Σύνολο ψηφοφόρων: 118
0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Μπούρδες! οτιδήποτε νέο θίγει άλλες ομάδες και φυσικά δεν είναι αυτή η έννοια της μεταβατικής!
Παράθεση από: sixtir στις Αυγούστου 15, 2010, 10:57:08 pmΜπούρδες! οτιδήποτε νέο θίγει άλλες ομάδες και φυσικά δεν είναι αυτή η έννοια της μεταβατικής! Αν με το "μπούρδες" αναφέρεσαι σε ότι έγραψα παραπάνω "ξερόλα" συνάνθρωπε, να το ξέρω, για να διαβάζω με την ανάλογη "σοβαρότητα" και εγώ τις σοφές τοποθετήσεις σου, για να μην πω χρησμούς σου, ή ΜΠΟΥΡΔΕΣ!!
Μήπως καλύτερα 88-65-90, 1.75, Ξανθιά +20 ετών+ ΑΣΕΠ+ προϋπηρεσία στο modeling?? xaxaxa!Για να συνέλθουμε...@panos αυτό με το ηλικιακό κριτήριο το πήρα για αστείο και μάλλον είσαι πολύ μικρός ακόμη για να το λές... Ελπίζω να κάνω λάθως αλλά με τα κριτήρια που θέτεις πολύς κόσμος θα περάσει τα 50 για να διοριστεί και δεν θα φταίνε οι κλάδοι και οι υπεραριθμίες αλλά το γεγονός ότι η πρότασή σου για καθιέρωση του 24μήνου ως προϋπόθεση διορισμού δίνει τη λύση στο πιάτο στο υπουργείο: ελαστική υποαπασχόληση καθηγητών που θα αγωνίζονται επί χρόνια να συγκεντρώσουν 24μηνο αλλά δεν θα τα καταφέρνουν γιατί αφενός το υπουργείο΄θά φροντίζει να τους δίνει ελάχιστες ώρες κάθε χρόνο σπάζοντας τα κενά σε 10ωρα και 8ωρα και αφετέρου για να πάρουν έστω και το 10ωρο θα πρέπει να πρωτεύουν στο ΑΣΕΠ κάθε φορά. Είναι ακριβώς το σύστημα που με οδήγησε εμένα να είμαι σχεδόν 40 χρονών, 5 φορές επιτυχούσα ΑΣΕΠ, 5 χρόνια ωρομίσθια απλήρωτη και να θέλω άλλα 5 χρόνια τουλάχιστον ωρομισθίας για να συπληρώσω το 24 μηνο. Επίσης, υπολογίζεις χωρίς τον ξενοδόχο γιατί και να συμπληρώσεις το 24μηνο κανείς δεν σου εξασφαλίζει ότι θα γίνουν αρκετοί διορισμοί μονίμων ώστε να σε απορροφήσουν, γιατί βρε κουτό δεν θα υπάρχουν κενά αφού θα τα καλύπτουν άλλοι απελπισμένοι που θα παλεύουν να συγκεντρώσουν και αυτοί το 24μηνο, Προσωπικά απελπίστηκα και θα τα παρατήσω μάλλον, αλλά τα γράφω για εσάς τους νεότερους για να μη φάτε τα χρόνια σας κυνηγώντας 24μηνα και εννιάμερα του μακαρίτη του διορισμού που πέθανε. .. Πάρτε το απόφαση, δεν είναι η μοριοδότηση που πρέπει να εξασφαλίσετε, είναι η διάσωση των διορισμών μονίμων που βαίνει προς κατάργηση όσο εσείς αγωνίζεστε για μόρια και πράσινα άλογα. Δε θέλουμε άλλες μοριοδοτήσεις, ούτε κατοχυρώσεις, ούτε άλλους πίνακες, Με αυτά και με άλλα μείναμε άνεργοι, έχοντας ξοδέψει και μια περιουσία σε φροντιστήρια ΑΣΕΠ και μετακινήσεις...Να καταργηθούν και οι πίνακες και οι μριοδοτήσεις και να διορίζονται από εδώ και πέρα μόνο μόνιμοι θέλουμε, και ας κόψει το κεφάλι του το υπουργείο΄να τους ταξινομήσει σε επαρχίες και αναπληρώσεις σωστά και να καλύψει τα κενά του κάθε χρόνο. ΜΟΝΟ ΜΟΝΙΜΟΙ ΟΠΟΤΕ ΕΡΘΕΙ Η ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ!! ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΟΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΗΡΙΕΣ! Αυτό είναι πολιτική θέση και γι αυτό αξίζει να αγωνιστεί κανείς. Η γεννιά μου δεν το κατάλαβε έγκαιρα, ελπίζω να το καταλάβουν οι νεότεροι και να μη γράφουν εδώ σε 5 χρόνια από τώρα πάλι για μόρια, πίνακες και αδιοριστίες...
