0 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: dessi στις Ιούνιος 12, 2011, 03:24:37 μμΠοιος βγαίνει ζημιωμένος από αυτή την κατάσταση? Φυσικά το κράτος. Αντί να αξιοποιήσει στο έπακρο όλο το ανθρώπινο δυναμικό, που στην τελική με δικά του χρήματα το εκπαίδευσε, το βάζει στα αζήτητα υποχρεώνοντάς το να κάνει άσχετες δουλειές!Ακόμα δεν είδαμε τίποτα! Τώρα θα τα δούμε όλα! Υπάρχουν έξω χιλιάδες που ζητούν δικαίωση για τις τόσες σπουδές που έχουν κάνει και τα έξοδα και τον κόπο που έχουν καταβάλει.Εσύ πιστεύεις, δηλαδή, ότι το μάθημα αφαιρέθηκε τυχαία από τους ιστορικούς, μόνο και μόνο λόγω οικονομικών περικοπών; Γιατί μου φαίνεται ότι δεν είναι έτσι;Η γλώσσα και ιστορία είναι από τα σημαντικότερα στοιχεία της ταυτότητας ενός λαού. Ας τα ξεριζώσουμε, λοιπόν!
Ποιος βγαίνει ζημιωμένος από αυτή την κατάσταση? Φυσικά το κράτος. Αντί να αξιοποιήσει στο έπακρο όλο το ανθρώπινο δυναμικό, που στην τελική με δικά του χρήματα το εκπαίδευσε, το βάζει στα αζήτητα υποχρεώνοντάς το να κάνει άσχετες δουλειές!Ακόμα δεν είδαμε τίποτα! Τώρα θα τα δούμε όλα! Υπάρχουν έξω χιλιάδες που ζητούν δικαίωση για τις τόσες σπουδές που έχουν κάνει και τα έξοδα και τον κόπο που έχουν καταβάλει.
Παράθεση από: LK στις Ιούνιος 12, 2011, 03:33:54 μμΠαράθεση από: dessi στις Ιούνιος 12, 2011, 03:24:37 μμΠοιος βγαίνει ζημιωμένος από αυτή την κατάσταση? Φυσικά το κράτος. Αντί να αξιοποιήσει στο έπακρο όλο το ανθρώπινο δυναμικό, που στην τελική με δικά του χρήματα το εκπαίδευσε, το βάζει στα αζήτητα υποχρεώνοντάς το να κάνει άσχετες δουλειές!Ακόμα δεν είδαμε τίποτα! Τώρα θα τα δούμε όλα! Υπάρχουν έξω χιλιάδες που ζητούν δικαίωση για τις τόσες σπουδές που έχουν κάνει και τα έξοδα και τον κόπο που έχουν καταβάλει.Εσύ πιστεύεις, δηλαδή, ότι το μάθημα αφαιρέθηκε τυχαία από τους ιστορικούς, μόνο και μόνο λόγω οικονομικών περικοπών; Γιατί μου φαίνεται ότι δεν είναι έτσι;Η γλώσσα και ιστορία είναι από τα σημαντικότερα στοιχεία της ταυτότητας ενός λαού. Ας τα ξεριζώσουμε, λοιπόν!Το μάθημα έχει αφαιρεθεί από τους Φιλολόγους εδώ και χρόνια. Αν παρακολούθησες όλη την συζήτηση, έχω καταθέσει και την προσωπική μου εμπειρία όταν ήμουν μαθήτρια. Απλώς τώρα θα πάρει εκρηκτικές διαστάσεις. Ισως να μην υπάρχει σχολείο που από εδώ και πέρα να μην υπάρχει Ξενόγλωσσος που διδάσκει Ιστορία.Οσον αφορά το άλλο θέμα περί οργανωμένου εγκλήματος, μακριά από μένα αυτού του είδους η συνομωσιολογία! Οτι δηλαδή όλοι έχουν βαλθεί να ξεκληρήσουν το ελληνικό κράτος διότι είμαστε και οι πρώτοι! Τελευταίοι είμαστε και δεν το έχουμε καταλάβει! Η πρακτική που ακολουθούμε μέχρι τώρα, να τοποθετείται δηλαδή ο λάθος άνθρωπος στη λάθος θέση και να παίρνουν κρατικό μισθό άσχετοι που τοποθετήθηκαν σε μια θέση με κομματικά κριτήρια, μας έχει φτάσει εδώ που είμαστε και έπονται και χειρότερα, διότι οι θέσεις λιγοστεύουν και οι ενδιαφερόμενοι είναι πολλοί!
