0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εγώ πάλι βλέπω ,ότι για μια φορά έχουμε μοιραστεί σε χίλιες απόψεις και ο καθένας κοιτάει τη γούνα του. Ο ένας θα διοριστεί το 2012 γιατί έχει μεγάλη επιτυχία στον ΑΣΕΠ ,ο άλλος όχι και επειδή έχει μικρές επιτυχίες ,όπως εγώ(επειδή είμαι γυναίκα με υποχρεώσεις -παιδιά ,σπίτι ,δουλειά σε ιδιαίτερα -)πρέπει να ξαναδώσω στα 40 μου χρόνια ,γιατί ούτε το διδακτορικό μου δίνει μεγάλη προσαύξη ούτε τίποτα .Και ρωτώ .Τα 18 μόρια που μάζεψα απο ωρομισθίες ,συχνά μακριά απο το σπίτι και τα παιδιά μου και τις λοιπές επιτυχίες πως θα τα εξαργυρώσω στα 40 μου ;Ε, λοιπόν ,επειδή συνεχώς απογοητεύομαι από τους συναδέλφους μου κυρίως για την απαθειά τους και το βολεματάκι τους ,τα χαρίζω στη Διαμάντω τα 18 μου καθαρά μόρια και απο δω και στο εξής θα τα παίρνω ΜΑΥΡΑ -ΚΑΤΑΜΑΥΡΑ τα χρήματα που θα κερδίζω για να θρέψω τα παιδιά μου .Ξέρω πως ίσως φανώ μελό ,αλλά επειδή το σύστημα με πετά τελείως έξω ,θυμώνω πραγματικά όταν βλέπω να είμαστε απαθείς και συναδέλφους ανάλγητους γιατί αυτοί βολεύονται ....
aristos2 δεν καταλαβαίνω πώς με το να πας ΑΜΩ και να κερδίσεις μόρια που ΔΕΝ θα προστίθενται στον κλειδωμένο πλέον πίνακα διορισμών θα κερδίσεις κάτι ως προς το μόνιμο διορισμό σου. Ό,τι μόρια πήρες, πήρες και αφού είσαι κοντά στο διορισμό με το νέο σύστημα σου εύχομαι να σε απορροφήσουν εντός της μεταβατικής περιόδου αλλά μήπως πηγαίνοντας ΑΜΩ τους δίνεις έτοιμοι τη λύση του φτηνού αποαπασχολούμενου και τους βοηθάς εσύ ο ίδιος να αναβάλουν το διορισμό σου επ αόριστο αφού με τα φετινά δεδομένα, εντελώς πραξικοπηματικά γράφουν στα παλιά τους υποδήματα νόμους και δεσμεύσεις και διορίζουν μόνο "όσους έχουν ανάγκη" καλύπτοντας τα περισσότερα κενά με ΑΜΩ;; Για ξανασκέψου το λίγο...
Koίταξε τα νούμερα και θα καταλάβεις, αυτά λένε την αλήθεια. 2.700 διορισμοί μονίμων και 11000 διορισμοί ελαστικά απασχολούμενων, έτσι για αρχή, για να δουν πόσοι θα τρέξουν να δουλέψουν απλήρωτοι επί μήνες για μόρια που ΔΕΝ θα εγγυώνται μόνιμο διορισμό παρά μόνο όταν σου κάτσει η ρωσική ρουλέτα του ΑΣΕΠ, όταν και αν τον προκηρύξουν ξανά χωρίς πλέον να δεσμεύονται για διοριστέους επιτυχόντες.... 