0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω οταν τσεκάρουμε την επιλογή για το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά τις περιοχές που έχουμε δηλώσει; Γιατι εγώ προσωπικά δεν έχω επιλέξει για αναπληρωτής παντού.
Παράθεση από: kinegiros στις Ιουνίου 30, 2010, 08:40:04 pmΠαιδιά έλεος πριν ρωτήσουμε ή πριν κριτικάρουμε ας διαβάζουμε τα προηγούμενα μηνύματα. Χαρά στο κουράγιο του gmork που τα ξανάγραψε !Λοιπόν η άποψη μου Το πρόγραμμα αυτό είναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ! εξηγούμε1) θα υποστηριχθούν παιδιά με παράλληλη στήριξη ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΟΥΣΑΝ αφού δεν υπήρχαν αλλά ούτε υπάρχουν λεφτά !2) θα δουλέψει περισσότερος ή τουλάχιστον θα μειωθούν αριθμητικά οι συνάδελφοι οι οποίοι δεν θα τους προσλάμβαναν φέτος λόγο κρίσης3) θα δουλεύουν έως το 2015 !4) θα υπάρξει επιμόρφωση5) μένει η ειδική στην επιφάνειαόσο αφορά γιατί από την γενική το είχαμε πει και το ξαναείπε ο gmork. Απλή λογική ! Ας σταματήσει η μιζέρια και η καχυποψία. Να ευχαριστήσετε τον Θεό που έκοψε σε κάποιον και έβαλε αυτό το πρόγραμμα στο ΕΣΠΑ.Το πρόγραμμα αυτό μάλλον δεν είναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ! εξηγούμαι:Όλος ο χώρος της Ειδικής Αγωγής ουρλιάζει γι αυτό το πρόγραμμα και έχει προχωρήσει στην καταγγελία του. Πρώτον.Θ απαντήσω ένα προς΄ένα σε αυτά που λες , διότι είναι αναξιόπιστα.
Παιδιά έλεος πριν ρωτήσουμε ή πριν κριτικάρουμε ας διαβάζουμε τα προηγούμενα μηνύματα. Χαρά στο κουράγιο του gmork που τα ξανάγραψε !Λοιπόν η άποψη μου Το πρόγραμμα αυτό είναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ! εξηγούμε1) θα υποστηριχθούν παιδιά με παράλληλη στήριξη ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΟΥΣΑΝ αφού δεν υπήρχαν αλλά ούτε υπάρχουν λεφτά !2) θα δουλέψει περισσότερος ή τουλάχιστον θα μειωθούν αριθμητικά οι συνάδελφοι οι οποίοι δεν θα τους προσλάμβαναν φέτος λόγο κρίσης3) θα δουλεύουν έως το 2015 !4) θα υπάρξει επιμόρφωση5) μένει η ειδική στην επιφάνειαόσο αφορά γιατί από την γενική το είχαμε πει και το ξαναείπε ο gmork. Απλή λογική ! Ας σταματήσει η μιζέρια και η καχυποψία. Να ευχαριστήσετε τον Θεό που έκοψε σε κάποιον και έβαλε αυτό το πρόγραμμα στο ΕΣΠΑ.
για το 1) Η παράλληλη στήριξη κυρίωσ αφορά άτομα με αυτισμό (ψάξε στο νόμο), για τα οποία τις περισσότερς φορές οι ίδιοι τους οι γονείς πλήρωναν από την τσέπη τουσ εκπαιδευτικούς που τους ικανοποιούσαν ώστε να διδάσκουν τα παιδιά τουσ στο δημόσιο ελλην. σχολείο. Οπότε θέμα λεφτών από το κράτος δεν τίθεται εδώ. Επίσης, άλλοι μαθητέσ που δέχονται παράλληλη στήριξη είναι τυφλοί και λιγότεροι κωφοί, οι οποίοι υποστηρίζονταν στη α'βαθμια από εξειδικευμένους δασκάλους κυρίως και στη β'βαθμια από καθηγητές , οι οποίοι το λιγότερο που είχαν ήταν σεμινάριο στη ΕΑ.Και ΕΠΙΤΕΛΟΥς, τί είναι οι μαθητές με ε.ε.α. να μην έχουν καταρτισμένουσ εκπαιδευτικούς;;Προκειμένου να δουλεψουν περισσότεροι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να μην παίρνουν την εκπαίδευση που δικαιούνται τα παιδιά??; ΔΕΝ κατάλαβα!
