0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εχω κανει εναρξη για μαθηματα κατ' οικον, οχι για μαθηματα αγγλικων ομως αλλα για φυσικη και δεν εχω μαθητολογιο ουτε υπαρχει κανενας περιορισμος για τις ωρες εβδομαδιαιως. Το μονο που μου ειχαν πει αν θυμαμαι καλα ειναι οτι δεν επιτρεπονται πανω απο 8 ή 10 μαθητες ανα διδακτικη ωρα. Δε θελω να αμφισβητησω αυτα που λες.. ισως να υπαρχει διαφορα μεταξυ δευτεροβαθμιας και αγγλικων.
Μπράβο σου TEFLinGR που έχεις το κουράγιο να ξαναπροσπαθήσεις μετά από αυτά και κυρίως γιατί κατάφερες να διατηρήσεις την αισιοδοξία σου και τον ρομαντισμό σου. Αν και φαντάζομαι έχεις παρακολουθήσει ήδη τον σχετικό χαμό, με τις νέες απαιτήσεις για την ίδρυση ΚΞΓ με το μνημόνιο 3 θα είναι ενδεχομένως δύσκολο να λειτουργήσουν πολλοί χώροι ως εκπαιδευτήρια, οπότε πρέπει να είσαι έξτρα προσεκτικός στην επιλογή χώρου. Δεν ξέρω τι θα ισχύσει εν τέλει από όλα αυτά, πάντως εδώ στην επαρχία που είμαι εγώ τα έχουν βάψει όλοι μαύρα. Είναι αστείο να βάζουν τόσους περιορισμούς στο φροντιστήριο και να αφήνουν τον άλλον με κατ'οίκον άδεια να βάζει 8-10 παιδιά ανά ώρα σπίτι του. Δεν έχω δει να συζητιέται πολύ εδώ μέσα στο φόρουμ, ίσως γιατί γράφουν κυρίως ιδιαιτερατζούδες και καθηγητές δημοσίου. Προσωπικά, είμαι πολύ απαισιόδοξη για το μέλλον των φροντιστηρίων στην Ελλάδα αν δεν αλλάξουν οι συνθήκες. Εγώ με 70 μαθητές, δυσκολεύομαι πλέον να ανταποκριθώ στις υποχρεώσεις μου και σκέφτομαι σοβαρά αν αξίζει τον κόπο όλη αυτή η δουλειά που πατάω. Όσον αφορά την επιτυχία 100% στα πιστοποιητικά, δεν νομίζω τελικά ότι μετράει και τόσο, όπως είναι η αγορά πλέον. Για εμένα τουλάχιστον δεν απέδωσε όπως νόμιζα.
Παράθεση από: Giorgos-Effie στις Δεκεμβρίου 07, 2012, 12:27:32 amΕχω κανει εναρξη για μαθηματα κατ' οικον, οχι για μαθηματα αγγλικων ομως αλλα για φυσικη και δεν εχω μαθητολογιο ουτε υπαρχει κανενας περιορισμος για τις ωρες εβδομαδιαιως. Το μονο που μου ειχαν πει αν θυμαμαι καλα ειναι οτι δεν επιτρεπονται πανω απο 8 ή 10 μαθητες ανα διδακτικη ωρα. Δε θελω να αμφισβητησω αυτα που λες.. ισως να υπαρχει διαφορα μεταξυ δευτεροβαθμιας και αγγλικων.Όχι συνάδελφε, δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ ξένων γλωσσών και μαθημάτων μέσης εκπαίδευσης. Ρώτησε οποιονδήποτε λογιστή που να το ξέρει σίγουρα να σου το επιβεβαιώσει. Έχει τύχει σε κολλητό μαθηματικό να την έχει πατήσει πάρα πολύ άσχημα επειδή του έδωσε λάθος κατευθύνσεις ο λογιστής του. Σε περίπτωση ελέγχου από τη Δευτεροβάθμια μπορεί να χάσεις την άδειά σου. Αυτά που σου γράφω τα έχω ρωτήσει ο ίδιος. Πρόσεξε. Το πρόβλημα δεν είναι με την Εφορία. Το πρόβλημα είναι με την άδεια διδασκαλίας από τη Δευτεροβάθμια. Αν το βρουν ή αν σε πετύχουν χωρίς μαθητολόγιο θα έχεις σοβαρό πρόβλημα γιατί η κατάσταση που περιγράφεις είναι φροντιστήριο. Αν το σκεφτείς, έχει λογική. Πάρε ο ίδιος τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας/Τμήμα Φροντιστηρίων στο Υπουργείο (γιατί στα κατά τόπους γραφεία δεν είναι πάντα έγκυρες οι πληροφορίες) και θα διαπιστώσεις ότι έχω δίκιο.
