*

Αποστολέας Θέμα: Πού είναι ο πρόεδρος της Ολμέ ????  (Αναγνώστηκε 25789 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Εγώ είμαι

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Πού είναι ο πρόεδρος της Ολμέ ????
« Απάντηση #42 στις: Αυγούστου 29, 2010, 12:29:05 am »
Λωρα μπραβο σου που πήγες στο υπουργείο μακαρι και άλλοι απο δω μέσα να κινητοποιουμασταν κατ αυτον τον τρόπο ,αν δεν κάνω λάθος τ όλο θεμα των δασκαλων ειναι κονδυλι από την ευρωπαικη ένωση και απορώ γιατί δεν προωθήθηκε ποτέ το θέμα των καθηγητών .....όσο για τα παιδαγωγικα μαθηματα πώς γινεται φίλη δασκαλα που εχει καθε χρονο α δημοτικού να χτυπιέται και να λέει πως θα τα βαλει σε σειρα τα παιδάκια μεχρι τα χριστούγεννα ,ότι καλές οι θεωρίες αλλά στην τάξη μέσα όλα αλλάζουν .....αλλά έτσι είναι νόμος προσφοράς και ζήτησης ,πραγματικά υπάρχουν τόσοι πολλοί δάσκαλοι που αγαπουν τα παιδάκια και ανυπομονούν να βρεθούν κοντά τους;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:58:02 »

Αποσυνδεδεμένος ΛΩΡΑ

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Αυγούστου 29, 2010, 12:45:04 am »
Ε....όχι φυσικά...ξέρεις πόσες δασκάλες 23 χρονών είναι με lexotanil γιατί δεν είχαν καμιά σχέση με αυτό που λέμε παιδαγωγική πράξη και προσφορά...;;; Και δεν τις κατηγορώ γι αυτό....ο καθένας έχει μια κλίση...αλλά γιατί ενω ήθελες π.χ να γίνεις μηχανικός μου γίνεσαι δασκάλα;; Τι φταίνε τα παιδάκια να πληρώνουν την ανασφάλεια και των φόβο κάποιων να βγουν στη ζωή και να παλέψουν...;;

Δεν είναι κονδύλι της ένωσης τα λεφτά για τους δασκάλους...τουλάχιστον τώρα...παλιότερα δεν ξέρω....αλλά είναι αποτέλεσμα έκτός απ'τις ανάγκες και της πίεσης της ΔΟΕ...και δεν μπορώ να ακούω συνέχεια "Τι μας φταίει η ΔΟΕ και οι δάσκαλοι΄" τη στιγμή που έχουν γίνει πολλές υπονονομευτικές κινήσεις της ΔΟΕ εις βάρος άλλων κλάδων και αυτό είναι αλήθεια!
Δεν περιορίζονται μόνο στο να διεκδικούν για τον κλάδο τους,στρέφονται και εναντίον των άλλων όπως π.χ είπε πριν ο συνάδελφος στράφηκαν εναντίον της ένωσης καθηγητών της Α'θμιας....ε ήμαρτον!!
Δεν υπάρχει ελευθερία που να μη γνωρίζω.
Ούτε ταπείνωση ή φόβος που να μη μ' έχουν υποτάξει.
Γι'αυτό και ξέρω από αγάπη,
Γι' αυτό δε συλλογίζομαι το σώμα που σου δίνω,
Γι' αυτό προσέχω τόσο τα λόγια που σου λέω.

ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΘΙΑ ΜΟΝΤΕΡΟ
(ΓΡΑΝΑΔΑ 1958)

