*

Αποστολέας Θέμα: Ίδρυση φροντιστηρίου ξένων γλωσσών  (Αναγνώστηκε 85179 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος TEFLinGR

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: Ίδρυση φροντιστηρίου ξένων γλωσσών
« Απάντηση #84 στις: Δεκεμβρίου 07, 2012, 12:39:23 am »
Εχω κανει εναρξη για μαθηματα κατ' οικον, οχι για μαθηματα αγγλικων ομως αλλα για φυσικη και δεν εχω μαθητολογιο ουτε υπαρχει κανενας περιορισμος για τις ωρες εβδομαδιαιως. Το μονο που μου ειχαν πει αν θυμαμαι καλα ειναι οτι δεν επιτρεπονται πανω απο 8 ή 10 μαθητες ανα διδακτικη ωρα. Δε θελω να αμφισβητησω αυτα που λες.. ισως να υπαρχει διαφορα μεταξυ δευτεροβαθμιας και αγγλικων.

Όχι συνάδελφε, δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ ξένων γλωσσών και μαθημάτων μέσης εκπαίδευσης. Ρώτησε οποιονδήποτε λογιστή που να το ξέρει σίγουρα να σου το επιβεβαιώσει. Έχει τύχει σε κολλητό μαθηματικό να την έχει πατήσει πάρα πολύ άσχημα επειδή του έδωσε λάθος κατευθύνσεις ο λογιστής του. Σε περίπτωση ελέγχου από τη Δευτεροβάθμια μπορεί να χάσεις την άδειά σου. Αυτά που σου γράφω τα έχω ρωτήσει ο ίδιος. Πρόσεξε. Το πρόβλημα δεν είναι με την Εφορία. Το πρόβλημα είναι με την άδεια διδασκαλίας από τη Δευτεροβάθμια. Αν το βρουν ή αν σε πετύχουν χωρίς μαθητολόγιο θα έχεις σοβαρό πρόβλημα γιατί η κατάσταση που περιγράφεις είναι φροντιστήριο. Αν το σκεφτείς, έχει λογική. Πάρε ο ίδιος τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας/Τμήμα Φροντιστηρίων στο Υπουργείο (γιατί στα κατά τόπους γραφεία δεν είναι πάντα έγκυρες οι πληροφορίες) και θα διαπιστώσεις ότι έχω δίκιο.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:20:21 »

Αποσυνδεδεμένος TEFLinGR

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #85 στις: Δεκεμβρίου 07, 2012, 12:45:09 am »
Μπράβο σου TEFLinGR που έχεις το κουράγιο να ξαναπροσπαθήσεις μετά από αυτά και κυρίως γιατί κατάφερες να διατηρήσεις την αισιοδοξία σου και τον ρομαντισμό σου.

Αν και φαντάζομαι έχεις παρακολουθήσει ήδη τον σχετικό χαμό, με τις νέες απαιτήσεις για την ίδρυση ΚΞΓ με το μνημόνιο 3 θα είναι ενδεχομένως δύσκολο να λειτουργήσουν πολλοί χώροι ως εκπαιδευτήρια, οπότε πρέπει να είσαι έξτρα προσεκτικός στην επιλογή χώρου.  Δεν ξέρω τι θα ισχύσει εν τέλει από όλα αυτά, πάντως εδώ στην επαρχία που είμαι εγώ τα έχουν βάψει όλοι μαύρα. Είναι αστείο να βάζουν τόσους περιορισμούς στο φροντιστήριο και να αφήνουν τον άλλον με κατ'οίκον άδεια να βάζει 8-10 παιδιά ανά ώρα σπίτι του. Δεν έχω δει να συζητιέται πολύ εδώ μέσα στο φόρουμ, ίσως γιατί γράφουν κυρίως ιδιαιτερατζούδες και καθηγητές δημοσίου.

Προσωπικά, είμαι πολύ απαισιόδοξη για το μέλλον των φροντιστηρίων στην Ελλάδα αν δεν αλλάξουν οι συνθήκες. Εγώ με 70 μαθητές, δυσκολεύομαι πλέον να ανταποκριθώ στις υποχρεώσεις μου και σκέφτομαι σοβαρά αν αξίζει τον κόπο όλη αυτή η δουλειά που πατάω. Όσον αφορά την επιτυχία 100% στα πιστοποιητικά, δεν νομίζω τελικά ότι μετράει και τόσο, όπως είναι η αγορά πλέον. Για εμένα τουλάχιστον δεν απέδωσε όπως νόμιζα.

Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Εγώ που ρώτησα χτες για τις προδιαγραφές, αν ο χώρος έχει κατασκευαστεί μετά το 2000, κάνεις απλά μια αλλαγή χρήσης και τελειώνει εκεί, παίρνοντας τη βεβαίωση στατικότητας.  Επίσης, αν είσαι σε νησί, υπάρχει ένα παραθυράκι που αναφέρεται στους παραδοσιακούς οικισμούς, όπου μπορούν νόμιμα να υπάρξουν πολλές αποκλίσεις. Ανοίγουν  φίλοι κξγ σε νησί στις Κυκλάδες, μετά από έρευνα αγοράς την οποία πλήρωσαν 2000 ευρώ σε εταιρεία και μελετημένα δίδακτρα.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 07, 2012, 12:47:09 am από TEFLinGR »

Αποσυνδεδεμένος Pink-Panther!

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #86 στις: Δεκεμβρίου 07, 2012, 12:52:03 am »
Εχω κανει εναρξη για μαθηματα κατ' οικον, οχι για μαθηματα αγγλικων ομως αλλα για φυσικη και δεν εχω μαθητολογιο ουτε υπαρχει κανενας περιορισμος για τις ωρες εβδομαδιαιως. Το μονο που μου ειχαν πει αν θυμαμαι καλα ειναι οτι δεν επιτρεπονται πανω απο 8 ή 10 μαθητες ανα διδακτικη ωρα. Δε θελω να αμφισβητησω αυτα που λες.. ισως να υπαρχει διαφορα μεταξυ δευτεροβαθμιας και αγγλικων.

Όχι συνάδελφε, δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ ξένων γλωσσών και μαθημάτων μέσης εκπαίδευσης. Ρώτησε οποιονδήποτε λογιστή που να το ξέρει σίγουρα να σου το επιβεβαιώσει. Έχει τύχει σε κολλητό μαθηματικό να την έχει πατήσει πάρα πολύ άσχημα επειδή του έδωσε λάθος κατευθύνσεις ο λογιστής του. Σε περίπτωση ελέγχου από τη Δευτεροβάθμια μπορεί να χάσεις την άδειά σου. Αυτά που σου γράφω τα έχω ρωτήσει ο ίδιος. Πρόσεξε. Το πρόβλημα δεν είναι με την Εφορία. Το πρόβλημα είναι με την άδεια διδασκαλίας από τη Δευτεροβάθμια. Αν το βρουν ή αν σε πετύχουν χωρίς μαθητολόγιο θα έχεις σοβαρό πρόβλημα γιατί η κατάσταση που περιγράφεις είναι φροντιστήριο. Αν το σκεφτείς, έχει λογική. Πάρε ο ίδιος τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας/Τμήμα Φροντιστηρίων στο Υπουργείο (γιατί στα κατά τόπους γραφεία δεν είναι πάντα έγκυρες οι πληροφορίες) και θα διαπιστώσεις ότι έχω δίκιο.
Η δευτεροβαθμια δεν εχει καμια δουλεια με μαθητολογια! Αυτα τα ελεγχει η εφορια και οι εφοριακοι μου ειπαν πως δεν χρειαζομαι, να εκαναν τοσο λαθος? Επισης στα μαθηματα κατ'οικον κανεις νομιμα ιδιαιτερα και εκτος του χωρου που εχεις δηλωσει. Γι αυτο δεν εχει νοημα το μαθητολογιο, γιατι δε μπορουν να ελεγξουν τους μαθητες σου οπως γινεται στα φροντιστηρια που ειναι περιορισμενος ο χωρος.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 07, 2012, 01:01:39 am από Giorgos-Effie »

Αποσυνδεδεμένος TEFLinGR

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #87 στις: Δεκεμβρίου 07, 2012, 01:24:18 am »

Η δευτεροβαθμια δεν εχει καμια δουλεια με μαθητολογια! Αυτα τα ελεγχει η εφορια και οι εφοριακοι μου ειπαν πως δεν χρειαζομαι, να εκαναν τοσο λαθος? Επισης στα μαθηματα κατ'οικον κανεις νομιμα ιδιαιτερα και εκτος του χωρου που εχεις δηλωσει. Γι αυτο δεν εχει νοημα το μαθητολογιο, γιατι δε μπορουν να ελεγξουν τους μαθητες σου οπως γινεται στα φροντιστηρια που ειναι περιορισμενος ο χωρος.

