*

Αποστολέας Θέμα: Επόμενο βήμα μετά το πτυχίο  (Αναγνώστηκε 19585 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος foibos81

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ: Πήρα το πτυχίο μου και τώρα τι??
« Απάντηση #84 στις: Ιουνίου 29, 2012, 08:25:50 pm »
Panos2,

πολύ ωραίες οι κατευθύνσεις που δίνεις. Συμφωνώ με όσα αναφέρεις. Επίσης, πόσο δίκιο έχεις όταν γράφεις για "βόλεμα" εντός εισαγωγικών βέβαια, στον δημόσιο τομέα, διότι, κάτι τέτοιο πλέον, δε νομίζω να έχει κανείς την ψευδαίσθηση έστω ότι υφίσταται. Για δείτε και το σημερινό πρωτοσέλιδο του Αδέσμευτου τύπου: "Εξετάσεις για 587.467 υπαλλήλους", τι ερωτήσεις θα τους υποβληθούν κ.ο.κ.

marion μου, εγω επιμενω στο "βολεμα" των δημοσιων διχως εισαγωγικα. Κανεις δεν τους "κουνησε" απο τη θεση τους. Κανεις δεν απολυθηκε παρολο που 2 χρονια αυτα ακουγαμε. Αντιθετα προσληφθηκαν κιολας!!!!
Και βολεμα σημαινει να εχεις σταθερη δουλεια .....αλίμονο στους άνεργους και στους ημι-απασχολούμενους...
 Και τωρα με το δημοσιευμα σιγα μη δουμε διαγωνισμο! αλλα και διαγωνισμος να γινει σιγα μην απολυθει κανεις....

Ως ένα σημείο συμφωνώ με αυτά που λες Μάρκο και θωρώ ότι έχεις δίκιο. Απ' την άλλη, όσο κι αν πρέπει να μειωθεί το υπέρογκο κράτος που έχει δημιουργηθεί δεν μπορώ να ταχθώ υπέρ της απόλυσης δημοσίων υπαλλήλων, γιατί κάτι τέτοιο θεωρώ ότι θα διατάραζε συθέμελα τον κοινωνικό ιστό. Συμφωνώ ότι κάποιοι άνθρωποι δεν αξίζουν να είναι στις θέσεις που κατέχουν, άλλοι διορίστηκαν ως κομματική πελατεία κ.ο.κ. Φαντάζεσαι όμως να απολύσεις 150.000 ανθρώπους, με οικογένειες, υποχρεώσεις που τρέχουν κτλ; Συμφωνώ ότι εάν ξαναγίνει διαγωνισμός, θα αργήσει αφενώς πολύ να διεξαχθεί,  και αφετέρου θα μιλάμε για σχεδόν μηδενικές θέσεις πρόσληψης προσωπικού. Γι' αυτό λέω ότι πρέπει να στραφούμε κι αλλού. Στον ιδιωτικό τομέα, στο εξωτερικό, σε επιπλέον σπουδές, σε ό,τι επιλέξει τέλος πάντως ο καθένας.

Φοίβο, στην ασφαλιστική εταιρεία που εργαζόμουν και δη στο τηλεφωνικό κέντρο δεν προσλαμβάνονταν μόνο κοπέλες. Είχα και αρκετούς άνδρες συναδέλφους. Από τον τρόπο που γράφεις φαίνεται ότι είσαι πολύ θυμωμένος με την όλη κατάσταση, όπως όλοι μας. Συνέχισε να ψάχνεις και πάνω απ' όλα μην απογοητεύεσαι.

Ναι αμα αναφέρεσαι σε τηλεφωνικές πωλήσεις προσλαμβάνουν και άνδρες. Φυσικά θα δείτε ότι οι εν λόγω αγγελίες βγα΄'ινουν ίδιες σε ένα μήνα σχεδόν, διότι πόλύ απλά προσλαμβάνουν και απολύουν. Έχω δουλέψει για 2 μληνες σε τέτοιο κεντρο. Δεν μπορούσα άλλο να ενοχλώ τους αθώους καταναλωτές που δεν μου φταίνε και σε τίποτα και να μιλάω για την Hellas on Line. Mιλάμε μου είχαν ανλαψει τα λαμπάκια και από το γεγονός ότι είμασταν και 30 άτομα στο χώρο και μιλούσαν όλοι ταυτόχρονα. Μισθός 400 ευρώ. Αλλά μετά δεν ήθελες να μιλάς πλέον στο τήλεφωνο. Καλά αμά την πάλευες και συμπλήρωνες 8-9 ώρες εκεί μέσα στο ανέβαζαν κιόλας στα 700-800. Φυσικά δεν κρατούσαν, μετά από 1 -2 μήνες αν δεν έφτανες τα νούμερα που ήθελαν, ωραία απόλυση. Για αυτό το λόγο οι εν λόγω απαντεώνες βγάζουν κάθε μήνα αγγελία. Είναι πάντως κάπως να παίρνεις κα ινα ενοχλείς ανυποψίαστους. Αυτό που δεν μου άρεσε ήταν ότι ήθελαν να δίνω το επιθέτο μου. Για να δείτε οι απαντεώνες, ότι δεν θέλουν να έχουν ευθύνες. Καλά πέρα του γεγονότος ότι τα βρισίδια ήταν σε καθημερινή βάση, ένας απειλούσε ότι θα έρθει διότι ήξερε που είναι τα γραφεία της εταιρείας και θα μας βάλει όλους φωτιά  ;D ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:19:10 »

