0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Και για να προλάβω, δεν είμαι εθνικίστρια, είμαι απλώς υπέρ της γνώσης, την πολλής γνώσης σε όλα τα αντικείμενα που παραδοσιακά θεωρούνται κλασικές επιστήμες είτε αυτές είναι στην κατηγορία των ανθρωπιστικών, είτε των θετικών επιστημών. Μόνον έτσι προοδεύει ο άνθρωπος. Και σε αυτό είμαι απόλυτη. Οτιδήποτε λιγότερο παράγει άβουλα όντα ανίκανα να υπερασπίσουν τον εαυτό τους και συνεπώς όλη την ανθρωπότητα.
Παρόλα αυτά,επιλέγει συνειδητά την εξειδίκευση και την αποσπασματικότητα της γνώσης.
ΠαράθεσηΚαι για να προλάβω, δεν είμαι εθνικίστρια, είμαι απλώς υπέρ της γνώσης, την πολλής γνώσης σε όλα τα αντικείμενα που παραδοσιακά θεωρούνται κλασικές επιστήμες είτε αυτές είναι στην κατηγορία των ανθρωπιστικών, είτε των θετικών επιστημών. Μόνον έτσι προοδεύει ο άνθρωπος. Και σε αυτό είμαι απόλυτη. Οτιδήποτε λιγότερο παράγει άβουλα όντα ανίκανα να υπερασπίσουν τον εαυτό τους και συνεπώς όλη την ανθρωπότητα.ΠαράθεσηΠαρόλα αυτά,επιλέγει συνειδητά την εξειδίκευση και την αποσπασματικότητα της γνώσης.Δύο από τις αρκετές απόψεις που με βρίσκουν απολύτως σύμφωνο.Επίσης, χαίρομαι που συνάδελφοι ξενόγλωσσοι, Lucinda, Joanna Bear, κοσμούν αυτό το forum με τις απόψεις τους.
χαχαχ ότι αντέξαμε ,ότι κρατησαμε τις ρίζες μας και προχωρήσαμε ειδικά μέσα από την κατοχή και την αντίσταση
Αυτό θα είναι το οριστικό ή το διαρεύσανε για να δούν αντιδράσεις; Το ότι η πληροφορική δεν υπάρχει τι σημαίνει; Μήπως πλησιάζουμε την πόρτα της εξόδου;
Παράθεση από: chris75 στις Οκτωβρίου 04, 2010, 01:09:45 amΤο πρόβλημα δεν είναι η αγγλική γλώσσα, αλλά η εξαφάνιση της ιστορίας!Φτάσαμε να θεωρείται παντελώς άχρηστο μάθημα, ενώ θα μπορούσε να είναι η βάση για την κατανόηση της θέσης μας ως ατόμων και ως μελών κοινωνίας σε σχέση με το παρελθόν και το παρόν.Αυτός είναι και ο σκοπός της ιστορίας, να κατανοούμε την διαφορετικότητα σε σχέση με το παρελθόν, ώστε να ορίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας στο παρόν σε σχέση με άλλους ανθρώπους και πολιτισμούς!!Απαράδεκτη η προοπτική αυτή και εντάσσεται στην συστηματική εξόντωση της ιστορικής και κοινωνικής σκέψης από το νου των νέων.Απολύτως σωστές απόψεις...Δε θέλουν να δημιουργηθούν πολίτες με κριτική σκέψη. Θα πρέπει τα ελεγχόμενα (μέσω των χρεών τους) Μ.Μ.Ε. να μπορούν εύκολα να χειραγωγούν κρίσιμες μάζες ώστε και τα παιδάκια τους (τα παιδάκια του Ι.
Το πρόβλημα δεν είναι η αγγλική γλώσσα, αλλά η εξαφάνιση της ιστορίας!Φτάσαμε να θεωρείται παντελώς άχρηστο μάθημα, ενώ θα μπορούσε να είναι η βάση για την κατανόηση της θέσης μας ως ατόμων και ως μελών κοινωνίας σε σχέση με το παρελθόν και το παρόν.Αυτός είναι και ο σκοπός της ιστορίας, να κατανοούμε την διαφορετικότητα σε σχέση με το παρελθόν, ώστε να ορίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας στο παρόν σε σχέση με άλλους ανθρώπους και πολιτισμούς!!Απαράδεκτη η προοπτική αυτή και εντάσσεται στην συστηματική εξόντωση της ιστορικής και κοινωνικής σκέψης από το νου των νέων.