Αποσυνδεδεμένος philologos

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Αυγούστου 29, 2010, 01:29:38 am »
Λώρα πόσο δίκιο έχεις! Συμφωνώ απόλυτα! Μαράκι28 δεν είπε κανείς να μην διεκδικούν οι δάσκαλοι τα δικαιώματά τους, όπως και όλοι οι υπόλοιποι κλάδοι. Το πρόβλημα είναι όταν τα θέλεις όλα δικά σου, υπονομεύοντας τους άλλους εκπαιδευτικούς! Και η ΔΟΕ αυτό κάνει. Μπράβο Λώρα που έθεσες το νέο πρόβλημα που προέκυψε, της Ειδικής Αγωγής. Με το που έγινε τελικά ΠΕ Ειδικής αμέσως έτρεξαν να το κατοχυρώσουν οι δάσκαλοι και αυτό! Κάπου διάβασα από άλλο συνάδελφο εδώ στο pde ότι σύμφωνα με νέα εγκύκλιο έφτιαξαν νέα ΠΕ: ΠΕ61 Νηπιαγωγών ΕΑΕ, ΠΕ71 Δασκάλων ΕΑΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΞΤΕ υπό σύσταση κλάδο ΠΕ72 Δασκάλων Ειδικής Αγωγής για ενήλικες! Δηλαδή δάσκαλοι θα διδάσκουν και στα ειδικά γυμνάσια ή σε άλλους χώρους εκτός της πρωτοβάθμιας?!!! Δεν κατάλαβα, δεν ντρέπονται λίγο???! >:( >:( Πρέπει να αντιδράσουμε συνάδελφοι, είναι ελεεινό αυτό που συμβαίνει. Αν εγώ ως φιλόλογος θελήσω με ένα μεταπτυχιακό Ειδικής Αγωγής να διδάξω τα μαθήματά μου σε ειδικό σχολείο, θα πρέπει να υποχωρήσω σε δασκάλους και να χάσω αυτό το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ?? ΟΧΙ. Το Υπουργείο δίνει γη και ύδωρ στους δασκάλους, γιατί προωθεί έτσι τα νέα παιδαγωγικά μέτρα, τα οποία είμαι σίγουρος ότι ετοιμάζουν δάσκαλοι τύπου Μπράτη ως σύμβουλοι! Τώρα κατά πόσο είναι παιδαγωγικά τα μέτρα αυτά των δασκάλων, το βλέπουμε όλοι έτσι όπως κατάντησε η εκπαίδευση. >:( Αναμενόμενο ήταν. ;D

Παράθεση
το μόνο σίγουρο ειναι οτι για να διδάξει καποιος στη α/θμια πρεπει να γνωρίζει πολυ καλα παιδαγωγικα και οχι αρχαια ελληνικα.
τα παιδαγωγικα τμήματα δίνουν πολλη μεγαλη βαρύτητα στα παιδαγωγικα γιατι το καθε παιδι ειναι διαφορετικη μοναδα και μαθαινει με το δικο του διαφορετικο τροπο και ρυθμο. δεν γινετε ολοι να κανουν για ολα ας το αποδεχθουμε
Μαράκι28 διαφωνώ. Για να διδάξει κάποιος στην πρωτοβάθμια δεν χρειάζεται να γνωρίζει μόνο παιδαγωγικά, αλλά και ΝΕΑ ελληνικά (δεν διδάσκουμε μόνο αρχαία ελληνικά οι φιλόλογοι), ιστορία, μαθηματικά, φυσική, θρησκευτικά, αλλά και ψυχολογία, κοινωνιολογία και ΟΛΕΣ τις επιστήμες. Τα παιδαγωγικά μαθήματα δεν είναι τα μόνα που διδάσκονται οι δάσκαλοι. Αντιθέτως είναι λιγότερα σε σχέση με το σύνολο των επιστημών που διδάσκονται. Επίσης, αυτό που είπες για το παιδί ως διαφορετική μονάδα και για το διαφορετικό τρόπο και ρυθμό μάθησης, δεν συμβαίνει μόνο στα παιδιά των ηλικιών 6-12, αλλά και στις άλλες ηλικίες, μεγαλύτερες ή μικρότερες. Επομένως με συγχωρείς αλλά άκυρο το επιχείρημα. Και στην τελική συνάδελφοι η παιδαγωγική / επιστήμη της αγωγής δεν καλύπτει την εκπαίδευση μόνο των παιδιών του δημοτικού, αλλά από τη γέννηση μέχρι το τέλος του ΑΝΘΡΩΠΟΥ, κάτι που διδαχτήκαμε στα παιδαγωγικά μαθήματα του Τομέα Παιδαγωγικής Επιστήμης της φιλοσοφικής σχολής (βλ. Μαρκαντώνης, Ανθρωπαγωγική).
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 29, 2010, 01:42:26 am από philologos »

