0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Η συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων είναι ίσως από τις πιο δημοκρατικές διαδικασίες που λαμβάνουν χώρα στην Ελληνική εκπαίδευση. Είναι η ώρα που συζητιούνται σοβαρά θέματα για το σχολέι, μοιράζονται αρμοδιότητες, λαμβάνονται αποφάσεις. Παρ΄λληλα είναι και μέσα στις υποχρεώσεις του εκπαιδευτικού να παρίσταται στις συνεδριάσεις του συλλόγου.Το γεγονός επίσης ότι συνεδριάσεις δεν γίνονται κάθε μέρα, αλλά μια φορά το μήνα ( μπορεί να απανιότερα, είναι άλλος ένας λόγος που θα πρέπει να καθίσεις. Εγώ στη θέση σου δεν θα έφευγα. Αλλιώς, αν παρθεί μια απόιφαση με την οποία δεν συμφωνείς,sorry ας πρόσεχες!
Για το τυπικό υπήρχε ένα επίδομα για τις συνεδριάσεις εκτός ωραρίου το οποίο κάπου ενσωματώθηκε στο κίνητρο απόδοσης ή κάποιο άλλο επίδομα αν θυμάμαι κατά το 1997 ή 1999 (και πάλι δεν θυμάμαι ακριβώς) αλλά κάπου το είχα τσιμπήσει,άρα για το τυπικό νομίζω πως καλύπτονται. Σαν να θυμάμαι ότι δικαιούμαστε υπερωριακή παλιά, μετά όμως λόγω επιδόματος κόπηκε.
Παράθεση από: akoufou στις Σεπτέμβριος 15, 2010, 09:10:23 μμΓια το τυπικό υπήρχε ένα επίδομα για τις συνεδριάσεις εκτός ωραρίου το οποίο κάπου ενσωματώθηκε στο κίνητρο απόδοσης ή κάποιο άλλο επίδομα αν θυμάμαι κατά το 1997 ή 1999 (και πάλι δεν θυμάμαι ακριβώς) αλλά κάπου το είχα τσιμπήσει,άρα για το τυπικό νομίζω πως καλύπτονται. Σαν να θυμάμαι ότι δικαιούμαστε υπερωριακή παλιά, μετά όμως λόγω επιδόματος κόπηκε.συνάδελφε δεν ρωτάω για το οικονομικό σκέλος της συνεδρίασης... ρωτάω καθαρά νομικό θέμα.υπάρχει νόμος, ΠΔ, ή οποιαδήποτε κανονιστική πράξη της Διοίκησης που να μου επιτρέπει να αποχωρήσω αν η συζήτηση επιμηκύνεται?Γιατί σε περιόδους λιτότητας και περικοπής μισθών δεν θέλω να προσφέρω απλήρωτο χρόνο....πέραν του ωραρίου μου.
Παράθεση από: knaison στις Σεπτέμβριος 15, 2010, 09:15:07 μμΠαράθεση από: akoufou στις Σεπτέμβριος 15, 2010, 09:10:23 μμΓια το τυπικό υπήρχε ένα επίδομα για τις συνεδριάσεις εκτός ωραρίου το οποίο κάπου ενσωματώθηκε στο κίνητρο απόδοσης ή κάποιο άλλο επίδομα αν θυμάμαι κατά το 1997 ή 1999 (και πάλι δεν θυμάμαι ακριβώς) αλλά κάπου το είχα τσιμπήσει,άρα για το τυπικό νομίζω πως καλύπτονται. Σαν να θυμάμαι ότι δικαιούμαστε υπερωριακή παλιά, μετά όμως λόγω επιδόματος κόπηκε.συνάδελφε δεν ρωτάω για το οικονομικό σκέλος της συνεδρίασης... ρωτάω καθαρά νομικό θέμα.υπάρχει νόμος, ΠΔ, ή οποιαδήποτε κανονιστική πράξη της Διοίκησης που να μου επιτρέπει να αποχωρήσω αν η συζήτηση επιμηκύνεται?Γιατί σε περιόδους λιτότητας και περικοπής μισθών δεν θέλω να προσφέρω απλήρωτο χρόνο....πέραν του ωραρίου μου.Μάλλον δεν το έθεσα σωστά συνάδελφε, η συμμετοχή είναι υποχρεωτική και μάλιστα προβλεπόταν και αμοιβή παλαιότερα η οποία ενσωματώθηκεστις υπάρχουσες εδώ και χρόνια, άρα και πάλι αμοιβόμαστε για αυτό τον έξτρα χρόνο που καθόμαστε. Άρα αν φεύγουμεείμαστε υπόλογοι για παράβαση καθήκοντος. Και φυσικά δεν προβλέπεται και δεν προσφέρεται εργασία χωρίς αμοιβή τυπικά αλλά είναι καλυμμένοι μάλλον λόγω των παραπάνω.
Έτσι κι αλλιώς, πρακτικά δεν θα υπάρχει πρόβλημα υπέρβασης ωραρίου κλπ. Ξέρεις πολλούς διευθυντές να θέλουν να κάτσουν μετά τις 2; Πέρισυ σε σχολείο που ήμουν, ο διευθυντής ήταν τυπικός με αυτά και 2 η ώρα το αργότερο έφευγε. Αν δε, έμενε ο υποδιευθυντής στη θέση του, και νωρίτερα Όσο για τις συνεδριάσεις, ούτε καν μέχρι τις 2 δεν διαρκούσαν. Ίσως να έπεσα σε λογική περίπτωση; Τι να πω..
Ψάχνοντας έπεσα και σε έγγραφα των συνδικαλιστικών οργάνων (ΟΛΜΕ και ΔΟΕ) που παροτρ΄πυνουν τους εκπαιδευτικούς να μην κάθονται στο σχολέιο μετά το ωράριο τους ΕΚΤΟΣ αν υπάρχει συνεδρίαση.