*

Αποστολέας Θέμα: Επόμενο βήμα μετά το πτυχίο  (Αναγνώστηκε 19503 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος marion

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
Απ: Πήρα το πτυχίο μου και τώρα τι??
« Απάντηση #70 στις: Ιουνίου 29, 2012, 03:17:28 pm »
Panos2,

πολύ ωραίες οι κατευθύνσεις που δίνεις. Συμφωνώ με όσα αναφέρεις. Επίσης, πόσο δίκιο έχεις όταν γράφεις για "βόλεμα" εντός εισαγωγικών βέβαια, στον δημόσιο τομέα, διότι, κάτι τέτοιο πλέον, δε νομίζω να έχει κανείς την ψευδαίσθηση έστω ότι υφίσταται. Για δείτε και το σημερινό πρωτοσέλιδο του Αδέσμευτου τύπου: "Εξετάσεις για 587.467 υπαλλήλους", τι ερωτήσεις θα τους υποβληθούν κ.ο.κ.
" Κάθε χώρα έχει την κυβέρνηση που της αξίζει. "

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:04:41 »

Αποσυνδεδεμένος syrrahm

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #71 στις: Ιουνίου 29, 2012, 03:20:18 pm »
Ψηφίζω marion, όχι γιατί όσα λέει ο foibos81 δεν στέκουν (στέκουν και παραστέκουν), αλλά η marion εκφράζει μία αισιόδοξη προοπτική που την έχουμε όλοι ανάγκη ειδικά σήμερα.  :)

Αποσυνδεδεμένος nikgre

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #72 στις: Ιουνίου 29, 2012, 03:21:49 pm »
" Πήρα το πτυχίο μου και τώρα τι??"
Τιιιιιι;
ΠΕ 02

Αποσυνδεδεμένος marion

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #73 στις: Ιουνίου 29, 2012, 03:28:16 pm »
Ψηφίζω marion, όχι γιατί όσα λέει ο foibos81 δεν στέκουν (στέκουν και παραστέκουν), αλλά η marion εκφράζει μία αισιόδοξη προοπτική που την έχουμε όλοι ανάγκη ειδικά σήμερα.  :)

:) :) :) :)!!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:04:41 »

Αποσυνδεδεμένος foibos81

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #74 στις: Ιουνίου 29, 2012, 03:43:53 pm »
Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, αλλα εγώ με το που τελείωσα τα ιδιαίτερα βρήκα δουλειά. Έχει αρκετά εργοστάσια η περιοχή και ζητούν εργάτες για καλοκαίρι.Είναι λίγο παλούκι η κατάσταση γιατί είσαι όρθιος και μπορεί να χτυπήσεις 12ωρο, αλλά έχω αποδεχτεί ότι το γραφειάκι και το χιλιαρικάκι τελείωσε πια για μας.

Οι δε Αλβανοί επιστάτες βγάζουν τα τρελά τους, αλλά χτυπάνε 15-17 ώρες συνεχόμενη δουλειά. Αν ενδιαφέρεται κανείς...

Πες μας και εμάς που βρ΄'ισκονται αυτά τα εργοστάσια. Αν είναι να βοηθήσουμε μέλη του φόρουμ που είναι άνεργα. Επαναλαμβάνω ότι κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ότι αυτά τέλειωσαν σήμρα. Πριν 3-4 χρόνια έπαιρναν άνετα και πωλητές και όλα τα άλλα. Τώρα δεν υπ΄'αρχει μία. Μου αναφέρεται περιπτώσεις δουλειών που είχατε πριν 8 και 10 χρόνια όταν εγώ ακόμα δεν είχα περάσει ΑΕΙ.