Συμφωνώ με το spasiklaki όσο αναφορά τα πινακάκια και τα πινακούλια και το δίκαιο του καθένα! Έλεος πια! Ένα σύστημα αξιοκρατικό και τέλος! Αν αρχίσουμε να διορίζουμε τους 45+ που κάποιοι αδικήθηκαν άντε πάλι από την αρχή με την επετηρίδα! Και στην τελική πρέπει όλοι να φτάσουν 45 για να διοριστούν; δηλαδή κατά εσένα ένας νεότερος πρεπει να τον ριχτεί στον καιάδα;
Συμφωνώ ότι πρέπει να γίνει κάτι αλλά θα έπρεπε να γίνει από όλους. Αν όλοι οι αναπληρωτές δεν παρουσιαστούν το Σεπτέμβρη και δεν καλύψουν τα κενά της κυρίας Διαμαντούλου τότε το νομοσχέδιό της θα ακυρωθεί από μόνο του και θα χρειστεί πολλά από αυτά που είπε να τα πάρει πίσω. Το θέμα όμως είναι ότι ο καθένας σκέφτεται τον εαυτό του και να δείτε που όλοι θα πάνε να καλύψουν τα κενά της παρόλο που μας μετατρέπει σε συμβασιούχους οχταμήνου. Το θέμα έίναι πώς θα τους ξυπνήσουμε όλους ώστε να μη γίνουμε για άλλη μία φορά άβουλοι εκτελεστές των δικών τους απαράδεκτων σχεδίων
@panos Δε σε ξέρω και δεν έχω τίποτα προσωπικό μαζί σου, πιθανότατα παρεξήγησα το κριτήριο που έθεσες, ίσως εννοούσες το 40 χρονών ως όριο από το οποίο και μετά θα πρέπει να διορίζεται αυτοδίκαια κανείς...Τέσπα, αυτά έχουν τα κριτήρια μπερδεύουν τον κόσμο. Εγώ δε θεωρώ ότι το τωρινό σύστημα είναι αξιοκρατικότερο διότι α. δεν θεσπίζει ως κριτήριο αναγνώρισης της μοριοδότησης να έχουν αποκτηθεί τα μόρια σε σχολείο που διορίζουν από τους πίνακες, άρα πάει ο καθένας με συνέντευξη και χαρτί του μητροπολίτη και μπαίνει μπροστά μου β. καταργεί τους διορισμούς πραξικοπηματικά όταν διορίζει 10 μόνιμους άλλά 1000δες ΑΜΩ στον ίδιο κλάδο που δήθεν δεν υπάρχουν ανάγκες. Κατ'αρχάς, όλοι πιστεύω συμφωνούμε ότι πρέπει να στραφούν οι διεκδικήσεις μας όχι στα κριτήρια αλλά στην εξασφάλιση δέσμευσης για κατάργηση της ελαστικής εργασίας και αύξηση διορισμού μονίμων. Αν το υπουργείο δε θέλει υπάρχουν και άλλοι τρόποι όπως η νομική οδός (πόσο νόμιμο είναι άραγε να δουλεύω εγώ στα σχολεία της ίδιας διεύθυνσης επί πενταετία μόνο για 12ωρο κι ενώ έχω κριθεί επαρκής από το ΑΣΕΠ; Πόσο έκτακτες είναι οι ανάγκες για αναπλήρωση όταν ο αριθμός των αναπληρωτών είναι ίδιος κάθε χρόνο;) αλλά και οι κινητοποιήσεις όπως η μαζική αποχή από τους διορισμούς ΑΜΩ (φυσικά θέλει πολύ δουλειά αυτό διότι εδώ σε άλλα νήματα αυτού του φόρουμ ανησυχούν οι συνάδελφοι πότε θα ξαναπάνε ΑΜΩ και πότε θα ξανακληθούν ωρομίσθιοι να δουλέψουν λίγο ακόμη απλήρωτοι, εδώ κολλάει το "άηντε θύμα άηντε ψώνιο!!")Αν όλοι αρνούμασταν να δουλέψουμε ΑΜΩρομίσθιοι θα σας έλεγα εγώ αν θα αναγκάζονταν να διορίσουν τους τριπλούς μόνιμους κάθε χρονιά. Άρα πυρήνας των διεκδικήσεων δεν είναι η καθιέρωση κριτηρίων και ποσοστόσεων αλλά η κατάργηση της ελαστικής εργασίας που οδηγεί τελικά στην αδιοριστία όλους μας. Δε θέλουμε άλλες υποσχέσεις και μοριοδοτήσεις, θέλουμς διορισμούς. Όσοι πήραν μόρια πήραν και ας τους προστίθενται στο αποτέλεσμα όταν δίνουν ΑΣΕΠ, αλλά από εδώ και πέρα να μην υπάρχουν ελαστικά απασχολούμενοι μοριοσυλλέκτες πια. Τέρμα τα μόρια αλλά και η ομηρία της ελαστικής απασχόλησης. Όλοι βγαίνουν ωφελημένοι έτσι και κυρίως η εκπαίδευση που δεν θα βασίζεται πια σε γυρολόγους από σχολείο σε σχολείο μοριοσυλλέκτες εκπαιδευτικούς. Οι μόνοι χαμένοι θα είναι οι πολιτικοί που θα τους κοπούν οι πελατειακές εξυπηρετήσεις-τοποθετήσεις αμω αλλά τους έχω εμπιστοσύνη ότι θα βρουν τρόπο να ανακτήσουν τις "δυνάμεις" τους...Από εκεί και πέρα είναι προφανές ότι στον ένα και μοναδικό πίνακα που θα υπάρχει θα εγγράφονται όλοι ανάλογα με τα κριτήρια που ισχύουν γενικότερα για τον διορισμό υπαλλήλων στο δημόσιο. ΑΣΕΠ, κοινωνικά κριτήρια, πτυχία κλπ +προυπηρεσία για όσους έχουν μέχρι σήμερα ΑΛΛΑ με την προϋπόθεση ότι από τώρα και πέρα θα γίνονται διορισμοί μόνο μονίμων (ώστε να υπάρχουν αρκετοί διορισμοί και να αποροφάται κόσμος) και μόνο από αυτό τον πίνακα ώστε να μην αναγκάζεται ο νέος να τρέχει απλήρωτος ούτε να παίζουν οι πίνακες κάθε χρόνο σαν τα ταμπλώ του χρηματιστηρίου με τις αλλαγές στις μοριοδοτήσεις ή να χώνονται διάφοροι από τα παράθυρα κλπ. Ό,τι έγινε έγινε. Τώρα πρέπει να απαιτήσουμε να λήξει. Τέρμα οι ΑΜΩ και τα κουραφέξαλα, αν δε βρούμε τρόπο να το πετύχουμε αυτό και να πείσουμε όλους ότι είναι για το συμφέρον τους μακροπρόθεσα το χάσαμε το παιχνίδι όλοι οι εκπαιδευτικοί!