*

Αποστολέας Θέμα: 800 Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπ/κό Πρόγραμμα  (Αναγνώστηκε 18303 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος pe70-va

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Αν ήθελαν να αλλάξουν κάτι ας ξεκινούσαν από την υποδομή κάθε σχολείου πρώτα και ύστερα όλα τα άλλα...Θέλουν να κάνουν το ολοήμερο υποχρεωτικό σιγά-σιγά.Πώς θα παραμείνει ο μαθητής και ιδίως το πρωτάκι μέχρι τις 16:15 σε έναν αφιλόξενο και άδειο χώρο, όπου ούτε στην τουαλέτα δε μπορεί να πάει ανθρώπινα? Πώς να φάνε τα παιδάκια πάνω στα θρανία που γράφουν? Αίσχος! Ειλικρινά βλέπω τα παιδάκια και τα λυπάμαι. Είναι συνθήκες αυτές? Ξέρουμε πώς είναι η πλειοψηφία των σχολείων στην Ελλάδα σήμερα, ας μη γελιόμαστε...αναμορφωμένο πρόγραμμα τρομάρα μας...σε ποιες αίθουσες να γίνουν όλα αυτά? Δεν θα καταφέρουν να αγαπήσει ο μαθητής το σχολείο με αυτό τον τρόπο αλλά να το μισήσει. Όσο υπάρχουν τα κλουβιά, ό,τι και να αλλάξουμε πάλι φυλακές θα έχουμε.
Τη στρουμφίσαμε!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος Χριστίνα

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ19
    • Προφίλ
Δεν θα διαφωνήσω μαζί σου, έχεις δίκιο, αλλά είμαι της άποψης οτι η αλλαγή είναι και στο δικό μας χέρι. Εγω απο τότε που έχω πάει στο σχολείο τους έχω πρήξει πραγματικά για να φτιαχτεί το εργαστήριο Πληροφορικής. Κάθε μέρα πάω στο γραφείο και τηλεφωνούμε σε ΠΛΗΝΕΤ,Δήμο, Σχολική Επιτροπή κλπ. Ήδη έχουν αρχίσει και γίνονται κάποια βήματα και εγω δεν θα σταματήσω να πιέζω αν δεν φτιαχτεί. Μπορεί τα πράγματα να είναι δύσκολα και εμείς οι ειδικότες το έχουμε βιώσει απο πρώτο χέρι. Απο την στιγμή όμως που επέλεξα να ασχοληθώ με αυτό θα κάνω οτι περνάει απο το χέρι μου να το βελτιώσω έστω και στο ελάχιστο και τουλάχιστον να μην μισήσουν οι μαθητές το σχολείο λόγω του δικού μου μαθήματος.

Αποσυνδεδεμένος ouf

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
Καλημέρα  :). Εγω παλι εχω την¨"τυχη" να πηγαινουν τα παιδια μου σε ενα απο τα σχολεια αυτα  8). Ηκόρη μου κάνει μαθημα στο ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ  >:(  :o :o :o

Αποσυνδεδεμένος Χριστίνα

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ19
    • Προφίλ
Μάθημα με κάποια ειδικότητα ή καθημερινά με τον δάσκαλο/α εννοείς;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Δεν θα διαφωνήσω μαζί σου, έχεις δίκιο, αλλά είμαι της άποψης οτι η αλλαγή είναι και στο δικό μας χέρι. Εγω απο τότε που έχω πάει στο σχολείο τους έχω πρήξει πραγματικά για να φτιαχτεί το εργαστήριο Πληροφορικής. Κάθε μέρα πάω στο γραφείο και τηλεφωνούμε σε ΠΛΗΝΕΤ,Δήμο, Σχολική Επιτροπή κλπ. Ήδη έχουν αρχίσει και γίνονται κάποια βήματα και εγω δεν θα σταματήσω να πιέζω αν δεν φτιαχτεί. Μπορεί τα πράγματα να είναι δύσκολα και εμείς οι ειδικότες το έχουμε βιώσει απο πρώτο χέρι. Απο την στιγμή όμως που επέλεξα να ασχοληθώ με αυτό θα κάνω οτι περνάει απο το χέρι μου να το βελτιώσω έστω και στο ελάχιστο και τουλάχιστον να μην μισήσουν οι μαθητές το σχολείο λόγω του δικού μου μαθήματος.