1200Ε μέσο κόστος μόνιμου με 24 ώρες/εβδομάδα και 13μισθούς, 600ευρώ το μέγιστο το κόστος του ΑΜΩ με 16 ώρες, χωρίς επιδόματα και χωρίς πληρωμή τα καλοκαίρια. Εσύ τι λές, ποιον θα προτιμήσουν για να καλύψουν τα κενά στην εποχή του ΔΝΤ; Νομίζεις ότι θα σου δώσουν ποτέ 1200 ενώ δέχεσαι ήδη να δουλέψεις για 600;;Έχω υπάρξει κι εγώ στη θέση σου, όχι μόνο μια αλλά περισσότερες φορές, κάποια από τις οποίες οι βαθμοί μου στο ΑΣΕΠ ήταν μεγαλύτεροι από του τελευταίου διοριστέου ο οποίος όμως είχε την προσαύξηση της μοριοδότησης. Πίστεψα λοιπόν σε αυτό το όνειρο και έδωσα 5 χρόνια από τη ζωή μου ώσπου να έρθουν σήμερα αυτοί να διορίσουν στον κλάδο μου 10 μόνιμους μόνο φέτος ενώ θα καλέσουν εκατοντάδες να καλύψουν τα ίδια πάγια κενά που καλύπτουμε εδώ και χρόνια. Η ελαστική απασχόληση είναι πολιτική επιλογή των κυβερνήσεων και εμείς την έχουμε υποστηρίξει. Αλλά εσύ πώς φιλοδοξείς ότι θα διοριστείς όταν η υπουργός ανακοινώνει πως θα διορίζει ΟΤΑΝ και ΑΝ έχει κενά;; Πώς είσαι σίγουρος ότι δε θα βαφτίσουν το κενό που σου αναλογεί για διορισμό, έκτακτη ανάγκη και δεν θα το καλύψουν με ΑΜΩρομίσθιους αφήνοντας κι εσένα για μια ακόμη χρονιά υποαπασχολούμενο απλήρωτο;Πολλοί νομίζουν ότι από το ολότελα καλή είναι και η Παναγιώταινα της ωρομισθίας, αλλά δεν καταλαβαίνουν ότι με υποαπασχόληση ούτε τη ζωή σου κερδίζεις, ούτε δικαίωμα στη μόνιμη εργασία τεκμηριώνεις πια. Συγγνώμη που σου μαυρίζει η ψυχή σου, αλλά δε είμαι εγώ που φταίω, είναι οι πολιτικές τους και οι νόμοι που ψηφίζουν που σου προετοιμάζουν μαύρο εργασιακό μέλλον και ο μόνος τρόπος να το αποφύγεις είναι να το καταλάβεις και να αντιδράσεις. Και μιλώντας για αντίδραση μιλώ για οργανωμένη και μαζική αποχή από την υποαπασχόληση που μας προτείνουν, μόνο έτσι θα πιεστούν να κάνουν διορισμούς μονίμων και θα καταλάβουν ότι με ψίχουλα δεν μπαίνει "πρώτα ο μαθητής". Μιλάω για δικαστικές προσφυγές ενάντια στο θεσμό των ΑΜΩ, ενάντια στο να δουλεύουμε ελαστικά απασχολούμενοι για ψίχουλα στις ίδιες θέσεις που θα έπρεπε να καλυφθούν με μόνιμους διορισμούς. Μελέτησε λίγο καλύτερα τα νούμερα διορισμών μονίμων και υποαπασχολούμενων, δες και την εξέλιξη του θέματος την τελευταία δεκαετία, συνδίασέ τα με όσα γίνονται γενικότερα και όσα ψηφίστικαν και θα καταλάβεςι γιατί ανησυχώ...
Παράθεση από: spasiklaki στις Αυγούστου 16, 2010, 12:36:11 pmaristos2 δεν καταλαβαίνω πώς με το να πας ΑΜΩ και να κερδίσεις μόρια που ΔΕΝ θα προστίθενται στον κλειδωμένο πλέον πίνακα διορισμών θα κερδίσεις κάτι ως προς το μόνιμο διορισμό σου. Ό,τι μόρια πήρες, πήρες και αφού είσαι κοντά στο διορισμό με το νέο σύστημα σου εύχομαι να σε απορροφήσουν εντός της μεταβατικής περιόδου αλλά μήπως πηγαίνοντας ΑΜΩ τους δίνεις έτοιμοι τη λύση του φτηνού αποαπασχολούμενου και τους βοηθάς εσύ ο ίδιος να αναβάλουν το διορισμό σου επ αόριστο αφού με τα φετινά δεδομένα, εντελώς πραξικοπηματικά γράφουν στα παλιά τους υποδήματα νόμους και δεσμεύσεις και διορίζουν μόνο "όσους έχουν ανάγκη" καλύπτοντας τα περισσότερα κενά με ΑΜΩ;; Για ξανασκέψου το λίγο...