*

Αποστολέας Θέμα: Παράλληλη στήριξη  (Αναγνώστηκε 141738 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Sabi

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απ: Παράλληλη στήριξη
« Απάντηση #336 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2025, 06:14:19 pm »
Επανέρχομαι μετά από 2 εβδομάδες για το θέμα της παράλληλης και της μετακίνησης της. Λοιπόν συνοψίζοντας, η παράλληλη η οποία πήγε στο σχολείο και έχει περάσει ήδη 2 εβδομάδες με τον μαθητής της και θα περάσει άλλη μια, ενημερώνεται πως με εντολή προϊστάμενου διεύθυνσης θα μετακινηθεί σε άλλο σχολείο για να είναι με άλλο παιδί το οποίο είναι μεν πιο βαριά περίπτωση ωστόσο δεν έκανε ούτε μια ημέρα μαζί της, την ημέρα του αγιασμού έκανε αίτηση μεταγραφής σε άλλο σχολείο στο οποίο τελικά μετά από 3 εβδομάδες απουσίας του (λόγω θεραπειών) θα ξεκινήσει να φοιτά σε λίγες ημέρες. Και ρωτάω τώρα εγώ, πόσο νόμιμο είναι αυτό; Δεν είναι αντιπαιδαγωγικό να αφήσουν ξεκρέμαστο τον μαθητή τον οποίο έχει ήδη 3 εβδομάδες η παράλληλη; Δεν καταστρατηγείται ο πίνακας όταν με το έτσι θέλω σε παίρνουν σε άλλο σχολείο ενώ ταυτόχρονα επίκειται και η β φάση προσλήψεων και άρα θα μπορούσε να δώσει τότε παράλληλη; Δηλαδή πως λειτουργεί όλο αυτό δεν καταλαβαίνω ;;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 09:44:00 »

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #337 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2025, 08:08:21 pm »
Επανέρχομαι μετά από 2 εβδομάδες για το θέμα της παράλληλης και της μετακίνησης της. Λοιπόν συνοψίζοντας, η παράλληλη η οποία πήγε στο σχολείο και έχει περάσει ήδη 2 εβδομάδες με τον μαθητής της και θα περάσει άλλη μια, ενημερώνεται πως με εντολή προϊστάμενου διεύθυνσης θα μετακινηθεί σε άλλο σχολείο για να είναι με άλλο παιδί το οποίο είναι μεν πιο βαριά περίπτωση ωστόσο δεν έκανε ούτε μια ημέρα μαζί της, την ημέρα του αγιασμού έκανε αίτηση μεταγραφής σε άλλο σχολείο στο οποίο τελικά μετά από 3 εβδομάδες απουσίας του (λόγω θεραπειών) θα ξεκινήσει να φοιτά σε λίγες ημέρες. Και ρωτάω τώρα εγώ, πόσο νόμιμο είναι αυτό; Δεν είναι αντιπαιδαγωγικό να αφήσουν ξεκρέμαστο τον μαθητή τον οποίο έχει ήδη 3 εβδομάδες η παράλληλη; Δεν καταστρατηγείται ο πίνακας όταν με το έτσι θέλω σε παίρνουν σε άλλο σχολείο ενώ ταυτόχρονα επίκειται και η β φάση προσλήψεων και άρα θα μπορούσε να δώσει τότε παράλληλη; Δηλαδή πως λειτουργεί όλο αυτό δεν καταλαβαίνω ;;

Σας το ειπα και αλλη φορα (εκτος εαν δεν ησασταν εσεις) η ΠΣ υποστηριζει τα παιδια με βαση τις αναγκες τους. Εαν κριθηκε οτι το Β παιδι εχει πιο πολλες αναγκες απο το Α και το Β παιρνει μεταγραφη, θα ακολουθησει το Β παιδι. Το Α θα παρει ΠΣ με τη β φαση, οποτε γινει αυτη!

