0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλησπέρα. Το ότι υπάρχουν φυσικοί στα Νοσοκομεία διορισμένοι υπεύθυνοι στα τμήματα βιοιατρικής τεχνολογίας δε σημαίνει ότι οι γιατροί γνωρίζουν ή πρέπει να γνωρίζουν φυσική! Μάλιστα οι ειδικότητες αυτές δε συναντούνται πουθενά! (εντάξει ίσως στους διαδρόμους του Νοσοκομείου )... Το ότι υπάρχουν μαθήματα στα μεταπτυχιακά που παντρεύουν τη φυσική ή την πληροφορική με την ιατρική πχ (κι ένας γιατρός που το έχει από επιλογή του παρακολουθήσει μπορεί να γνωρίζει και άριστα φυσική ή πληροφορική) δεν συνιστά επιχείρημα για να διδάσκονται όλοι οι γιατροί φυσική 6 ώρες κατά προτεραιότητα από το λύκειο, ενώ μόλις 3 ώρες βιολογία...Το επιχείρημα ότι τα κενά της βιολογίας "καλύπτονται" και αργότερα στην πορεία των σπουδών δε θα το σχολιάσω... δείχνει πολύ καλά το πώς αντιμετωπίζουν την επιστήμη αυτή και κατά προέκταση το μάθημα που τόσα χρόνια "διδάσκουν" οι συνάδελφοι φυσικοί... με ελαφρά τη καρδία ... η απίστευτη ελαφρότητα της βιολογίας!Πάντως να κάνω κι ένα σχόλιο σε όλα τα παραπάνω που δεν θεωρώ ότι κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση ως επιχειρήματα... Έκανα ένα σχόλιο αρχικά με την παραδοχή ότι από τη
Ένας απόφοιτος του Λυκείου με κενά στην μηχανική ή στην γραμματική των Αρχαίων (έδω είμαι λίγο άσχετος) δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις πολλών σπουδών...
Κένα στην
Εγώ πάλι έχω μια άλλη απορία. Ο μαθητής που θέλει να κατευθυνθεί στις επιστήμες Υγείας (Ιατρική, Νοσηλευτική κλπ) κατά ποιά έννοια υποχρεούται να επιλέξει 6 ώρες Φυσική για να έχει τη δυνατότητα να πάρει τις 3 του ώρες
Είχε πέσει στα χέρια μου και ένα σχετικό βιβλίο για τη φυσική στην ιατρική (γραμμένο από γιατρό..).
Δηλαδή μας λες ότι οι γιατροί που έχουν παρακολουθήσει στο σχολείο φυσική, μπορούν να καταλάβουν τη λειτουργία του μικροσκοπίου… οπότε και να το επισκευάσουν ενδεχομένως αν χρειαστεί...διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν... :PΌλοι αυτοί που χειρίζονται Η/Υ τα ίδια... οπότε η πληροφορική γιατί να βγαίνει από το λύκειο;
Πολλή φιγούρα και ελάχιστη ουσία...
Παράθεση από: panos2 στις Οκτωβρίου 03, 2010, 08:57:20 pmΚένα στην
Δηλαδή μας λες ότι οι γιατροί που έχουν παρακολουθήσει στο σχολείο φυσική, μπορούν να καταλάβουν τη λειτουργία του μικροσκοπίου… οπότε και να το επισκευάσουν ενδεχομένως αν χρειαστεί...διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν... :PΌλοι αυτοί που χειρίζονται Η/Υ τα ίδια... οπότε η πληροφορική γιατί να βγαίνει από το λύκειο;Κρίμα πάντως... θακανε πολύ οικονομία το κράτος αν οι γιατροί εκτός από εξετάσεις και τέτοια ανιαρά πράγματα, επισκευάζανε και κανα στηθοσκόπιο ή μικροσκόπιο πού και πού...ξέρεις τι μίζες και λεφτά στη μαύρη τρύπα του ελληνικού δημοσίου χάνονται σε τέτοιου είδους «επισκευές»;Σιγά τα ωά που κάποιος γιατρός έγραψε βιβλίο για ιατρική φυσική... Σημαίνει αυτό ότι πρέπει να τη διδάσκονται 6 ώρες τη βδομάδα οι υποψήφιοι γιατροί; Έλεος! Πολλή φιγούρα και ελάχιστη ουσία...