*

Ψηφοφορία

Πρέπει να μοριοδοτείται η γνώση ξένων γλωσσών και στην εκπαίδευση όπως γίνεται στο υπόλοιπο Δημόσιο;

Ναι το θεωρώ σημαντικό
Όχι, το θεωρώ άσχετο
Δεν με συμφέρει, αν και το θεωρώ χρήσιμο

Αποστολέας Θέμα: ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ: Μοριοδότηση γνώσης ξένων γλωσσών  (Αναγνώστηκε 23315 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος sixtir

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ: ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ: Μοριοδότηση γνώσης ξένων γλωσσών
« Απάντηση #28 στις: Αυγούστου 18, 2010, 12:56:03 am »
Ε όχι και να φτάσουν οι 2 γλώσσες μαζί την μοριοδότηση του διδακτορικού!!! ¨Ελεος παιδιά. 0.5 μόριο η άριστη γνώση και πολύ της είναι. ¨Ηδη μου την έχει δώσει οτι μεταπτυχιακό στο γνωστικό ισοδυναμεί με profieciency ...
Στο τέλος θα πρέπει να ξέρουμε και ιστορία της τέχνης για να συνοδέψουμε τα παιδιά σε εκδρομή(εκπαιδευτική μη ξεχνιόμαστε)!!!
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 18, 2010, 01:00:49 am από sixtir »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 04:05:23 »

Αποσυνδεδεμένος magda

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση ΠΕ03
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Αυγούστου 18, 2010, 12:58:24 am »
Ωχ...Συγνώμη! Δεν το είχα δει! Είχα στο μυαλό μου την Ούμα Θέρμαν. Και πάλι συγνώμη...δεν το έκανα επίτηδες. Μagda, ευχαριστώ...

Χαχαχαχχα   δεν πειράζει βρε  :D Πιστεύω ότι δεν παρεξηγήθηκε  ;)
Όπαααα κάτσε, ήρθε και σ'αυτό το θέμα ο Μανώλης που λεει ότι καθόμαστε οι καθηγητές  ;D ;DΚαι έδωσε και ωραία απάντηση, επιπέδου στο θέμα με τις δηλώσεις Διαμαντοπούλου . ;D ;D Μόνο που ...Μανώλη, διαβάζεις διαβάζεις αλλά η λέξη που έγραψες στο άλλο θέμα, γράφεται με κ  και όχι με γκ.... Ή μήπως όχι???Ας με διορθώσουν οι φιλόλογοι παρακαλώ

Αποσυνδεδεμένος fotini18

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Αυγούστου 18, 2010, 12:59:41 am »
Ε όχι και να φτάσουν οι 2 γλώσσες μαζί την μοριοδότηση του διδακτορικού!!! ¨Ελεος παιδιά. 0.5 μόριο η άριστη γνώση και πολύ της είναι. ¨Ηδη μου την έχει δώσει οτι μεταπτυχιακό στο γνωστικό ισοδυναμεί με profieciency ...

ΟΛΟΣΩΣΤΟ!!! Συγκρίνεται το μεταπτυχιακό ή το διδακτορικό με τις ξένες γλώσσες;;;
Αχ, Ελλάδα σ' αγαπώ...!!!

Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει! Συνεχώς ξεψυχάει...(Δημήτρης Χορν)

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Αυγούστου 18, 2010, 01:06:26 am »

ΟΛΟΣΩΣΤΟ!!! Συγκρίνεται το μεταπτυχιακό ή το διδακτορικό με τις ξένες γλώσσες;;;

Εγώ έχω τα 2 μόρια από την άριστη γνώση της ξένης γλώσσας. Μεταπτυχιακό δεν έχω...
Τι να πω;  
Θα αντιδράσω σαν Οαεδίτης: κξηγλκξηγκξηπθηκξηξωβγηωηψηξγκθ!!! ;D ;D ;D

Προσαρμόζομαι σιγά -σιγά, ο απροσάρμοστος! 8) Μαθαίνω...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 04:05:23 »

Αποσυνδεδεμένος manolis2046

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Αυγούστου 18, 2010, 01:06:56 am »
Πλακα πλακα την ταινια την εχετε δει?