ΥΓ στο νομο μου, η ΠΣ ερχοταν απο διπλανο νομο, ζητησε σχολειο προς την πλευρα του δικου της νομου, πηγε και το παιδι πηρε μεταγραφη σε σχολειο απο την εντελως αντιθετη πλευρα του νομου! Αναγκαστικα το ακολουθησε! Δεν εμεινε στο σχολειο που τοποθετηθηκε αρχικα, δεν πηγε καν σε αλλο σχολειο της πολης (κεντρο νομου) αλλα πηγε εκ διαμετρου αντιθετα!
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #338 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2025, 08:30:27 pm »
emmaki αυτά που περιγράφεις δεν είναι τελείως αντίθετα με την επιμονή από πέρσι ότι η παράλληλη δεν είναι ατομικός εκπαιδευτικός; Καταλαβαίνω τους πρακτικούς λίγους που επιβάλουν τέτοιες παράλογες καταστάσεις, αλλά όλο αυτό δεν είναι μια τεράστια υποκρισία;

Αποσυνδεδεμένος ppil

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #339 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2025, 09:09:32 pm »
emmaki αυτά που περιγράφεις δεν είναι τελείως αντίθετα με την επιμονή από πέρσι ότι η παράλληλη δεν είναι ατομικός εκπαιδευτικός; Καταλαβαίνω τους πρακτικούς λίγους που επιβάλουν τέτοιες παράλογες καταστάσεις, αλλά όλο αυτό δεν είναι μια τεράστια υποκρισία;
Χθεσινή μάλιστα επανάληψη με προφορική οδηγία της Ζαχαράκη:"Ο/Η εκπαιδευτικός του θεσμού της παράλληλης στήριξης-συνεκπαίδευσης είναι εκπαιδευτικός του σχολείου και έτσι θα παρουσιάζεται στους μαθητές"
Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί οι γονείς θεωρούν πως η παράλληλη είναι η δασκάλα του παιδιού τους και μόνο, και εργοδότες της αυτοί, αφού στο σχολείο ήρθε με δική τους αίτηση.
Ξόδεψα την καρδιά μου όλη για να σε ντύσω αστραπή

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 09:44:00 »

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #340 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2025, 10:38:15 pm »

Δεν ειναι ατομικος εκπαιδευτικος, αλλα εκπαιδευτικος της ταξης και του σχολειου. Βρισκεται, ομως, στη θεση αυτη για να βοηθησει ενα παιδι. Θα βοηθησει το παιδι που εχει μεγαλυτερη αναγκη!

Ξαναειπα, καθε χρονο (μεχρι το 21 τουλαχισυον που ξερω σιγουρα, υποθετω και μετα) γινεται ιεραρχηση των παιδιων που θα παρουν ΠΣ. Πρωτα μπαινουν τα πιο «βαρια» και μετα τα πιο «ελαφρια» περιστατικα (δεν μου αρεσει καθολου αυτη η ορολογια!!!!!). Γινεται προσπαθεια να καλυφτουν οσο περισσοτερα παιδια. Εαν τυχαινει να ειναι δυο ή τρια στο ιδιο σχολειο, τοσο το καλυτερο! Ομως παντα προηγειται το πιο «βαρυ» γιατι εχει μεγαλυτερη αναγκη.

Και περισσοτερο «πρακτικοι» λογοι… το «βαρυ» παιδι δεν θα μπορει να σταθει πιθανοτατα στην ταξη μονο του. Σκεφτομαστε, σε δευτερη φαση, και τα αλλα παιδια και τον/την εκπαιδευτικο της ταξης! Αντιθετα, το πιο «ελαφρυ» πιθανοτατα μπορει πιο ευκολα να σταθει στην ταξη….μεχρι την επομενη φαση ΠΣ
Εαν αυτο δεν αρεσει, δυσκολευει, ξεβολευει….λυπαμαι….
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 22, 2025, 10:43:42 pm από emmaki »

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #341 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2025, 10:41:12 pm »
Χθεσινή μάλιστα επανάληψη με προφορική οδηγία της Ζαχαράκη:"Ο/Η εκπαιδευτικός του θεσμού της παράλληλης στήριξης-συνεκπαίδευσης είναι εκπαιδευτικός του σχολείου και έτσι θα παρουσιάζεται στους μαθητές"
Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί οι γονείς θεωρούν πως η παράλληλη είναι η δασκάλα του παιδιού τους και μόνο, και εργοδότες της αυτοί, αφού στο σχολείο ήρθε με δική τους αίτηση.