Αποσυνδεδεμένος ΛΩΡΑ

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Αυγούστου 29, 2010, 01:48:42 am »
Ακριβώς philologe...και δεν είμαι διατεθειμένη κι εγώ που φέτος δούλεψα σε ΕΕΕΕΚ με παιδιά πολύ δύσκολα και τα κατάφερα αρκετά καλά με αποτέλεσμα ο διευθυντής μου να θέλει να με κρατήσει δεύτερη χρονιά (στον βαθμό που περνάει απ΄το χέρι του) και που αγάπησα την ειδική αγωγή...να την παραχωρήσω  στα αρπαχτικά της ΔΟΕ!!!

ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΩ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ DOWN ΚΑΙ ΑΥΤΙΣΜΟ....ΘΑ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΕΡΗΣΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ Η ΔΟΕ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΚΡΟΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ;;;;!!!!! ΕΙΝΑΙ ΑΙΣΧΡΟ...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΤΟΥΣ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!!

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑΣ ΚΛΑΔΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΝΑ ΚΑΡΠΩΝΕΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!
Τα κονδύλια μοιράζονται ανισομερώς και πρέπει να σταματήσει αυτό...και πρέπει να ξυπνήσουμε εμείς πάνω σ'αυτό...όχι να φαγώνονται οι κλάδοι μεταξύ τους...αλλά να καταλάβουμε πως μας εμπαίζουν όλους!!! 

ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΘΙΑ ΜΟΝΤΕΡΟ
(ΓΡΑΝΑΔΑ 1958)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:58:02 »

Αποσυνδεδεμένος philologos

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Αυγούστου 29, 2010, 02:02:45 am »
Πες τα Λώρα! Και από ό,τι διάβασα παραπάνω έχεις ειδικευτεί και στην Παιδαγωγική Επιστήμη ως απόφοιτη ΦΠ ΑΠΘ. Άρα είσαι και ειδική στο αντικείμενο. Δικαιωματικά ανήκεις στο χώρο της ειδικής αγωγής. Τους μόνους που θα δεχόμουν είναι τους απόφοιτους του τμήματος Ειδικής Αγωγής Θεσσαλίας και της κατεύθυνσης Ειδικής Αγωγής του τμήματος Εκπαιδευτικής Πολιτικής Μακεδονίας, οι οποίοι από όσο διάβασα αντιμετωπίζουν προβλήματα γιατί ΑΚΟΥΣΤΕ! δεν τους αναφέρουν στα ΠΕ!!! Μόνο για δασκάλους και νηπιαγωγούς (ΠΕ61, 71, 72) όπως σας έγραψα παραπάνω προβλέπεται. Τσιφλίκια θέλουν οι δάσκαλοι?? Ας θυμηθούν τις ακαδημίες τους διετούς φοίτησης, ας χαλαρώσουν λίγο και ας ξεκαβαλήσουν το καλάμι που το είδαν πανεπιστήμονες οι "λίγο από όλα!"!! >:( >:( >:(

Αποσυνδεδεμένος ΛΩΡΑ

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Αυγούστου 29, 2010, 02:11:14 am »
Πες τα Λώρα! Και από ό,τι διάβασα παραπάνω έχεις ειδικευτεί και στην Παιδαγωγική Επιστήμη ως απόφοιτη ΦΠ ΑΠΘ. Άρα είσαι και ειδική στο αντικείμενο. Δικαιωματικά ανήκεις στο χώρο της ειδικής αγωγής. Τους μόνους που θα δεχόμουν είναι τους απόφοιτους του τμήματος Ειδικής Αγωγής Θεσσαλίας και της κατεύθυνσης Ειδικής Αγωγής του τμήματος Εκπαιδευτικής Πολιτικής Μακεδονίας, οι οποίοι από όσο διάβασα αντιμετωπίζουν προβλήματα γιατί ΑΚΟΥΣΤΕ! δεν τους αναφέρουν στα ΠΕ!!! Μόνο για δασκάλους και νηπιαγωγούς (ΠΕ61, 71, 72) όπως σας έγραψα παραπάνω προβλέπεται. Τσιφλίκια θέλουν οι δάσκαλοι?? Ας θυμηθούν τις ακαδημίες τους διετούς φοίτησης, ας χαλαρώσουν λίγο και ας ξεκαβαλήσουν το καλάμι που το είδαν πανεπιστήμονες οι "λίγο από όλα!"!! >:( >:( >:(
Κάθε χρόνο τα παιδιά του ειδικής αγωγής του

ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΘΙΑ ΜΟΝΤΕΡΟ
(ΓΡΑΝΑΔΑ 1958)

Αποσυνδεδεμένος kinegiros

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Αυγούστου 29, 2010, 03:12:29 am »

μην λέμε ότι να ναι

οι δάσκαλοι που παίρνουν απόσπαση ή και οργανική την παίρνουν γιατί έχουν τα προσόντα σύμφωνα με τον νόμο. Έχουν κάνει μεταπτυχιακό/διδακτορικό/διδασκαλείο κλπ κλπ όλα τα προσόντα που προβλέπονται και στην Δ/θμια. Το να λέμε ότι οι του βόλου ή της μακεδονίας δικαιωματικά τους ανήκουν θέσεις είναι το λιγότερο ΦΑΙΔΡΟ.

όσο αφορά τα περί ΕΕΕΕΚ και άλλα τέτοια καλό είναι να διαβάζουμε και τον νόμο της ειδικής αγωγής να ξεστραβωθούμε λίγο.

Στα γρήγορα ο εκπαιδευτής ενηλίκων είναι ο ΠΕ72 δηλαδή με άλλα λόγια ο απόφοιτος του Παν. Μακ. με πτυχίο Εκ­παιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής με κατεύθυνση «Συνεχής Εκπαίδευση» ή με κατεύθυνση «Εκπαιδευτική Πολιτική».
Επίσης ΠΕ έχουν πάρει όλοι πια και πλησιάζει ΑΣΕΠ για αυτούς. 

Νο more mizery !

Αποσυνδεδεμένος xristis23

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Αυγούστου 29, 2010, 11:46:22 am »

Στα γρήγορα ο εκπαιδευτής ενηλίκων είναι ο ΠΕ72 δηλαδή με άλλα λόγια ο απόφοιτος του Παν. Μακ. με πτυχίο Εκ­παιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής με κατεύθυνση «Συνεχής Εκπαίδευση» ή με κατεύθυνση «Εκπαιδευτική Πολιτική».

Νο more mizery !
καλημερα!
επειδη ακουω πρωτη φορα για ΠΕ72 μπορειτε να δωσετε περισσοτερες πληροφοριες;;;
(δηλ που το διαβασατε, ποτε κτλ..)
ευχαριστω!

Αποσυνδεδεμένος mes

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Αυγούστου 29, 2010, 11:59:02 am »
ο προεδρος μας ειναι διακοπες!!! ουτε το site της ΟΛΜΕ δεν ενημερωνουν!!! κοιταξτε των δασκαλων...μας βαζουν γυαλια!!!

Αποσυνδεδεμένος Pixie

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Αυγούστου 29, 2010, 12:00:55 pm »

Νο more mizery !
καλημερα!
επειδη ακουω πρωτη φορα για ΠΕ72 μπορειτε να δωσετε περισσοτερες πληροφοριες;;;
(δηλ που το διαβασατε, ποτε κτλ..)
ευχαριστω!

http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=19947.msg335224#msg335224

Αποσυνδεδεμένος ΛΩΡΑ

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Αυγούστου 29, 2010, 01:31:43 pm »

μην λέμε ότι να ναι

οι δάσκαλοι που παίρνουν απόσπαση ή και οργανική την παίρνουν γιατί έχουν τα προσόντα σύμφωνα με τον νόμο. Έχουν κάνει μεταπτυχιακό/διδακτορικό/διδασκαλείο κλπ κλπ όλα τα προσόντα που προβλέπονται και στην Δ/θμια. Το να λέμε ότι οι του βόλου ή της μακεδονίας δικαιωματικά τους ανήκουν θέσεις είναι το λιγότερο ΦΑΙΔΡΟ.