Στις δικές μου επιθεωρήσεις από τη Δευτεροβάθμια το μαθητολόγιο ήταν το δεύτερο που έλεγχαν μετά από έλεγχο για μεταβολές στο χώρο. Η Δευτεροβάθμια ΔΕΝ σου επιτρέπει να δουλεύεις πάνω από 10 ώρες την εβδομάδα με άδεια κατ' οίκον. Το μαθητολόγιο είναι υποχρεωτικό σύμφωνα με την Εφορία γιατί έχω πάει εγώ ο ίδιος. Τα ιδιαίτερα ΔΕΝ είναι νόμιμα από τη στιγμή που υπερβαίνεις τις ώρες που επιτρέπονται στην άδεια που έχεις. Αυτή είναι η επίσημη απάντηση μετά από επικοινωνία που είχα εγώ ο ίδιος. Με λίγα λόγια, δεν μπορείς να δουλεύεις σαν να είχες φροντιστήριο (από άποψη ωρών και αριθμού μαθητών) ενώ δεν έχεις φροντιστήριο γιατί δεν το επιτρέπει το Υπουργείο Παιδείας. Για όλα αυτά που σου γράφω έχω πάει ο ίδιος και έχω ρωτήσει ο ίδιος και στην Εφορία και στο Υπουργείο Παιδείας. Την εφορία δεν την αφορά πόσες ώρες δουλεύεις αρκεί να κόβεις αποδείξεις. Το πρόβλημα είναι με το Υπουργείο Παιδείας.

Δεν πιστεύω να με παρεξηγείς για κάποιο λόγο. Κουβέντα κάνουμε. Δεν γίνεται να σου το επιτρέπουν εσένα και εμένα να το απαγορεύουν. Λογικό δεν ακούγεται; Αν ήταν έτσι, κανένας δεν θα άνοιγε φροντιστήριο ή θα ήταν άδικο για μένα.

Αν θέλεις τη γνώμη μου, βρες ένα λογιστή που να έχει κι άλλους καθηγητές με μπλοκάκι για κατ' οίκον. Αν δεν έχει ασχοληθεί με τον συγκεκριμένο τομέα ο δικός σου λογιστής, μπορεί χωρίς να το θέλει να σε μπλέξει.

Σου παραθέτω τον αριθμό εγκυκλίου που το αναφέρει 1088466/670/24.12.2002 ("Για την παράδοση ιδιαίτερων μαθημάτων στην οικία σας που έχει δηλωθεί ως έδρα, και χρησιμοποιείται ως επαγγελματική εγκατάσταση υποχρεούστε στην τήρηση μητρώου μαθητών".) Σύμφωνα με αυτή την εγκύκλιο αν οι μαθητές έρχονται και στο σπίτι σου το οποίο έχεις δηλώσει ως έδρα, οφείλεις να διατηρείς μαθητολόγιο. Αν πηγαίνεις εσύ στα σπίτια τους τότε δεν τηρείς μαθητολόγιο αλλά δίνεις θεωρημένες αποδείξεις. Επίσης, βρήκα αυτό το οποίο βέβαια αναφέρεται στις ξένες γλώσσες.

http://www.gsis.gr/efimerida_ypiresias/KBS/DIOIKHTIKES%20LYSEIS/ARTICLE_10.pdf

Στην ουσία πρέπει να διατηρείς δύο μπλοκάκια. Ένα αθεώρητο για όσους έρχονται σπίτι σου και τους περνάς στο βιβλίο και ένα με θεωρημένες αποδείξεις για όσους πηγαίνεις εσύ στα σπίτια τους.

Ελπίζω να βοήθησα.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 07, 2012, 01:42:02 am από TEFLinGR »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:20:21 »

Αποσυνδεδεμένος efelenia

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #88 στις: Δεκεμβρίου 07, 2012, 02:45:32 am »
Οι λογιστές είναι όντως ένα επιπλέον πρόβλημα γιατί σπάνια είναι επαρκώς ενημερωμένοι και μπορείς να βρεις μπελά.

