*

Αποστολέας Θέμα: Kαταστρατήγηση 60-40%  (Αναγνώστηκε 26295 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Ελεάνθη

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απ: Kαταστρατήγηση 60-40%
« Απάντηση #42 στις: Ιουλίου 30, 2010, 04:02:15 pm »

και εν πασει περιπτωση, γινεται ενας διαγωνισμος ΑΣΕΠ και αυτοι που ξεχωριζουν βασει της προκηρυξης πρεπει να διοριζονται αμεσως!
αυτο λεγεται αξιοκρατια......αλλα ειπαμε....εδω ειμαστε στο ΕΛΛΑΝΤΑ!

++++φωνω απολυτα joshua μαζι σου!ειμαι επιτυχουσα στον ασεπ με σειρα 648 και 24,09 μορια και την προηγουμενη χρονια δεν με καλεσαν ουτε αναπληρωτρια αν το 83% δεν ειναι βαθμος για να σε διορισει ή τουλαχιστον να σε στειλει ως αναπληρωτρια σε μια ταξη τι να πω!!εφτυσα αιμα για να πετυχω αυτον τον βαθμο!και σημειωτεον εχω εργαστει 2 χρονια στην ιδιωτικη εκπαιδευση δηλ. δεν ειμαι καμια εντελως ασχετη απο εμπειρια ταξης που απλως τελειωσε μαι σχολη!αγαπω πολυ το επαγγελμα μου αλλα ειμαι τοσο οργισμενη και θλιμμενη με την πληρη αναξιοκρατια που επικρατει.................  :'( πραγματικα η ελλαδα ειναι μια χωρα που με πληγωνει
Μα καλα τι νομιζεις οτι επειδη εσυ εισαι στους διοριστεους εισαι πιο ικανη να μπεις σε ταξη απο καποιον που εχει χαμηλοτερη βαθμολογια?ξερεις τι αιμα εχουν φτυσει και  οι 24μηνιτες? να σε πληροφορησω οτι δεν ειναι καθολου ευκολο ουτε να ξενιτευεσαι ουτε να δινεις 2 ασεπ.α..κι αν ηθελες να σουν αναπληρωτρια να ειχες γραψει στον ασεπ του 07 για να αθροιζοντουσαν με τα 24 μορια που εχεις.Αλλα ξερω δεν ειναι ευκολο να πετυχεις σε 2 ασεπ.....

ενημερωτικα για οσους βιαζονται να κρινουν δεν εδωσα ασεπ το 07 γιατι απλουστατα δεν ειχα τελειωσει την σχολη μου.....και στον τελευταιο ασεπ τα εδωσα ολα για ολα για το μελλον μου και η βαθμολογια που πετυχα δεν την πετυχα απλα καθημενη στο σπιτι μου να με ταιζει η μαμα και ο μπαμπας αλλα κανοντας 2 δουλειες (δουλευα 12ωρα και ξενυχτησα πολλα βραδια) και οργανωνοντας τον γαμο μου μεσα στον χαμο! και επισης δεν αδικω κανενα ατομο που πηγε αναπληρωτης και μαζεψε προυπηρεσια αλλα με αυτην την βαθμολογια που πετυχα επρεπε να παω τουλαχιστον αναπληρωτρια.τα προηγουμενα χρονια πηγαιναν αναπληρωτες ατομα με λιγοτερα μορια απο μενα και εχουν μια θεση στον πινακα διορισμων. και Ανθη αν διαβαζες προσεκτικα οπως ειπα εχω και εγω εμπειρια 2 χρονων σε ιδιωτικο νηπιαγωγειο, εμπειρια δεν αποκτας μονο ως αναπληρωτρια δεν λεω επειδη εγραψα καλυτερα απο εσενα  διοριστε με κιολας......σημερα ειμαι εγγυος στο πρωτο μου παιδι και η ανεργια ειναι μπροστα μου.......οταν με το καλο ξαναγινει ασεπ εγω δεν ξερω αν θα μπορεσω να διαβασω οπως διαβασα τοτε.
[/quote]Ολοι εχουν κανει θυσίες ,δεν εισαι η μονη, αυτο πρεπει να καταλαβεις.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:35:29 »

Αποσυνδεδεμένος Effie

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση και τα παιδιά (ΠΕ60)
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Ιουλίου 30, 2010, 04:03:13 pm »
Κάθομαι και διαβάζω όλα αυτά που γράφετε και έχω  :o!
Νομίζω τελικά ότι η κρίση μας έχει επηρεάσσει πατόκορφα!

