0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
με τί προσόντα θα εργαστεί κάποιος σε αυτό το πρόγραμμα;αφού στην παρούσα εγκύκλιο δε ζητά προσόντα ως προς την ειδική αγωγή.και τί επιμόρφωση θα είναι αυτή;μας κοροϊδεύουν;δηλαδή οι της ειδικής αγωγής που αναγκάζονται να κάνουν την αίτηση αυτή της γενικής θα μείνουν απ'εξω;;;και θα πάρουν τις θέσεις οι της γενικής που δεν έχουν κατάρτιση;;και την όποια κατάρτιση θα την αποκτήσουν στην πορεία;;τι χτυπιέται τότε τόσο καιρό με τα σεμινάρια που κάνουν οι συνάδελφοι;;;;;έλεος!
Μήπως αναφέρεται στις σχολικές μονάδες του Εθνικού Ιδρύματος Απροσάρμοστων Παίδων Κρήτης φέτος για πρώτη φορά το είδαμε στον νόμο 3848 /2010 άρα και στην εγκύκλιο με αναγνώριση προϋπηρεσίαςΑπο οτι έχω μάθει έχει μόνο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό, αλλά στην εγκύκλιο ζητά ΠΕΟ2 και ΠΕ03
στην θεωρία είναι αρκετά καλό, με την έννοια ότι υπάρχει έστω και υποτυπωδώς μια κάποια κινητοποίηση στο κομμάτι της εκπαιδευτικής υποστήριξης αυτών των ομάδων. Πρώτη μου ένσταση είναι οτι βάζει κάτω από την ίδια ομπρέλα όοοοολα τις ειδικές ομάδες και δεν ξέρω στην εφαρμογή/πρακτική/επιμόρφωση πόσο καλά δομημένα θα είναι τα πράγματα. Για να γίνω κατανοητή αναφέρω ως παράδειγμα ένα παιδί με αυτισμό και ένα πχ με δυσλεξία. Καμία σχέση ούτε στην προσέγγιση, ούτε στις εκπαιδευτικές τους ανάγκες. Εκεί τι γίνεται? απλά μια θεωρητική κατάρτιση και μετά πειραματίζονται σχετικοί και άσχετοι σε μια αίθουσα με τα παιδιά? δύσκολο....είναι σαν τα σεμινάρια των 400 ωρών? (από άποψη κατάρτισης μιλώ πάντα). Δεν θα ήθελα κανείς να μείνει εκτός διαδικασίας, αν όντως έχουν σκοπό να μεριμνήσουν για την ειδική αγωγή, μα τα κριτήρια επιλογής και το τελικό αποτέλεσμα με κάνουν να τηρώ μια στάση ...πως να το πω...καχυποψίας? οτι τάχα μεριμνώ ως κράτος πρόνοιας?
Έχω την εντύπωση ότι στην συμπληρωματική εγκύκλιο που γνωστοποιήθηκε αναφέρει ότι θα γίνουν οι αιτήσεις και αργότερα οι ενδιαφερόμενοι θα προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.Ρίξτε μια ματιά.
Επισημαίνεται ότι δικαίωμα πρόσληψης στο εν λόγω πρόγραμμα έχουν μόνο οι εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ60-Νηπιαγωγών, ΠΕ70-Δασκάλων, ΠΕ02-Φιλολόγων και ΠΕ03-Μαθηματικών οι οποίοι διαθέτουν τα τυπικά προσόντα των αντίστοιχων κλάδων.
Με την εγκύκλιο της Δ/νσης Ειδικής Αγωγής για την υποβολή αιτήσεων υποψηφίων εκπαιδευτικών για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής σχολικού έτους 2010-2011 θα καθοριστούν τα επιπρόσθετα προσόντα για διδασκαλία σε μαθητές Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ), για την πιστοποίηση των οποίων θα πρέπει να προσκομιστούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην εν λόγω Δ/νση.
β) δεν απαιτείται η προσκόμιση των δικαιολογητικών με την παρούσα εγκύκλιο στη Δ/νση Ειδικής Αγωγής, όπως αναφέρεται στην περίπτωση 7β του κεφαλαίου «ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗΣ-ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ».