0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Συνάδελφοι η Π.Δ.Σ.ήταν ένα από τα καλύτερα εκπαιδευτικά μέτρα της δεκαετίας .Χωρίς να θέλω να περιαυτολογήσω -άλλωστε είμαι σίγουρη ότι θα συνέβη και σε άλλους συναδέλφους -οι μαθητές μου ,οι οποίοι ήταν σε δύσκολη οικονομική θέση ,πέρασαν σε μαθηματικό Αθηνών ,Ανωτάτη
Παράθεση από: ΛΩΡΑ στις Οκτωβρίου 04, 2010, 02:52:55 pmΠαράθεση από: MARKOS στις Οκτωβρίου 04, 2010, 02:43:51 pmΠαράθεση από: cookie2 στις Οκτωβρίου 04, 2010, 02:35:46 pmΤους εχουμε αφησει πολυ λασκα σε αυτο το θεμα! Σε επαρχειακο σχολειο σχολειο πατερας (ψαρας στο επαγγελμα) παρακαλουσε το διευθυντη να ξεκινησει νωρις η ΠΔΣ γιατι δεν εχει χρηματα για φροντιστηριο!!!! Υπηρχε στο χωριο φροντηστηριο αλλα δεν ειχε τα χρηματα! Αυτα τα ξερει το υπουργειο;στακα τωρα, στο χωριο !!! τι σκ@τ@ εκαναν οι καθηγητες με 5 μαθητες? μου λες?νομιζω και διορθωστε με αν κανω λαθος οτι για να γινει ΠΔΣ πρεπει να υπαρχει καποιος αριθμος μαθητων γαι να ξεκινησει. ετσι δεν ειναι?αν λοιπον ηταν 2 μαθητες ολοι κι ολοι στο σχολειο τοτε πως θα γινει ΠΔΣ?ο καθηγητης τι παει και κανει ?Mάρκο...ειλικρινά...θες απάντηση ως προς το τι πάνε μερικοί ασυνείδητοι και κάνουν...;;;!! Γιατί μόνο ασυνείδητους τους λές...όπως και το Υπουργείο φυσικα...όπως και όλους που μας βλέπουν ως νούμερα και όχι ως ανθρώπινες υποστάσεις πλέον....Κι εγώ πιστεύω πως είναι απαραίτητη η ΠΔΣ ειδικά στα δυσπρόσιτα...γιατί παρόλο που ο Μάρκος έχει δίκιο όσον αφορά στο τι κάνει ο καθηγητής εκεί....δεν μπορούμε να βασιστούμε στις καλές προθέσεις του καθηγητή ώστε να πούμε πως όλα τα παιδιά έχουν ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ!Α μπράβο... Από'κεί ξεκινά λοιπόν ο φαύλος κύκλος... Εάν έκανε σωστά ο καθηγητής το μάθημά του μέσα στην τάξη, δεν θα είχε ανάγκη από συμπληρωματική διδασκαλία το παιδί στις ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ περιπτώσεις...Όταν ήμουν εγώ Λύκειο (3η δέσμη), μας είχε μια φιλόλογος που δεν ήξερε Αρχαία, ναι, παιδιά, τα είχε ξεχάσει και ούτε καν διάβαζε, σαν άλλες, για να είναι μάχιμη... Κανέναν δεν τον ένοιαζε όμως, γιατί όλοι πήγαιναν φροντιστήριο ή έκαναν ιδιαίτερα. Εκτός από μένα. Μέσα στο Ηράκλειο αυτά.Γι'αυτό λοιπόν θα πρέπει να την πληρώνει μια ζωή το οικονομικά ασθενέστερο παιδί; Είτε είναι σε δυσπρόσιτο είτε όχι...Τι θα πει αυτό... Τα παιδιά της πόλης δεν έχουν οικονομικό πρόβλημα; Και τι που τα φροντιστήρια είναι πιο κοντά τους. Ποιος τα πληρώνει είναι το θέμα.
