0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δουλεύω και εγώ σε ενα απο τα 800 ολοημερα...Εχουμε 20 Οκτωβριου και ακομα λειπουν καποιοι συναδελφοι.Εχουμε 20 Οκτωβρη και ακομα δεν εχουμε ενα προγραμμα. Αλλαζει καθε τρεις και λίγο γιατι οι συναδελφοι των ειδικοτητων ερχονται ανα εβδομαδα. Επισης οι συναδελφοι πανε και σε αλλα σχολεια οποτε το προγραμμα κοβω να το παιρνουμε τα Χριστουγεννα μεχρι να βγει οριστικα...Δε με πειραζει που καθομαι σχολειο μεχρι τις 2. Και περυσι που σχολουσα 1.15 μεχρι 2 παρα εκει ημουν γιατι ολο και καποιος γονιος ερχοταν , ολο και κατι ειχα να κανω Με πειραζει ομως που εχω 1η ωρα γλωσσα, 2 η ωρα εχουν γυμναστικη, 3η μουσικη, 4η παλι γλωσσα, 5 πληροφορικη , μετα εχουν μαθηματικα και στος 1.30 ιστορια. Μεχρι περυσι ξεκλεβα λιγη ωρα απο εδω, λιγη απο κει φετος ανοιγει η πορτα, ο πινακας σβηνει και ο μαθητης που αργει να γραψει απλα δεν γραφει...(γιατι την επομενη ωρα εχεις μαθηματικα και δεν μπορεις να του δειξεις τι εγραφες στη γλωσσα)Ευτυχως που εχουμε τις ωρες τις Ευελικτης Ζωνης και μπορουμε λιγο να χαλαρωσουμε να παιξουμε με τα παιδια. Εγω ετσι και αλλιως καθε χρονο κανω καποιο προγραμμα (Περιβαλλοντικο. Πολιτιστικο, Αγωγη υγειας κτλ) Φετος ακομα δεν εχουμε ηρεμησει. Και επειδη μπορει να παρει και καποια ωρα απο μενα αλλος συναδεφλος πχ Μουσικος δεν μπορω εγω να ξεκινησω ακομα κατι.Σιγουρα μπορεις και τις ωρες της Γλωσσας , της Μελετης κτλ να εχεις πιο χαλαρα τα παιδια. Αυτο περυσι γινοταν με ευκολια....Φετος που στα 45 λεπτα πρεπει να αλλαξεις με καποιον ειναι λιγο δυσκολο...Επισης τα παιδια στο δικο μας σχολειο ειναι απο τις 8 μεχρι 2 στο ιδιο θρανιο εκτος απο τη γυμναστικη (αν δεν βρεχει) γιατι δεν εχουμε χωρους..Θεωρω πως ειναι πολυ κουραστικο...Δεν χωραμε καλα καλα μεσα σε ταξη (ειμαστε 25 ζωη να εχουμε σε μικρη αιθουσα) και τα παιδια την 7η ωρα ειδικα με ρωτανε καθε 5 λεπτα "ποτε σχολαμε;" Αυτα που μενουν στο ολοημερο παλι τρωνε στην ιδια ταξη στο ιδιο θρανιο...και την αλλη μερα ισως βρεις και κανενα μακαρονι στον πινακα . (αυτο συνεβαινε και περυσι απλα το σχολιαζω)Τι να πω, ελπιζω να αλλαξουν τα πραγματα.....Και αμα η κυρια Διαμαντοπουλου θελει να λεγομαστε ολοημερο σχολειο τοτε να ειμασταν ολοι στις θεσεις μας την 1η Σεπτεμβρη. Γιατι δεν ειμαστε Ολοημερο οταν τα παιδια Α και
Έχουν τοποθετηθεί εννοώ πάνω στο θέμα... Με τις θέσεις τους. Όχι στα Ολοήμερα.Προσωπικά διαφωνώ με αυτό που κάνεις και εξακολουθώ να το θεωρώ μηδενισμό. Δεν υπάρχει άσπρο και μαύρο. Απόλυτα σωστή και απόλυτα λάθος γνώμη πάνω σε κάποιο θέμα. Σέβομαι τα επιχειρήματα που θέτει κάποιος ακόμα και αν δεν με συμφέρουν "συντεχνειακά" και προφανώς θα θέσω τα δικά μου επιχειρήματα. Αρκεί ό,τι λέμε να ευσταθεί και να μη χρησιμοποιούμε ψευδή στοιχεία. Προφανώς δεν θα λύσουμε το πρόβλημα εδώ πέρα... Συζήτηση κάνουμε, όλοι είμαστε μορφωμένοι άνθρωποι, κάποιοι με διδακτορικά και μεταπτυχιακά και θέλω να πιστεύω οτι μπορούμε μέσα από διάλογο να σχηματίσουμε πληρέστερη άποψη για το θέμα ή ακόμα και να αναθεωρήσουμε τις δικές μας θέσεις.Έστω και ένας από εμάς να έχει όντως ως πρωταρχικό στόχο το συμφέρον των παιδιών και όχι το βόλεμά του (όπως κάποιοι γονείς που έχουν τοποθετηθεί), αυτή τη στιγμή προσβάλεται από τη δική σου τοποθέτηση (στο θέμα). Ανταλλάσσοντας απόψεις δεν βαυκαλιζόμαστε ακόμα και αν κάποιοι ρίχνουν το επίπεδο.Υ.Γ. Μάλλον ανήκω στους λίγους που δεν ξέρουν τη θέση σου, για τα Νέα Ολοήμερα...
