*

Αποστολέας Θέμα: Απαράδεκτη Απάντηση στην Επιστολη Φιλολογων  (Αναγνώστηκε 24498 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος sofiagexa

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 07
    • Προφίλ
Απ: Απαράδεκτη Απάντηση στην Επιστολη Φιλολογων
« Απάντηση #70 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2010, 01:23:30 pm »
Αγαπητή μου δεν έχω καβαλήσει καλάμι.Έχω τελειώσει το κλασικό( εισήχθην με 18,5 στη σχολή) ,έχω 3 ΑΣΕΠ και μεταπτυχιακό. Έχω επίσης και proficiency ,εσένα σου αρέσει να κάνω αγγλικά στο σχολείο για να συμπληρώσω ωράριο; Για πες;

Συγχαρητήρια χρυσή μου, και σ' ανώτερα. (Εδώ ισχύει και πάλι η προηγούμενη ατάκα, με πιο επεξηγηματική μορφή γιατί δεν έγινε αντιληπτή την προηγούμενη φορά "ωραία, έλα τώρα να τις βγάλουμε να δούμε ποιος την έχει πιο μεγάλη"--τώρα, αν και πάλι δεν έχεις καταλάβει τι θα βγάλουμε, σηκώνω τα χέρια ψηλά, ας μιλήσει η επιστήμη. (Και μη μιλάς για βαθμούς και πτυχία, γιατί αν ανοίξουν το στόμα τους κάποιοι του φόρουμ δεν θα ξέρεις πού να κρυφτείς--και πιθανώς κι εγώ)

Αν κάνεις, που λες Ινώ μου, στο σχολείο αγγλικά (της αγγλικής είμαι) επειδή έτσι θέλεις, όχι δεν θα μου αρέσει, και θα στην πω χοντρά. Αν όμως, κρίνει το υπ. παιδείας ότι επειδή έχεις proficiency είσαι ικανή να κάνεις αγγλικά, θα στραφώ εναντίον του υπουργείου, και θα φροντίσω να σε έχω σύμμαχό μου, ενημερώνοντάς σε. Αυτό που μάλλον δεν έχεις καταλάβει και δεν βλέπω να καταλαβαίνεις, είναι ότι ενώ οι περισσότεροι--για να μην πω όλοι--ξενόγλωσσοι διαφωνούν με τη β' ανάθεση και επισημαίνουν το προς τα πού πρέπει να στραφούν τα βέλη, εσύ πήρες τη φαρέτρα και στοχεύεις αδιακρίτως. Αν αυτό νομίζεις ότι σε κάνει σπουδαία "αγωνίστρια", από 'δω παν κι άλλοι...

Για τον μόνο που στενοχωριέμαι είναι για τον συνάδελφο, τον Epidaurus που έκατσε και έγραψε αυτή την επιστολή, η οποία προσωπικά με βρίσκει σύμφωνη, αλλά δυστυχώς αν υπογράφεται από άτομα σαν κι εσένα, να με συγχωρείτε, πάω πάσο. Κι όσο κι αν προσπάθησα να σας πω, όπως κι άλλοι, μην "τσιμπάτε" σε επιστολές που σκοπό έχουν να δημιουργήσουν πρόβλημα, μάλλον δεν το καταλαβαίνετε. H Ελένη Παπαδοπούλου εκπροσωπεί τον εαυτό της, όχι τους ξενόγλωσσους.

Πολύ φαρμάκι ρε παιδί μου, πολύ φαρμάκι... Προσέξτε μη δαγκώσετε τη γλώσσα σας κατά λάθος...