Αυτό που δεν καταλαβαίνεις είναι τόσο απλό: αν δε διοριστώ στη μεταβατική - που δε θα διοριστώ, μιας και το 24μηνο θα το συμπλήρωνα του χρόνου, αν οι λογής λογής αδικίες του προηγούμενου συστήματος μου το επέτρεπαν, ή θα το συμπληρώσω του χρόνου, αλλά μάταια σ' έναν κλειδωμένο πίνακα - θα διοριστώ το 2012 (πρώτο χρόνο του νέου συστήματος), αφού στον τεράστιο βαθμό που κρατώ από τον ΑΣΕΠ του 2007 θα προσθέσω την προϋπηρεσία που συγκέντρωσα την παρελθούσα 3ετία και θα συγκεντρώσω τα προσεχή 2 έτη.Το να καλύπτουν πάμπολλες θέσεις της εκπαίδευσης οι αναπληρωτές όποιας μορφής και οι ωρομίσθιοι, για λόγους οικονομίας του κράτους, είναι τουλάχιστον θλιβερό - εγώ το ένοιωσα στο πετσί μου 3 χρόνια τώρα, σε θέσεις που μάλιστα δε μου χαρίστηκαν, όπως σε πλήθος άλλους ...Το ότι οι πολιτικοί συνολικά και αυτοί που ασχολήθηκαν με την εκπαίδευση, τα τελευταία χρόνια, υπήρξαν ή είναι τουλάχιστον ανεπαρκείς ποιος το αμφισβητεί ...!Το ότι το παλαιό σύστημα διορισμών αδικούσε κατάφωρα όσους υιοθετούσαν τον ΑΣΕΠ ως όπλο τους και όχι τα δεκάδες του "παράθυρα" ..., ποιος, αν δεν αντιλαμβάνεται ομφαλοσκοπικά το θέμα, το αμφισβητεί, επίσης ...!Τ' ότι το νέο σύστημα που προτάσσει τον ΑΣΕΠ - που με όλα του τα μειονεκτήματα, είναι το μόνο για την ώρα κριτήριο πέρα και πάνω από υποκειμενικές λογικές - είναι δικαιότερο του προηγούμενου ποιος, αν επίσης δεν αντιλαμβάνεται ομφαλοσκοπικά το θέμα, το αμφισβητεί ...!Και για να τελειώνω ..., σεβαστός ο αγώνας, ο προγραμματισμός η άποψη του καθένα ...Η άποψή μου, λοιπόν, είναι: ο ανεπαρκής πολιτικός γίνεται ως κι επικίνδυνος ..Ο καταστροφολόγος και μεμψίμοιρος πολίτης γίνεται κουραστικός και δε συνδράμει σε λύσεις ..., εκτός και αν η διαρκής και αστήρικτη απαισιοδοξία είναι τέτοια ...! Οι διορισμοί, λίγοι ή πολλοί, θα συνεχίσουν να γίνονται και στη μεταβατική και στο νέο σύστημα ...Οι ελαστικά εργαζόμενοι, αφού το κράτος τους προτιμά για οικονομία, ευτελίζοντας το δημόσιο αγαθό της παιδείας θα συνεχίσουν να καλούνται ..., κι εγώ, μέχρι το κράτος να με διορίσει, μιας και το δικαιούμαι, θα συνεχίσω να εργάζομαι, δυστυχώς, με όρους που πάντως από πριν γνώριζα ..., όταν για μισή ερώτηση - και μάλιστα λανθασμένα από τον ΑΣΕΠ απαντημένη - κατέληξα, απλώς, επιτυχών και όχι διοριστέος ...Ελπίζω, τώρα, spasiklaki, να έγινα πιο κατανοητός ....
