθε λογής διευθυντάδες μου λέτε; Και μάλιστα σε καιρούς που δεν θέλουν να κουνιέται φύλλο; Σκάσε θα μας λένε, γιατί είσαι ΑΜΩ και δεν θα γίνεις ποτέ ΑΚΩ. Ή, α πουλάκι μου απήργησες; Θα μείνεις ΑΜΩ με 180 ευρώ στο διηνεκές.

Μακάρι να τους φτύναμε και να μη δήλωνε κανείς μας ΑΜΩ.

Αλλά που κότσια και συνείδηση.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 25, 2010, 07:14:31 pm από Υπατία »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182690
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 665