όσο αφορά για τη δουλειά στο ασφαλιστικό γραφείο, με κάνετε πάλι να πω τα ίδια. Κοπέλες παίρνουν ΜΟΝΟ ΜΑ ΜΟΝΟ όταν πρόκειται για δουλειά γραφείου. Και όσο αφορά τις ασφάλειες και τις πωλήσεις, δεν έχω δουλέψει εγώ προσωπικά σε αυτό το τομέα, έχω περάσει συνέντευξη όμως, σας πληροφορώ το εξής ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ: Είσαι ασφαλιστής και καλά;; Eίσαι απλά ένας ωραίος καμουφλαρισμένος άνεργος!!!! Aυτή είναι η αλήθεια. ΔΕΝ ΕΧΕΙ μία το ασφαλιστίκη στην Ελλάδα πλέον και ειδικά σήμερα. Για αυτό το λόγο ψάχνουν σαν τρελοί πωλητές οι ασφαλιστικές, εννοείται χωρίς μισθό αλλά μόνο με ποσοστά επί των πωλήσεων, μήπως και κάνει κανένας καμία πώληση και δεν πάνε για φούντο. Εννοείται ότι ανπεριμένεετ τη σημερινή εποχή από ασφάλειες να βγάλετε χρήματα, πιο πίθανο είναι να κερδίσετε το τζόκερ.

Οι εποχές όπου προσλάμβαναν πωλητές εννοώ πλασιέ και εδιναν μισθό ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ. Τώρα αμά θες πούλα και αμα πουλήσεις παίρνεις ποσοστά. Το 90% αυτών είναι απαντέωνες. Μόνο ένα 10% τω ν εταιρειών είναι σοβαρές και πραγματικά εκεί μπορείς να βγάλεις καλά χρήματα από ποσοστά. Επει΄δή ψάχνω παντού το τελαυταίο έτος, ξέρω πολύ καλά τι γίνεται.

Και ναι, είναι γεγονός ότι πλέον βάζουν πολύ αυστηρό όριο ηλικίας. άστο αυτό που αναφέρθηκε με την εταιρεία "πλαίσιο" και τις αγγελίες που έβγαλε, εννοείται ότι τ αάτομα, ήθελαν απλά διαφήμιση να κάνουν και μετά  να στέλνουν απλά διαφημιστικά. Έστειλα σε όλα τα παραρτήματα, η απάντηση ήταν ότι δεν πληρείται τα κριτήρια. Εν το μεταξύ υπόψη δεν ζητούσαν καν προυπηρεσία. Κατα τα άλλα επιμένω και εγώ όιτι δουλειές υπάρχυν πάμπολες στον ιδιωτικό τομέα  8) 8) 8) 8) 8)

Και τέλοσπάντων αυτοίπου το ισχυρίζονται αυτό, γιατί δεν μας λένε και εμάς του φτωχούς κανά δύο που υπάρχουν, μήπως και δούμε φως;;;
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 29, 2012, 03:54:46 pm από foibos81 »

Αποσυνδεδεμένος evkan2

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #75 στις: Ιουνίου 29, 2012, 04:01:13 pm »
" Πήρα το πτυχίο μου και τώρα τι??"
Τιιιιιι;

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #76 στις: Ιουνίου 29, 2012, 04:01:28 pm »
Panos2,

πολύ ωραίες οι κατευθύνσεις που δίνεις. Συμφωνώ με όσα αναφέρεις. Επίσης, πόσο δίκιο έχεις όταν γράφεις για "βόλεμα" εντός εισαγωγικών βέβαια, στον δημόσιο τομέα, διότι, κάτι τέτοιο πλέον, δε νομίζω να έχει κανείς την ψευδαίσθηση έστω ότι υφίσταται. Για δείτε και το σημερινό πρωτοσέλιδο του Αδέσμευτου τύπου: "Εξετάσεις για 587.467 υπαλλήλους", τι ερωτήσεις θα τους υποβληθούν κ.ο.κ.

marion μου, εγω επιμενω στο "βολεμα" των δημοσιων διχως εισαγωγικα. Κανεις δεν τους "κουνησε" απο τη θεση τους. Κανεις δεν απολυθηκε παρολο που 2 χρονια αυτα ακουγαμε. Αντιθετα προσληφθηκαν κιολας!!!!
Και βολεμα σημαινει να εχεις σταθερη δουλεια .....αλίμονο στους άνεργους και στους ημι-απασχολούμενους...
 Και τωρα με το δημοσιευμα σιγα μη δουμε διαγωνισμο! αλλα και διαγωνισμος να γινει σιγα μην απολυθει κανεις....
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 29, 2012, 04:07:35 pm από MARKOS »
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος rozy4

