0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
θα συμφωνήσω μόνο στο τελευταίο: ότι συγκρίνω ανόμοιες νοοτροπίες.... γιατί αλλού τα μυαλά παραμένουν ανοιχτά σε όλα τα ενδεχόμενα...εδώ, δυστυχώς, μια μεγάλη πλειοψηφία και κυρίως αυτών που λαμβάνουν και αποφάσεις ( είτε αυτοί ονομάζονται πολιτικοί είτε συνδικαλιστές είτε διοικητικοί προϊστάμενοι ) συνεχίζουν να πιστεύουν ότι λέγοντας ΟΧΙ σε οποιαδήποτε καινούρια πρόταση εκτελούν το καθήκον τους στο ακέραιο...όταν ξεκολλήσουμε απο αυτή τη στείρα...αντιπολίτευση μπορεί και κάτι να γίνει...
Αξιολόγηση?....εμένα? και ποιος ειναι αυτος που θα σταθει απέναντι μου για να με αξιολογήσει?
Το ότι δεν θέλουν να κάνουν ΤΩΡΑ μαθηματικά, δε σημαίνει ότι δεν θα θέλουν να τα κάνουν & αργότερα. Οι μαθητές δεν είναι σε θέση να επιλέξουν κάτι τέτοιο.
για μένα συναδελφε killbill ουτε οι μαθητες απο μονοι τους ειναι κριτηριο αξιολογησης. και ολοι μας γνωριζουμε πολυ καλα τον τροπο που θα αποσπασουμε θετικη αξιολογηση.
Αύριο έχω Μαθηματικά Γενικής παιδείας στην Γ Λυκείου όπου έχω αρκετούς μαθητές που είναι της θεωρητικής κατεύθυνσης και το μάθημα όχι απλά δεν τους ενδιαφέρει, αλλά δεν έχουν και το background για να μπορέσουν να το παρακολουθήσουν τώρα.Τι να κάνω με αυτούς;έχω σκεφτεί να τους πω να διαβάζουν Αρχαία στην ώρα μου χωρίς να ενοχλού. Όμως επειδή η φωνή μου θα ενοχλεί στο διάβασμά τους, μήπως είναι καλύτερα να τους πω να μην μπαίνουν καν στην ώρα μου;Είναι αδύνατον να προσέξουν αυτά τα παιδιά. Όσο ενδιαφέρον και να το κάνω το μάθημα, όση αγάπη και να δείχνω, ότι τεχνολογία και αν χρησιμοποιήσω (ΗΥ, βιντεοπροβολεα) για αυτούς είναι Κινέζικα και αδιάφορο. Το βλέπουν ότι τους αποσπά χρόνο από τα μαθήματα της κατεύθυνσής τους.Φαντάζομαι το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και φιλόλογοι με μαθητές της θετικής-τεχνολογικής.Υπάρχει λύση;