Αποσυνδεδεμένος fotini18

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Αυγούστου 18, 2010, 01:09:56 am »

Ποια ταινία; Μας μπέρδεψες! Ανέφερες πιο πάνω Σταλλόνε,

Αποσυνδεδεμένος sixtir

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Αυγούστου 18, 2010, 01:10:17 am »

Εγώ έχω τα 2 μόρια από την άριστη γνώση της ξένης γλώσσας. Μεταπτυχιακό δεν έχω...
Τι να πω;  
Θα αντιδράσω σαν Οαεδίτης: κξηγλκξηγκξηπθηκξηξωβγηωηψηξγκθ!!! ;D ;D ;D

Προσαρμόζομαι σιγά -σιγά, ο απροσάρμοστος! 8) Μαθαίνω...
σκέψου να είχες και άλλη μια ξένη γλώσσα. θα έτρωγες και τους διδακτορικούς!!! Μα ποιός συμβουλεύει αυτή την Αννούλα????

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Αυγούστου 18, 2010, 01:12:12 am »

Ποια ταινία; Μας μπέρδεψες! Ανέφερες πιο πάνω Σταλλόνε,

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Αυγούστου 18, 2010, 01:15:29 am »
Που ειναι η κουλτουρα σας?
Οι ξενες γλωσσες σας μαραναν
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 18, 2010, 01:21:02 am από manolis2046 »

Αποσυνδεδεμένος fotini18

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Αυγούστου 18, 2010, 01:20:41 am »
Δεν ήταν στην ύλη του ΑΣΕΠ, αλλιώς θα το ήξερα... :P

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Αν θες να μάθεις κάτι τότε δίδαξέ το
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Αυγούστου 18, 2010, 10:15:02 am »
Προφανώς και θεωρείς σωστή τη μοριοδότηση, προφανώς και το θεωρείς ΣΥΜΦΕΡΟΝ!!!
όπως έγραψα και πιο πάνω δεν έχω κανένα προσωπικό συμφέρον από μια τέτοια μοριοδότηση. Είμαι μόνιμος. Απλά βλέπω να μετράνε μη αξιοκρατικά πράγματα που βασίζονται στην προσωπική εκτίμηση του διορθωτή, όπως ο βαθμός στην ειδική διδακτική ή στο γνωστικό για κάποιες ειδικότητες. Συνάδελφος μαθηματικός πίστευε ότι είχε γράψει πολύ καλά στην ειδική διδακτική και μάλιστα είπε "ε, 15 χρόνια τα διδάσκω αυτά", και πήρε 4!

Μιλάς για έλλειψη επιχειρημάτων αλλά δεν είσαι σε θέση να ακούσεις/δεχτείς διαφορετική άποψη.
Γιατί το λες αυτό; Δέχομαι διαφορετική άποψη όταν στηρίζεται σε επιχειρήματα που να δείχνουν ότι η γνώση ξένων γλωσσών είναι το ίδιο άσχετη με το εκπαιδευτικό έργο όσο η κατοχή διπλώματος αυτοκινήτου ή να ξέρεις να φτιάχνεις γλυκό του κουταλιού που ειπώθηκε παραπάνω!