για το 2) και 3) Λαϊκίστικη άποψη. Ει ς το όνομα της μείωσης της ανεργίας, θα τοποθετούσαν ποτέ άνεργη νοσοκόμα σε ρόλο ιατρού να κάνει διαγνώσεις και να χειρουργεί κόσμο; Δεν νομίζω!!! Έπειτα, Εσύ ο ίδιος απάντησες ότι αυτό για το 2015 δεν είναι σίγουρο, αλλά και πάλι δε θα σήμαινε κ κάτι αν ίσχυε.
για το 4) Τί επιμόρφωση θα υπάρξει; Ξέρουμε; Μας έχουν ενημερώσει; Ποιοί θα την κάνουν; Θα είναι ειδικοί; Πότε; Πόσο θα κρατήσει; Θα είναι αρκετή και πλήρης; Κανείς δεν ξέρει!!
για το 5) άραγε θα πάρει πρώτα τους εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς σε αυτό το εκπαιδευτικο-ενταξιακό πρόγραμμα; Θα φανεί!!
Εμείς "ευχαριστώ" δεν λέμε kinegiros, όπως "ευχαριστώ" δεν λένε ούτε οι γονείς των μαθητών με εεα και οι ίδιοι οι μαθητές, οι οποίοι είναι πάνω από όλα.Κάποιοι, στο όνομα της Ένταξης, που ακούγεται πολύ ευχάριστη κια όμορφη, "λιθοβολούν" την Ειδική Αγωγή.Ας μας ενημερώσουν, όμως , επισήμως για το αν θέλουν να την κλείσουν, για να ξέρουμε αυτοί που την αγαπάμε τί να κάνουμε.Κ να μην ξεχνάμε: "Πρώτα ο μαθητής"
Συνάδελφοι γιατί δεν λέμε τα πράγματα όπως είναι? Γιατί για το πρόγραμμα της παράλληλης στήριξης δεν παίρνει εκπαιδευτικούς από τους πίνακες της ειδικής αγωγής? Πού το είδατε γραμμένο στην εγκύκλιο ότι θα εξαντλήσει πρώτα τους πίνακες της ειδικής αγωγής... Αυτό αναφέρεται σε άλλη εγκύκλιο... Τώρα για αυτό το πρόγραμμα θα προσλάβει εκπαιδευτικούς από τους πίνακες της γενικής.. Και ξέρετε γιατί? Γιατί διαφορετικά θα χάσει τα χρήματα του ΕΣΠΑ... Το ΕΣΠΑ τα χρήματα τα δίνει για επιμορφωτικά σεμινάρια όχι για να προσλάβει νέους εκπαιδευτικούς... Αν τα χρήματα δεν χρησιμοποιηθούν για το συγκεκριμένο τότε δεν θα δωθούν. Έτσι η Αννούλα σκέφτηκε το εξής... Τι να τα κάνουν τα σεμινάρια οι εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής? Αυτοί έχουν ήδη διδακτορικά και μεταπτυχιακά... Έτσι το συγκεκριμένο πρόγραμμα δόθηκε στη γενική αγωγή... Εγώ προσωπικά μόνο έτσι μπορώ να εξηγήσω αυτή την κίνηση του Υπουργείου....