Μπράβο Χριστίνα. Η μεμψιμοιρία πρέπει να εκλείψει επιτέλους από την μεριά των εκπαιδευτικών... (Πέφτω και εγώ δυστυχώς μερικές φορές σ' αυτή τη παγίδα). Μπορεί ο καθένας από το μετερίζι του να αναλάβει πρωτοβουλίες, να διεκδικήσει και να συμβάλει σε ένα καλύτερο σχολικό περιβάλλον...
Δηλαδή τι θα έπρεπε να πουν μερικοί παλιοί δάσκαλοι, που "ζωγράφιζαν" σε διάφορα μονοθέσια ή διθέσια παλαιότερα;;;

Αποσυνδεδεμένος Χριστίνα

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ19
    • Προφίλ
Και ακόμα το κάνουν Πάνο! Στην Ηπειρο απο όπου κατάγομαι έχω φίλους δασκάλους σε διθέσια που πραγματικά δίνουν μάχες καθημερινά. Μόνο και μόνο η πρόσβαση σε κάποια χωριά της Ηπείρου το χειμώνα είναι άθλος...όσο για το μάθημα δεν το συζητώ . Δεν θεωρώ οτι πρέπει να κοιτάμε τα χειρότερα και να λέμε οτι εμείς είμαστε μια χαρά. Αλλά ας κάνουμε εμείς το καλύτερο δυνατό με αυτά που έχουμε και ας διεκδικούμε για να καλυτερέψουν τα πράγματα όσο "μας παίρνει" με τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες.   

Αποσυνδεδεμένος ouf

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ

Ολες τις ωρες καθε μερα  >:( >:(

Αποσυνδεδεμένος gpapage

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ

Ολες τις ωρες καθε μερα  >:( >:(

Γιατί δεν υπάρχουν αίθουσες;;; Τα Δημοτικά σχολεία της περιοχής δεν επαρκούν;;
Έχουν έρθει πολλά παιδιά στο δικό σας Δημοτικό λόγω καλής φήμης;
Προσωρινά διδάσκονται στο Γυμναστήριο μέχρι να γίνουν κάποιες επισκευές;;
Σαν γονείς ενδιαφερθήκατε για το τί συμβαίνει ακριβώς;;

Γιατί κάποια εξήγηση θα υπάρχει... ??? ??? ::)

Αποσυνδεδεμένος ouf

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
Ναι υπαρχουν αιθουσες τις οποιες χρησιμοποιουν οι προκοποι  ??? η ενωση κρητων  ??? και ο Δημος λεει οτι πρεπει να συμφωνησουν οι οδηγοι  >:( του δημου για το ποτε θα μεταφερουν τα πραγματα σε μια αποθηκη που δηθεν  νοικιασε ο δημος  ???

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Ναι υπαρχουν αιθουσες τις οποιες χρησιμοποιουν οι προκοποι  ??? η ενωση κρητων  ??? και ο Δημος λεει οτι πρεπει να συμφωνησουν οι οδηγοι  >:( του δημου για το ποτε θα μεταφερουν τα πραγματα σε μια αποθηκη που δηθεν  νοικιασε ο δημος  ???

Κατάλαβα... Η γνωστή αναισθησία...
Πάρτε από τα μούτρα τον Διευθυντή!!!
Τι κάνει; Κοιμάται;

Αποσυνδεδεμένος ouf

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
Προσπαθει και ο διευθυντης και ο συλλογος το θεμα κολλαει στον δημο.....  :o :o Αμερικανικο ονειρο με ελληνικες υποδομες !  :o
Ευτυχως εχουμε πολυ καλους δασκαλους!!!!! Με μερακι και ορεξη  :D Ευχαριστουμε παιδια  ;)
Και μια που μιλαμε για υποδομες:
Και γω περυσι εφτιαξα ολοκληρη αιθουσα πληροφ/κης απο σκουπιδια που βρηκα στην αποθηκη του σχολειου...... με προσωπικη δουλεια και εξοδα (μαθηματικος σε εεεεκ).  :P

Αποσυνδεδεμένος ermios

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
καθε αρχη ειναι δυσκολη.......αλλα ολα θα γινουν
ειναι στο χερι μας.........

Αποσυνδεδεμένος pe70-va

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
Δυστυχώς πολύ λίγα είναι στο χέρι μας και όχι αυτά που θα αλλάξουν ουσιαστικά την κατάσταση. Προσωπική μου άποψη όμως...
Τη στρουμφίσαμε!

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182577
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144