*

Αποστολέας Θέμα: Εκπ/κό υλικό Νηπιαγωγού!!!  (Αναγνώστηκε 9570 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος maritinaki_zan

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απ: Εκπ/κό υλικό Νηπιαγωγού!!!
« Απάντηση #14 στις: Ιουλίου 28, 2010, 10:48:45 pm »
Συμφωνώ με όλες τις παραπάνω απόψεις και κυρίως με της Μαργαρίτας!
Χωρίς να θέλω να σε αγχώσω, φέτος είχα μια πολύ πολύ δύσκολη τάξη!
Ήταν η πρώτη μου χρονιά ως αναπληρώτρια. Είχα ξαναδουλέψει σε ιδιωτικό, αλλά η φετινή χρονιά ήταν ένα μεγάλο σχολείο για μένα!
Απορώ κι εγώ πώς τα κατάφερα και βγήκε αναίμακτη η χρονιά!
Ο άνθρωπος έχει πολλές ικανότητες τελικά που ούτε που τις γνωρίζει πολλές φορές, γι' αυτό μην ανησυχείς ό,τι κι αν σου τύχει! ;)

Χωρίς να έχω γνώση από ειδική αγωγή, είχα μια μικρή τάξη με 25 παιδιά και ανάμεσά τους ένα επιθετικό παιδί, 2 ΔΕΠ-Υ, 2 ανώριμα και πολλά ατίθασα.
Μόνο και μόνο το επιθετικό ήταν ΠΟΛΥ δύσκολο, φαντάσου μαζί με τα υπόλοιπα τι γινόταν...
Στην αρχή τι δραστηριότητες μου λες...τον αστυνόμο έκανα μέχρι να περάσει η ώρα να φύγουν (ήταν κλασσικό τμήμα).
Μετά, δόξα το Θεό, μπήκαμε σε ένα ρυθμό και μπορέσαμε να κάνουμε και δραστηριότητες.
Πολλές φορές όμως τα σχέδια άλλαζαν και έπρεπε να αλλάξουν και οι δραστηριότητες.
Όλα βέβαια εξαρτιώνται από τα παιδιά και τη διάθεσή σου!
Εγώ σου εύχομαι να μη χάσεις ποτέ το κουράγιο, την υπομονή και τη διάθεση!!!
 ;)
Τώρα αν θες να σου προτείνω...μια σειρά που μου αρέσει πάρα πολύ και με βοήθησε πολύ φέτος είναι η "Θεματικές προσεγγίσεις-Σχέδια εργασίας για το νηπιαγωγείο" της Ναούμ και Παπαμιχαήλ, εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα. Έχει ένα βιβλίο για κάθε θέμα και υπάρχουν αρκετά. Μέσα έχουν πααάρα πολλές δραστηριότητες που πιάνουν και παραπλήσια θέματα.
Ξεφύλλισέ τα και θα δεις.
Εϊναι δύο ειδών για το ίδιο θέμα.Φυλλάδια με λίγες σελίδες και ολόκληρο βιβλίο. Κοίταξέ τα.

Α!Και...μην αγχώνεσαι! Όλα θα γίνουν!
 ;)

Συνάδερφε σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες σου!!!! :)  ;)  :D   Ελπίζω να μην έχω πολλές μαζεμένες ειδικές περιπτώσεις στην τάξη....  ;D  ;D  ;D Εύχομαι να πάνε όλα καλά για όλους μας! Να είσαι καλά! Είμαι σε αναμονή....  ::)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:00:23 »

Αποσυνδεδεμένος MARGARITA_23

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ60
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Ιουλίου 29, 2010, 11:11:44 am »
Θα σου στείλω τους τίτλους μόλις ανοίξω τις κούτες, γιατί τα έχω έτοιμα για να ταξιδέψουν  :P
Η γνωση ειναι δυναμη!