όσο αφορά τα περί ΕΕΕΕΚ και άλλα τέτοια καλό είναι να διαβάζουμε και τον νόμο της ειδικής αγωγής να ξεστραβωθούμε λίγο.

Νο more mizery !

Mάθε πρώτα τι συμβαίνει και μετά μίλα!! Γιατί από τα χαρτιά και τις εγκύκλίους μέχρι την πράξη έχει απόσταση!! Φέτος τα είδα με τα μάτια μου..οι 8 στους 10 ΠΕ70 δεν έχουν ΚΑΜΙΑ  ειδίκευση...ούτε σεμινάριο,ούτε μεταπτυχιακό ούτε Μαράσλειο!!
Τα είδα με τα μάτια μου και συζήτησα και με πολλές δασκάλες ειδικής αγωγής του

ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΘΙΑ ΜΟΝΤΕΡΟ
(ΓΡΑΝΑΔΑ 1958)

xriana1

• Επισκέπτης
« Απάντηση #53 στις: Αυγούστου 29, 2010, 02:05:47 pm »
Λώρα θα συμφωνήσω μαζί σου πραγματι τα ΕΕΕΕΚ στελεχώνονται με καθηγητές δευ/ας εκπ/σης και δίνεται η δυνατότητα υποβολής δήλωσης και σε δασκάλους σε περίπτωση εξαντλήσεως του προσωπικού. Πάντως Τα ΕΕΕΕΚ μέχρι και φέτος που εργαζόμουν εγώ ανήκαν στην επαγγελματική εκπ/ση και όχι στη δευτ/ια.
Επίσης γίνεται ο Διευθυντής του ΕΕΕΕΚ να ειναι δασκαλος οπως κι οποιασδήποτε αλλης ειδικότητας.

Αποσυνδεδεμένος ΛΩΡΑ

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Αυγούστου 29, 2010, 02:23:46 pm »
Ναι...αυτά τα γνωρίζω...στα μέσα της χρονιάς όμως τα ΕΕΕΕΚ πέρασαν στη

ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΘΙΑ ΜΟΝΤΕΡΟ
(ΓΡΑΝΑΔΑ 1958)

Αποσυνδεδεμένος kinegiros

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Αυγούστου 29, 2010, 05:24:11 pm »

Επειδή δούλεψες για λίγο στο ΕΕΕΕΚ δεν πάει να πει ότι ξέρεις τα πάντα
και αυτό αποδεικνύετε ΛΩΡΑ από αυτά που γράφεις που τα μισά είναι αρλούμπες και τα άλλα μισά είναι ημιμάθεια

και εξηγούμε

λες
Παράθεση
Φέτος τα είδα με τα μάτια μου..οι 8 στους 10 ΠΕ70 δεν έχουν ΚΑΜΙΑ  ειδίκευση...ούτε σεμινάριο,ούτε μεταπτυχιακό ούτε Μαράσλειο!!

Μάλιστα γνώρισες λοιπόν 10 δασκάλους που δούλευαν στον χώρο της ειδικής αγωγής και δεν είχαν καμία ειδίκευση.... εγώ αμφισβητώ αν γνώρισες έστω και 1 που δούλευε στην ειδική αλλά για χάρη της συζήτησης να το δεχτώ. Αν διαβάσεις τον νόμο της ειδικής επιτέλους θα δεις ότι μπορεί να μην έχεις και ειδίκευση και να δουλεύεις στην ειδική, π.χ μπορείς να έχεις προϋπηρεσία το τουλάχιστον 1 έτος, μπορείς να είσαι με αναπηρία 67% ή να έχεις παιδί με αναπηρία.
Παράθεση
Τα είδα με τα μάτια μου και συζήτησα και με πολλές δασκάλες ειδικής αγωγής του

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182739
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 679