*

Αποστολέας Θέμα: Ίδρυση φροντιστηρίου ξένων γλωσσών  (Αναγνώστηκε 85103 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Χαρά

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση (ΠΕ 06)
    • Προφίλ
Απ: Ίδρυση φροντιστηρίου ξένων γλωσσών
« Απάντηση #70 στις: Οκτωβρίου 19, 2012, 11:36:41 am »
Ολα καλα με το οικοδιδασκαλειο αλλα με max.5 αριθμο παιδιων δεν θα μπορεσεις ποτε να αναπτυξεις την επιχειρηση. 
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 11, 2013, 03:36:59 pm από Χαρά »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:58:37 »

Αποσυνδεδεμένος Pink-Panther!

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #71 στις: Οκτωβρίου 19, 2012, 11:53:29 am »
Το οικοδιδασκαλειο δεν εχει max αριθμο 5 παιδια αλλα 8 ή 10. Εχω βγαλει αδεια εδω και 3 χρονια αλλα δε θυμαμαι ακριβως τον αριθμο. 10 παιδια πλεον δεν εχουν ουτε τα φροντιστηρια. Αρα ανετα μπορει να δουλεψει καποιος. Το θετικο με τα οικοδιδασκαλεια ειναι οτι δε κρατας μαθητολογιο αρα μπορεις να κοψεις λιγοτερες αποδειξεις (ελπιζω να μη μας διαβαζει κανενας εφοριακος) αλλα δε μπορεις να βγαλεις ταμπελα.

Αποσυνδεδεμένος Χαρά

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #72 στις: Οκτωβρίου 19, 2012, 12:17:04 pm »
Καλόοο!

Αποσυνδεδεμένος ele@n

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #73 στις: Οκτωβρίου 19, 2012, 12:22:18 pm »
Απορία 1η: Επιβάλλεται να είναι διαμορφωμένος χώρος μέσα στο σπίτι; Ή μπορεί να είναι και ένα μικρο διαμορφωμένο μαγαζί- γραφείο;;Περνάς από έλεγχο;
Απορία 2η: Δεν θυμάμαι πού ακριβώς αλλά είμαι σίγουρη ότι το διάβασα κάπου....ότι μπορείς να βγάλεις ταμπέλα!Δεν ισχύει;;;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:58:37 »

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #74 στις: Οκτωβρίου 19, 2012, 12:25:18 pm »
Οχι δεν περνας απο κανεναν ελεγχο, απλα δηλωνεις εναν χωρο σαν εδρα που μπορει να ειναι και  το σπιτι σου, αλλα πλεον κανεις νομιμα ιδιαιτερα και εκτος αυτου. Για τη ταμπελα αν εχει αλλαξει κατι δε γνωριζω.

Αποσυνδεδεμένος Τάνια84

• Έμπειρο μέλος
  • Smile!Things will eventually get better!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #75 στις: Οκτωβρίου 19, 2012, 01:05:56 pm »
Ολα καλα με το οικοδιδασκαλειο αλλα με max.5 αριθμο παιδιων δεν θα μπορεσεις ποτε να αναπτυξεις την επιχειρηση. εμεις ειμαστε 2 και διδασκουμε αγγλικα-γαλλικα η μια αγγλικα-ιταλικα η άλλη και δουλευουμε ηδη 12 χρονια στην πολη μας. Ψαχνω λογο τη νομοθεσια και περιμενω απαντηση απο συμβουλο επιχειρησεων για ενα οργανωμενο business plan ωστε να προβλεψουμε οσο περισσοτερο γινεται ασταθμητους παραγοντες...ζυγιζεις και παιρνεις!
Καλή επιτυχία Χαρά!!!  :D :D :D
Μην κάνεις στους άλλους αυτό που δεν θέλεις να κάνουν σε σένα!

Αποσυνδεδεμένος Χαρά

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #76 στις: Οκτωβρίου 19, 2012, 01:14:06 pm »
Προς το παρόν ειναι ονειρο αλλα το ψαχνουμε, ας ελπισουμε Τάναι για το καλυτερο, σε ευχαριστω΄!

Αποσυνδεδεμένος Χαρά

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #77 στις: Οκτωβρίου 22, 2012, 03:04:21 pm »
Γιατι λοιπόν να μη μπορούμε να διδάξουμε 2 συνάδελφοι στον ίδιο χώρο που θα θεωρείται οικοδιδασκαλειο? Ξέρει κανείς?

Αποσυνδεδεμένος irenem

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #78 στις: Νοεμβρίου 15, 2012, 04:16:59 pm »
Γιατι λοιπόν να μη μπορούμε να διδάξουμε 2 συνάδελφοι στον ίδιο χώρο που θα θεωρείται οικοδιδασκαλειο? Ξέρει κανείς?