Αυτο επιτυγχανεται με τη συνεργασια εκπαιδευτικου γενικης με τον εκπαιδευτικο ειδικης μεσα στην ταξη, μεσα στο σχολειο, εξω στην αυλη κλπ.

Επιτυγχανεται με την εναλλαγη ρολων, με τη διακριτικη υποβοηθηση ολων των παιδιων, με το να μην ειναι η ΠΣ διπλα σε ενα παιδι και μονο εκει κλπ

Βασικα, επιτυγχανεται με μια λεξη κλειδι που ειναι η συνεργασια

Αποσυνδεδεμένος Sabi

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #342 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2025, 10:42:56 pm »
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το παιδί που μετακινείται ΔΕΝ φοίτησε ούτε για μια ημέρα στο σχολείο στο οποίο είναι τοποθετημένη η παράλληλη. Οι γονείς κατέθεσαν αίτημα μετεγγραφής την ημέρα του αγιασμού σκεφτείτε. Οπότε η παράλληλη επι 3 εβδομάδες είναι με το άλλο παιδί του σχολείου το οποίο επίσης έχει εγκριθεί για πλήρη υποστήριξη παράλληλης. Πώς γίνεται τώρα, 3 εβδομάδες μετά να σου λένε μετακινείσαι; Γιατί θεωρούν ότι εσύ πρέπει να μετακινηθείς από τη στιγμή που δεν έχεις στηρίξει το παιδί που μετακινείται ουδέποτε! Αυτο δεν καταλαβαίνω!

Αποσυνδεδεμένος Sabi

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #343 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2025, 10:45:48 pm »
Εντομεταξύ κάλλιστα θα μπορούσαν να του δώσουν άλλη παράλληλη αφού σε λίγες ημέρες είναι η νέα φάση προσλήψεων.  Είναι και αντιπαιδαγωγικό απο τη στιγμή που παίρνουν από το ένα παιδί την παράλληλη που έχει για 3 εβδομάδες και ταυτόχρονα καταστρατηγείται ο πίνακας αφού παίρνουν όποιον θέλουν και τον μετακινούν όπου θέλω επειδή έτσι απλά μπορούν!

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #344 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2025, 10:56:19 pm »
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το παιδί που μετακινείται ΔΕΝ φοίτησε ούτε για μια ημέρα στο σχολείο στο οποίο είναι τοποθετημένη η παράλληλη. Οι γονείς κατέθεσαν αίτημα μετεγγραφής την ημέρα του αγιασμού σκεφτείτε. Οπότε η παράλληλη επι 3 εβδομάδες είναι με το άλλο παιδί του σχολείου το οποίο επίσης έχει εγκριθεί για πλήρη υποστήριξη παράλληλης. Πώς γίνεται τώρα, 3 εβδομάδες μετά να σου λένε μετακινείσαι; Γιατί θεωρούν ότι εσύ πρέπει να μετακινηθείς από τη στιγμή που δεν έχεις στηρίξει το παιδί που μετακινείται ουδέποτε! Αυτο δεν καταλαβαίνω!

Το εξηγησα!

Εαν το Β παιδι δεν ειχε θεμα υγειας και δεν απουσιαζε απο το σχολειο, η παραλληλη θα το ακολουθουσε απο την πρωτη μερα.
Πιθανοτατα αποφασιστηκε να καλυφτει η προσαρμογη του Α παιδιου, να κρατιεται και απασχολημενη η ΠΣ και με την επιστροφη του Β, τοποθετειται στο σχολειο του.

Οσο για την επομενη φαση…. Επισης εξηγησα οτι δεν ξερει κανενας ποτε θα ειναι αυτη! Μπορει να ειναι αυριο, μπορει και μετα απο ενα μηνα…. Τα ξερω και τα ξερετε πολυ καλα!
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 22, 2025, 10:59:14 pm από emmaki »

Αποσυνδεδεμένος Sabi

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #345 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2025, 11:05:05 pm »
Το εξηγησα!