Αποσυνδεδεμένος marion

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #85 στις: Ιουνίου 29, 2012, 08:34:51 pm »
Φοίβο,

στο τηλεφωνικό κέντρο της εν λόγω ασφαλιστικής δεν έκανες πωλήσεις. Αφορούσε σε παροχή οδικής, τεχνικής αλλά και ιατρικής βοήθειας. Δηλ. οι ασφαλισμένοι καλούσαν και ζητούσαν εξυπηρέτηση. Μάλιστα είχα περισσότερους άνδρες συναδέλφους σε σύγκριση με γυναίκες. Πάντως, σου έχουν τύχει πολλά, άρα δικαιολογείται η απογοήτευσή σου. Κουράγιο!
" Κάθε χώρα έχει την κυβέρνηση που της αξίζει. "

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #86 στις: Ιουνίου 29, 2012, 08:44:11 pm »

ι έμαθα ότι ο ΑΣΕΠ θα υπάρχει ως μόνος τρόπος διορισμού για την εκπαίδευση από εδώ και πέρα, καλό είναι οι νέοι πτυχιούχοι να ξεκινήσουν από τώρα το διάβασμα με οργάνωση και μεθοδικότητα, παράλληλα με τις όποιες ασχολίες τους, προκειμένουν να επιτύχουν το διορισμό τους με τον αμέσως  διαγωνισμό ΑΣΕΠ.

Τί? Θα γίνει ΑΣΕΠ? Πότε? Στάκα να ειδοποιήσω καποιους συναδελφους. Τωρα ειδα το site μεγαλου φροντιστηριου που αρχιζει απο Μ και ειδα πως αρχισαν μαθηματα για ΑΣΕΠ.
adigoni σε ευχαριστουμε για τη πληροφορια !!!!!
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

adigoni

• Επισκέπτης
« Απάντηση #87 στις: Ιουνίου 29, 2012, 08:47:50 pm »
Συνάδελφος συνδικαλιστής μου το ανέφερε, βέβαια όλα εξαρτώνται από τρόικα κλπ.Όμως ο ΑΣΕΠ θα εξακολουθεί να υφίσταται στην εκπαίδευση...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:19:10 »

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #88 στις: Ιουνίου 29, 2012, 08:49:03 pm »
marion μην ανησυχεις. Κανενας δεν θα απολυθει, αν ηταν ετσι...τοτε γιατι να προσλαβουν και γιατι να μειωσουν το μισθό?
Αυτα λεγονται για να μη σηκωνουν κεφαλι οι εργαζόμενοι....

Αποσυνδεδεμένος lkjhgfd

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #89 στις: Ιουνίου 29, 2012, 08:53:28 pm »
Συνάδελφος συνδικαλιστής μου το ανέφερε, βέβαια όλα εξαρτώνται από τρόικα κλπ.Όμως ο ΑΣΕΠ θα εξακολουθεί να υφίσταται στην εκπαίδευση...
Ναι αλλά θα πάρουν 2 φιλολόγους και 3 μαθηματικούς...
"Come out come out wherever you are..."

adigoni

• Επισκέπτης
« Απάντηση #90 στις: Ιουνίου 29, 2012, 08:55:49 pm »
Εσύ να είσαι αισιόδοξη.Να λές "θα πάρουν εμένα και μερικούς άλλους....." :D

Αποσυνδεδεμένος lkjhgfd

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #91 στις: Ιουνίου 29, 2012, 08:59:05 pm »
Α μπα δε με ενοχλεί. 'Εχω τα μαθηματά μου, αν δεν πάνε καλά θα κοιτάξω κάτι άλλο, όχι Ασεπ, λέω τώρα εγω... 8)
"Come out come out wherever you are..."