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ καλύτερος εκπαιδευτικός κάποιος που γνωρίζει κάποια ξένη γλώσσα
Συμφωνώ! όπως δεν είναι καλύτερος εκπαιδευτικός αυτός που θα έχει το πιστοποιητικό παιδαγωγικής επάρκειας, ή αυτός που έγραψε άριστα στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, ή αυτός που μάντεψε σωστά όλα τα multiple choice στα παιδαγωγικά και πήρε 100. Το έγραψα και πιο πάνω, καθόμαστε και δίνουμε γραπτές εξετάσεις σε όλα τα παραπάνω και το δεχόμαστε και δεν μιλάμε, και αντιδρούμε στην μοριοδότηση ξένων γλωσσών που είναι αντικειμενικό κριτήριο αξιολόγησης;

Όσο για την άποψή σου :"Σε όλες τις θέσεις του Δημοσίου, εκτός από την εκπαίδευση, η γνώση ξένων γλωσσών μοριοδοτείται" ...,να 'σαι καλά! Μ' έκανες και γέλασα! Γι' αυτό στο ελληνικό δημόσιο λειτουργούν ΟΛΑ ρολόι!!! Γιατί ξέρουν ξένες γλώσσες και μπήκαν ΟΛΟΙ ΑΞΙΟΞΡΑΤΙΚΑ με τα προσόντα τους...Anyway!!! ;D ;D ;D
Παρά την κατάντια την δική μας που καθόμαστε να μας εξετάζουν γραπτά αν ξέρουμε το γνωστικό μας αντικείμενο, και τώρα θα καθίσουμε στα θρανία να πάρουμε πιστοποιητικό παιδαγωγικής επάρκειας, προτιμώ να μοριοδοτούμαι από αντικειμενικά και αναμφισβήτητα κριτήρια όπως η γνώση ξένων γλωσσών, ο βαθμός πτυχίου, κοινωνικά κριτήρια (παιδιά κλπ)
Το ότι δεν πάει καλά  το δημόσιο οφείλεται στο ότι όλοι το βλέπουν σαν βόλεμα. Φταίει το ότι μπαίνουν και αράζουν και όχι επειδή δεν έχουν μπει αξιοκρατικά ή δεν έχουν τα προσόντα.

Θεωρείς δηλαδή εσύ πιο αξιοκρατικό τον βαθμό που θα σε βαθμολογήσουν στο κομμάτι της ειδικής διδακτικής όπου ο καθένας βαθμολογεί όπως θέλει και όπου δεν ξέρεις πως πρέπει να τα γράψεις και τι ζητάνε (φαντάζομαι είναι πολλοί που διδάσκουν χρόνια και γράφουν κάτω από τη βάση στην ειδική διδακτική. Αυτό σημαίνει ότι δεν ξέρουν να διδάξουν;), και δεν θεωρείς πιο αξιοκρατικό  να σου πει "πτυχίο ξένης γλώσσας: τόσα μόρια" ?
Τρανταχτή απόδειξη, μετά από κάθε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ βγαίνουν τα διάφορα φροντιστήρια και δίνουν διαφορετικές μεταξύ τους απαντήσεις!!!!! Το θεωρείς αυτό αξιοκρατικό τρόπο αξιολόγησης;

Γνώμη μου είναι, να καταργηθεί ο γραπτός διαγωνισμός γιατί ο βαθμός είναι υποκειμενικός και στην κρίση του διορθωτή, και να ισχύσει ότι και στο υπόλοιπο Δημόσιο, δηλαδή μοριοδότηση στα πραγματικά προσόντα: γνώση ξένων γλωσσών, βαθμός πτυχίου, κοινωνικά κριτήρια, προυπηρεσία. Θα ήταν αν όχι πιο δίκαιο τουλάχιστον θα διατηρούσαμε την αξιοπρέπειά μας και δεν θα καθόμασταν να μας εξετάζουν αν ξέρουμε το γνωστικό μας αντικείμενο
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 18, 2010, 12:31:14 pm από killbill »

Αποσυνδεδεμένος fotini18

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Αυγούστου 18, 2010, 02:15:39 pm »