Εαν το Β παιδι δεν ειχε θεμα υγειας και δεν απουσιαζε απο το σχολειο, η παραλληλη θα το ακολουθουσε απο την πρωτη μερα.
Πιθανοτατα αποφασιστηκε να καλυφτει η προσαρμογη του Α παιδιου, να κρατιεται και απασχολημενη η ΠΣ και με την επιστροφη του Β, τοποθετειται στο σχολειο του.

Οσο για την επομενη φαση…. Επισης εξηγησα οτι δεν ξερει κανενας ποτε θα ειναι αυτη! Μπορει να ειναι αυριο, μπορει και μετα απο ενα μηνα…. Τα ξερω και τα ξερετε πολυ καλα!

Και ποια η γνώμη σας; Ειναι παιδαγωγικά ορθό να παίρνεις απο τον μαθητή Α την παράλληλη που έχει 20 ημέρες τώρα;; Ή Β φάση προσλήψεων ειναι μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Ακριβώς τότε εντελεται και η παράλληλη να ξεκινήσει με τον μαθητή Β.

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #346 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2025, 11:42:03 pm »

Και ποια η γνώμη σας; Ειναι παιδαγωγικά ορθό να παίρνεις απο τον μαθητή Α την παράλληλη που έχει 20 ημέρες τώρα;; Ή Β φάση προσλήψεων ειναι μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Ακριβώς τότε εντελεται και η παράλληλη να ξεκινήσει με τον μαθητή Β.

Ξερετε ακριβως ποτε ειναι η Β φαση;
Γιατι 20 σχεδον χρονια που ημουν εγω στην ΕΑ ποτε δεν ξεραμε ακριβως….

Για μενα το παιδαγωγικα ορθο ειναι ο καθε μαθητης να εχει τη βοηθεια που χρειαζεται! Απο τη στιγμη που αυτο δεν μπορει να γινει (ή σεν θελουν να γινει) πρεπει να υπαρχει ιεραρχηση των αναγκων. Ξαναειπα, εκτος απο το παιδι με ΜΔ που το βαζω πρωτο, σκεφτομαστε και την υπολοιπη ταξη και τον/την εκπαιδευτικο.
Προφανως και δεν γνωριζετε το Β παιδι και τις αναγκες του. Προφανως και πηγατε στο συγκεκριμενο σχολειο γιατι σας βολευε. Προφανως και ξεβολευεστε τωρα.

Δεν τα λεω απ’ εξω….και γω εχω αλλαξει σχολειο μετα απο δυο μηνες με δυο παιδια στην πολη μου, σε σχολειο 5 λέτα με τα ποδια απο το σπιτι μου, για να παω σε αλλο σχολειο με ενα παιδι σε αποσταση 25 λεπτα με το αυτοκινητο. Η αναγκες του σαφως και ηταν πολυ μεγαλυτερες!

Αποσυνδεδεμένος Sabi

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #347 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2025, 06:50:34 am »
Ξερετε ακριβως ποτε ειναι η Β φαση;
Γιατι 20 σχεδον χρονια που ημουν εγω στην ΕΑ ποτε δεν ξεραμε ακριβως….

Για μενα το παιδαγωγικα ορθο ειναι ο καθε μαθητης να εχει τη βοηθεια που χρειαζεται! Απο τη στιγμη που αυτο δεν μπορει να γινει (ή σεν θελουν να γινει) πρεπει να υπαρχει ιεραρχηση των αναγκων. Ξαναειπα, εκτος απο το παιδι με ΜΔ που το βαζω πρωτο, σκεφτομαστε και την υπολοιπη ταξη και τον/την εκπαιδευτικο.
Προφανως και δεν γνωριζετε το Β παιδι και τις αναγκες του. Προφανως και πηγατε στο συγκεκριμενο σχολειο γιατι σας βολευε. Προφανως και ξεβολευεστε τωρα.

Δεν τα λεω απ’ εξω….και γω εχω αλλαξει σχολειο μετα απο δυο μηνες με δυο παιδια στην πολη μου, σε σχολειο 5 λέτα με τα ποδια απο το σπιτι μου, για να παω σε αλλο σχολειο με ενα παιδι σε αποσταση 25 λεπτα με το αυτοκινητο. Η αναγκες τον σαφως και ηταν πολυ μεγαλυτερες!