Αποσυνδεδεμένος kiki_sach

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Αυγούστου 02, 2010, 03:46:26 am »
Εγώ αν και δεν είμαι διορισμένη (έχω δουλέψει μόνο για λίγο σε παιδικό σταθμό) σου προτείνω από τραγούδια παιδικά το παρακάτω blog: http://kidsstuffblog.blogspot.com/ Έχει πάααρα πολύ υλικό, για ό,τι θες. Δεν χρειάστηκε να αγοράσω κανένα cd για μουσικοκινητικές δραστηριότητες. Από βιβλία που με βόλεψαν πάρα πολύ είναι μία σειρά από ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ "Θεματικές προσεγγίσεις" νομίζω λέγεται, που ο κάθε τόμος έχει και άλλο θέμα (ανακύκλωση, το σώμα μου, άνοιξη, καλοκαίρι, φθινόπωρο, χειμώνας κτλ) και έχει μέσα πολλές δραστηριότητες. Α επίσης να σου πώ ότι αν μένεις Αθήνα, ο Σαββάλας που είναι στη Ζωοδόχου Πηγής στο κέντρο κάνει εκπτώσεις στους εκπαιδευτικούς και με κάθε αγορά σου κάνουν δώρο και από ένα εκπ/κο βιβλίο. Τσεκαρισμένο. ;)

ps: ελπίζω να επιτρέπεται να ποστάρω διεύθυνση blog. Αν όχι, διαγράψτε το και όποιος θέλει μου στέλνει πμ να του πω.

Αποσυνδεδεμένος Keffie

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
    • PAREOYLA
« Απάντηση #17 στις: Αυγούστου 24, 2010, 03:28:12 pm »
Καλησπέρα! Δύσκολο το θέμα με το Εκπ/κό υλικό. Έχω γεμίσει ένα ολόκληρο δωμάτιο με βιβλία, dvd, άχρηστο υλικό και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς. Χώρια που ξοδεύω στο Internet άπειρες ώρες για να βρω εικόνες και πληροφορίες για κάθε θέμα που προκύπτει.

Δουλεύω 5 χρόνια σε δημόσια νηπιαγωγεία, δεν έχω εξαιρετική εμπειρία, αλλά μπορώ να σου πω τι έχει βοηθήσει εμένα στην τάξη. Έχε υπόψη σου οτι δεν υπάρχει συνταγή....Ότι ταιριάζει σε μένα δεν ταιριάζει σε άλλους συναδέλφους...... Επειδή έχω έφεση στα καλλιτεχνικά και τα "θεατρικά", χρησιμοποιώ πάρα πολύ το παραμύθι ( κάθε μέρα ), το κουκλοθέατρο ( με πολύ αυτοσχέδιες κούκλες, λόγω έλλειψη χρόνου ), και τις τέμπερες στα εικαστικά οι οποίες ενθουσιάζουν τα παιδιά ( αλλά θέλει οργάνωση, για να μη γίνει χαμός!!! ).
Μια οικονομική λύση είναι να ψάξεις τις δανειστικές βιβλιοθήκες της περιοχής σου ή της περιοχής που έχεις διοριστεί. Μια χρονιά θυμάμαι είχα γραφτεί σε 4 δανειστικές βιβλιοθήκες ( στην Αθήνα ), και δανειζόμουν κατά μέσο όρο 6 βιβλία τη βδομάδα.......
( παιδικά παραμύθια κυρίως ).
Το βιβλίο που αναφέρεις "Τι θέμα να διαλέξω......." είναι πραγματικά απ' τα καλύτερα του είδους του. Πάντως σίγουρα η ομάδα θα σε καθοδηγήσει και καλό είναι να είσαι προετοιμασμένη για πολλές εναλλακτικές. Πρόπερσυ είχαμε μια πολύ δύσκολη ομάδα που δεν μπορούσαμε να διαβάσουμε ούτε παραμύθι!
Επίσης κάθε φορά που δουλεύουμε ένα θέμα στην τάξη προτιμώ τις αληθινές φωτογραφίες ( που βρίσκεις εύκολα απ' το internet ), παρά τα έτοιμα βιβλία. Φρόντισε να εμπλέξεις απ' την αρχή της σχολικής χρονιάς τους γονείς και τα παιδιά στην μαθησιακή διαδικασία. Να σου φέρνουν υλικό απ' το σπίτι για κάθε θέμα που δουλεύεις, ώστε να αναπληρώσεις και την έλλειψη παιδαγωγικού υλικού που συνηθίζεται σε πολλά νηπιαγωγεία της επαρχίας.

Όσον αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις με το ιντερνετ και αυτά που κατεβάζεις, νομίζω οτι πρέπει να οφείλεται σε διαφορετικoύ τύπου αρχεία. Για παράδειγμα τα videos απ' το youtube, είναι σε μορφή flv, ενώ το player που έχει ο υπολογιστής σου "διαβάζει" σε μορφή avi, κ.ο.κ. Αν θες μπορώ να σε βοηθήσω....
kiki_sach, πολύ μου άρεσε το blog που έστειλες.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182687
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 656
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)