Gallikou Το γνωρίζω ότι η Ιστορία έχει ανατεθεί ως β ' ανάθεση στους Ξενόγλωσσους εδώ και χρόνια. Δεν είναι καινούργιο φαινόμενο. Εχω καταθεσει και την προσωπική μου εμπειρία πιο πάνω. Βεβαίως και δεν τους κόβει. Αν τους έκοβε θα είμασταν και καλύτερα!Οταν όμως είχε θεσμοτεθεί είμαι σίγουρη ότι αυτό είχε να κάνει με την έλλειψη Φιλολόγων. Τώρα δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα. Υπάρχει υπερπληθώρα!
1. Και πάλι όμως δεν φτάνουν οι φιλόλογοι για όλα τα μαθήματα! Οπότε τι κάνουν; Ψαλιδίζουν εμάς κι έτσι έχουν με έναν σμπάρο δυο τριγόνια. Ούτε ΑΜΩ Γαλλικής- Γερμανικής στα δημοτικά, ούτε αναπληρωτές φιλολόγους...Πέρα από το μαχαίρι που θα πέσει στους διορισμούς μονίμων.2. Η αλήθεια είναι ότι οι φιλόλογοι που θέλουν την Ιστορία, είναι οι του Ιστορικού. Οι υπόλοιποι όχι και τόσο... Εμένα με περίμεναν, ως αποσπασμένη μάλιστα, σε ένα Γυμνάσιο για να μου πασάρουν το πιο δύσκολο τμήμα: 25 παιδιά και Μ.Ο. βαθμολογίας: 14.
Παράθεση από: dessi στις Ιούνιος 12, 2011, 04:01:39 μμGallikou Το γνωρίζω ότι η Ιστορία έχει ανατεθεί ως β ' ανάθεση στους Ξενόγλωσσους εδώ και χρόνια. Δεν είναι καινούργιο φαινόμενο. Εχω καταθεσει και την προσωπική μου εμπειρία πιο πάνω. Βεβαίως και δεν τους κόβει. Αν τους έκοβε θα είμασταν και καλύτερα!Οταν όμως είχε θεσμοτεθεί είμαι σίγουρη ότι αυτό είχε να κάνει με την έλλειψη Φιλολόγων. Τώρα δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα. Υπάρχει υπερπληθώρα!Κάνεις λάθος. Αυτό έγινε όταν κατήργησαν μία ώρα από τις ξένες γλώσσες και την έδωσαν στα αρχαία. Ως αποτέλεσμα τούτου η ιστορία δόθηκε με Β ανάθεση στους ξενόγλωσσους.Η ιστορία επαναλαμβάνεται και θα συνεχίσει να επαναλαμβάνεται όσο βλέπουμε το δάχτυλο κι όχι αυτό που δείχνει...
Πότε έγινε αυτό?
ΥΓ: Μήπως θέλετε ως δεύτερη ανάθεση τη γλώσσα;Σας βεβαιώνω ότι κανένας φιλολόγος δε θα θιχτεί!
Παράθεση από: dessi στις Ιούνιος 12, 2011, 04:15:21 μμΠότε έγινε αυτό? το έχουμε ξαναπεί πολλές φορές σε αυτό το φόρουμ. Διάβασε κι εδώhttp://www.alfavita.gr/artro.php?id=35799Παράθεση από: LK στις Ιούνιος 12, 2011, 04:15:34 μμΥΓ: Μήπως θέλετε ως δεύτερη ανάθεση τη γλώσσα;Σας βεβαιώνω ότι κανένας φιλολόγος δε θα θιχτεί! Τώρα βρήκες την αχίλλειο πτέρνα μου . Αρχαία όμως θέλω μιας και το συντακτικό πολύ μου άρεσε όπως κι η μετάφραση άγνωστων κειμένων.