Παράθεση από: MARKOS στις Οκτωβρίου 04, 2010, 02:43:51 pmΠαράθεση από: cookie2 στις Οκτωβρίου 04, 2010, 02:35:46 pmΤους εχουμε αφησει πολυ λασκα σε αυτο το θεμα! Σε επαρχειακο σχολειο σχολειο πατερας (ψαρας στο επαγγελμα) παρακαλουσε το διευθυντη να ξεκινησει νωρις η ΠΔΣ γιατι δεν εχει χρηματα για φροντιστηριο!!!! Υπηρχε στο χωριο φροντηστηριο αλλα δεν ειχε τα χρηματα! Αυτα τα ξερει το υπουργειο;στακα τωρα, στο χωριο !!! τι σκ@τ@ εκαναν οι καθηγητες με 5 μαθητες? μου λες?νομιζω και διορθωστε με αν κανω λαθος οτι για να γινει ΠΔΣ πρεπει να υπαρχει καποιος αριθμος μαθητων γαι να ξεκινησει. ετσι δεν ειναι?αν λοιπον ηταν 2 μαθητες ολοι κι ολοι στο σχολειο τοτε πως θα γινει ΠΔΣ?ο καθηγητης τι παει και κανει ?Mάρκο...ειλικρινά...θες απάντηση ως προς το τι πάνε μερικοί ασυνείδητοι και κάνουν...;;;!! Γιατί μόνο ασυνείδητους τους λές...όπως και το Υπουργείο φυσικα...όπως και όλους που μας βλέπουν ως νούμερα και όχι ως ανθρώπινες υποστάσεις πλέον....Κι εγώ πιστεύω πως είναι απαραίτητη η ΠΔΣ ειδικά στα δυσπρόσιτα...γιατί παρόλο που ο Μάρκος έχει δίκιο όσον αφορά στο τι κάνει ο καθηγητής εκεί....δεν μπορούμε να βασιστούμε στις καλές προθέσεις του καθηγητή ώστε να πούμε πως όλα τα παιδιά έχουν ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ!
Παράθεση από: cookie2 στις Οκτωβρίου 04, 2010, 02:35:46 pmΤους εχουμε αφησει πολυ λασκα σε αυτο το θεμα! Σε επαρχειακο σχολειο σχολειο πατερας (ψαρας στο επαγγελμα) παρακαλουσε το διευθυντη να ξεκινησει νωρις η ΠΔΣ γιατι δεν εχει χρηματα για φροντιστηριο!!!! Υπηρχε στο χωριο φροντηστηριο αλλα δεν ειχε τα χρηματα! Αυτα τα ξερει το υπουργειο;στακα τωρα, στο χωριο !!! τι σκ@τ@ εκαναν οι καθηγητες με 5 μαθητες? μου λες?νομιζω και διορθωστε με αν κανω λαθος οτι για να γινει ΠΔΣ πρεπει να υπαρχει καποιος αριθμος μαθητων γαι να ξεκινησει. ετσι δεν ειναι?αν λοιπον ηταν 2 μαθητες ολοι κι ολοι στο σχολειο τοτε πως θα γινει ΠΔΣ?ο καθηγητης τι παει και κανει ?
Τους εχουμε αφησει πολυ λασκα σε αυτο το θεμα! Σε επαρχειακο σχολειο σχολειο πατερας (ψαρας στο επαγγελμα) παρακαλουσε το διευθυντη να ξεκινησει νωρις η ΠΔΣ γιατι δεν εχει χρηματα για φροντιστηριο!!!! Υπηρχε στο χωριο φροντηστηριο αλλα δεν ειχε τα χρηματα! Αυτα τα ξερει το υπουργειο;
το κουπι στη ΠΔΣ το τραβα ο καθηγητης της ΠΔΣ (που πληρωνεται καθε 5 χρονια ) οχι ο αλλος, ο...διορισμενος!! επομενως το θεμα "ψυχη" δεν τιθεται για το παιδι, αλλα για τον συναδελφο που στη προσθετη τραβα να βγαλει τα σπασμενα του αλλου (του μονιμου)μη μου πειτε πως δεν συμβαινουν ετσι, γαιτι απο ολους ΜΟΝΟ αυτο ακουω...."κυρiε, πηγα ΠΔΣ γαιτι η φιλολογος μας δεν εκανε μαθημα ή η φιλολογος μας δεν ηξερε τι της γινοταν"τα παιδια, συνεπως, δεν θα ειχαν αναγκη η ΠΔΣ.αν ο καθηγητης εκανε σωστα το μαθημα του (για χωριο μιλαμε)αλλά φωναζει ο μονιμος για να μπορει να αραξει στις πλατες του μη μονιμου....και οχι για ισες ευκαιριες!