Θα σας πω κι εγώ την άποψή μου για τα πιλοτικά ολοήμερα έχοντας 2 ιδιότητες: της μαμάς ενός γιου Α τάξης και της καθηγήτριας Αγγλικών σε Α τάξη. Κατ'αρχήν, στο σχολείο του γιου μου δεν έχουν ακόμα ειδικότητα Πληροφορικής. Έχουν Αγγλικά, Εικαστικά και Θέατρο (αν δεν κάνω λάθος). Άρα, δεν ξέρω κατά πόσο είναι η αίθουσα της Πληροφορικής εξοπλισμένη με πολλά computers. Αίθουσα Αγγλικών, φυσικά, δεν υπάρχει, όπως και στο σχολείο που δουλεύω εγώ, και πιστεύω ότι θα ήταν πολύ χρήσιμη μιας και θα μπορούσαμε να την διαμορφώσουμε κατάλληλα (από seating arrangement μέχρι αφίσες, κασσετόφωνο επί μονίμου βάσεως, dvd κλπ). Για αίθουσα σίτισης, που αναφέρατε, φυσικά και το θεωρώ απαράδεκτο να μην υπάρχει. Ευτυχώς, και στο δικό μου αλλά και στο δικό του σχολείο υπάρχει. Αυτό πιστεύω ότι έπρεπε να το είχαν φροντίσει εδώ και χρόνια, από τότε που δημιουργήθηκαν τα ολοήμερα, και όχι να εισάγουν άλλες καινοτομίες ενώ υπάρχουν σχολεία με τέτοιες σοβαρές ελλείψεις. Πάντως, για τα Αγγλικά τουλάχιστον, το Υπουργείο έκανε μια πάρα πολύ καλή δουλειά και με τις υπέρ-πλήρεις πληροφορίες στο site για το πώς να κινηθούμε και τι να κάνουμε αλλά και με τις διημερίδες που οργανώνει.Τώρα, όσον αφορά την κούραση που αναφέρατε: τον γιο μου δεν το πειράζει καθόλου το 8ωρο (κάθεται μέχρι 3.30). Είναι μονίμως ευδιάθετος, κάνει τα γραπτά του στο ολοήμερο και γυρνάει στο σπίτι μες στην τρελή χαρά. Χρόνος για παιχνίδι, δόξα τω Θεώ, υπάρχει. Τώρα, αν είναι παραφορτωμένα τα παιδιά με δραστηριότητες και με το που γυρνούν απ'το σχολείο αρχίζει το τρέξιμο να τα προλάβουν όλα (όπως μου είπε ένα δικό μου πρωτάκι, κάθε μέρα έχει 2 δραστηριότητες! ) εννοείται ότι θα είναι κατάκοπα. Θα μου πείτε: ΟΚ ο δικός σου μπορεί να είναι η εξαίρεση. Και τα πρωτάκια που έχω εγώ, όμως, δεν βλέπω να σέρνονται τα παιδιά. Μια χαρά ζωηρά είναι.