aristos2 καλό διορισμό και καλή τοποθέτηση και είθε να έχεις δίκιο και τα πράγματα να είναι πιο αισιόδοξα όπως λες. Φυσικά και κανείς δεν σε κατατάσσει στους παρτάκηδες, όλοι για το διορισμό παλεύουμε και ελπίζω οι υπολογισμοί σου να βγουν αληθινοί και να διοριστείς και νωρίτερα απ'ότι περιμένεις. Μάλλον παρεξήγησες όσα λέμε εδώ, προσωπικά μοιράζω τον έντονο προβληματισμό μου για όσα βλέπω γύρω μου στο χώρο της εκπαίδευσης και της εργασίας των εκπαιδευτικών. Δυστυχώς, όπως όλοι διαπιστώνουμε το παρελθόν και το παρόν, δεν εγγυώνται το μέλλον και ελπίζω να έχω άδικο και να είμαι υπερβολική. Μακάρι να έχω άδικο! Μακάρι να δούμε να γίνονται περισσότεροι διορισμοί και να βγουν ψεύτες κάτι απαισιόδοξοι μεμψίμοιροι σαν κι εμένα. Μακάρι χίλιες φορές! Αλλά δυστυχώς τα νούμερα και τα νομοσχέδια που ψηφίζονται δείχνουν άλλα... Όσοι επισημαίνουμε αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα των 2.500διορισμών μονίμων και των 11.500 χιλιάδων διορισμών ΑΜΩ εδώ δεν το κάνουμε από πεσιμισμό πάντως αλλά από αισιοδοξία μήπως και βρούμε ανθρώπους που μας καταλαβαίνουν και σκέφτοναι όπως εμείς και οργανώσουμε κάτι πιο ουσιαστικό από την επαναστατική γυμναστική μέσω Η/Υ. Παρακολουθώ και διαβάζω το pde χρόνια και ποτέ δεν έγραφα τίποτα, και αν το κάνω τώρα είναι γιατί ψάχνω ομοϊδεάτες να οργανώσουμε κάτι ουσιαστικό και όχι γιατί έχω όρεξη να εξασκώ τα δάχτυλά μου στο πληκτρολόγια αυγουστιάτικα...Από εκεί και πέρα ο καθένας θα εισπράξει αυτά που αναλογούν στη σωφροσύνη του.
Παράθεση από: aristos2 στις Αυγούστου 16, 2010, 02:19:57 pmΠαράθεση από: spasiklaki στις Αυγούστου 16, 2010, 12:36:11 pmaristos2 δεν καταλαβαίνω πώς με το να πας ΑΜΩ και να κερδίσεις μόρια που ΔΕΝ θα προστίθενται στον κλειδωμένο πλέον πίνακα διορισμών θα κερδίσεις κάτι ως προς το μόνιμο διορισμό σου. Ό,τι μόρια πήρες, πήρες και αφού είσαι κοντά στο διορισμό με το νέο σύστημα σου εύχομαι να σε απορροφήσουν εντός της μεταβατικής περιόδου αλλά μήπως πηγαίνοντας ΑΜΩ τους δίνεις έτοιμοι τη λύση του φτηνού αποαπασχολούμενου και τους βοηθάς εσύ ο ίδιος να αναβάλουν το διορισμό σου επ αόριστο αφού με τα φετινά δεδομένα, εντελώς πραξικοπηματικά γράφουν στα παλιά τους υποδήματα νόμους και δεσμεύσεις και διορίζουν μόνο "όσους έχουν ανάγκη" καλύπτοντας τα περισσότερα κενά με ΑΜΩ;; Για ξανασκέψου το λίγο...Αυτό που δεν καταλαβαίνεις είναι τόσο απλό: αν δε διοριστώ στη μεταβατική - που δε θα διοριστώ, μιας και το 24μηνο θα το συμπλήρωνα του χρόνου, αν οι λογής λογής αδικίες του προηγούμενου συστήματος μου το επέτρεπαν, ή θα το συμπληρώσω του χρόνου, αλλά μάταια σ' έναν κλειδωμένο πίνακα - θα διοριστώ το 2012 (πρώτο χρόνο του νέου συστήματος), αφού στον τεράστιο βαθμό που κρατώ από τον ΑΣΕΠ του 2007 θα προσθέσω την προϋπηρεσία που συγκέντρωσα την παρελθούσα 3ετία και θα συγκεντρώσω τα προσεχή 2 έτη.Το να καλύπτουν πάμπολλες θέσεις της εκπαίδευσης οι αναπληρωτές όποιας μορφής και οι ωρομίσθιοι, για λόγους οικονομίας του κράτους, είναι τουλάχιστον θλιβερό - εγώ το ένοιωσα στο πετσί μου 3 χρόνια τώρα, σε θέσεις που μάλιστα δε μου χαρίστηκαν, όπως σε πλήθος άλλους ...