*

Αποστολέας Θέμα: Συνεδρίαση συλλόγου διδασκόντων - υπέρβαση ωραρίου  (Αναγνώστηκε 70571 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος knaison

• Έμπειρο μέλος
  • no comments
    • Προφίλ
    • Goolge
Συνεδρίαση συλλόγου διδασκόντων - υπέρβαση ωραρίου
« στις: Σεπτεμβρίου 15, 2010, 08:21:56 pm »
Ο σύλλογος διδασκόντων συνεδριάζει πάντοτε εκτός διδακτικού ωραρίου σύμφωνα με τη νομοθεσία.
Το ερώτημα είναι το εξής: αν η συνεδρίαση επιμηκυνθεί και έχει φθάσει π.χ. η ώρα 15.00 το μεσημέρι, μπορεί ο εκπαιδευτικός στις 14.00 να επικαλεστεί λήξη ωραρίου (08-14, έξι ώρες) και να αποχωρήσει από το Σύλλογο?
Παρακαλώ οι απαντήσεις σας να είναι τεκμηριωμένες.
Αν οι εκλογές άλλαζαν κάτι θα ήταν παράνομες.
Σύστημα διδασκαλίας είναι η διδασκαλία του συστήματος.
Το lifestyle είναι μαγικό : Από μηδενικό σε κάνει νούμερο.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
Απ: Συνεδρίαση συλλόγου διδασκόντων - υπέρβαση ωραρίου
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2010, 09:02:12 pm »
Η συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων είναι ίσως από τις πιο δημοκρατικές διαδικασίες που λαμβάνουν χώρα στην Ελληνική εκπαίδευση. Είναι η ώρα που συζητιούνται σοβαρά θέματα για το σχολέι, μοιράζονται αρμοδιότητες, λαμβάνονται αποφάσεις. Παρ΄λληλα είναι και μέσα στις υποχρεώσεις του εκπαιδευτικού να παρίσταται στις συνεδριάσεις του συλλόγου.
Το γεγονός επίσης ότι συνεδριάσεις δεν γίνονται κάθε μέρα, αλλά μια φορά το μήνα (;) μπορεί να απανιότερα, είναι άλλος ένας λόγος που θα πρέπει να καθίσεις.
Εγώ στη θέση σου δεν θα έφευγα. Αλλιώς, αν παρθεί μια απόιφαση με την οποία δεν συμφωνείς,sorry ας πρόσεχες!
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος akoufou

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2010, 09:10:23 pm »
Για το τυπικό υπήρχε ένα επίδομα για τις συνεδριάσεις εκτός ωραρίου  το οποίο κάπου ενσωματώθηκε στο κίνητρο απόδοσης ή κάποιο άλλο επίδομα αν θυμάμαι κατά το 1997 ή 1999 (και πάλι δεν θυμάμαι ακριβώς) αλλά κάπου το είχα τσιμπήσει,
άρα για το τυπικό νομίζω πως καλύπτονται. Σαν να θυμάμαι ότι δικαιούμαστε υπερωριακή παλιά, μετά όμως λόγω επιδόματος κόπηκε.

Αποσυνδεδεμένος knaison

• Έμπειρο μέλος
  • no comments
    • Προφίλ
    • Goolge
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2010, 09:11:07 pm »
Η συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων είναι ίσως από τις πιο δημοκρατικές διαδικασίες που λαμβάνουν χώρα στην Ελληνική εκπαίδευση. Είναι η ώρα που συζητιούνται σοβαρά θέματα για το σχολέι, μοιράζονται αρμοδιότητες, λαμβάνονται αποφάσεις. Παρ΄λληλα είναι και μέσα στις υποχρεώσεις του εκπαιδευτικού να παρίσταται στις συνεδριάσεις του συλλόγου.
Το γεγονός επίσης ότι συνεδριάσεις δεν γίνονται κάθε μέρα, αλλά μια φορά το μήνα (;) μπορεί να απανιότερα, είναι άλλος ένας λόγος που θα πρέπει να καθίσεις.
Εγώ στη θέση σου δεν θα έφευγα. Αλλιώς, αν παρθεί μια απόιφαση με την οποία δεν συμφωνείς,sorry ας πρόσεχες!

Συναδέλφισα σε ευχαριστώ για την απάντηση αλλά δεν ρωτάω αυτά που μου απαντάς.
Ρωτάω αν είναι νόμιμο να αποχωρήσω με τη λήξη του ωραρίου μου.
Τα υπόλοιπα που μου γράφεις τα γνωρίζω..