• Ιστορικό μέλος
  • Η ζωή είναι ωραία φιλαράκο
    • Προφίλ
« Απάντηση #77 στις: Ιουνίου 29, 2012, 04:08:44 pm »
HELLENIC REPUBLIC

MINISTRY OF ADMINISTRATIVE REFORM &
ELECTRONIC GOVERNANCE
PRESS OFFICE

Athens, June 27, 2012
PRESS RELEASE

Concerning continuing reports in print and electronic media about alleged increases in hiring personnel and the violation of our country’s commitments to our partners, the Ministry of Administrative Reform and Electronic Governance forcefully disproves and clarifies that:   
Restrictions in effect have been faithfully observed, following an agreement with Troika as well. In particular:

A)   Regarding regular staff:
-   In 2011, the agreed, maximum amount of personnel to be recruited is 8,000.  During that year, recruitment amounted to 5,633 regular
staff (mainly in the Ministries of Defense, Health, Justice, Education and
Citizen Protection).
-   At the same time, there were 3,424 transfers of regular personnel from the
wider public sector.
-   Therefore, the total number of permanent employees who were hired in the public sector during 2011 amounted to 9,057, a figure which is obviously far removed from the data that was reported in the press.
The above data show that during the year 2011, there was an excess in the maximum number allowed for recruitment, by 1,057.  This happened because of the change in hiring ratio from 1:5 to 1:10 in the middle of the year, on July 1, 2011. The Troika was informed in a timely manner, however, and it was agreed this slight excess would be estimated as a reduction in regular staff recruitment of the year 2012.

B)   As for the temporary staff, recruitment for the year 2010 decreased by 30% in correspondence with the year 2009.
-   For the year 2011, recruitment was limited by 15% compared to the year 2010. Particularly for the second half of 2011, recruitment decreased by 50% compared to 2010, while in the coming years, a 10% reduction is forecast until 2015 inclusively.
-   Approvals given for the years 2009, 2010, and 2011 were 133,852, 63,874 and 34,959, respectively. According to these figures, it is obvious that there is a stable and escalating reduction of approvals.
As can be easily understood, information based on notes that have not yet been verified by the public services, create distortions and unfavorable perceptions of the image of our country abroad.

Συγγνώμη για τα αγγλικά αλλά έτσι δημοσιεύτηκε το συγκεκριμένο δελτίο τύπου με την πορεία των διορισμών/μετατάξεων στο Δημόσιο.

nickitol

• Επισκέπτης
« Απάντηση #78 στις: Ιουνίου 29, 2012, 04:15:32 pm »
Αν ανατρεξει κανεις στα λεγομενα επαγγελματα που θα μπορουσαν να εχουν προοπτικη στην ελλαδα , σιγουρα θα φτιαξει μια λιστα   ( αγροτικα προιοντα, κτηνοτροφια, τυποποιημενα συσκευασμενα προιοντα, τουρισμος κλπ).

Το προβλημα ομως ειναι οτι στην παρουσα περιοδο κανεις δεν επενδυει επειδη το ρισκο ειναι μεγαλο.
Ακομη και οι ξενοι δεν αγοραζουν ουτε επενδυουν επειδη αρκετοι εχουν προεξοφλησει πληρη καταρρευση της ελλαδας. Οποτε γιαι να αγορασουν σημερα μια πχ εκταση αφου η  πιθανοτητα σε ενα εξαμηνο να κοστιζει τα μισα ειναι τεραστια?

