0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: steven_seagal στις Νοεμβρίου 29, 2012, 11:44:49 pmΠαράθεση από: dinateacher στις Νοεμβρίου 29, 2012, 11:38:35 pmΔε σου λέω ότι μας εκτιμούν ιδιαιτέρωςενα δειγμα της "εκτιμησης" που μας εχουν ειναι τα τελευταια χρονια τα τμηματα της γ' λυκειου στα περισσοτερα σχολεια της περιοχης μου το τελευταιο διμηνο της χρονιας λειτουργουν με μαξιμουμ τους 5 μαθητες οι οποιοι και αυτοι θα ελειπαν αν δεν ειχαν προβλημα απουσιων.το που ειναι οι υπολοιποι ολοι ξερετε.και αυτο βεβαια με την συγκαταθεση-παρότρυνση-στηριξη των γονεων τους.στην κρισιμοτερη στιγμη για τα παιδια τους παραμονες εξετασεων μας δειχνουν την "εκτιμηση" και το "ευχαριστω" στον εκπαιδευτικο του δημοσιου σχολειου..Γι'αυτό δεν φέρει ευθύνη μόνο ο εκπαιδευτικός... Όταν σου βάζουν σε ένα τμήμα 25 παιδιά αντικειμενικά πόσο καλή δουλειά μπορείς να κάνεις;; Έχεις δει σε φροντιστήρια πολλά τμήματα άνω των 10 ατόμων;;
Παράθεση από: dinateacher στις Νοεμβρίου 29, 2012, 11:38:35 pmΔε σου λέω ότι μας εκτιμούν ιδιαιτέρωςενα δειγμα της "εκτιμησης" που μας εχουν ειναι τα τελευταια χρονια τα τμηματα της γ' λυκειου στα περισσοτερα σχολεια της περιοχης μου το τελευταιο διμηνο της χρονιας λειτουργουν με μαξιμουμ τους 5 μαθητες οι οποιοι και αυτοι θα ελειπαν αν δεν ειχαν προβλημα απουσιων.το που ειναι οι υπολοιποι ολοι ξερετε.και αυτο βεβαια με την συγκαταθεση-παρότρυνση-στηριξη των γονεων τους.στην κρισιμοτερη στιγμη για τα παιδια τους παραμονες εξετασεων μας δειχνουν την "εκτιμηση" και το "ευχαριστω" στον εκπαιδευτικο του δημοσιου σχολειου..
Δε σου λέω ότι μας εκτιμούν ιδιαιτέρως
Παράθεση από: PA στις Νοεμβρίου 29, 2012, 11:20:20 pmΌταν μία κοινωνία ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ πληρώνει λιγότερο τον εκπαιδευτικό από τον Αστυφύλακα ή την καθαρίστρια του ΟΣΕ ( για παράδειγμα), αυτό σημαίνει ότι αποτιμά το έργο του εκπαιδευτικού ως "χαμηλότερης αξίας" από αυτό του Αστυφύλακα ή της καθαρίστριας του ΟΣΕ.Κάθε άλλη πιθανή εξήγηση αυτού του ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΥ φαινομένου, με ενδιαφέρει πολύ και θα ήθελα να την ακούσω προκειμένου να καταλάβω περισσότερα πράγματα για το θέμα.H ελληνική πολιτεία πληρώνει διαχρονικά λιγότερο τον εκπαιδευτικό για τους εξής λόγους:1. Γιατί διαχρονικώς δαπανούσε για την παιδεία πολύ λίγα κονδύλια από τον προϋπολογισμό, αφού δεν είχε συνειδητοποίησει ότι η παιδεία, μεταξύ άλλων, θα μπορούσε να βοηθήσει μακροπρόθεσμα στην οικονομική ανάπτυξη.2. Γιατί οι εκπαιδευτικοί, όπως και οι υπηρετούντες στα σώματα ασφαλείας, ήταν πάντα οι πολυπληθέστερες ομάδες δημοσίων υπαλλήλων που ανήκαν διοικητικά σε ένα Υπουργείο. Έτσι, ενώ μπορούσε να πληρώσει περισσότερο 15 καθαρίστριες μιας ΔΕΚΟ από τις καθαρίστριες των πολυάριθμων δήμων (ακόμα και αν προσλαμβάνονταν όλες αναξιοκρατικά), θα ήταν δύσκολο να δώσει μεγάλους μισθούς σε τόσους εκπαιδευτικούς του Υπουργείου Παιδείας.3. Γιατί υπήρχαν και υπάρχουν κατηγορίες υπαλλήλων που έχουν περισσότερες ώρες εργασίας ή πιο απαιτητικές συνθήκες δουλειάς, με αποτέλεσμα να αμείβονται με πρόσθετες αμοιβές πέραν του βασικού.Π.χ ένας αστυνομικός παίρνει κάποια χρήματα επιπλέον για νυχτερινή υπηρεσία, επικινδυνότητα επαγγέλματος κλπ
Όταν μία κοινωνία ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ πληρώνει λιγότερο τον εκπαιδευτικό από τον Αστυφύλακα ή την καθαρίστρια του ΟΣΕ ( για παράδειγμα), αυτό σημαίνει ότι αποτιμά το έργο του εκπαιδευτικού ως "χαμηλότερης αξίας" από αυτό του Αστυφύλακα ή της καθαρίστριας του ΟΣΕ.Κάθε άλλη πιθανή εξήγηση αυτού του ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΥ φαινομένου, με ενδιαφέρει πολύ και θα ήθελα να την ακούσω προκειμένου να καταλάβω περισσότερα πράγματα για το θέμα.
