0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Οι παιδικοί που κολλάνε δεν κατάλαβα. Σε όσα δημοτικά έχω πάει μια χαρά ευέλικτη ζώη είχαν, μια χαρά προτζεκτ έκαναν(στο πλαίσιο των οποίων έκαναν και εικαστικά). Επρεπε να επεκταθεί υποχρεωτικά το ωράριο τον σχολείων για να γίνουν "δημιουργικά"πράγματα; [/quoteΗ ευλέλικτη ζώνη και τα μαθήματα της αισθητικής αγωγής όλα αυτα τα χρόνια ποτέ μα ποτέ δεν είχαν την θέση που τους άξιζε μέσα στην εκπαιδευτική διαδικασία: γιατί ο δάσκαλος δεν είχε χρόνο και την ετρωγε για άλλα μαθήματα αυτη την ώρα ............ποσο δημιουργικό μπορεί να είναι αυτο ?? υπαρχουν και εξαιρέσεις αλλα ο κανόνας αλλα έδειχνε.συμφώνω με την melina04...........
gpapage είπαμε ανοίγουν θεσεις για όλους μας, κανείς δεν θα παραπονεθεί Aκόμα όμως και ωρομίσθιους που παίρνει κάποιες ειδικότητες αν δεν υπήρχαν αυτά τα ωράρια δεν θα τους έπαιρνε καν!
Παράθεση από: vas στις Νοεμβρίου 08, 2010, 05:22:28 pmgpapage είπαμε ανοίγουν θεσεις για όλους μας, κανείς δεν θα παραπονεθεί Aκόμα όμως και ωρομίσθιους που παίρνει κάποιες ειδικότητες αν δεν υπήρχαν αυτά τα ωράρια δεν θα τους έπαιρνε καν! Και αυτό τι σημαίνει; Ότι έχουμε άδικο σε κάτι από αυτά που λέμε; Ή μήπως ότι δεν πρέπει να μιλάμε επειδή μας έκαναν τη χάρη και μας πήραν ωρομίσθιους; Οι απόψεις μου δεν έχουν να κάνουν με το "συντεχνειακό συμφέρον". Έχω ξεκάθαρη άποψη για την παιδεία, για το συμφέρον των παιδιών και βάσει αυτής επιχειρηματολογώ. Και όπως βλέπεις αναφέρω αρκετά από τα πραγματικά προβλήματα του νέου ολοήμερου που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν. Σε αντίθεση με άλλους που απλά λένε "οχι στα ολοήμερα" και ως μοναδικό επιχείρημα χρησιμοποιούν ότι κουράζονται τα παιδιά...
Θα ήθελα να παραθέσω και εγώ κάτι για τα ολοήμερα σχολεία.....Όλα αυτά που λένε για τα δήθεν θετικά του ολοήμερου σχολείου είναι προφάσεις εν αμαρτίαις..... Πίσω από τα ολοήμερα σχολεία.... που σκοπός τους είναι να φτάσουν στο ωράριο 7 π.μ. - 5 μ.μ. κρύβεται ένα μεγάλο κόλπο......Το όλο ξεκίνησε με το κίνημα των δήθεν ίσων δικαιωμάτων της γυναίκας με το οποίο κατάφεραν να βγάλουν την γυναίκα - μητέρα εκτός οικίας = έχουν τα παιδιά από μικρή ηλικία στο σχολείο (και άρα στα χέρια τους), .....μπορούν να τα μάθουν πως να σκέφτονται (= να μην σκέφτονται) και να τα προσανατολίσουν (= αποπροσανατολίσουν) προς όποια κατεύθυνση αυτοί θέλουν.
Παράθεση από: sportis στις Νοεμβρίου 08, 2010, 05:55:30 pmΘα ήθελα να παραθέσω και εγώ κάτι για τα ολοήμερα σχολεία.....Όλα αυτά που λένε για τα δήθεν θετικά του ολοήμερου σχολείου είναι προφάσεις εν αμαρτίαις..... Πίσω από τα ολοήμερα σχολεία.... που σκοπός τους είναι να φτάσουν στο ωράριο 7 π.μ. - 5 μ.μ. κρύβεται ένα μεγάλο κόλπο......Το όλο ξεκίνησε με το κίνημα των δήθεν ίσων δικαιωμάτων της γυναίκας με το οποίο κατάφεραν να βγάλουν την γυναίκα - μητέρα εκτός οικίας = έχουν τα παιδιά από μικρή ηλικία στο σχολείο (και άρα στα χέρια τους), .....μπορούν να τα μάθουν πως να σκέφτονται (= να μην σκέφτονται) και να τα προσανατολίσουν (= αποπροσανατολίσουν) προς όποια κατεύθυνση αυτοί θέλουν.
Δεν είπε κανείς ότι φτάνει να κάθονται σπίτι.... είναι όμως η βάση.... δεν επεκτείνομαι για να μην βγω off topic μια και το θέμα είναι τα 800 πιλοτικά.Για εξήγησε μου λίγο καλύτερα το "Σοφιστείες... Κυκλικοί συλλογισμοί που σε οδηγούν συνήθως σε λανθασμένα συμπεράσματα." Εγώ δεν έβγαλα κανένα συμπέρασμα.... ο κύριος στο βίντεο μιλάει για τετελεσμένα γεγονότα...... αυτός είναι ο σκοπός τους..... αυτά λέγονταν πολύ πριν έρθει το ολοήμερο και επαληθέυτηκαν με την ίδρυση του μάλιστα και με κονδύλια της ΕΕ. "όταν βρίσκονται σε ένα περιβάλλον δημιουργικής απασχόλησης, επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης με άλλα παιδιά, με καθοδήγηση από μορφωμένους ανθρώπους όπως οι δάσκαλοι και οι καθηγητές; Ο καλύτερος τρόπος να δημιουργήσεις πολυδιάστατους ανθρώπους είναι να τους παρέχεις πολύπλευρη μόρφωση! " ναι όντως έτσι είναι..... αλλά που είναι το αυτό το περιβάλλον;.... (για να ξέρω και εγώ δηλαδή γιατί δεν το έχω συναντήσει μέχρι σήμερα.....)