Παράθεση από: ange.pe71 στις Ιουλίου 01, 2010, 12:01:20 amΑν για την Ειδική Αγωγή έχουμε εμείς οι ίδιοι τη λογική " Το μη χείρον βέλτιστον ", τότε...Καλά μας κάνουν.Δηλαδή θεωρείς ότι καλύτερα να πηαγίνουν στη ΕΑ άτομα τα οποία δεν εχουν ιδέα από ειδική αγωγή; Γιατί εγω΄έχω δει άτομα να μπαίνουν σε νηπιαγωγεία χωρίς να γωνρίζουν καν τι θα πει ειδική αγωγή, απλά και μόνο επιεδή είχε εξαντληθεί ο πίνακας των νηπιαγωγών ειδικής και παίρνανε πλέον από τη γενική. Έτρεχα εγώ προσωπικά να τους οργανώσω την τάξη και το υλικό τους, να τους μάθω π'ως να στέκονατι στην τάξη, πώς να αντιμετωπίζουν τα παιδιά κλπ κλπ κλπ Εγώ δεν το θέλω αυτό! Προτιμώ να έχουν κανει έστω μια επιμόρφωση πάνω στο αντικέιμενο!Και ναι! Σε αυτή την περίπτωση, έτσι όπως έχουν τα πράγματα, το μη χείρον βέλτιστο! Και προσπαθούμε να κάνουμε τα πράγματα ακόμα καλύτερα! Το πρόβλημα θα ήταν αν επαναπαυόμασταν και δεν διεκδικούσαμε την πραγματική επιμόρφωση στην ΕΑ και την στελέχωση τπου χώρου με άτομα που πραγματικά ξέρουν το αντικέιμενο και το αγαπάνε, και όχι με άτομα που βρέθηκαν τυχαία, επέιδή έτυχε να έρθει η σειρά τους στον πίνακα ή επειδή η ΕΑ "δινει" προϋπηρεσία και μόρια για διορισμό στη γενική ή επειδή υπάρχει το επίδομα....
Αν για την Ειδική Αγωγή έχουμε εμείς οι ίδιοι τη λογική " Το μη χείρον βέλτιστον ", τότε...Καλά μας κάνουν.
"Νέο πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης: κανείς από τους δύο εκπροσώπους του Υπουργείου δεν ήταν απόλυτα γνώστης του πώς θα λειτουργήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Μίλησαν για ξεχωριστή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών που θα προσληφθούν, για πρόσληψη μέσω πίνακα, αλλά δε δεσμεύτηκαν ότι πρόκειται για τους υπάρχοντες πίνακες ειδικής αγωγής ή για τη δημιουργία νέων και μας ενημέρωσαν ότι διευκρινίσεις θα δοθούν στη νέα εγκύκλιο που θα εκδοθεί για τις προσλήψεις αναπληρωτών-ωρομισθίων εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή. Από πλευράς μας έγινε ξεκάθαρο προς το Υπουργείο ότι τέτοια προγράμματα ως στόχο έχουν μόνο την απορρόφηση χρηματοδοτήσεων χωρίς κανέναν σχεδιασμό και σε βάρος τόσο των μαθητών όσο και των εκπαιδευτικών και απαιτήσαμε τη συνέχιση και διεύρυνση της παράλληλης στήριξης στα σχολεία και την πρόσληψη μόνιμου εκπαιδευτικού και στην ειδική αγωγη"Ουτε ειδημων,ουτε ξερολα,αλλα ουτε και ασχετη εντελως με την κατασταση ειμαι(αφου καθε χρονο στα Νηπιαγωγεια συνανταμε πολλες περιπτωσεις παιδιων με διαχυτη αναπτυξιακη διαταραχη και καλουμαστε να αντιμετωπισουμε οι της γενικης καταστασεις που απτονται της ειδικης).Γιατι ολα αυτα; ολες/οι λιγο πολυ ξερουμε την απαντηση(βλεπε και την παραπανω τοποθετηση του υπουργειου,ειναι πολυ διaφωτιστικη).Αντι λοιπον να χανετε την ψυχραιμια σας ,να αλληλοσπαραζεστε ειναι καλυτερα να δραστηριοποιηθειτε και να ενωσετε τις φωνες σας για να ξεκαθαρισει το τοπιο στην ειδικη αμεσα ωστε να ικανοποιουνται οι αναγκες των παιδιων πρωτιστως και βεβαιως οι δικες σας κατ επεκταση.Αν εισασταν γονεις παιδιων με ειδικες αναγκες πως θα τα βλεπατε ολα αυτα αραγε;