Στο χέρι μας είναι να σταματήσουμε αυτή την καταραμένη αξιακή αλυσίδα....Να ενημερώνουμε τους μαθητές μας για το επάγγελμά μας, για την αξία της προσωπικής προσπάθειας, να τους εμφυσήσουμε πραγματικές αξίες, που έλαμψαν μέσα στους αιώνες και χάρη σε αυτές μεγαλούργησαν άνθρωποι και προόδευσαν οι λαοί.....
Είναι αυτό που λέω κατά τη γνώμη μου:Η πλειονότητα των συμπολιτών, ΔΕΝ έχουν σε εκτίμηση τον εκπαιδευτικό και το όποιο έργο προσφέρει.
Ένας αμόρφωτος λαός παραπλανάται εύκολα...
Σου απάντησα ξεκάθαρα συνάδελφε: Η μοναδική εξήγηση της ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ κακής αμοιβής των εκπαιδευτικών ( σε σχέση με το υπόλοιπο Δημόσιο), είναι ότι αυτό το έχει αποδεχθεί ως σωστό η πλειονότης των κατοίκων της Ελλάδος ( καλώς ή κακώς).Η μόνη διαφορετική εξήγηση που θα μπορούσα να δώσω, είναι ότι υπάρχει μία "συνωμοσία" των κρατούντων από καταβολής του Ελληνικού κρατιδίου, ΚΟΝΤΡΑ στην άποψη της πλειονότητας των Ελλήνων ( κάτι το οποίο μου φαίνεται παράλογο-ιδιαίτερα σε σύστημα κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης όπως το δικό μας).Αν εσύ έχεις κάποια άλλη καλύτερη εξήγηση για το ότι ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ οι εκπαιδευτικοί στην Ελλάδα αμείβονται λιγότερο από σχεδόν όλους τους άλλους Δ.Υ., μπορείς να την πεις ( θα με ενδιέφερε να την ακούσω).Να μην ξεχνάμε, ότι ζούμε σε μία κοινωνία που καλώς ή κακώς αποτιμά την αξία της εργασίας του κάθε ανθρώπου σε χρήματα. Όταν μία κοινωνία ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ πληρώνει λιγότερο τον εκπαιδευτικό από τον Αστυφύλακα ή την καθαρίστρια του ΟΣΕ, αυτό σημαίνει ότι αποτιμά το έργο του εκπαιδευτικού ως "χαμηλότερης αξίας" από αυτό του Αστυφύλακα ή της καθαρίστριας του ΟΣΕ.
Παράθεση από: dinateacher στις Νοεμβρίου 29, 2012, 11:53:50 pm Ένας αμόρφωτος λαός παραπλανάται εύκολα...Σίγουρα. Σκέψου ωστόσο πως είμαστε από τους λαούς με τους περισσότερους πτυχιούχους και όμως το κουτόχορτο το καταπίνουμε αμάσητο. Ακόμα και την ενημέρωση τη θέλουμε μασημένη και σερβιρισμένη και -ει δυνατόν- από μια μόνο πηγή.Μην κουραζόμαστε να διασταυρώνουμε πληροφορίες κιόλας.