Οι πολεις εχουν πεθανει πλεον και η επιστροφη πισω ειναι αναποφευκτη, οποτε πολλοι μπορουν να εκμεταλλευτουν την ευκαιρια.
Δεν υπαρχει περιοδος χωρις ευκαιριες αρκει να μπορει κανεις να τις διακρινει. Αρκει να μπορει κανεις να μπει μπροστα απο αυτες , αρκει να ειναι σε θεση να αντιλαμβανεται  το τελος μιας εποχης και την απαρχη της επομενης.
Η ελλαδα για πολλες δεκαετιες  θα κληθει να ζησει με πολυ λιγωτερα και οσο πιο νωρις το κατανοησουμε , τοσο πιο ευκολα θα ανακαλυψουμε διαδρομους που με αλλο μαι δεν τους  βλεπαμε καν.
Αρκει να απαλλαγουμε απο το συνδρομο του δημ υπαλληλου, του ιδιαιτερακια, του υπαλληλακου, του επιστημονα.
Ολοι οι παραπανω ειναι σε υπερποσφορα σε μια χωρα που ουτε τους χρειαζεται, ουτε παραγουν οσο θα επρεπε και ειναι και ανεργοι εσχατως.
Οι λυσεις ειναι αλλου, εκει που η χωρα  εχει δυνατοτητα και μπορει να την χρησιμοποιησει.
Οι πολεις πεθαναν, τελεια και παυλα.
Η παραγωγη εξαιρετικων προιοντων εχει μειωθει δραματικα στη χωρα μαςγιαπολλους λογους.
Ειτε γιατι ολοι πηγαιναν για "πτυχιο" και "μεταπτυχιακο"
Ολοι για εξασφαλιση ΔΥ.
Αλλα κυριως γιατι αφησαμε τα προιοντα μας να τα παραγουν αλβανοι.
Αν ακομη και αυριο καποιος ασχοληθει με κατι που αγαπα και παραγεται σε εξαιρετικη ποιοτητα ( γιατι  η χωρα μας εχει εξαιρετικα προιοντα αν θελει και οχι σαν τα καρπουζοκολοκυθα  που αραγει η ηλεια) , να ειναι σιγουρος οτι θα παει καλα και μετα απο χρονια θα καυχιεται στη ετικετα του .."since 2012"ι
Αλλωστε και οι ιταλοι και οι γερμανοι που τους  ξερω  μη νομιζετε οτι κανουν κατι διαφορετικο.

Αποσυνδεδεμένος lkjhgfd

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #79 στις: Ιουνίου 29, 2012, 06:31:09 pm »
Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, αλλα εγώ με το που τελείωσα τα ιδιαίτερα βρήκα δουλειά. Έχει αρκετά εργοστάσια η περιοχή και ζητούν εργάτες για καλοκαίρι.Είναι λίγο παλούκι η κατάσταση γιατί είσαι όρθιος και μπορεί να χτυπήσεις 12ωρο, αλλά έχω αποδεχτεί ότι το γραφειάκι και το χιλιαρικάκι τελείωσε πια για μας.

Οι δε Αλβανοί επιστάτες βγάζουν τα τρελά τους, αλλά χτυπάνε 15-17 ώρες συνεχόμενη δουλειά. Αν ενδιαφέρεται κανείς...

Πες μας και εμάς που βρ΄'ισκονται αυτά τα εργοστάσια. Αν είναι να βοηθήσουμε μέλη του φόρουμ που είναι άνεργα. Επαναλαμβάνω ότι κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ότι αυτά τέλειωσαν σήμρα. Πριν 3-4 χρόνια έπαιρναν άνετα και πωλητές και όλα τα άλλα. Τώρα δεν υπ΄'αρχει μία. Μου αναφέρεται περιπτώσεις δουλειών που είχατε πριν 8 και 10 χρόνια όταν εγώ ακόμα δεν είχα περάσει ΑΕΙ.

όσο αφορά για τη δουλειά στο ασφαλιστικό γραφείο, με κάνετε πάλι να πω τα ίδια. Κοπέλες παίρνουν ΜΟΝΟ ΜΑ ΜΟΝΟ όταν πρόκειται για δουλειά γραφείου. Και όσο αφορά τις ασφάλειες και τις πωλήσεις, δεν έχω δουλέψει εγώ προσωπικά σε αυτό το τομέα, έχω περάσει συνέντευξη όμως, σας πληροφορώ το εξής ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ: Είσαι ασφαλιστής και καλά;; Eίσαι απλά ένας ωραίος καμουφλαρισμένος άνεργος!!!! Aυτή είναι η αλήθεια. ΔΕΝ ΕΧΕΙ μία το ασφαλιστίκη στην Ελλάδα πλέον και ειδικά σήμερα. Για αυτό το λόγο ψάχνουν σαν τρελοί πωλητές οι ασφαλιστικές, εννοείται χωρίς μισθό αλλά μόνο με ποσοστά επί των πωλήσεων, μήπως και κάνει κανένας καμία πώληση και δεν πάνε για φούντο. Εννοείται ότι ανπεριμένεετ τη σημερινή εποχή από ασφάλειες να βγάλετε χρήματα, πιο πίθανο είναι να κερδίσετε το τζόκερ.

