0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: Giannis1 στις Νοεμβρίου 30, 2012, 12:01:12 amΑυτά που κάνει το ελληνικό κράτος, διαχρονικά, δεν έχουν καμία σχέση με τη βούληση των Ελλήνων πολιτών. Το να λες οτι το κράτος δίνει χαμηλούς μισθούς στους εκπαιδευτικούς επειδή έτσι θέλει ο κόσμος, και (άλλο παραλογο συμπέρασμα) φιλε μου δεν ειναι καθολου παραλογο.1)πως ξαφνικα μετα απο 30χρονια της
Αυτά που κάνει το ελληνικό κράτος, διαχρονικά, δεν έχουν καμία σχέση με τη βούληση των Ελλήνων πολιτών. Το να λες οτι το κράτος δίνει χαμηλούς μισθούς στους εκπαιδευτικούς επειδή έτσι θέλει ο κόσμος, και (άλλο παραλογο συμπέρασμα)
Παράθεση από: steven_seagal στις Νοεμβρίου 30, 2012, 12:13:16 amΠαράθεση από: Giannis1 στις Νοεμβρίου 30, 2012, 12:01:12 amΑυτά που κάνει το ελληνικό κράτος, διαχρονικά, δεν έχουν καμία σχέση με τη βούληση των Ελλήνων πολιτών. Το να λες οτι το κράτος δίνει χαμηλούς μισθούς στους εκπαιδευτικούς επειδή έτσι θέλει ο κόσμος, και (άλλο παραλογο συμπέρασμα) φιλε μου δεν ειναι καθολου παραλογο.1)πως ξαφνικα μετα απο 30χρονια της
Η μοναδική εξήγηση της ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ κακής αμοιβής των εκπαιδευτικών ( σε σχέση με το υπόλοιπο Δημόσιο), είναι ότι αυτό το έχει αποδεχθεί ως σωστό η πλειονότης των κατοίκων της Ελλάδος ( καλώς ή κακώς).Η μόνη διαφορετική εξήγηση που θα μπορούσα να δώσω, είναι ότι υπάρχει μία "συνωμοσία" των κρατούντων από καταβολής του Ελληνικού κρατιδίου, ΚΟΝΤΡΑ στην άποψη της πλειονότητας των Ελλήνων ( κάτι το οποίο μου φαίνεται παράλογο-ιδιαίτερα σε σύστημα κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης όπως το δικό μας).Αν εσύ έχεις κάποια άλλη καλύτερη εξήγηση για το ότι ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ οι εκπαιδευτικοί στην Ελλάδα αμείβονται λιγότερο από σχεδόν όλους τους άλλους Δ.Υ., μπορείς να την πεις ( θα με ενδιέφερε να την ακούσω).Να μην ξεχνάμε, ότι ζούμε σε μία κοινωνία που καλώς ή κακώς αποτιμά την αξία της εργασίας του κάθε ανθρώπου σε χρήματα. Όταν μία κοινωνία ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ πληρώνει λιγότερο τον εκπαιδευτικό από τον Αστυφύλακα ή την καθαρίστρια του ΟΣΕ, αυτό σημαίνει ότι αποτιμά το έργο του εκπαιδευτικού ως "χαμηλότερης αξίας" από αυτό του Αστυφύλακα ή της καθαρίστριας του ΟΣΕ.