Παράθεση από: apri στις Νοεμβρίου 30, 2012, 12:00:04 amΠαράθεση από: dinateacher στις Νοεμβρίου 29, 2012, 11:53:50 pm Ένας αμόρφωτος λαός παραπλανάται εύκολα...Σίγουρα. Σκέψου ωστόσο πως είμαστε από τους λαούς με τους περισσότερους πτυχιούχους και όμως το κουτόχορτο το καταπίνουμε αμάσητο. Ακόμα και την ενημέρωση τη θέλουμε μασημένη και σερβιρισμένη και -ει δυνατόν- από μια μόνο πηγή.Μην κουραζόμαστε να διασταυρώνουμε πληροφορίες κιόλας. απαίδευτοι είμαστε....
Αυτά που κάνει το ελληνικό κράτος, διαχρονικά, δεν έχουν καμία σχέση με τη βούληση των Ελλήνων πολιτών. Το να λες οτι το κράτος δίνει χαμηλούς μισθούς στους εκπαιδευτικούς επειδή έτσι θέλει ο κόσμος, και (άλλο παραλογο συμπέρασμα)
Παράθεση από: PA στις Νοεμβρίου 29, 2012, 11:54:14 pmΕίναι αυτό που λέω κατά τη γνώμη μου:Η πλειονότητα των συμπολιτών, ΔΕΝ έχουν σε εκτίμηση τον εκπαιδευτικό και το όποιο έργο προσφέρει.Ναι PA δυστυχώς, αλλά αυτό δεν έχει σχέση με το μισθόοοοοοοο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Αλλά όπως λέει και η apri πλέον κανένας δεν εκτιμά κανένα επάγγελμα...βαρέθηκα να το λέω , καληνυχτώ!
Παράθεση από: PA στις Νοεμβρίου 29, 2012, 06:34:08 pmΣου απάντησα ξεκάθαρα συνάδελφε: Η μοναδική εξήγηση της ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ κακής αμοιβής των εκπαιδευτικών ( σε σχέση με το υπόλοιπο Δημόσιο), είναι ότι αυτό το έχει αποδεχθεί ως σωστό η πλειονότης των κατοίκων της Ελλάδος ( καλώς ή κακώς).Η μόνη διαφορετική εξήγηση που θα μπορούσα να δώσω, είναι ότι υπάρχει μία "συνωμοσία" των κρατούντων από καταβολής του Ελληνικού κρατιδίου, ΚΟΝΤΡΑ στην άποψη της πλειονότητας των Ελλήνων ( κάτι το οποίο μου φαίνεται παράλογο-ιδιαίτερα σε σύστημα κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης όπως το δικό μας).Αν εσύ έχεις κάποια άλλη καλύτερη εξήγηση για το ότι ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ οι εκπαιδευτικοί στην Ελλάδα αμείβονται λιγότερο από σχεδόν όλους τους άλλους Δ.Υ., μπορείς να την πεις ( θα με ενδιέφερε να την ακούσω).Να μην ξεχνάμε, ότι ζούμε σε μία κοινωνία που καλώς ή κακώς αποτιμά την αξία της εργασίας του κάθε ανθρώπου σε χρήματα. Όταν μία κοινωνία ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ πληρώνει λιγότερο τον εκπαιδευτικό από τον Αστυφύλακα ή την καθαρίστρια του ΟΣΕ, αυτό σημαίνει ότι αποτιμά το έργο του εκπαιδευτικού ως "χαμηλότερης αξίας" από αυτό του Αστυφύλακα ή της καθαρίστριας του ΟΣΕ.H "εξήγηση" που δίνεις είναι του στύλ "1+1 κάνουν 2, άρα οι γάιδαροι πετάνε". Δεν υπάρχει καμία σχέση αιτίου και αιτιατού σ' αυτό που λές, παρά μόνο αυτή που εσύ αυθαίρετα δίνεις. Αυτά που κάνει το ελληνικό κράτος, διαχρονικά, δεν έχουν καμία σχέση με τη βούληση των Ελλήνων πολιτών. Το να λες οτι το κράτος δίνει χαμηλούς μισθούς στους εκπαιδευτικούς επειδή έτσι θέλει ο κόσμος, και (άλλο παραλογο συμπέρασμα) οι εκπαιδευτικοί πρέπει ν' αποδεχθούν αυτή τη θέση αφού "έτσι θέλει ο κόσμος" είναι ΕΝΤΕΛΩΣ παράλογο. Εντάξει, καταλαβαίνω οτι το τρολλάρισμα είναι ένα είδος χόμπυ για κάποιους ανθρώπους, αλλά μ' αυτά που διαβάζω θα μου πέσουν τα πούπουλα.