Καλέ τι λέτε;;; Τι συζητάτε;;;

Κατ' αρχάς ποιος σας είπε ότι είναι δίκαιο αυτό και μόνο το ποσοστό 60-40;;;;
Εγώ δεν ξέρω αν είναι δίκαιο. :-\

Γιατί καθόμαστε και συζητάμε αν είναι δίκαιο να είναι μέσα στο ποσοστό και οι 24μηνίτες ή όχι;;;
Τι σημαίνει δίκαιο;;; Πώς μπορείς να το ορίσεις;;;

Ποιος είπε ότι οι 24μηνίτες δεν είναι και Ασεπίτες;;;
Γιατί τους ξεχωρίζουμε σε 24μηνίτες και Ασεπίτες;
Όλοι νηπιαγωγοί δεν είμαστε;;

Ποιος είπε ότι είναι πιο άξιος αυτός που έχει γράψει καλά στον ΑΣΕΠ από αυτόν που έχει δουλέψει 24 μήνες σε νηπιαγωγείο;;;
Μπορεί να είχε έμπνευση εκείνη την ημέρα και να έγραψε. Μπορεί να είναι άριστος στα γραπτά αλλά στην τάξη να μην αξίζει μία (έχει γίνει κι αυτό).
 Ο 24μηνίτης αν μη τι άλλο έχει αποκτήσει κάποια εμπειρία. Μπορεί και αυτός που έχει γράψει ΑΣΕΠ να έχει δουλέψει σε ιδιωτικό 15 χρόνια και να είναι πιο άξιος. Αυτό είναι άλλη μεγάλη αδικία.

Το θέμα είναι ότι όλα αυτά τα ποσοστά και το γεγονός ότι διορίζονται ξεχωριστά οι 24μηνίτες τα ξέρουμε εδώ και χρόνια.
Προσαρμοζόμαστε στις καταστάσεις. Άλλοι άνθρωποι έχουν προγραμματίσει τη ζωή τους με βάση αυτά.
Ούτως ή άλλως όλα θα αλλάξουν.
Τι καθόμαστε και συζητάμε;;;
??? ???

Ν' αγιάσει το στόμα σου βρε dimitra68!!!

Μια διευκρίνιση: Δεν ανήκω ούτε στους ΑΣΕΠίτες ούτε στο 24μηνο.

Don't worry! Be happy!!!!!!!! ;)

Αποσυνδεδεμένος Ελεάνθη

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Ιουλίου 30, 2010, 04:06:58 pm »
Πεστα βρε Εφη :)

Αποσυνδεδεμένος LINX

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Ιουλίου 30, 2010, 04:30:06 pm »
Γι αυτό επειδή δεν ανήκεις σε κάποια κατηγορία απο τις δύο μιλάς τόσο επιφανειακά!!!!
ΣΚΟΤΩΝΟΜΑΣΤΕ ΑΔΙΚΑ συναδελφοι μεταξύ μας,,,,,, γιατί το σύστημα όπως είναι διαμορφωμένο(διεφθαρμένο) και αδιευκρίνιστο,
μας έχει κάνει να ζούμε μεσ' την αβεβαιότητα, μας έχει σώσει κάθε ελπίδα για κάθε πραγματοποίηση οποιουδήποτε  ονείρου μας!
Γράφωντας σε κάποιο Forum, o καθένας μας εκφράζει τις απόψεις του και τις αγωνίες του μα πολλές φορές (εχει τύχει και σε μένα) οι απόψεις διαφέρουν κια συγκρούονται αλλά και παρερμηνεύονται λόγω κακής διατύπωσης ή απρόσεκτης αναγνωσης!!!!!
ΚΑΝΕΝΑΣ δεν θέλει την αποτυχία του άλλου και σίγουρα όλοι θέλουμε την επιτυχία τη δική μας!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:35:29 »

Αποσυνδεδεμένος Evnikim

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Ιουλίου 30, 2010, 04:49:11 pm »
Δεν θέλω να θίξω τα δικαιώματα κανενός και πραγματικά νομίζω πως όλοι έχουν τα δίκια τους. Ωστόσο, έχω διαπιστώσει ότι η πλειονότητα του κόσμου αλλά και των νέων εκπαιδευτικών που ακόμα δεν έχουν αποκτήσει προϋπηρεσία κατανοούσε μέχρι τώρα (και οι περισσότεροι  εξακολουθούν να κατανοούν) το 60% = ΑΣΕΠ και  το 40% =ενιαίος πίνακας μαζί με 24μηνο και 30μηνο. Πάντοτε συναντώ δυσκολία όταν προσπαθώ να εξηγήσω ότι τα ποσοστά είναι 60%=ΑΣΕΠ, 40%=ενιαίος πίνακας, 24μηνο+30μηνο είναι κάτι ανεξάρτητο (με ποσοστά που εγώ τουλάχιστον δεν έχω καταλάβει πώς λειτουργούν). Την σχολική χρονιά 2009/10 οι διορισμοί στην πραγματικότητα κυμάνθηκαν στα ποσοστά 38%=ΑΣΕΠ και 62%=λοιπές κατηγορίες. Αυτές οι ασάφειες είναι που δημιουργούν τις εντάσεις.