Τέλος πάντων! Η συζήτησή μας δεν έχει νόημα να συνεχιστεί, διαφωνώ τόοοοσο πολύ μαζί σου! Στο μόνο που μπορώ να συμφωνήσω είναι η υποκειμενικότητα της Διδακτικής κι αυτό ΟΧΙ γιατί δε διορίστηκα εξαιτίας της αλλά το αποδεικνύει η απόσταση που υπάρχει ανάμεσα στους βαθμούς των κριτών μας. Διαφωνώ σε όλα τα άλλα: ΔΕΝ είναι δυνατό να μάντεψε κάποιος σωστά όλα τα multiple choice στα παιδαγωγικά και να πάρει 100. Ρώτα τους μαθηματικούς για τον νόμο των πιθανοτήτων! Επίσης δεν πιστεύω ότι -τουλάχιστον στο χώρο μας-όλοι το βλέπουν σαν βόλεμα και  μπαίνουν και αράζουν. Για το υπόλοιπο δημόσιο δεν ξέρω, δεν εκφραζω άποψη, σίγουρα ξέρω πως αμέτρητοι μπήκαν λόγω γνωριμιών και δεν είναι καλοί κι ας ξέρουν ξένες γλώσσες. Διαφωνώ ότι στήν εκπαίδευση πρέπει να υπάρχουν κοινωνικά κριτήρια. Δε θεωρώ καλύτερο δάσκαλο κάποιον με περισσότερα παιδιά από κάποιον που έχει 1 ή κανένα. Θέλω ο δάσκαλος της κόρης μου να είναι άξιος και να μην είναι σ' αυτή τη θέση μόνο και μόνο επειδή είναι γόνιμος ή του άρεσε να κάνει οικογένεια! Στο κάτω κάτω το κρατος πρόνοιας να κάνει κοινωνική πολιτική αλλά όχι στις πλάτες μου! Τέλος πάντων! Έχεις δικαίωμα να έχεις τις διαφορετικές απόψεις από μένα αλλά κι εγώ έχω δικαίωμα να φτύνω και να μουτζώνω κάθε φορά που βλέπω την ακατανόμαστη υπουργό μοας, που εισηγήθηκε να γίνει η Αγγλική (δεύτερη;) επίσημη γλώσσα του κράτους ή να μοριοδοτεί ξένες γλώσσες, όταν βλέπω πως (αξιόλογοι κατά τ' άλλα) συνάδελφοι ανέβηκαν επίπεδο στο κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας εντελώς χαριστικά απο τους εξεταστές...

Αποσυνδεδεμένος soul

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Αυγούστου 18, 2010, 02:36:54 pm »
Για μένα σωστός και άξιος εκπαιδευτικός είναι αυτός που γνωρίζει σε βάθος το αντικείμενό του, αγαπά και σέβεται τα παιδιά, δουλεύει εντός κι εκτός τάξης, αυτός που δε λουφάρει και δε γκρινιάζει για το ωράριο, αυτός που δεν μηχανεύεται τρόπους για το πόσο σύντομα θα την κοπανήσει απ' το σχολείο, αυτός που ΔΕΝ ασπάζεται το :"three reasons to be a teacher: June, July, August..."

+++++++++++++++

και κάτι ακόμα: καλές είναι οι ξένες γλώσσες αλλά καλό θα ήταν, στο χάλι που έχει φτάσειι η εκπαίδευση μας,να μαθουμε καλά πρώτα την ελληνική και μετά να κοιτάμε τα ξενόγλωσσα, γιατι έχουμε γεμίσει μαργαριτάρια
Ή θα πρέπει να μοριοδοτείται και η Ελληνική.....
“Η ευτυχία δημιουργεί φίλους, Η δυστυχία τους δοκιμάζει”

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Αν θες να μάθεις κάτι τότε δίδαξέ το
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Αυγούστου 18, 2010, 03:44:21 pm »
Οκ, ας αφήσουμε τότε να διαιωνίζεται ο γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ, το πιστοποιητικο παιδαγωγικής επάρκειας και ότι άλλο προκύψει στο μέλλον αφού αυτά είναι πιο αξιοκρατικά και είναι πιο αξιόπιστα κριτήρια για έναν καλό εκπαιδευτικό για τα παιδιά μας.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182792
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 716
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)