Δηλαδή 2 οικοδιδάσκαλοι δεν μπορούν να διδάσκουν στο ίδιο κτίριο, στην ίδια μονοκατοικία για παράδειγμα;

Αποσυνδεδεμένος TEFLinGR

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #79 στις: Δεκεμβρίου 06, 2012, 10:57:10 pm »
Χαιρετώ τους συναδέλφους στο forum. Έγινα μέλος σήμερα για να απαντήσω στο συγκεκριμένο ποστ, αλλά και επειδή σκοπεύω να ανοίξω για δεύτερη φορά κέντρο ξένων γλωσσών.

Λοιπόν, εγώ επικοινώνησα ο ίδιος τηλεφωνικά με το Τμήμα Φροντιστηρίων στο Υπουργείο και μου απάντησαν ότι στην κατ' οίκον διδασκαλία το μαθητολόγιο είναι υποχρεωτικό, κι ότι δεν επιτρέπεται οι συνολικές ώρες διδασκαλίας ανά εβδομάδα να υπερβαίνουν τις 10, άρα στην ουσία δεν γίνεται να αναλάβει κανείς περισσότερους από 3 μαθητές. Αυτό το λέω με γνώμονα το γεγονός ότι ανά επίπεδο χρειάζονται τρεις ώρες μαθήματος ανά εβδομάδα σύμφωνα με τα δικά μου course plan. H εφορία μεν δεν σε περιορίζει από τη στιγμή που κάνεις έναρξη, αλλά με κάποιον τρόπο ελέγχονται οι αποδείξεις και οι ώρες ανά έτος, πράγμα που σημαίνει ότι αν θέλει (και πρέπει, κατά τη γνώμη μου) ναν είναι τυπικός και νόμιμος, τα μαθήματα κατ' οίκον μόνο όφελος δεν έχουν. Επίσης, ξεκάθαρα απαγορεύεται η συστέγαση για δύο καθηγητές.

Εδώ βέβαια, πρέπει να εκφράσω την απορία μου σχετικά με το γεγονός ότι σε μεγάλη πόλη της Ελλάδας υπάρχει Δευτεροβάθμια που δεν ορίζει απολύτως κανένα περιορισμό πλην της ταμπέλας στον αριθμό των σπουδαστών και υπάρχουν τέτοια κέντρα.

Εγώ, έχοντας ήδη κλείσει ένα φροντιστήριο franchise και έχοντας χάσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ όντας πρώην franchisee πολύ επώνυμης αλυσίδας, το μόνο που έχω να πω είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν θα επέλεγα ξανά franchise για φροντιστήριο. Έχοντας ουσιαστικά το κράτος συνέταιρο, με φορολογία της τάξης του 35% (ίσως και περισσότερο), αποκτάς και ένα δεύτερο συνέταιρο, τον franchisor ο οποίος εισπράττει είτε εσύ χάνεις (όπως εγώ) είτε κερδίζεις. Επίσης, δεν έχεις τη δυνατότητα επιλογής βιβλίων ή της διαμόρφωσης των διδάκτρων σύμφωνα με την περιοχή στην οποία προσπαθείς να εδραιωθείς και να αναπτυχθείς επιχειρηματικά. Επίσης, αν τα πράγματα δεν πάνε καλά και αναγκαστείς να κλείσεις, δεν επιτρέπεται να λειτουργήσεις στον ίδιο χώρο ή οπουδήποτε αλλού φροντιστήριο για ένα χρόνο. Αυτό το υπογράφεις στη σύμβαση δικαιόχρησης και δεσμεύεσαι στην ουσία να παραμείνεις άνεργος για ένα χρόνο. Εγώ αναγκάστηκα άτυπα να εγκαταλείψω χώρο 6 αιθουσών, φτιαγμένο με τα πιο ακριβά υλικά και εξοπλισμένο με ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει επειδή δεν άντεξα άλλο τις δαπάνες. και έκλεισα ένα φροντιστήριο με 65 μαθητές, το οποίο με τόσους μαθητές έχανε 2000 ευρώ περίπου το μήνα.

Σαν δαπάνες είχα ως  δεδομένα τα εξής:
1. τριφασικό ρεύμα (3Χ63) για να πάρεις άδεια (λόγω των κλιματιστικών και των ταμπελων), που έρχεται κάθε μήνα και περιλαμβάνει Δημοτικά τέλη. Το δικό μου ερχόταν γύρω στα 400-500 ευρώ το μήνα, λόγω των κλιματιστικών και του ασανσέρ.
2. ΤΕ

Αποσυνδεδεμένος Χαρά

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #80 στις: Δεκεμβρίου 06, 2012, 11:35:44 pm »
Πολυ ενδιαφέροντα όσα ανεφερες συναδελφε,σε ευχαριστούμε πολυ.θα σου στείλω pm μολις βρω χρόνο να σε ρωτήσω κάποια πράγματα αν δε σε πειράζει.

Αποσυνδεδεμένος TEFLinGR

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #81 στις: Δεκεμβρίου 06, 2012, 11:52:38 pm »
Πολυ ενδιαφέροντα όσα ανεφερες συναδελφε,σε ευχαριστούμε πολυ.θα σου στείλω pm μολις βρω χρόνο να σε ρωτήσω κάποια πράγματα αν δε σε πειράζει.

Αν είχε βρεθεί έστω και ένας άνθρωπος να με καθοδηγήσει χωρίς να θέλει να καταστρέψει οικονομικά εμένα και την οικογένειά μου, θα είχα γλιτώσει από πολλά πράγματα. Εγώ από αυτή την καταστροφή κόντεψα να χάσω και τους δύο μου γονείς τους οποίους χειρούργησα με επέμβαση ανοιχτής καρδιάς, ενώ κόντεψα να καταστρέψω την ποιότητα ζωής μου μιας κι απέκτησα σπαστική κολίτιδα (από το άγχος), την οποία κατάφερα να ξεπεράσω μόλις πριν από μερικούς μήνες. Φαντάσου την ψυχολογία μου βλέποντας μια επιχείρηση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ να κλείνει έτσι απλά. Από τότε λοιπόν, όποτε μπορώ όχι μόνο θέλω, αλλά επιδιώκω κιόλας να βοηθώ όσους ζητούν τη γνώμη μου. Και παρά τις αντίξοες συνθήκες δεν το έχω βάλει ακόμα κάτω. Παρά το γεγονός ότι ακόμα και σήμερα μπορεί να βρω τον μπελά μου με μια απλή μήνυση για "δυσφήμιση" από franchisors οι οποίοι θεωρούν ότι η εκπαίδευση είναι μαγαζί που βασίζεται αποκλειστικά σε business plans και στόχους. Σαφώς και θα πρέπει να υπάρχουν αυτά, αλλά μόνο αν συνυπάρχουν με αντικειμενικούς στόχους και ποιοτικές υπηρεσίες εκπαίδευσης. Για μένα η εκπαίδευση δεν είναι εμπόριο. Ποτέ δεν ήταν και ούτε πρόκειται να τη δω ποτέ έτσι.

Όποτε θέλεις είμαι στη διάθεσή σου. Το email μου υπάρχει.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 07, 2012, 12:09:02 am από TEFLinGR »

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #82 στις: Δεκεμβρίου 07, 2012, 12:27:32 am »
Εχω κανει εναρξη για μαθηματα κατ' οικον, οχι για μαθηματα αγγλικων ομως αλλα για φυσικη και δεν εχω μαθητολογιο ουτε υπαρχει κανενας περιορισμος για τις ωρες εβδομαδιαιως. Το μονο που μου ειχαν πει αν θυμαμαι καλα ειναι οτι δεν επιτρεπονται πανω απο 8 ή 10 μαθητες ανα διδακτικη ωρα. Δε θελω να αμφισβητησω αυτα που λες.. ισως να υπαρχει διαφορα μεταξυ δευτεροβαθμιας και αγγλικων.

Αποσυνδεδεμένος efelenia

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #83 στις: Δεκεμβρίου 07, 2012, 12:38:30 am »
Μπράβο σου TEFLinGR που έχεις το κουράγιο να ξαναπροσπαθήσεις μετά από αυτά και κυρίως γιατί κατάφερες να διατηρήσεις την αισιοδοξία σου και τον ρομαντισμό σου.

Αν και φαντάζομαι έχεις παρακολουθήσει ήδη τον σχετικό χαμό, με τις νέες απαιτήσεις για την ίδρυση ΚΞΓ με το μνημόνιο 3 θα είναι ενδεχομένως δύσκολο να λειτουργήσουν πολλοί χώροι ως εκπαιδευτήρια, οπότε πρέπει να είσαι έξτρα προσεκτικός στην επιλογή χώρου.  Δεν ξέρω τι θα ισχύσει εν τέλει από όλα αυτά, πάντως εδώ στην επαρχία που είμαι εγώ τα έχουν βάψει όλοι μαύρα. Είναι αστείο να βάζουν τόσους περιορισμούς στο φροντιστήριο και να αφήνουν τον άλλον με κατ'οίκον άδεια να βάζει 8-10 παιδιά ανά ώρα σπίτι του. Δεν έχω δει να συζητιέται πολύ εδώ μέσα στο φόρουμ, ίσως γιατί γράφουν κυρίως ιδιαιτερατζούδες και καθηγητές δημοσίου.

Προσωπικά, είμαι πολύ απαισιόδοξη για το μέλλον των φροντιστηρίων στην Ελλάδα αν δεν αλλάξουν οι συνθήκες. Εγώ με 70 μαθητές, δυσκολεύομαι πλέον να ανταποκριθώ στις υποχρεώσεις μου και σκέφτομαι σοβαρά αν αξίζει τον κόπο όλη αυτή η δουλειά που πατάω. Όσον αφορά την επιτυχία 100% στα πιστοποιητικά, δεν νομίζω τελικά ότι μετράει και τόσο, όπως είναι η αγορά πλέον. Για εμένα τουλάχιστον δεν απέδωσε όπως νόμιζα.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182611
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)