Αποσυνδεδεμένος klio

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Νηπιαγωγός
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Ιουλίου 30, 2010, 04:58:46 pm »
Δεν θέλω να θίξω τα δικαιώματα κανενός και πραγματικά νομίζω πως όλοι έχουν τα δίκια τους. [/quote]

Ασφαλώς κι έχουν όλοι τα δίκια τους. Αυτο που ήθελα να επισημάνω ωστόσο είναι ότι πήραν το 2009-2010 περισσότερα άτομα από το 40%. Αυτό με βάση το σύνταγμα που έπρεπε να ισχύει είναι ότι το ΑΣΕΠ δικαιούται απλά το 60% της ποσόστωσης. Αυτό λέω ότι καταστατηγείται. Κι ασφαλώς ποιος δε θέλει να διορισθεί αλλά υπάρχουν κάποιοι κανόνες που έχουν θεσπιστεί, καλώς ή κακώς που όλοι καλούμαστε να υπακούσουμε ή και να συμβιβασθούμε.

Το βλέπετε λοιπόν δίκαιο με όσα άλλοι ψήσισαν και αποφάσισαν για εμάς να καταστρατηγούν αυτά που μας λένε εμάς να σεβαστούμε? Μήπως θα έπρεπε να κάνουμε κάτι για αυτό δικαστικά?

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Ιουλίου 30, 2010, 05:03:57 pm »
Αυτο που ήθελα να επισημάνω ωστόσο είναι ότι πήραν το 2009-2010 περισσότερα άτομα από το 40%.

Σε ποια ειδικότητα έγινε αυτό και ποιοι οι αριθμοί;
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος klio

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Νηπιαγωγός
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Ιουλίου 30, 2010, 05:05:28 pm »
Στους νηπιαγωγούς, 300 άτομα από ΑΣΕΠ και 430 από ενιαίο πίνακα, 24 μηνο και 30 μηνο.

Αποσυνδεδεμένος Evnikim

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Ιουλίου 30, 2010, 05:12:05 pm »
Στους νηπιαγωγούς, 300 άτομα από ΑΣΕΠ και 430 από ενιαίο πίνακα, 24 μηνο και 30 μηνο.

Τα επίσημα στατιστικά του υπουργείου για το 2009/10 κάνουν λόγο για διορισμούς 38% από ΑΣΕΠ και 62% από τις λοιπές κατηγορίες (40%, 24μηνο, 30μηνο, πολύτεκνοι κ.λ.π.)

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Ιουλίου 30, 2010, 05:15:58 pm »

Δυστυχώς, όπως προαναφέρθηκε, το 40% αντιστοιχεί μόνο στον ενιαίο πίνακα. Οπότε, αν από τον ενιαίο πήραν 200 άτομα και τα υπόλοιπα 230 είναι από 24μηνο και 30μηνο, τότε όλα είναι σύμφωνα με το νόμο..
Η καταστρατήγηση των ποσοστών ξεκίνησε από τότε που άλλαξε ο νόμος και ΔΕΝ έγινε ο ΑΣΕΠ 100% σταδιακά, όπως αρχικά προβλεπόταν.
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος Effie

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση και τα παιδιά (ΠΕ60)
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Ιουλίου 30, 2010, 05:37:35 pm »
Γι αυτό επειδή δεν ανήκεις σε κάποια κατηγορία απο τις δύο μιλάς τόσο επιφανειακά!!!!

Επιφανειακά δε νομίζω γιατί όλα με αφορούν άμεσα.
Αντικειμενικά, ίσως. Τουλάχιστον προσπαθώ.
Να μη σου πω ότι θα με συνέφερε να έπαιρναν περισσότερα άτομα από ΑΣΕΠ γιατί ήμουν στο τσακ να διοριστώ.

ΚΑΝΕΝΑΣ δεν θέλει την αποτυχία του άλλου και σίγουρα όλοι θέλουμε την επιτυχία τη δική μας!