Δεν είχα σκοπό να ασχοληθώ άλλο με το θέμα σας...Στηρίζω απόλυτα το ότι πρέπει να σταματήσει η β' αναθεση και είμαι ΠΕ 07. Όμως κόψτε λίγο τον αέρα σας ορισμένοι (ευτυχώς λίγοι) φιλόλογοι εδώ μέσα! Αφου έτσι θέλεις να το πάμε αγαπητή inw να σου πω ότι στις ξένες φιλολογίες δεν μπαίνουμε στην πλειοψηφία μας επειδή δεν μπήκαμε στο φιλολογικό, γι' αυτό χαλάρωσε λίγο. Είναι επιλογή μας...και μιας και μίλησες για βαθμούς λυπάμαι που θα μπω σε αυτό το τρυπάκι αλλά μπήκα στην σχολή μου με 19000 κάτι μόρια...άρα μην συνεχίζεις να θεωρείς όλους τους ξενόγλωσσους ανάξιους επειδή τελείωσες το κλασικό. Και αν εγώ παραδέχομαι ότι δεν θα μπορούσα να διαβάσω αρχαία άγνωστο πλέον, έτσι και εσύ παραδέξου ότι δεν θα μπορούσες να διαβάσεις Goethe και Schiller. Οπότε ο καθένας στον τομεα του χωρίς αντιπαραθέσεις και μικρότητες του τύπου ότι είστε οι καλύτεροι όλων..οι αυθεντίες.
Τέλος θα περίμενα από τους υπόλοιπους φιλόλογους εδώ μέσα να σε βάλουν στην θέση σου, εκτός και αν (που δεν θέλω να το πιστεύω) έχουν και αυτοί τις ίδιες απόψεις. Αν ισχύει κάτι τέτοιο και αφήνετε συναδέλφους σας να λένε τέτοια πράγματα...τότε δεν βλέπω τον λόγο να συνταχθούμε μαζί σας (ενώ στην πειοψηφία μας υποθέτω θα το κάναμε έτσι κι αλλιώς). Πάρτε το χαμπάρι σε έναν τέτοιο αγώνα καλό θα ήταν να είχατε και τους ξενόγλωσσους στο πλευρό σας...

Και τέλος θα κλείσω με αυτό που είπε η συνάδελφος:  Πολύ φαρμάκι ρε παιδί μου, πολύ φαρμάκι... Προσέξτε μη δαγκώσετε τη γλώσσα σας κατά λάθος...
Λάμπει μέσα μου κείνο που αγνοώ... Μα ωστόσο λάμπει...
(Οδ. Ελύτης)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 06:56:18 »

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #71 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2010, 01:33:33 pm »
Εκτός από την κατάργηση των β' αναθέσεων (με εξαίρεση απομακρυσμένα μέρη ίσως) και την διάσπαση σε επιμέρους των μεγάλων κλάδων (ΠΕ02 και 04), θα πρέπει να αλλάξει και η έννοια της "οργανικής θέσης" και πολλά άλλα. Ναι, ξέρω, σε κάποιο άλλο σύμπαν..
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος Ioannis!

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #72 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2010, 02:02:05 pm »
Παράθεση
Μακάρι στο δημόσιο σχολείο ο καθένας να δίδασκε μόνο και απερίσπαστα αυτό που έχει σπουδάσει : Ο κλασσικός φιλολογος Αρχαία, ο ιστορικός ιστορία, ο καθηγητής αγγλικών αγγλικά..κτλ
Μεγάλο λάθος, aspinoulas. Εκτός του ότι είναι λειτουργικώς αδύνατο, η πλήρης εξειδίκευση και αποσπασματικότητα των θεωρητικών/ανθρωπιστικών επιστημών θα οδηγήσει σε πολύ αρνητικά αποτελέσματα. Μέσα σε όλα τα μαθήματα των ΠΕ02 βρίσκεις στοιχεία όλων των επιστημών μας.

Παράθεση
Τους μόνους που δέχομαι ότι άξια διδάσκουν Ιστορία, είναι αυτούς που τελείωσαν το τμήμα Ιστορίας  (ή πως λέγεται σε κάθε πόλη). Όλοι οι άλλοι καλύτερα να κάνουμε μόκο...
Αγαπητή Landau, δεν είναι ακριβώς έτσι.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 23, 2010, 02:24:38 pm από Ioannis! »
«Άνευ της παιδαγωγικής ταύτης μορφώσεως, οσονδήποτε και αν είναι φιλολογικώς πεπαιδευμένος ο μέλλων διδάσκαλος, κινδυνεύει διπλούν τινά κίνδυνον…».

Αποσυνδεδεμένος inw

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
    • http://filologoi02.webnode.gr/(Σύλλογος Φιλολόγων)
« Απάντηση #73 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2010, 02:02:57 pm »
Sofiagexa, επειδή αναφέρθηκες στο όνομά μου ,θα σου απαντήσω λακωνικά: απαξιώ.
http://filologoi02.webnode.gr/(Σύλλογος Φιλολόγων)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 06:56:18 »

Αποσυνδεδεμένος giota8

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • δεν περιγραφω αλλο!!! ΠΕ06
    • Προφίλ
    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΠΕ06
« Απάντηση #74 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2010, 02:15:20 pm »
Ξερουμε πολυ καλα σε ποια χωρα ζουμε και δε νομιζω να υπηρξε ενας ξενογλωσσος εδω μεσα που να υπερασπιστηκε τη β' αναθεση. ολοι το ιδιο σας λεμε...κι εμεις μαζι σας. τωρα πως γινεται μαζι να μιλαμε και χωρια να καταλαβαινουμε δεν ξερω!
ευτυχως που υπαρχουν και καποιοι νηφαλιοι εδω μεσα που καταλαβαινουν τι θελουμε να πουμε!
Trust I seek and I find in you
Every day for us something new
Open mind for a different view
And nothing else matters