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος knaison

• Έμπειρο μέλος
  • no comments
    • Προφίλ
    • Goolge
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2010, 09:15:07 pm »
Για το τυπικό υπήρχε ένα επίδομα για τις συνεδριάσεις εκτός ωραρίου  το οποίο κάπου ενσωματώθηκε στο κίνητρο απόδοσης ή κάποιο άλλο επίδομα αν θυμάμαι κατά το 1997 ή 1999 (και πάλι δεν θυμάμαι ακριβώς) αλλά κάπου το είχα τσιμπήσει,
άρα για το τυπικό νομίζω πως καλύπτονται. Σαν να θυμάμαι ότι δικαιούμαστε υπερωριακή παλιά, μετά όμως λόγω επιδόματος κόπηκε.

συνάδελφε δεν ρωτάω για το οικονομικό σκέλος της συνεδρίασης... ρωτάω καθαρά νομικό θέμα.
υπάρχει νόμος, ΠΔ, ή οποιαδήποτε κανονιστική πράξη της Διοίκησης που να μου επιτρέπει να αποχωρήσω αν η συζήτηση επιμηκύνεται?

Γιατί σε περιόδους λιτότητας και περικοπής μισθών δεν θέλω να προσφέρω απλήρωτο χρόνο....πέραν του ωραρίου μου.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 15, 2010, 09:20:05 pm από knaison »

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2010, 09:21:11 pm »
http://www.fa3.gr/nomothesia_2/nomoth_education/5_kathik_kath_syll.htm

Στο άρθρο 39, παράγραφος 1 λέει: Ο σύλλογος συνεδριάζει τακτικά ή έκτακτα μετά από πρόσκληση του προέδρου του και η συμμετοχή του διδακτικού προσωπικού είναι υποχρεωρική. Απουσία μέλους από τις συνεδριάσεις πρέπει να είναι πολύτως δικαιολογημένη.

Αποσυνδεδεμένος akoufou

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2010, 09:26:37 pm »
Για το τυπικό υπήρχε ένα επίδομα για τις συνεδριάσεις εκτός ωραρίου  το οποίο κάπου ενσωματώθηκε στο κίνητρο απόδοσης ή κάποιο άλλο επίδομα αν θυμάμαι κατά το 1997 ή 1999 (και πάλι δεν θυμάμαι ακριβώς) αλλά κάπου το είχα τσιμπήσει,

συνάδελφε δεν ρωτάω για το οικονομικό σκέλος της συνεδρίασης... ρωτάω καθαρά νομικό θέμα.
υπάρχει νόμος, ΠΔ, ή οποιαδήποτε κανονιστική πράξη της Διοίκησης που να μου επιτρέπει να αποχωρήσω αν η συζήτηση επιμηκύνεται?

Γιατί σε περιόδους λιτότητας και περικοπής μισθών δεν θέλω να προσφέρω απλήρωτο χρόνο....πέραν του ωραρίου μου.

Μάλλον δεν το έθεσα σωστά συνάδελφε, η συμμετοχή είναι υποχρεωτική και μάλιστα προβλεπόταν και αμοιβή παλαιότερα η οποία ενσωματώθηκε
στις υπάρχουσες εδώ και χρόνια, άρα και πάλι αμοιβόμαστε για αυτό τον έξτρα χρόνο που καθόμαστε. Άρα αν φεύγουμε
είμαστε υπόλογοι για παράβαση καθήκοντος. Και φυσικά δεν προβλέπεται και δεν προσφέρεται εργασία χωρίς αμοιβή τυπικά αλλά είναι καλυμμένοι
μάλλον λόγω των παραπάνω.

Αποσυνδεδεμένος knaison

• Έμπειρο μέλος
  • no comments
    • Προφίλ
    • Goolge
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2010, 09:48:09 pm »
Με ψάξιμο βρήκα τα παρακάτω :

Ως προς τη λειτουργία του Συλλόγου :

Άρθρο 11 περίπτωση ΣΤ , παρ. 2,  N.1566/85 (ΦΕΚ 167, 30-09-1985)

2.  Ο σύλλογος των διδασκόντων συνεδριάζει, ύστερα από πρόσκληση του προέδρου του, τακτικά τουλάχιστο μία φορά πριν από την έναρξη των μαθημάτων και μία φορά στο τέλος κάθε τριμήνου και έκτακτα, όταν το κρίνει σκόπιμο ο πρόεδρος ή το ζητήσει εγγράφως για συγκεκριμένα θέματα τουλάχιστον το ένα τρίτο των μελών του. Οι συνεδριάσεις γίνονται μέσα στο ωράριο εργασίας και σε καμιά περίπτωση σε ώρες διδασκαλίας των μαθημάτων.