Αποσυνδεδεμένος TEFLinGR

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #89 στις: Δεκεμβρίου 07, 2012, 03:07:05 am »
Οι λογιστές είναι όντως ένα επιπλέον πρόβλημα γιατί σπάνια είναι επαρκώς ενημερωμένοι και μπορείς να βρεις μπελά.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #90 στις: Δεκεμβρίου 07, 2012, 10:30:14 am »
Λειτουργω ετσι απο το 2007, δεν εχω κανει καμια κινηση απο το κεφαλι μου. Ακολουθω μονο οδηγιες απο δευτεροβαθμια και εφορια. Η διαφορα με τα φροντιστηρια ειναι οτι δεν επιτρεπεται να βγαλεις ταμπελα και υπαρχει ο περιορισμος των οκτω μαθητων. Σας φαινεται παραλογο? Ο περιορισμος των 10 ωρων ανα εβδομαδα ειναι λογικος? Επισης η δευτερομαθμια δεν εκανε ποτε ελεγχο στο χωρο μου. Ειναι τελειως διαφορετικο με τα φροντ που ελεγχουν για να δωσουν αδεια. Ισως να μιλαμε για διαφορετικα πραγματα.... δε μπορει να υπαρχουν τοσες διαφορες....

Αποσυνδεδεμένος ele@n

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #91 στις: Δεκεμβρίου 07, 2012, 11:15:40 am »
Υπάρχει περίπτωση να είναι διαφορετικές οι οδηγίες στις εκάστοτε διαφορετικές περιοχές;Παρακολουθώ τη συζήτησή σας και οφείλω να πω ότι, καθώς βρίσκομαι σε σκέψη για την επόμενη σχολική χρονιά, με τρομοκρατεί το γεγονός ότι τα δεδομένα διαρκώς αλλάζουν.
TEFLinGR μπράβο ειλικρινά για την επιμονή σου!!!!!
Δεν έχω δει να συζητιέται πολύ εδώ μέσα στο φόρουμ, ίσως γιατί γράφουν κυρίως ιδιαιτερατζούδες και καθηγητές δημοσίου.
Efelenia, επειδή κατατάσσομαι στην κατηγορία "ιδιαιτερατζούδες", όπως μας ονομάζεις, ομολογώ ότι μόλις χθες (ακριβώς επειδή δεν έχω καθημερινή επαφή με τα τεκτενόμενα μέσα σε φροντιστήριο) υπέπεσε στην αντίληψή μου αυτή η νέα οδηγία για ίδρυση ΚΞΓ και μάλλον πως θα ισχύσει γενικά για τα φροντιστήρια. Σε μια πρόχειρη αναζήτηση στο διαδίκτυο δεν το βρήκα. Θα μπορούσες, αν σου είναι εύκολο, να παραθέσεις τον αντίστοιχο σύνδεσμο ώστε να το μελετήσω;

Αποσυνδεδεμένος TEFLinGR

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #92 στις: Δεκεμβρίου 07, 2012, 09:12:13 pm »
Υπάρχει περίπτωση να είναι διαφορετικές οι οδηγίες στις εκάστοτε διαφορετικές περιοχές;Παρακολουθώ τη συζήτησή σας και οφείλω να πω ότι, καθώς βρίσκομαι σε σκέψη για την επόμενη σχολική χρονιά, με τρομοκρατεί το γεγονός ότι τα δεδομένα διαρκώς αλλάζουν.
TEFLinGR μπράβο ειλικρινά για την επιμονή σου!!!!!