λοιπόν, ανακεφαλαιώνουμε, τί μάθαμε σήμερα.Η ελληνική κυβέρνηση λειτουργεί κατόπιν σφυγμομέτρησης της κοινής γνώμης. Ως εκ τούτου, οι χαμηλοί μισθοί των εκαπιδευτικών είναι αποτέλεσμα της κακής γνώμης που έχει γι' αυτούς η πλειοψηφία του κόσμου.Ομοίως, η μείωση προνομίων υπαλλήλων της βουλής, καθώς και η διαθεσιμότητα των υπαλλήλων των δήμων, είναι αποτέλεσμα σφυγμομέτρησης της κοινής γνώμης, η οποία δε τους εκτιμά.Τόσα χρόνια που είχαν προνόμια και δεν ετίθεντο σε διαθεσιμότητα, αυτό συνέβαινε επειδή ο κόσμος είχε πολύ καλή γνώμη για αυτούς τους ανθρώπους. κυκλοφορούσαν μάλιστα μπλουζάκια "Είμαι υπάλληλος της βουλής, φίλα με" και "είμαι πολύ κούλ τύπος, δουλεύω σε ΟΤΑ".Έχεις πιο πολλές πιθανότητες να σε βρίσει κάποιος αν του πείς "είμαι εκπαιδευτικός" απ' ό,τι αν του πείς "είμαι αστυνομικός". Στις πορείες ο κόσμος φωνάζει συνήθως "εκπαιδευτικοί, γουρούνια, δολοφόνοι". Επίσης οι ασφαλιστικές εταιρίες έχουν ειδική ασφάλεια για τα οχήματα των αστυνομικών, όπου πληρώνουν πολύ περισσότερα για να τ' ασφαλίσουν, ενώ δεν έχουν κανένα τέτοιο πακέτο, απλά επειδή οι αστυνομικοί είναι χουβαρντάδες και πληρώνουν παραπάνω.
Συνάδελφε, ξεκινάς ως συνήθως από λανθασμένο συλλογισμό και φυσικά καταλήγεις σε λανθασμένα και αυθαίρετα συμπεράσματα. Στηρίζεσαι στη λέξη "διαχρονικά", που την τονίζεις με κεφαλαία καμιά 15ριά φορές στα σύντομα μηνύματά σου, η οποία βεβαίως δεν ισχύει γιατί αν ίσχυε δεν θα είχαν υποστεί τις μεγαλύτερες μειώσεις οι αμοιβές των εκπαιδευτικών. Και επειδή ψάχνεις εναγωνίως μια εξήγηση για την χαμηλές αμοιβές των εκπαιδευτικών θα σου θυμίσω ότι σε οτιδήποτε οικονομικό ισχύει ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης. Ναι, είμαστε υπεράριθμοι και εσχάτως πολύ υπεράριθμοι και τα μισά να μας έδιναν πάλι θα έβρισκαν εκπαιδευτικούς να στελεχώνουν τα σχολεία.Πέρα από τις καθαρίστριες και πέρα από αυτούς που μπήκαν με μέσον, έχουμε σκεφτεί ποτέ γιατί φτάσαμε σε κάποιες περιόδους ένας υδραυλικός για παράδειγμα να αμείβεται σχεδόν το ίδιο ή ίσως και περισσότερο από ένα γιατρό;
Παράθεση από: PA στις Νοεμβρίου 29, 2012, 06:34:08 pmΗ μοναδική εξήγηση της ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ κακής αμοιβής των εκπαιδευτικών ( σε σχέση με το υπόλοιπο Δημόσιο), είναι ότι αυτό το έχει αποδεχθεί ως σωστό η πλειονότης των κατοίκων της Ελλάδος ( καλώς ή κακώς).Η μόνη διαφορετική εξήγηση που θα μπορούσα να δώσω, είναι ότι υπάρχει μία "συνωμοσία" των κρατούντων από καταβολής του Ελληνικού κρατιδίου, ΚΟΝΤΡΑ στην άποψη της πλειονότητας των Ελλήνων ( κάτι το οποίο μου φαίνεται παράλογο-ιδιαίτερα σε σύστημα κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης όπως το δικό μας).Αν εσύ έχεις κάποια άλλη καλύτερη εξήγηση για το ότι ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ οι εκπαιδευτικοί στην Ελλάδα αμείβονται λιγότερο από σχεδόν όλους τους άλλους Δ.Υ., μπορείς να την πεις ( θα με ενδιέφερε να την ακούσω).