Ως προς το ωράριο των εκπαιδευτικών :

Α. Παραμονή στο σχολείο
Η κατανομή των ωρών διδασκαλίας σε όλες τις εργάσιμες ημέρες είναι συνάρτηση του προγράμματος διδασκαλίας γι αυτό και ο νομοθέτης έκρινε ότι δεν θα έπρεπε να ρυθμίζεται ρητά το σχετικό θέμα. Σύμφωνα όμως με την ισχύουσα νομοθεσία του Ν. 1566/1985 άρθρο 13 παρ. 8 που ισχύει και για το εκπαιδευτικό προσωπικό της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με το άρθρο 14 του παρ. 20 του ίδιου νόμου, κάθε εκπαιδευτικός οφείλει να παραμένει υποχρεωτικά στο σχολείο πέρα από τις ώρες διδασκαλίας, όχι πάνω από έξι ώρες την ημέρα και μέχρι 30 ώρες την εβδομάδα.
Α.1 Εκπαιδευτικοί με διοικητικά καθήκοντα
Για τους εκπαιδευτικούς με διοικητικά καθήκοντα η ισχύουσα νομοθεσία ορίζει σαφώς τα καθήκοντά τους άρα αυτοί παραμένουν στο σχολείο καθημερινά για έξι ώρες και συνολικά 30 ώρες την εβδομάδα. Οι εκπαιδευτικοί αυτοί Διευθυντές, Υποδιευθυντές και Υπεύθυνοι Τομέων των ΣΕΚ γνωρίζουν τα καθήκοντα τους και αποτελούν τα αρμόδια όργανα διοίκησης του σχολείου.
Α.2 Εκπαιδευτικοί χωρίς διοικητικά καθήκοντα
Η υποχρέωση των εκπαιδευτικών για παραμονή στο σχολείο τους, πέραν του υποχρεωτικού ωραρίου διδασκαλίας, υφίσταται εφόσον τους έχει ανατεθεί από τα αρμόδια όργανα διοίκησης του σχολείου συγκεκριμένο έργο.

Από τα παραπάνω συνεπάγεται ότι ο υποχρεωτικός χρόνος παραμονής των εκπαιδευτικών στο σχολείο, πέραν του διδακτικού τους ωραρίου είναι 6 ώρες την ημέρα, με την προϋπόθεση να τους ανατίθεται συγκεκριμένο έργο (εφημερίες, διοικητικό έργο) από τα αρμόδια όργανα του σχολείου (διευθυντή, σύλλογο κ.λ.π.).
Επίσης σύμφωνα στο τελευταίο εδάφιο της παρ. 2, της περίπτωσης ΣΤ , του άρθρου 11 , του  N.1566/85 (ΦΕΚ 167, 30-09-1985) αναφέρεται ότι:  Οι συνεδριάσεις γίνονται μέσα στο ωράριο εργασίας και σε καμιά περίπτωση σε ώρες διδασκαλίας των μαθημάτων.

Ι.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 15, 2010, 10:07:25 pm από knaison »

Αποσυνδεδεμένος knaison

• Έμπειρο μέλος
  • no comments
    • Προφίλ
    • Goolge
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2010, 09:52:31 pm »

Μάλλον δεν το έθεσα σωστά συνάδελφε, η συμμετοχή είναι υποχρεωτική και μάλιστα προβλεπόταν και αμοιβή παλαιότερα η οποία ενσωματώθηκε
στις υπάρχουσες εδώ και χρόνια, άρα και πάλι αμοιβόμαστε για αυτό τον έξτρα χρόνο που καθόμαστε. Άρα αν φεύγουμε
είμαστε υπόλογοι για παράβαση καθήκοντος. Και φυσικά δεν προβλέπεται και δεν προσφέρεται εργασία χωρίς αμοιβή τυπικά αλλά είναι καλυμμένοι
μάλλον λόγω των παραπάνω.