Δεν νομίζω ότι ο Νόμος και οι κανονισμοί εφαρμόζονται επιλεκτικά. Κοίτα τον φίλο με τα μαθήματα μέσης εκπαίδευσης. Εκείνος δουλεύει νομιμότατα (και πολύ καλά κάνει), ενώ εμένα εδώ και 2 χρόνια σχεδόν, δεν με αφήνουν να κάνω αυτό που κάνει εκείνος και με "αναγκάζουν" να ανοίξω φροντιστήριο. Εγώ από τη Δευτέρα αρχίζω να ζητάω γραπτές απαντήσεις για το τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται, γιατί εγώ ζω στο εξωτερικό για να μπορέσω να επιβιώσω, επειδή μου επιμένουν ότι το μέγιστο που μπορώ να δουλέψω κατ' οίκον είναι αυτές οι ελάχιστες ώρες που μου είπαν. Δεν υπάρχει περίπτωση να μη διευκρινίσω γιατί εμένα μου το απαγορεύουν ενώ επιτρέπεται, αν επιτρέπεται. Μιλάμε πάντα για την περίπτωση που κάποιος θέλει να είναι νόμιμος και να μην κόβει 10 ώρες έχοντας διδάξει 40, χωρίς να υπονοώ ότι ο συνάδελφος κάνει κάτι τέτοιο. Έχω συμφοιτήτρια η οποία έχει ανοίξει και λειτουργεί νόμιμα οικοδιδασκαλείο σε μεγάλη πόλη στην Ελλάδα, με κανονικές άδειες, και δουλεύει Δευτέρα-Παρασκευή 3.00 με 10.00 το βράδυ. Μου ζήτησαν ονόματα. Ποτέ δεν θα κάρφωνα κανένα και για κανένα λόγο. Στο τέλος με έβγαλαν τρελό και το θέμα έμεινε εκεί.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #93 στις: Δεκεμβρίου 07, 2012, 09:41:16 pm »
Πιστευω οτι το καλυτερο που εχεις να κανεις φιλε TELinGr ειναι να ξαναρωτησεις γιατι μαλλον ο υπαλληλος που σε ενημερωσε εκανε λαθος. Θα σου πω συντομα τι ισχυει και αν θελεις διασταυρωσε τα.
1) Μαθητολογιο δεν εισαι υποχρεωμενος να εχεις ουτε για τους μαθητες που ερχονται στον χωρο σου ουτε για αυτους που πηγαινεις εσυ.
2) Αποδειξεις κοβεις σε ολους απο ενα θεωρημενο μπλοκακι.
3) Υπαρχει περιορισμος στους μαθητες ανα ωρα (νομιζω 8 ή 10 δε θυμαμαι καλα, αλλα δε με νοιαζει αφου σε ιδιαιτερο δε βαζω πανω απο 3) αλλα δεν υπαρχει περιορισμος σε ωρες ανα εβδομαδα.
4) Απαγορευεται να βγαλεις ταμπελα.
5) Η δευτεροβαθμια δεν ερχεται στον χωρο για αυτοψια οπως γινεται στα φροντιστηρια. Απλα δηλωσα τη διευθυνση του σπιτιου μου και δε με ενοχλησε ποτε κανενας. Δεν υπαρχουν  απαιτησεις πυρασφαλειας και τα σχετικα οπως στα φροντιστηρια οπως επισης και περιορισμοι σε τετραγωνικα ανα μαθητη κτλ.
Δε ξερω αν ξεχναω κατι, αν θελεις κατι ρωτησε με. Οπως εγραψα παραπανω δουλευω απο το 07 και δεν ειχα κανενα προβλημα. Ακολουθω τις οδηγιες των εφοριακων και της δευτεροβαθμιας και δεν εχω ρωτησει ποτε κανεναν λογιστη. Ελπιζω να βοηθησα.

Αποσυνδεδεμένος efelenia

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #94 στις: Δεκεμβρίου 10, 2012, 11:57:06 am »
Δεν έχω δει να συζητιέται πολύ εδώ μέσα στο φόρουμ, ίσως γιατί γράφουν κυρίως ιδιαιτερατζούδες και καθηγητές δημοσίου.
Efelenia, επειδή κατατάσσομαι στην κατηγορία "ιδιαιτερατζούδες", όπως μας ονομάζεις, ομολογώ ότι μόλις χθες (ακριβώς επειδή δεν έχω καθημερινή επαφή με τα τεκτενόμενα μέσα σε φροντιστήριο) υπέπεσε στην αντίληψή μου αυτή η νέα οδηγία για ίδρυση ΚΞΓ και μάλλον πως θα ισχύσει γενικά για τα φροντιστήρια. Σε μια πρόχειρη αναζήτηση στο διαδίκτυο δεν το βρήκα. Θα μπορούσες, αν σου είναι εύκολο, να παραθέσεις τον αντίστοιχο σύνδεσμο ώστε να το μελετήσω;

Αποσυνδεδεμένος efelenia

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #95 στις: Δεκεμβρίου 11, 2012, 07:10:53 pm »

Και εδώ όλο το κείμενο του νέου νόμου, για όποιον δεν έχει εντρυφήσει στον Κάφκα: 

http://www.palsolamias.gr/images/stories/%CE%9C%CE%B5%CF%83%CE%BF%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%BC%CE%BF-%CE%A8%CE%B7%CF%86_.pdf

Αποσυνδεδεμένος TEFLinGR

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #96 στις: Δεκεμβρίου 11, 2012, 08:30:52 pm »
Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ.  :)

Αποσυνδεδεμένος ele@n

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