Παράθεση από: apri στις Νοεμβρίου 29, 2012, 11:46:06 pmΠαράθεση από: PA στις Νοεμβρίου 29, 2012, 11:20:20 pmΌταν μία κοινωνία ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ πληρώνει λιγότερο τον εκπαιδευτικό από τον Αστυφύλακα ή την καθαρίστρια του ΟΣΕ ( για παράδειγμα), αυτό σημαίνει ότι αποτιμά το έργο του εκπαιδευτικού ως "χαμηλότερης αξίας" από αυτό του Αστυφύλακα ή της καθαρίστριας του ΟΣΕ.Κάθε άλλη πιθανή εξήγηση αυτού του ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΥ φαινομένου, με ενδιαφέρει πολύ και θα ήθελα να την ακούσω προκειμένου να καταλάβω περισσότερα πράγματα για το θέμα.H ελληνική πολιτεία πληρώνει διαχρονικά λιγότερο τον εκπαιδευτικό για τους εξής λόγους:1. Γιατί διαχρονικώς δαπανούσε για την παιδεία πολύ λίγα κονδύλια από τον προϋπολογισμό, αφού δεν είχε συνειδητοποίησει ότι η παιδεία, μεταξύ άλλων, θα μπορούσε να βοηθήσει μακροπρόθεσμα στην οικονομική ανάπτυξη.2. Γιατί οι εκπαιδευτικοί, όπως και οι υπηρετούντες στα σώματα ασφαλείας, ήταν πάντα οι πολυπληθέστερες ομάδες δημοσίων υπαλλήλων που ανήκαν διοικητικά σε ένα Υπουργείο. Έτσι, ενώ μπορούσε να πληρώσει περισσότερο 15 καθαρίστριες μιας ΔΕΚΟ από τις καθαρίστριες των πολυάριθμων δήμων (ακόμα και αν προσλαμβάνονταν όλες αναξιοκρατικά), θα ήταν δύσκολο να δώσει μεγάλους μισθούς σε τόσους εκπαιδευτικούς του Υπουργείου Παιδείας.3. Γιατί υπήρχαν και υπάρχουν κατηγορίες υπαλλήλων που έχουν περισσότερες ώρες εργασίας ή πιο απαιτητικές συνθήκες δουλειάς, με αποτέλεσμα να αμείβονται με πρόσθετες αμοιβές πέραν του βασικού.Π.χ ένας αστυνομικός παίρνει κάποια χρήματα επιπλέον για νυχτερινή υπηρεσία, επικινδυνότητα επαγγέλματος κλπΣυνάδελφε apriΠιάνω ένα-ένα όσα γράφεις:1) "Λίγα κονδύλια"Μα αυτό ,εκφράζει αυτό που σου λέω: δίνονταν πάντα λίγα κονδύλια, γιατί η πλειοψηφία αισθανόταν ότι "τα πετά" σε μία μαύρη τρύπα. Ότι δεν είχουν καμία αποδοτικότητα ( δεν είναι απόλυτο ψέμα αυτό, μια και κατασπαταλήθηκαν ΤΕΡΑΣΤΙΑ ποσά από κονδύλια, με μηδενικό σχεδόν αποτέλεσμα).Άσε που ο απλός πολίτης που δεν είναι του επαγγέλματός μας, σκέφτεται: "εγώ στέλνω φροντιστήριο το παιδί μου φροντιστήριο για να μάθει". Δεν τον νοιάζει το πως και το γιατί: τον νοιάζει ότι η αποδοτικότητα που αυτός "βλέπει", είναι πολύ μα πολύ χαμηλή).
Παράθεση από: dinateacher στις Νοεμβρίου 29, 2012, 11:59:25 pmΠαράθεση από: PA στις Νοεμβρίου 29, 2012, 11:54:14 pmΕίναι αυτό που λέω κατά τη γνώμη μου:Η πλειονότητα των συμπολιτών, ΔΕΝ έχουν σε εκτίμηση τον εκπαιδευτικό και το όποιο έργο προσφέρει.Ναι PA δυστυχώς, αλλά αυτό δεν έχει σχέση με το μισθόοοοοοοο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Αλλά όπως λέει και η apri πλέον κανένας δεν εκτιμά κανένα επάγγελμα...βαρέθηκα να το λέω , καληνυχτώ!Κατά τη γνώμη μου, έχει.Σε μία κοινωνία όπως η δική μας όπου η αξία της εργασίας του ατόμου αποτιμάται σε χρήμα, το πόσα θα πάρει ο Αστυφύλακας σε σχέση με τον οποιονδήποτε άλλον, είναι θέμα εκτίμησης της σπουδαιότητας του κάθε επαγγέλματος για την κοινωνία ( μιλώ για Δ.Υ. -λειτουργούς).