Η συμμετοχή είναι σαφώς υποχρεωτική ... το αναφέρει ρητά ο N.1566/85 (ΦΕΚ 167, 30-09-1985)  άλλωστε.
Το ερώτημα όμως είναι αν αυτή είναι υποχρεωτική και πέραν του νόμιμου ωραρίου.
Ποιός νόμος προβλέπει την αμοιβή που αναφέρεις ?
Θα παρακαλούσα να μην γράφουμε γενικά αλλά να να αναφέρουμε πάντα τις διατάξεις βάσει των οποίων προβλέπονται όσα ισχυριζόμαστε.
Ευχαριστώ.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 15, 2010, 09:54:15 pm από knaison »

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2010, 09:57:30 pm »
Έτσι κι αλλιώς, πρακτικά δεν θα υπάρχει πρόβλημα υπέρβασης ωραρίου κλπ. Ξέρεις πολλούς διευθυντές να θέλουν να κάτσουν μετά τις 2; Πέρισυ σε σχολείο που ήμουν, ο διευθυντής ήταν τυπικός με αυτά και 2 η ώρα το αργότερο έφευγε. Αν δε, έμενε ο υποδιευθυντής στη θέση του, και νωρίτερα :D Όσο για τις συνεδριάσεις, ούτε καν μέχρι τις 2 δεν διαρκούσαν. Ίσως να έπεσα σε λογική περίπτωση; Τι να πω..
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος knaison

• Έμπειρο μέλος
  • no comments
    • Προφίλ
    • Goolge
« Απάντηση #10 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2010, 10:00:33 pm »
Έτσι κι αλλιώς, πρακτικά δεν θα υπάρχει πρόβλημα υπέρβασης ωραρίου κλπ. Ξέρεις πολλούς διευθυντές να θέλουν να κάτσουν μετά τις 2; Πέρισυ σε σχολείο που ήμουν, ο διευθυντής ήταν τυπικός με αυτά και 2 η ώρα το αργότερο έφευγε. Αν δε, έμενε ο υποδιευθυντής στη θέση του, και νωρίτερα :D Όσο για τις συνεδριάσεις, ούτε καν μέχρι τις 2 δεν διαρκούσαν. Ίσως να έπεσα σε λογική περίπτωση; Τι να πω..

Σε πληροφορώ ότι χθες στο σχολείο μου η συνεδρίαση τράβηξε από τις 12.30 μέχρι τις 16.00

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2010, 10:28:01 pm »
Ψάχνοντας έπεσα και σε έγγραφα των συνδικαλιστικών οργάνων (ΟΛΜΕ και ΔΟΕ) που παροτρ΄πυνουν τους εκπαιδευτικούς να μην κάθονται στο σχολέιο μετά το ωράριο τους ΕΚΤΟΣ αν υπάρχει συνεδρίαση.

Αποσυνδεδεμένος knaison

• Έμπειρο μέλος
  • no comments
    • Προφίλ
    • Goolge
« Απάντηση #12 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2010, 11:09:38 pm »
Ψάχνοντας έπεσα και σε έγγραφα των συνδικαλιστικών οργάνων (ΟΛΜΕ και ΔΟΕ) που παροτρ΄πυνουν τους εκπαιδευτικούς να μην κάθονται στο σχολέιο μετά το ωράριο τους ΕΚΤΟΣ αν υπάρχει συνεδρίαση.

Προφανώς αναφέρεσαι στο παρακάτω κείμενο που αφορά όμως τη πρωτοβάθμια εκπαίδευση :
Προσέξτε το κείμενο που έχω με κόκκινα γράμματα, πράγματι εκεί λέει αυτό που αναφέρεις αλλά στην πρώτη γραμμή της ίδιας παραγράφου λέει κατά ανώτατο όριο 30 ώρες την εβδομάδα.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΡΩΤΟ
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 15, 2010, 11:18:39 pm από knaison »

Αποσυνδεδεμένος knaison

• Έμπειρο μέλος
  • no comments
    • Προφίλ
    • Goolge
« Απάντηση #13 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2010, 11:28:37 pm »
Από συνδικαλιστές της Πρωτοβάθμιας βρήκα και τα ακόλουθο :
Προσέξτε τα σημεία που έχω με κόκκινο bold. Η συμμετοχή του εκπαιδευτικού είναι υποχρεωτική σε συνεδρίαση του συλλόγου αλλά όχι πέραν του υποχρεωτικού του ωραρίου.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ «ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182593
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)