Το ότι οι πολιτικοί συνολικά και αυτοί που ασχολήθηκαν με την εκπαίδευση, τα τελευταία χρόνια, υπήρξαν ή είναι τουλάχιστον ανεπαρκείς ποιος το αμφισβητεί ...!Το ότι το παλαιό σύστημα διορισμών αδικούσε κατάφωρα όσους υιοθετούσαν τον ΑΣΕΠ ως όπλο τους και όχι τα δεκάδες του "παράθυρα" ..., ποιος, αν δεν αντιλαμβάνεται ομφαλοσκοπικά το θέμα, το αμφισβητεί, επίσης ...!Τ' ότι το νέο σύστημα που προτάσσει τον ΑΣΕΠ - που με όλα του τα μειονεκτήματα, είναι το μόνο για την ώρα κριτήριο πέρα και πάνω από υποκειμενικές λογικές - είναι δικαιότερο του προηγούμενου ποιος, αν επίσης δεν αντιλαμβάνεται ομφαλοσκοπικά το θέμα, το αμφισβητεί ...!Και για να τελειώνω ..., σεβαστός ο αγώνας, ο προγραμματισμός η άποψη του καθένα ...Η άποψή μου, λοιπόν, είναι: ο ανεπαρκής πολιτικός γίνεται ως κι επικίνδυνος ..Ο καταστροφολόγος και μεμψίμοιρος πολίτης γίνεται κουραστικός και δε συνδράμει σε λύσεις ..., εκτός και αν η διαρκής και αστήρικτη απαισιοδοξία είναι τέτοια ...! Οι διορισμοί, λίγοι ή πολλοί, θα συνεχίσουν να γίνονται και στη μεταβατική και στο νέο σύστημα ...Οι ελαστικά εργαζόμενοι, αφού το κράτος τους προτιμά για οικονομία, ευτελίζοντας το δημόσιο αγαθό της παιδείας θα συνεχίσουν να καλούνται ..., κι εγώ, μέχρι το κράτος να με διορίσει, μιας και το δικαιούμαι, θα συνεχίσω να εργάζομαι, δυστυχώς, με όρους που πάντως από πριν γνώριζα ..., όταν για μισή ερώτηση - και μάλιστα λανθασμένα από τον ΑΣΕΠ απαντημένη - κατέληξα, απλώς, επιτυχών και όχι διοριστέος ...Ελπίζω, τώρα, spasiklaki, να έγινα πιο κατανοητός ....+++++++++++++++++++++++++++++++++Μαζί σου σε όλα! Μία από τα ίδια και εγώ , με λίγο λιγότερη προυπηρεσία και ΠΕ04.01!Ας είναι το 2012 μια χρονιά, όπου θα ωφεληθούμε και εμείς με την αναβάθμιση του ΑΣΕΠ. Και προσπαθω σε άλλα τόπικ να βρω κάτι, που θα αποτρέψει νέους συναδέλφους να βρεθούν σε νέες καταστάσεις ομηρίας, χωρίς να βρίσκω πουθενά το ενδιαφέρον για σύγκλιση απόψεων! Ψάχνω να βρω έναν τρόπο, που θα δώσει λύση σε συναδέλφους που εγκλωβίστηκαν στους πίνακες με μεγάλες προυπηρεσίες, μεγάλες ηλικίες και ΑΣΕΠ, γνωρίζοντας πως αυτό θα αποβεί ουσιαστικά σε βάρος μας, γιατί οι διατιθέμενες θέσεις με το νέο σύστημα ουσιαστικά έτσι μειώνοντα!Πολύ σωστά το διατύπωσες συνάδελφε, γράφοντας περί ομφαλοσκόπησης. ΥΓ. Πως μπορώ να σβήσω μερικές από τις παρεμβάσεις μου σ΄αυτό το Forum;;
εγώ θέλω να πωχευσουμε...να μην έχουμε να φάμε...μόνο έτσι θα υπάρχει ενότητα...φθάσαμε στο σημείο να θεοποιήσουμε το διορισμό.....3 χρόνια υποχρεωτική παραμονή στον τόπο πρώτου διορισμού πρώτος μισθός....900 ευρώ....Αυτό είναι το όνειρό μας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Αρκετά ταπεινο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1Δε γράφω συχνά γιατί βαρέθηκα.........όλοι κοιτάζουμε την πάρτι μας και εγώ μαζί.....δεν εξαιρώ τον εαυτό μου.............αυτά ....καλό μεσημέρι φεύγω για ιδιαίτερα.....αν και έχει καύσωνα....