Αποσυνδεδεμένος papia

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #92 στις: Ιουνίου 29, 2012, 09:02:59 pm »
Πόσο σύντομα θα μπορεί να έχει το κράτος χρήματα για να οργανώσει ΑΣΕΠ για 120.000 εκπαιδευτικούς (γιατί τόσοι θα είναι εφόσον τώρα δεν διορίζουν).Για να πάρουν πόσους; 1000,2000,.......και να περάσουν αυτοί που έχουν προυπηρεσία!!!!!Μόνο για βιτρίνα θα γίνει αν γίνει ΑΣΕΠ. Είναι πολλά τα λεφτά για να κάνουν αυτό το θέατρο. Γιατί λοιπόν να μη κάνουν μια ρύθμιση και να διορίζονται λίγοι -λίγοι με προυπηρεσία χωρίς έξοδα;

Αποσυνδεδεμένος anixia

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #93 στις: Ιουνίου 29, 2012, 09:08:52 pm »
Yπαρχει μια ταση στο υπουργειο ,για τις ειδικοτητες που τελειωσε το 60-40 και 24μηνο,να'χουμε μονο αναπληρωτες και ισως,ισως ,αν γινουν καποιοι διορισμοι ελαχιστοι να'χει τη προυποθεση Ασεπ...τι και πως,δεν μου ειπαν.
Και ολο αυτο γιατι λογω Τροικας μαλλον θ'αργησει ενας γενικος Ασεπ.Το ξανατονιζω μια ταση,θα δουμε αν επικρατησει.
Το θεμα ομως ειναι αλλο εδω,τελος παντων.

adigoni

• Επισκέπτης
« Απάντηση #94 στις: Ιουνίου 29, 2012, 09:10:19 pm »
papia, αν δε γίνει καθόλου ΑΣΕΠ, με την αιτιολογία του κόστους, καταδικάζονται οι νέοι συνάδελφοι και θα γεμίσει το σχολείο με καθηγητές γέροντες στο τέλος, κάτι που δεν είναι καλό ούτε για τους ίδιους ούτε για τα.....ταμεία.Να δίνονται σε όλους ίσες ευκαιρίες και στο κάτω κάτω ας κόψουν από τις επιδοτήσεις των κομμάτων, της ΕΠΟ κλπ κλπ....
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 29, 2012, 09:31:42 pm από adigoni »

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #95 στις: Ιουνίου 29, 2012, 09:30:05 pm »
Ενω για εκλογες άντεχε ο κουρβανάς τους και 3η φορα, ε? !!!! Στον ΑΣΕΠ που τον χρυσοπληρωνουμε με παραβολο κολλανε....

Αποσυνδεδεμένος papia

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #96 στις: Ιουνίου 29, 2012, 11:32:07 pm »
Αντιγόνη, εσύ μιλάς με τη λογική κάτι που δε μας έχει συνηθίσει το υπουργείο. Το να διορίζουν γερασμένους εκπαιδευτικούς σίγουρα είναι απαράδεκτο αλλά συμφέρει στα ταμεία.Δε θα μπορέσουν (αυτοί που διορίζονται μεγάλοι) να συμπληρώσουν ποτέ  40 χρόνια εργασίας και δε θα δικαιούνται ποτέ κανονική σύνταξη παρά μόνο λίγα ψίχουλα. Ακόμη οι νέοι με τις καινούριες συηθήκες του ΑΣΕΠ δεν έχουν ελπίδα διορισμού γιατί οι μεγάλοι έχουν προυπηρεσία. Δεν είναι όπως ήταν τις προηγούμενες φορές που μετρούσαν μόνο οι βαθμοί του διαγωνισμού. Συμφέρει λοιπόν για πολλούς λόγους να (για το υπουργείο)να μη γίνει ΑΣΕΠ!!!!!! ή αν γίνει, να είναι όπως παλιά για να μπει και κανένας νέος.

Αποσυνδεδεμένος marion

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #97 στις: Ιουνίου 30, 2012, 02:20:54 pm »
Όταν λοιπόν θα ξαναγίνει Ασεπ, καλώς. Ως τότε όμως, καλό θα ήταν οι νέοι πτυχιούχοι να μην εγκλωβίζονται μόνο στην προοπτική Ασεπ χάνοντας πολύτιμο χρόνο και επενδύοντας σε κάτι τόσο αβέβαιο, αλλά να βρίσκουν και άλλες εναλλακτικές.
" Κάθε χώρα έχει την κυβέρνηση που της αξίζει. "

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182684
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 681
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144