Οι εποχές όπου προσλάμβαναν πωλητές εννοώ πλασιέ και εδιναν μισθό ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ. Τώρα αμά θες πούλα και αμα πουλήσεις παίρνεις ποσοστά. Το 90% αυτών είναι απαντέωνες. Μόνο ένα 10% τω ν εταιρειών είναι σοβαρές και πραγματικά εκεί μπορείς να βγάλεις καλά χρήματα από ποσοστά. Επει΄δή ψάχνω παντού το τελαυταίο έτος, ξέρω πολύ καλά τι γίνεται.

Και ναι, είναι γεγονός ότι πλέον βάζουν πολύ αυστηρό όριο ηλικίας. άστο αυτό που αναφέρθηκε με την εταιρεία "πλαίσιο" και τις αγγελίες που έβγαλε, εννοείται ότι τ αάτομα, ήθελαν απλά διαφήμιση να κάνουν και μετά  να στέλνουν απλά διαφημιστικά. Έστειλα σε όλα τα παραρτήματα, η απάντηση ήταν ότι δεν πληρείται τα κριτήρια. Εν το μεταξύ υπόψη δεν ζητούσαν καν προυπηρεσία. Κατα τα άλλα επιμένω και εγώ όιτι δουλειές υπάρχυν πάμπολες στον ιδιωτικό τομέα  8) 8) 8) 8) 8)

Και τέλοσπάντων αυτοίπου το ισχυρίζονται αυτό, γιατί δεν μας λένε και εμάς του φτωχούς κανά δύο που υπάρχουν, μήπως και δούμε φως;;;
'Ολα τα εργοστάσια που ασχολούνται με φρούτα για παράδειγμα δουλέυουν αυτήν την εποχή, διαλογητήρια, κονσερβοποιεία κλπ. Φυσικά δε μιλώ για θέση πωλητή, λογιστή, υπαλλήλου, μιλώ για θέση εργάτη, όπου και η κούραση είναι μεγάλη και τα λεφτά ελάχιστα. 'Οριο ηλικίας δεν έχει, έρχονται και μεγάλα σε ηλικία άτομα. Αν κάποιος θέλει πραγματικά να δουλέψει ας μη περιοριστεί στα βιογραφικά όμως, αλλά ας κοιτάξει και σε μέρη που ούτε καν φανταζόταν. Από προσωπική εμπειρία...
'Αντε και στο χωράφι τον Αύγουστο 
"Come out come out wherever you are..."

Αποσυνδεδεμένος foibos81

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #80 στις: Ιουνίου 29, 2012, 07:37:12 pm »

'Ολα τα εργοστάσια που ασχολούνται με φρούτα για παράδειγμα δουλέυουν αυτήν την εποχή, διαλογητήρια, κονσερβοποιεία κλπ. Φυσικά δε μιλώ για θέση πωλητή, λογιστή, υπαλλήλου, μιλώ για θέση εργάτη, όπου και η κούραση είναι μεγάλη και τα λεφτά ελάχιστα. 'Οριο ηλικίας δεν έχει, έρχονται και μεγάλα σε ηλικία άτομα. Αν κάποιος θέλει πραγματικά να δουλέψει ας μη περιοριστεί στα βιογραφικά όμως, αλλά ας κοιτάξει και σε μέρη που ούτε καν φανταζόταν. Από προσωπική εμπειρία...
'Αντε και στο χωράφι τον Αύγουστο

Δεν πιστελυω να εννοείς την φανταστική αγγελία οπου έβγαλε η ένωση νέων αγροτών Ημαθίας νομίζω και ζητούσε εργάτες για συλλογή ροδακίνων. Εγώ είμαι γεωπόνος, δεν είμαι από νάουσα. Υπουθέτω  ότι είσαι από Ημαθία;; Σε πληροφορώ την εν λόγω αγγελία δεν την είδα πουθενά. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με το ένωση μου είπαν ότι δεν είχε βγει ακόμα καιθα αναρτηθεί παντού όταν βγει. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΥΤΕ ΣΤΟ SITE ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΤΗΝ Ε
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 29, 2012, 07:48:21 pm από foibos81 »

adigoni

• Επισκέπτης
« Απάντηση #81 στις: Ιουνίου 29, 2012, 07:46:30 pm »

