0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: killbill στις Δεκεμβρίου 03, 2011, 12:37:08 pmΟι προτάσεις μου: Να υπήρχαν έστω 1-2 ώρες την βδομάδα για άλλες δραστηριότητες (μουσική, θέατρο, καλλιτεχνικά, χορός, αθλήματα). Μήπως θα έσπαγε αυτή η μονοτονία; μήπως τότε θα έβρισκαν κάποιο ενδιαφέρον;Τα καλλιτεχνικά μαθήματα δεν έχουν μόνο την χρησιμότητα να "σπάνε την μονοτονία". Πρώτα και κύρια είναι απαραίτητα για να ανοίξουν οι πνευματικοί ορίζοντες των παιδιών. Για να εισαχθούν όμως τέτοια μαθήματα στο σχολείο, χρειαζόμαστε άλλη ιδεολογία για την εκπαίδευση, άλλο σχεδιασμό, άλλη χρηματοδότηση, άλλες εγκαταστάσεις και άλλο ωράριο. Παρόλα αυτά ακόμα και στην σημερινή κατάσταση εγώ θα χαιρόμουν να αυξηθούν οι ώρες των καλλιτεχνικών στα γυμνάσια και λύκεια, εαν μπορούσε να επιτευχθεί κάποια ισορροπία.
Οι προτάσεις μου: Να υπήρχαν έστω 1-2 ώρες την βδομάδα για άλλες δραστηριότητες (μουσική, θέατρο, καλλιτεχνικά, χορός, αθλήματα). Μήπως θα έσπαγε αυτή η μονοτονία; μήπως τότε θα έβρισκαν κάποιο ενδιαφέρον;
Το εκπαιδευτικο συστημα, οπως εχει σημερα η κατάσταση ειναι δυσκολο να αλλάξει, μπορουμε ομως εμεις οι εκπαιδευτικοι να αλλάξουμε και συνεπως να το βελτιώσουμε.
Και το πιο σοφό που μπορεί να γίνει είναι να δουμε τα συστήματα σε χώρες του εξωτερικού και να δούμε τι μπορούμε να υιοθετήσουμε, και όχι να προσπαθούμε επι δεκαετίες τώρα να ανακαλύπτουμε τον τροχό από την αρχή.
... Ενδιαφέρονται πως θα μεσολοβήσει λιγότερος χρόνος από την ώρα που ο 18χρονος θα πατήσει έξω από την πόρτα του σχολείου, μέχρι να μπει μέσα στην πόρτα του εργοστασίου τους. Και φυσικά, πως όταν περάσει την πόρτα του εργοστασίου τους θα πρέπει να παράγει όσο περισσότερο μπορεί, με όσο μικρότερο κόστος γίνεται, και με όσο λιγότερους "μπελάδες" γίνεται. Λογικό είναι (γι αυτούς).
αν διάβασες ολόκληρο το μήνυμά μου, αναφέρθηκα σε μια μεγάλη ομάδα αδιάφορων μαθητών, που τώρα που κάνουν 7 ώρες μαθηματικά την βδομάδα, μόνο προβλήματα δημιουργούν και τίποτα άλλο γιατί απλά δεν τους ενδιαφέρει να δώσουν πανελλήνιες. Και αυτό ναι το αποφασίζουν τώρα αν θα δώσουν ή όχι και αν θέλουν να διαβάσουν Μαθηματικά.Αφού με το να τους υποχρεώνεις να κάνουν μαθήματα που δεν ενδιαφέρονται δεν βγαίνει τίποτα, γιατί να μην τους δώσεις το δικαίωμα να επιλέξουν μόνο μαθήματα που τους ενδιαφέρουν;
Τα παραδείγματα των ξένων χωρών που αναφέρεις ( του Καναδά πχ) είναι επιτυχή μεταξύ άλλων και για έναν λόγο που εδώ στην Ελλάδα ακόμα και να τολμήσεις να ξεστομίσεις θα σε πάρουν με τις πέτρες: την αξιολόγηση. ( και το ότι οι καθηγητές δεν προφυλάσσονται από ένα καθεστώς μονιμότητας και κακώς εννοούμενης συναδελφικής αλληλεγγύης). Θα μου πεις, βεβαίως υπάρχει η ανασφάλεια τι θα κάνεις κάθε σεπτέμβριο αλλά απ΄την άλλη είναι ξεκάθαρο και το τι ΠΡΕΠΕΙ να κάνεις για να ανανεωθεί η σύμβασή σου με το σχολείο. ( και σίγουρα αυτό ΔΕΝ είναι να κάθεσαι και να αράζεις ή να μην προσεγγίζεις το μάθημα πολύπλευρα και με διαφορετικούς τρόπους κάθε φορά ή να λες " έχω δίωρο και φεύγω και δεν κάθομαι λεπτό παραπάνω" )