Παράθεση από: TEFLinGR στις Δεκεμβρίου 07, 2012, 12:39:23 amΠαράθεση από: Giorgos-Effie στις Δεκεμβρίου 07, 2012, 12:27:32 amΕχω κανει εναρξη για μαθηματα κατ' οικον, οχι για μαθηματα αγγλικων ομως αλλα για φυσικη και δεν εχω μαθητολογιο ουτε υπαρχει κανενας περιορισμος για τις ωρες εβδομαδιαιως. Το μονο που μου ειχαν πει αν θυμαμαι καλα ειναι οτι δεν επιτρεπονται πανω απο 8 ή 10 μαθητες ανα διδακτικη ωρα. Δε θελω να αμφισβητησω αυτα που λες.. ισως να υπαρχει διαφορα μεταξυ δευτεροβαθμιας και αγγλικων.Όχι συνάδελφε, δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ ξένων γλωσσών και μαθημάτων μέσης εκπαίδευσης. Ρώτησε οποιονδήποτε λογιστή που να το ξέρει σίγουρα να σου το επιβεβαιώσει. Έχει τύχει σε κολλητό μαθηματικό να την έχει πατήσει πάρα πολύ άσχημα επειδή του έδωσε λάθος κατευθύνσεις ο λογιστής του. Σε περίπτωση ελέγχου από τη Δευτεροβάθμια μπορεί να χάσεις την άδειά σου. Αυτά που σου γράφω τα έχω ρωτήσει ο ίδιος. Πρόσεξε. Το πρόβλημα δεν είναι με την Εφορία. Το πρόβλημα είναι με την άδεια διδασκαλίας από τη Δευτεροβάθμια. Αν το βρουν ή αν σε πετύχουν χωρίς μαθητολόγιο θα έχεις σοβαρό πρόβλημα γιατί η κατάσταση που περιγράφεις είναι φροντιστήριο. Αν το σκεφτείς, έχει λογική. Πάρε ο ίδιος τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας/Τμήμα Φροντιστηρίων στο Υπουργείο (γιατί στα κατά τόπους γραφεία δεν είναι πάντα έγκυρες οι πληροφορίες) και θα διαπιστώσεις ότι έχω δίκιο.Η δευτεροβαθμια δεν εχει καμια δουλεια με μαθητολογια! Αυτα τα ελεγχει η εφορια και οι εφοριακοι μου ειπαν πως δεν χρειαζομαι, να εκαναν τοσο λαθος? Επισης στα μαθηματα κατ'οικον κανεις νομιμα ιδιαιτερα και εκτος του χωρου που εχεις δηλωσει. Γι αυτο δεν εχει νοημα το μαθητολογιο, γιατι δε μπορουν να ελεγξουν τους μαθητες σου οπως γινεται στα φροντιστηρια που ειναι περιορισμενος ο χωρος.
Οι λογιστές είναι όντως ένα επιπλέον πρόβλημα γιατί σπάνια είναι επαρκώς ενημερωμένοι και μπορείς να βρεις μπελά.
Δεν έχω δει να συζητιέται πολύ εδώ μέσα στο φόρουμ, ίσως γιατί γράφουν κυρίως ιδιαιτερατζούδες και καθηγητές δημοσίου.
Υπάρχει περίπτωση να είναι διαφορετικές οι οδηγίες στις εκάστοτε διαφορετικές περιοχές;Παρακολουθώ τη συζήτησή σας και οφείλω να πω ότι, καθώς βρίσκομαι σε σκέψη για την επόμενη σχολική χρονιά, με τρομοκρατεί το γεγονός ότι τα δεδομένα διαρκώς αλλάζουν.TEFLinGR μπράβο ειλικρινά για την επιμονή σου!!!!!
Παράθεση από: efelenia στις Δεκεμβρίου 07, 2012, 12:38:30 amΔεν έχω δει να συζητιέται πολύ εδώ μέσα στο φόρουμ, ίσως γιατί γράφουν κυρίως ιδιαιτερατζούδες και καθηγητές δημοσίου. Efelenia, επειδή κατατάσσομαι στην κατηγορία "ιδιαιτερατζούδες", όπως μας ονομάζεις, ομολογώ ότι μόλις χθες (ακριβώς επειδή δεν έχω καθημερινή επαφή με τα τεκτενόμενα μέσα σε φροντιστήριο) υπέπεσε στην αντίληψή μου αυτή η νέα οδηγία για ίδρυση ΚΞΓ και μάλλον πως θα ισχύσει γενικά για τα φροντιστήρια. Σε μια πρόχειρη αναζήτηση στο διαδίκτυο δεν το βρήκα. Θα μπορούσες, αν σου είναι εύκολο, να παραθέσεις τον αντίστοιχο σύνδεσμο ώστε να το μελετήσω;