Δεν πιστεύω να εννοείς την φανταστική αγγελία οπου έβγαλε ο αγροτικός συναιτερισμός Νάουσας νομλίζω και ζητούσε εργάτες για συλλογή ροδακίνων. Εγώ είμαι γεωπόνος, δεν είμαι από νάουσα. Σε πληροφορώ την εν λόγω αγγελία δεν την είδα πουθενά. Αντίθετα υπήρξαν έντονες αντιδράσεις ότι έκαναν πρόσληψη μόνο αλβανών και ενημέρωσαν μόνοι αυτούς. [/b]
Επειδή είμαι γεωπόνος, συμφωνώ με αυτά που αναφέρονται για τον αγροτικό τομέα. Μόνο να ξέρετε ότι δενείναι τόσο απλά τα πράγματα. Χρειάζονται πολλές γνώσεις, ευστροφία και επιχειρηματικό μυαλό. Δεν σημαίνει ότι όποιος ασχοληθεί με αυτά θα έχει αναγκαστικά κέρδος διότι πολύ απλά χρείαζεται πολύ δουλειά. Επίσης είναι γεγονός ότι η εκπαίδευση στον αγροτικό τομέα δεν είναι καθόλου καλά οργανωμένη, και εκεί επιτέλους πρέπει να σκίψει το Υπουργείο Παιδείας μέσα από τα προγράμματ σπουδών των Τεχνολογικών Λυκείων. Η γεωργία η σημερινή θέλει επένδυση και γνώση. Επιπλέον πρέπει να ξέρετε και κάτι πουτδεν το λένε, το οποό βέβαια για εμένα είναι αρνητικό: αυτές τις φαμφάρες του πρώην Υπουργείου Αγροτικής ανάπτυξης περί αύξησης των αγροτών, τις ακούω βερεσέ. Κανείς δεν είπε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών είναι ηλικίας 40 και άνω και το κάνουν για συμπληρωματικό εισόδημα. Αυτή ειναι η πραγματικότητα.
Δηλαδή εν κατακλείδι μου προτείνεις να πάρω τα εργοστάσια και να πηγαίνω σε κάθε εργοστάσιο;; Διότι εγώ στην περιοχή μου, πέρα από το γεγονός το ότι δεν έχω ακούσει τίποτα απολύτως, δεν έχω δει και καμιά αγγελία για κανένα μέρος της ελλάδας όσο αφορά γοα εργάτες συγκομιδής. Μπορείς να μου πεις 2-3 εργοστάσια;; Aμα θες στειλτα μου σε προσωπικό μήνυμα ή δημόσια.

Πράγματι, επειδή κι εγώ είμαι από τη γύρω περιοχή και ρώτησα, αυτό συνέβη όντως, δεν ενημερώθηκε κανείς από ανακοινώσεις του αγροτικού συνεταιρισμού.Επίσης, στα εργοστάσια προτιμούν τους αλλοδαπούς, γιατί δίνουν άλλο μεροκάματο, αναφάλιστα εννοείται.Καμιά φορά η εύρεση εργασίας είναι και θέμα τύχης αλλά και γνωριμιών.Νομίζω πως, ακόμα κι αν δε γίνει ΑΣΕΠ μέσα στα επόμενα 2 χρόνια, αν κι έμαθα ότι ο ΑΣΕΠ θα υπάρχει ως μόνος τρόπος διορισμού για την εκπαίδευση από εδώ και πέρα, καλό είναι οι νέοι πτυχιούχοι να ξεκινήσουν από τώρα το διάβασμα με οργάνωση και μεθοδικότητα, παράλληλα με τις όποιες ασχολίες τους, προκειμένουν να επιτύχουν το διορισμό τους με τον αμέσως  διαγωνισμό ΑΣΕΠ.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 29, 2012, 07:51:28 pm από adigoni »