Να μην ξεχνάμε, ότι ζούμε σε μία κοινωνία που καλώς ή κακώς αποτιμά την αξία της εργασίας του κάθε ανθρώπου σε χρήματα. Όταν μία κοινωνία ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ πληρώνει λιγότερο τον εκπαιδευτικό από τον Αστυφύλακα ή την καθαρίστρια του ΟΣΕ, αυτό σημαίνει ότι αποτιμά το έργο του εκπαιδευτικού ως "χαμηλότερης αξίας" από αυτό του Αστυφύλακα ή της καθαρίστριας του ΟΣΕ.Συνάδελφε, ξεκινάς ως συνήθως από λανθασμένο συλλογισμό και φυσικά καταλήγεις σε λανθασμένα και αυθαίρετα συμπεράσματα. Στηρίζεσαι στη λέξη "διαχρονικά", που την τονίζεις με κεφαλαία καμιά 15ριά φορές στα σύντομα μηνύματά σου, η οποία βεβαίως δεν ισχύει γιατί αν ίσχυε δεν θα είχαν υποστεί τις μεγαλύτερες μειώσεις οι αμοιβές των εκπαιδευτικών. Και επειδή ψάχνεις εναγωνίως μια εξήγηση για την χαμηλές αμοιβές των εκπαιδευτικών θα σου θυμίσω ότι σε οτιδήποτε οικονομικό ισχύει ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης. Ναι, είμαστε υπεράριθμοι και εσχάτως πολύ υπεράριθμοι και τα μισά να μας έδιναν πάλι θα έβρισκαν εκπαιδευτικούς να στελεχώνουν τα σχολεία.Πέρα από τις καθαρίστριες και πέρα από αυτούς που μπήκαν με μέσον, έχουμε σκεφτεί ποτέ γιατί φτάσαμε σε κάποιες περιόδους ένας υδραυλικός για παράδειγμα να αμείβεται σχεδόν το ίδιο ή ίσως και περισσότερο από ένα γιατρό;
3) "Περισσότερο απαιτητικές δουλειές από αυτήν του εκπαιδευτικού"ΣΩΣΤΑ.Αυτά που αναφέρεις εδώ, είναι μέρος των επιχειρημάτων που η πλειονότητα των Ελλήνων χρησιμοποιεί ( δικαίως ή αδίκως) για να αιτιολογήσει το ότι πληρωνόμαστε λιγότερο από όλους τους Δ.Υ.).
1) "Λίγα κονδύλια"Μα αυτό ,εκφράζει αυτό που σου λέω: δίνονταν πάντα λίγα κονδύλια, γιατί η πλειοψηφία αισθανόταν ότι "τα πετά" σε μία μαύρη τρύπα. Ότι δεν είχουν καμία αποδοτικότητα ( δεν είναι απόλυτο ψέμα αυτό, μια και κατασπαταλήθηκαν ΤΕΡΑΣΤΙΑ ποσά από κονδύλια, με μηδενικό σχεδόν αποτέλεσμα).
Παράθεση από: jak_13 στις Νοεμβρίου 30, 2012, 12:38:03 amΣυνάδελφε, ξεκινάς ως συνήθως από λανθασμένο συλλογισμό και φυσικά καταλήγεις σε λανθασμένα και αυθαίρετα συμπεράσματα. Στηρίζεσαι στη λέξη "διαχρονικά", που την τονίζεις με κεφαλαία καμιά 15ριά φορές στα σύντομα μηνύματά σου, η οποία βεβαίως δεν ισχύει γιατί αν ίσχυε δεν θα είχαν υποστεί τις μεγαλύτερες μειώσεις οι αμοιβές των εκπαιδευτικών. Και επειδή ψάχνεις εναγωνίως μια εξήγηση για την χαμηλές αμοιβές των εκπαιδευτικών θα σου θυμίσω ότι σε οτιδήποτε οικονομικό ισχύει ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης. Ναι, είμαστε υπεράριθμοι και εσχάτως πολύ υπεράριθμοι και τα μισά να μας έδιναν πάλι θα έβρισκαν εκπαιδευτικούς να στελεχώνουν τα σχολεία.Πέρα από τις καθαρίστριες και πέρα από αυτούς που μπήκαν με μέσον, έχουμε σκεφτεί ποτέ γιατί φτάσαμε σε κάποιες περιόδους ένας υδραυλικός για παράδειγμα να αμείβεται σχεδόν το ίδιο ή ίσως και περισσότερο από ένα γιατρό; Είναι απλό.Ο κόσμος αγαπάει τους υδραυλικούς. Ειδικά οι ανύπαντρες.