gpapageΠαράθεσηΈχουν τοποθετηθεί εννοώ πάνω στο θέμα... Με τις θέσεις τους. Όχι στα Ολοήμερα.Προσωπικά διαφωνώ με αυτό που κάνεις και εξακολουθώ να το θεωρώ μηδενισμό. Δεν υπάρχει άσπρο και μαύρο. Απόλυτα σωστή και απόλυτα λάθος γνώμη πάνω σε κάποιο θέμα. Σέβομαι τα επιχειρήματα που θέτει κάποιος ακόμα και αν δεν με συμφέρουν "συντεχνειακά" και προφανώς θα θέσω τα δικά μου επιχειρήματα. Αρκεί ό,τι λέμε να ευσταθεί και να μη χρησιμοποιούμε ψευδή στοιχεία. Προφανώς δεν θα λύσουμε το πρόβλημα εδώ πέρα... Συζήτηση κάνουμε, όλοι είμαστε μορφωμένοι άνθρωποι, κάποιοι με διδακτορικά και μεταπτυχιακά και θέλω να πιστεύω οτι μπορούμε μέσα από διάλογο να σχηματίσουμε πληρέστερη άποψη για το θέμα ή ακόμα και να αναθεωρήσουμε τις δικές μας θέσεις.Έστω και ένας από εμάς να έχει όντως ως πρωταρχικό στόχο το συμφέρον των παιδιών και όχι το βόλεμά του (όπως κάποιοι γονείς που έχουν τοποθετηθεί), αυτή τη στιγμή προσβάλεται από τη δική σου τοποθέτηση (στο θέμα). Ανταλλάσσοντας απόψεις δεν βαυκαλιζόμαστε ακόμα και αν κάποιοι ρίχνουν το επίπεδο.Υ.Γ. Μάλλον ανήκω στους λίγους που δεν ξέρουν τη θέση σου, για τα Νέα Ολοήμερα...Που το είδες πάλι στα όσα έγραψα το άσπρο-μαύρο;.. Αυτό που είπα εν συντομία είναι αυτό που ανέφεραν και άλλοι:
Τόσες μέρες που διαβάζω το θέμα αναρωτιέμαι γιατί γίνεται λόγος από όλους συγκεκριμένα για την πληροφορική και τα αγγλικά και όχι για το θεατρικό παιχνίδι ή τα εικαστικά/μουσική ...και δεν είμαστε και λαός με βαθιά πολιτιστική κουλτούρα.. Ούτε για τη μία παραπάνω ώρα στη γλώσσα και τα μαθηματικά στην α΄και τη β΄δημοτικού παραπονιέται κανείς.Προφανώς γιατί θεωρείται από όλους ότι τα αντικείμενα αυτά βοηθούν στην ψυχοπνευματική ανάπτυξη των παιδιών αυτής της ηλικίας ,σε αντίθεση με την πληροφορική ,για παράδειγμα,που αμφισβητείται.Ας πούμε καλύτερα με ειλικρίνεια ένα «τώρα που γυρίζει» και ας αφήσουμε την πολύ αιτιολόγηση περί αναγκαιότητας .
Υ.Γ. Σχετικά με τα "πιστοποιημένα" αντικείμενα και τη γνώση που αναφέρεις σε παραπέμπω στην απάντηση που έδωσα σε συνάδελφο σήμερα το μεσημέρι στις 1:14. Αυτό είναι ένα εύσχημο-σχήμα να πουλήσει το υπουργείο τα νέα μέτρα. Πχ από την πιστοποίηση στην πληροφορική θησαυρίζει η Microsoft όταν υπάρχει ελεύθερο λογισμικό ποιοτικότερο... Ο σκοπός του σχολείου κατά τη γνώμη μου δεν είναι να δίνει πιστοποίηση, αλλά γνώση. Η γνώση πιστοποιείται στην ζωή του καθενός μας από την παιδεία που έχουμε στην καθημερινότητά μας.
Ακόμα και αν το υπουργείο δώσει πιστοποίηση σε όλους, θα χρειάζεται κάτι παραπάνω για να ξεχωρίσει κάποιος στον επαγγελματικό χώρο.
Παράθεση Ακόμα και αν το υπουργείο δώσει πιστοποίηση σε όλους, θα χρειάζεται κάτι παραπάνω για να ξεχωρίσει κάποιος στον επαγγελματικό χώρο.Αυτο είναι προφανές.. Πάντα έτσι ήταν και πάντα θα είναι.. Αλλά τα βασικά θα τα έχει. Κι αυτη τη στιγμή βασικά θεωρούνται τα Αγγλικα και οι υπολογιστές. Ε, λοιπόν πρέπει να τα έχει αυτά. Δηλαδη (κατα τη γνωμη μου) ένα επίπεδο
Δηλαδη (κατα τη γνωμη μου) ένα επίπεδο