0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Συμφωνώ με όλες τις παραπάνω απόψεις και κυρίως με της Μαργαρίτας!Χωρίς να θέλω να σε αγχώσω, φέτος είχα μια πολύ πολύ δύσκολη τάξη!Ήταν η πρώτη μου χρονιά ως αναπληρώτρια. Είχα ξαναδουλέψει σε ιδιωτικό, αλλά η φετινή χρονιά ήταν ένα μεγάλο σχολείο για μένα!Απορώ κι εγώ πώς τα κατάφερα και βγήκε αναίμακτη η χρονιά!Ο άνθρωπος έχει πολλές ικανότητες τελικά που ούτε που τις γνωρίζει πολλές φορές, γι' αυτό μην ανησυχείς ό,τι κι αν σου τύχει! Χωρίς να έχω γνώση από ειδική αγωγή, είχα μια μικρή τάξη με 25 παιδιά και ανάμεσά τους ένα επιθετικό παιδί, 2 ΔΕΠ-Υ, 2 ανώριμα και πολλά ατίθασα.Μόνο και μόνο το επιθετικό ήταν ΠΟΛΥ δύσκολο, φαντάσου μαζί με τα υπόλοιπα τι γινόταν... Στην αρχή τι δραστηριότητες μου λες...τον αστυνόμο έκανα μέχρι να περάσει η ώρα να φύγουν (ήταν κλασσικό τμήμα).Μετά, δόξα το Θεό, μπήκαμε σε ένα ρυθμό και μπορέσαμε να κάνουμε και δραστηριότητες. Πολλές φορές όμως τα σχέδια άλλαζαν και έπρεπε να αλλάξουν και οι δραστηριότητες.Όλα βέβαια εξαρτιώνται από τα παιδιά και τη διάθεσή σου!Εγώ σου εύχομαι να μη χάσεις ποτέ το κουράγιο, την υπομονή και τη διάθεση!!! Τώρα αν θες να σου προτείνω...μια σειρά που μου αρέσει πάρα πολύ και με βοήθησε πολύ φέτος είναι η "Θεματικές προσεγγίσεις-Σχέδια εργασίας για το νηπιαγωγείο" της Ναούμ και Παπαμιχαήλ, εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα. Έχει ένα βιβλίο για κάθε θέμα και υπάρχουν αρκετά. Μέσα έχουν πααάρα πολλές δραστηριότητες που πιάνουν και παραπλήσια θέματα.Ξεφύλλισέ τα και θα δεις.Εϊναι δύο ειδών για το ίδιο θέμα.Φυλλάδια με λίγες σελίδες και ολόκληρο βιβλίο. Κοίταξέ τα. Α!Και...μην αγχώνεσαι! Όλα θα γίνουν!