Αποσυνδεδεμένος marion

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #82 στις: Ιουνίου 29, 2012, 07:51:29 pm »
Panos2,

marion μου, εγω επιμενω στο "βολεμα" των δημοσιων διχως εισαγωγικα. Κανεις δεν τους "κουνησε" απο τη θεση τους. Κανεις δεν απολυθηκε παρολο που 2 χρονια αυτα ακουγαμε. Αντιθετα προσληφθηκαν κιολας!!!!
Και βολεμα σημαινει να εχεις σταθερη δουλεια .....αλίμονο στους άνεργους και στους ημι-απασχολούμενους...
 Και τωρα με το δημοσιευμα σιγα μη δουμε διαγωνισμο! αλλα και διαγωνισμος να γινει σιγα μην απολυθει κανεις....

Ως ένα σημείο συμφωνώ με αυτά που λες Μάρκο και θωρώ ότι έχεις δίκιο. Απ' την άλλη, όσο κι αν πρέπει να μειωθεί το υπέρογκο κράτος που έχει δημιουργηθεί δεν μπορώ να ταχθώ υπέρ της απόλυσης δημοσίων υπαλλήλων, γιατί κάτι τέτοιο θεωρώ ότι θα διατάραζε συθέμελα τον κοινωνικό ιστό. Συμφωνώ ότι κάποιοι άνθρωποι δεν αξίζουν να είναι στις θέσεις που κατέχουν, άλλοι διορίστηκαν ως κομματική πελατεία κ.ο.κ. Φαντάζεσαι όμως να απολύσεις 150.000 ανθρώπους, με οικογένειες, υποχρεώσεις που τρέχουν κτλ; Συμφωνώ ότι εάν ξαναγίνει διαγωνισμός, θα αργήσει αφενώς πολύ να διεξαχθεί,  και αφετέρου θα μιλάμε για σχεδόν μηδενικές θέσεις πρόσληψης προσωπικού. Γι' αυτό λέω ότι πρέπει να στραφούμε κι αλλού. Στον ιδιωτικό τομέα, στο εξωτερικό, σε επιπλέον σπουδές, σε ό,τι επιλέξει τέλος πάντως ο καθένας.

Φοίβο, στην ασφαλιστική εταιρεία που εργαζόμουν και δη στο τηλεφωνικό κέντρο δεν προσλαμβάνονταν μόνο κοπέλες. Είχα και αρκετούς άνδρες συναδέλφους. Από τον τρόπο που γράφεις φαίνεται ότι είσαι πολύ θυμωμένος με την όλη κατάσταση, όπως όλοι μας. Συνέχισε να ψάχνεις και πάνω απ' όλα μην απογοητεύεσαι.

Αποσυνδεδεμένος lkjhgfd

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #83 στις: Ιουνίου 29, 2012, 08:03:11 pm »
Όχι δεν εννοώ τη Νάουσα. Φοιβο81 θα σου στείλω π.μ.

Δεν προτιμούν τους αλλοδαπούς στα εργοστάσια...οι αλλοδαποί προτιμούν τα εργοστάσια. Οι Ελληνες ονειρεύονται ακόμα δημόσιο και τρώνε από τα έτοιμα του μπαμπά και της μαμάς. Αυτό βλέπω εγώ τουλάχιστον. Συγκεκριμένα οι 2 από τους 3 επιστάτες είναι Αλβανοί και δουλεύουν εκεί 10 χρόνια. Μέχρι πριν από 2 χρόνια ποιος 'Ελληνας θα ήθελε να δουλεύει ως τις 2 το βράδυ και να ξεκινάει στις7 το πρωί; Τέλος πάντων ανοίγω μεγάλο θέμα τώρα...

Εκεί που είμαι σε ρωτούν αν θέλεις ενσημα ή όχι. Φυσικά η αμοιβή είναι διαφορετική στην κάθε περίπτωση.

Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι όσοι δεν είναι ευνοημένοι και δεν τα βρήκαν έτοιμα στη ζωή τους κι ούτε πρόκειται να τα βρουν, αναγκαστικά θα ρίξουν τον πήχη.

"Come out come out wherever you are..."

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182612
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144