Αποσυνδεδεμένος bellaspir

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #75 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2010, 02:19:08 pm »
Παράθεση
Μακάρι στο δημόσιο σχολείο ο καθένας να δίδασκε μόνο και απερίσπαστα αυτό που έχει σπουδάσει : Ο κλασσικός φιλολογος Αρχαία, ο ιστορικός ιστορία, ο καθηγητής αγγλικών αγγλικά..κτλ
Μεγάλο λάθος, aspinoulas. Εκτός του ότι είναι λειτουργικώς αδύνατο, η πλήρης εξειδίκευση και αποσπασματικότητα των θεωρητικών/ανθρωπιστικών επιστημών θα οδηγήσει σε πολύ αρνητικά αποτελέσματα. Μέσα σε όλα τα μαθήματα των ΠΕ02 βρίσκεις στοιχεία όλων των επιστημών μας.

Παράθεση
Τους μόνους που δέχομαι ότι άξια διδάσκουν Ιστορία, είναι αυτούς που τελείωσαν το τμήμα Ιστορίας  (ή πως λέγεται σε κάθε πόλη). Όλοι οι άλλοι καλύτερα να κάνουμε μόκο...
Αγαπητή Landau, δεν είναι ακριβώς έτσι.

Αποσυνδεδεμένος Ioannis!

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #76 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2010, 02:23:07 pm »
Γιώτα, μόλις έκανα μια προσθήκη, δεν είχα ολοκληρώσει την απάντησή μου. Φυσικά και δεν αναφέρομαι σε όλους. Φυσικά και υπάρχουν συνάδελφοι ξενόγλωσσοι που σέβεστε τα μαθήματα των ΠΕ02 και εμείς τα δικά σας. Και αν θέλεις τη γνώμη μου, κακώς αφαιρέθηκε η 3 ώρα σας. Αν διαβάσεις και αλλού, καταδικάζω κάποιες νύξεις στην επιστολή των φιλολόγων που μπορούν να ληφθούν ως προσβλητικές από τους ξενόγλωσσους ή τους θεολόγους. Ελπίζω να σε κάλυψα.

Bellaspir, όπως είπα και παραπάνω, η προσθήκη μου (ίσως βιάστηκα να πατήσω αποστολή) δείχνει την ολοκληρωμένη μου άποψη. Την επιστολή δεν την προσυπέγραψα. Επειδή όμως έχω συνομιλήσει με κάποιους ξενόγλωσσους η άποψή τους (δυστυχώς) ήταν προκλητική, όπως και η απάντηση της κυρίας Παπαδοπούλου. Σε αυτές τις περιπτώσεις αναφέρομαι, όχι στο σύνολό σας (το τονίζω).
«Άνευ της παιδαγωγικής ταύτης μορφώσεως, οσονδήποτε και αν είναι φιλολογικώς πεπαιδευμένος ο μέλλων διδάσκαλος, κινδυνεύει διπλούν τινά κίνδυνον…».

Αποσυνδεδεμένος physikos13

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #77 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2010, 02:28:12 pm »
Έχω συμβιβαστική λύση:
Την Ελληνική ιστορία να την διδάσκουν οι φιλόλογοι ΠΕ02 και την Ευρωπαική ιστορία οι ξενόγλωσσοι φιλόλογοι, άντε και οι Φυσικοί....  ;D
θα βγαλω καντηλες, δεν την μπορω την ιστορια :P
μπορω να ζητησω απαλλαγη; ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος bellaspir

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #78 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2010, 02:31:17 pm »
Γιώτα, μόλις έκανα μια προσθήκη, δεν είχα ολοκληρώσει την απάντησή μου. Φυσικά και δεν αναφέρομαι σε όλους. Φυσικά και υπάρχουν συνάδελφοι ξενόγλωσσοι που σέβεστε τα μαθήματα των ΠΕ02 και εμείς τα δικά σας. Και αν θέλεις τη γνώμη μου, κακώς αφαιρέθηκε η 3 ώρα σας. Αν διαβάσεις και αλλού, καταδικάζω κάποιες νύξεις στην επιστολή των φιλολόγων που μπορούν να ληφθούν ως προσβλητικές από τους ξενόγλωσσους ή τους θεολόγους. Ελπίζω να σε κάλυψα.