Ναι έχουν ανακοινωθεί οι ημερομηνίες της Β φάσης από τους αιρετούς. Πότε βγαίνουν τα ονόματα, πότε τα σχολεία, πότε η ανάληψη υπηρεσίας. Επίσης, η υπόθεση δεν αφορά εμένα. Καλημέρα, καλή συνέχεια σε όλους!

Αποσυνδεδεμένος ppil

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #348 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2025, 03:20:51 pm »
@emmaki
Εμένα με κάλυψες σχετικά με το θέμα της Sabi. Δεν γνώριζα πως γίνεται τέτοιου είδους ιεράρχηση από την υπηρεσία (δηλ με γνωστή την έλλειψη προσωπικού, να προηγείται ο μαθητής έχει πολύ πιο επιτακτικές ανάγκες και που δεν μπορούν να καλυφθούν αλλιώς), ενώ γνώριζα πως τα αυτιστικά άτομα χρειάζονται σταθερότητα. Μετακίνησες όμως την απορία μου στο γιατί τέτοιες βασικές πληροφορίες δεν φαίνεται να είναι ξεκάθαρες σε όλους τους καθηγητές της ΠΣ.

Για τη συνεργασία συμφωνώ: χρειάζεται διάθεση και από τις δύο πλευρές. Έχω ζήσει και εξαιρετική συνεργασία με παράλληλη στήριξη (και με εκπληκτικό αποτέλεσμα) και πλήρη άρνηση (σε περιπτώσεις που μπορούσε να υπάρχει ευελιξία), οπότε καταλαβαίνω καλά τις δυσκολίες (που μπορεί να προέρχονται και από τις δυο πλευρές φυσικά)
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 23, 2025, 03:23:03 pm από ppil »
Ξόδεψα την καρδιά μου όλη για να σε ντύσω αστραπή

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #349 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2025, 04:15:04 pm »
@emmaki
Εμένα με κάλυψες σχετικά με το θέμα της Sabi. Δεν γνώριζα πως γίνεται τέτοιου είδους ιεράρχηση από την υπηρεσία (δηλ με γνωστή την έλλειψη προσωπικού, να προηγείται ο μαθητής έχει πολύ πιο επιτακτικές ανάγκες και που δεν μπορούν να καλυφθούν αλλιώς), ενώ γνώριζα πως τα αυτιστικά άτομα χρειάζονται σταθερότητα. Μετακίνησες όμως την απορία μου στο γιατί τέτοιες βασικές πληροφορίες δεν φαίνεται να είναι ξεκάθαρες σε όλους τους καθηγητές της ΠΣ.

Για τη συνεργασία συμφωνώ: χρειάζεται διάθεση και από τις δύο πλευρές. Έχω ζήσει και εξαιρετική συνεργασία με παράλληλη στήριξη (και με εκπληκτικό αποτέλεσμα) και πλήρη άρνηση (σε περιπτώσεις που μπορούσε να υπάρχει ευελιξία), οπότε καταλαβαίνω καλά τις δυσκολίες (που μπορεί να προέρχονται και από τις δυο πλευρές φυσικά)

Η ιεραρχηση γινοταν σιγουρα μεχρι το 2021 που ημουν εγω σε ΚΕΔΑΣΥ. Δεν βρισκω λογο να εχει σταματησει….

Ηταν απο τα πιο δυσκολα κομματια της δουλειας! Γιατι πώς να τα ιεραχησεις;

Οσο για το λογο που δεν φτανουν οι πληροφοριες στους εκπ/κους…. Γιατι κανενας δεν θα ηθελε να ειναι στην πρωτη φάση οταν ξερει οτι θα εχει τα πιο δυσκολα περιστατικα….γιατι πουθενα δεν προβλεπεται έεπισημα αυτο….γιατι….γιατι….γιατι….γιατι προσπαθουσαμε να καλυψουμε τα ακαλυπτα σε ενα συστημα που, πολλες φορες, υπαρχει απλα για να λεμε οτι υπαρχει….
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 23, 2025, 04:18:16 pm από emmaki »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 33110
  • Τελευταία: Mimao
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1193276
  • Σύνολο θεμάτων: 19561