Koιτάξτε, γενικώς ομιλώντας, ο μόνιμος επαναπαύεται σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό, ακριβώς λόγω του γεγονότος ότι ό,τι και να κάνει ή να μην κάνει, τίποτα και κανένας δεν τον κουνά από τη θέση του. Το έχω ζήσει πλείστες φορές αυτό και ως μαθήτρια και ως εκπαιδευτικός. Η μόνη λύση, ξέρετε ποια θα ήταν, στο να γίνεται από όλους ή έστω τους περισσότερους καλύτερο και ουσιαστικότερο μάθημα (μονίμους και λοιπούς);Η αξιολόγηση! (Αυτό ήταν πάντα κόκκινο πανί!) Η σωστή αξιολόγηση! Όποιος κάνει σωστά τη δουλειά του, δεν έχει να φοβηθεί κανέναν. Υπό την προυπόθεση βέβαια να μην την κάνει ο ...κολλητός για τον κολλητό, για τους λανθασμένους λόγους και πάει λέγοντας... Αλλά στην Ελλάδα, αυτό μου φαίνεται ουτοπικό.Έχω γνωρίσει μονίμους που γουστάρουν αυτό που κάνουν και διαβάζουν πολύ, για να είναι μάχιμοι, έχω γνωρίσει και άλλους που απλά δεν τους νοιάζει, μπαίνουν στην τάξη και το μόνο που τους νοιάζει είναι πότε θα περάσει η ώρα. Φυσικά έχω γνωρίσει και ωρομίσθιους και αναπληρωτές ουκ ολίγους, που έχουν την ίδια συμπεριφορά.Ε, τι να σας πω, από τη δική μου εμπειρία, έχω διαπιστώσει ότι, ναι, οι περισσότεροι αδιαφορούν, δεν νοιάζονται. Το μόνο που νοιάζει τους περισσότερους (δυστυχώς, αλλά αυτό έχω ζήσει εγώ), είναι να χτυπήσει το κουδούνι και να πάνε να φύγουνε! Τι να κάνω, αυτό έχω ζήσει, αυτό λέω. Μακάρι αλλού να μη γίνεται έτσι. Αλλά για κάποιον λόγο μας έχει βγει το όνομα...
Παράθεση από: Joanna Bear ΠΕ06 στις Οκτωβρίου 05, 2010, 02:31:10 pmKoιτάξτε, γενικώς ομιλώντας, ο μόνιμος επαναπαύεται σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό, ακριβώς λόγω του γεγονότος ότι ό,τι και να κάνει ή να μην κάνει, τίποτα και κανένας δεν τον κουνά από τη θέση του. Το έχω ζήσει πλείστες φορές αυτό και ως μαθήτρια και ως εκπαιδευτικός. Η μόνη λύση, ξέρετε ποια θα ήταν, στο να γίνεται από όλους ή έστω τους περισσότερους καλύτερο και ουσιαστικότερο μάθημα (μονίμους και λοιπούς);Η αξιολόγηση! (Αυτό ήταν πάντα κόκκινο πανί!) Η σωστή αξιολόγηση! Όποιος κάνει σωστά τη δουλειά του, δεν έχει να φοβηθεί κανέναν. Υπό την προυπόθεση βέβαια να μην την κάνει ο ...κολλητός για τον κολλητό, για τους λανθασμένους λόγους και πάει λέγοντας... Αλλά στην Ελλάδα, αυτό μου φαίνεται ουτοπικό.Έχω γνωρίσει μονίμους που γουστάρουν αυτό που κάνουν και διαβάζουν πολύ, για να είναι μάχιμοι, έχω γνωρίσει και άλλους που απλά δεν τους νοιάζει, μπαίνουν στην τάξη και το μόνο που τους νοιάζει είναι πότε θα περάσει η ώρα. Φυσικά έχω γνωρίσει και ωρομίσθιους και αναπληρωτές ουκ ολίγους, που έχουν την ίδια συμπεριφορά.Ε, τι να σας πω, από τη δική μου εμπειρία, έχω διαπιστώσει ότι, ναι, οι περισσότεροι αδιαφορούν, δεν νοιάζονται. Το μόνο που νοιάζει τους περισσότερους (δυστυχώς, αλλά αυτό έχω ζήσει εγώ), είναι να χτυπήσει το κουδούνι και να πάνε να φύγουνε! Τι να κάνω, αυτό έχω ζήσει, αυτό λέω. Μακάρι αλλού να μη γίνεται έτσι. Αλλά για κάποιον λόγο μας έχει βγει το όνομα...Προσπάθησα όσο μπορούσα να εξηγήσω τι εστί πρόσθετη,ενισχυτική κλπ. και να δώσω μια απτή διάσταση στο γιατί μπορεί η πρόσθετη να φέρει θετικά αποτελέσματα . Προσπάθησα επίσης να απομακρυνθώ από σχηματοποιήσεις του τύπου των κόκκινων δικών σου υπογραμμίσεων.Μια και το έθεσες όμως,κι επειδή πολλές φορές έχω πιάσει τον εαυτό μου να βαριέμαι,ποιος είναι ,κατά τη γνώμη σου ,ο λόγος της βαρεμάρας του εκπαιδευτικού;Η μονιμότητα καθαυτή; Τα χρόνια υπηρεσίας; Η ανεπάρκεια; Ο υποβαθμισμένος ρόλος του; Η εγκατάλειψή του από μέσα ; Τι;
Σωστά μιλάς.
Συμφωνώ απολύτως.