Bellaspir, όπως είπα και παραπάνω, η προσθήκη μου (ίσως βιάστηκα να πατήσω αποστολή) δείχνει την ολοκληρωμένη μου άποψη. Την επιστολή δεν την προσυπέγραψα. Επειδή όμως έχω συνομιλήσει με κάποιους ξενόγλωσσους η άποψή τους (δυστυχώς) ήταν προκλητική, όπως και η απάντηση της κυρίας Παπαδοπούλου. Σε αυτές τις περιπτώσεις αναφέρομαι, όχι στο σύνολό σας (το τονίζω).

Ευχαριστώ, και καλό είναι να το ξεκαθαρίζουμε και να μη γενικεύουμε καταστάσεις από μεμονωμένα παραδείγματα που έχει ο καθένας από την προσωπική του ζωή. Η τάση των ξενόγλωσσων στο φόρουμ είναι υπέρ σας, απλώς κάποιοι εδώ μέσα κοιτάνε το δέντρο και χάνουν το δάσος.

Αποσυνδεδεμένος Ioannis!

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #79 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2010, 02:51:18 pm »
Το κακό, bellaspir, είναι ότι καθένας μας έχει προσωπικές εμπειρίες που, αν τις αθροίσουμε, μαζεύονται μπόλικες... Χαίρομαι όμως που η θέση των ξενόγλωσσων εδώ, όπως γράφεις και εσύ, είναι συγκεκριμένη και υπέρ των ΠΕ02. Αυτό δείχνει εντιμότητα. Και παρακαλώ, συναδέλφους κλασικής κατεύθυνσης να μην κάνουν συγκρίσεις. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όσοι σπουδάσατε Κλασική Φιλολογία υιοθετείτε μία αλαζονική στάση και παρουσιάζετε την κατεύθυνση αυτή ως τη δυσκολότερη, την καλύτερη, την καθαρότερη και δε συμμαζεύεται... Όλοι συνάδελφοι είμαστε και πρέπει να σεβόμαστε τους άλλους.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 23, 2010, 03:14:53 pm από Ioannis! »

Αποσυνδεδεμένος rozy4

• Ιστορικό μέλος
  • Η ζωή είναι ωραία φιλαράκο
    • Προφίλ
« Απάντηση #80 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2010, 02:52:10 pm »
Δεν χρειάζεται πανικός.  Δεν βγάζουμε τα μάτια μας μεταξύ μας. Δεν ζητήσαμε τα θρησκευτικά ούτε και τις Ξένες γλώσσες. Ούτε και μπορεί ο καθένας εδώ να περάσει πλαγίως τα συμφεροντά του. Γι' αυτό επιμένω:

Stay the course  και προωθήστε την επιστολή.

Θα μπορούσατε να επιστρέφατε τη 1 ώρα στους ξενόγλωσσους οπότε αυτόματα θα κερδίζατε την ιστορία. Το σκέφτεστε αυτό;

Αποσυνδεδεμένος Ioannis!

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #81 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2010, 02:57:09 pm »
Παράθεση
Θα μπορούσατε να επιστρέφατε τη 1 ώρα στους ξενόγλωσσους οπότε αυτόματα θα κερδίζατε την ιστορία. Το σκέφτεστε αυτό;
rozy4, πού είναι ο χώρος επιστρεφόμενων προϊόντων; ;D Να φέρουμε και την απόδειξη; Μήπως αυτό που έγραψες έπρεπε να έχει άλλον παραλήπτη;

Αποσυνδεδεμένος rozy4

• Ιστορικό μέλος
  • Η ζωή είναι ωραία φιλαράκο
    • Προφίλ
« Απάντηση #82 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2010, 02:59:21 pm »
Παράθεση
rozy4, πού είναι ο χώρος επιστρεφόμενων προϊόντων; ;D Να φέρουμε και την απόδειξη; Μήπως αυτό που έγραψες έπρεπε να έχει άλλον παραλήπτη;

ευτυχώς που το είδες σαν χιούμορ!  ;D

Αποσυνδεδεμένος Ioannis!

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #83 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2010, 03:05:53 pm »
Παράθεση
ευτυχώς που το είδες σαν χιούμορ!
Χρειάζεται και μια δόση ευθυμίας μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση που ζούμε. :)

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182862
  • Σύνολο θεμάτων: 19476
  • Σε σύνδεση σήμερα: 732
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)