Μήπως όμως η επιτυχία η δική μας συγκρούεται με την επιτυχία των άλλων και ουσιαστικά, χωρίς να το θέλουμε, θέλουμε την αποτυχία του άλλου;;;
 :-\

Evnikim,
Συμφωνώ ότι μπορεί να μη ξέρουμε τα ποσοστά. Κι εγώ δεν τα ξέρω, αν και νομίζω ότι είναι ένα συγκεκριμένο ποσοστό κάθε φορά για τους 24μηνίτες κτλ.
Όμως επιμένω ότι αυτά γίνονται χρόνια τώρα! Όποιος έχει ασχοληθεί λίγο, τα ξέρει.
Το γενικό ποσοστό είναι 60% από ΑΣΕΠ, 40% από Ενιαίο πίνακα και υπάρχουν και οι λοιπές κατηγορίες, τις οποίες δεν έχω καταλάβει γιατί τις ενσωματώνετε με το ποσοστό του ενιαίου πίνακα. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν δώσει ΑΣΕΠ;Τουλάχιστον στον κλάδο μας, ναι!
Αφήστε που αν θέλουμε να το πάρουμε κι αλλιώς, πολλά άτομα από αυτά που διορίζονται μέσω ενιαίου ή 24μηνου ή...ή...διορίζονται ΚΑΙ με ΑΣΕΠ οπότε "παραχωρούν" τη θέση τους στους επόμενους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ.
Θα μπορούσε να μη γινόταν αυτό και τότε θα ήταν αδικία.

Τι σημαίνει καταστρατήγηση; Τα άτομα που λέει στην προκήρυξη ότι θα πάρουν τόσα δεν παίρνουν;;;Περιμένει κανείς να πάρουν περισσότερα άτομα από ΑΣΕΠ;;;

Και στην τελική πώς μας ήρθε αυτό τώρα;;

Δε θέλω να κατηγορήσω κανέναν.
Σίγουρα ο καθένας έχει την άποψή του και είναι σεβαστή, αλλά ας τα σκεφτούμε από όλες τις πλευρές τα πράγματα.
Δε ξέρω.
Don't worry! Be happy!!!!!!!! ;)

Αποσυνδεδεμένος fiona

• Πλήρες μέλος
  • οσο ζω..........ελπιζω........
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Ιουλίου 30, 2010, 05:56:57 pm »
καλησπερα σε ολους...αυτο που εχω να πω ειναι οτι ολοι μας εχουμε δικιο..γιατι ολοι μας εχουμε κοπιασει και διαβασει..και εγω που ειμαι φετος στον πινακα του 24μηνου με 26 μηνες και αγχωνομαι για το αν θα γινω μονιμη η οχι,εχω δωσει 4 φορες ασεπ..οποτε ας ειμαστε ενωμενοι,γιατι ολοι μας εχουμε τα δικια μας και τα αγχη μας...ευχομαι για ολους τα καλυτερα..

Αποσυνδεδεμένος runaway

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Αυγούστου 02, 2010, 02:30:37 pm »
Η προκήρυξη του ασεπ έλεγε 600 άτομα είτε μας αρέσει είτε όχι!
Αν το θέτουμε έτσι ας πάρουν τους 600 να τελειώνουμε επιτέλους με δαυτούς...
Και να μην πάρουνε κανένα επιλαχον απο την κατηγορία αυτή- ΑΣΕΠ(διότι ορισμένοι απο ασεπ διορίζονται αφού έχουν διοριστεί συνάδελφοι απο άλλες κατηγοριές οι οποίοι είναι διπλοδιοριστέοι), ας πάρουν λοιπόν τους υπόλοιπους με προϋπηρεσία...
Τι ωραία ο καθένας μπορεί να προτείνει ότι του κατέβει στο κεφάλι!!!!!!!!!!!
Καταστρατήγηση είναι να ξέρεις οτι διορίζεσαι και να μην διοριστείς τελικά.
Κανένας δεν έταξε στους διοριστεόυς-επιτυχόντες του τελευταίου ασεπ ότι θα δουλέψουν ως αναπληρωτές
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 02, 2010, 02:43:23 pm από runaway »
Κάθε Δύση μια Ανάμνηση
Κάθε Ανατολή κι Ελπίδα!

Αποσυνδεδεμένος alceste

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Αυγούστου 02, 2010, 02:46:33 pm »
Αυτο το "ειχε την τυχη να γραψει καλα στον ΑΣΕΠ",ολα απο τυχη ...Πισω απο καθε ΑΣΕΠ,δεν υπαρχει τιποτα δηλαδη.Διαβασμα,ξενυχτια,κουραση,τρεξιμο παραλληλα σε 3 σχολεια...Οι ασεπιτες τελικα θα σας λεμε την ατακα της

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32919
  • Τελευταία: Silia499
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1185404
  • Σύνολο θεμάτων: 19495
  • Σε σύνδεση σήμερα: 818
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)