*

Αποστολέας Θέμα: Μεταθέσεις νεοδιόριστων. Υποχρεωτική τριετία  (Αναγνώστηκε 122365 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος mes

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Απ: Μεταθέσεις νεοδιόριστων. Υποχρεωτική τριετία
« Απάντηση #420 στις: Δεκεμβρίου 23, 2011, 12:05:27 pm »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:45:02 »

Αποσυνδεδεμένος emnaypli

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #421 στις: Δεκεμβρίου 23, 2011, 01:02:23 pm »
.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 14, 2014, 10:09:02 am από emnaypli »

Αποσυνδεδεμένος mes

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #422 στις: Δεκεμβρίου 23, 2011, 01:17:31 pm »
 μονο αν ανοιξουν οργανικες, θα φυγουμε απο την εξορια, και τοτε η τριετια δεν χρειαζεται. πραγμα που δεν προκειται να το κανει!!!  αντιθετα θα καταργησει κι αλλες οργανικες...και τωρα που οι δημοσκοπησεις την βγαζουν απ΄εξω, μενει ανυποχωρητη. η τριετια και η διετια ειναι η βαση του πανουργου σχεδιου. και να κανουν αιτηση αποσπασης της διετιας, δεν θα ικανοποιηθουν, γιατι τα μορια ειναι λιγα!!! αντιλαμβανεται κανεις τι γινεται. ολα αερας και λογια. 

Αποσυνδεδεμένος paschalist

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #423 στις: Δεκεμβρίου 23, 2011, 01:34:48 pm »
μονο αν ανοιξουν οργανικες, θα φυγουμε απο την εξορια, και τοτε η τριετια δεν χρειαζεται. πραγμα που δεν προκειται να το κανει!!!  αντιθετα θα καταργησει κι αλλες οργανικες...και τωρα που οι δημοσκοπησεις την βγαζουν απ΄εξω, μενει ανυποχωρητη. η τριετια και η διετια ειναι η βαση του πανουργου σχεδιου. και να κανουν αιτηση αποσπασης της διετιας, δεν θα ικανοποιηθουν, γιατι τα μορια ειναι λιγα!!! αντιλαμβανεται κανεις τι γινεται. ολα αερας και λογια.
Εντάξει , αλλά τα 12 μόρια από γάμο και 2 παιδιά δεν δίνουν σε κάποιους ελπίδες;
Nil homini certum est

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:45:02 »

Αποσυνδεδεμένος teogan

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #424 στις: Δεκεμβρίου 23, 2011, 02:10:20 pm »
Η απάντηση στα ερωτήματα που θέτεις δεν είναι μονοδιάστατη ούτε και αντικειμενική. Μπορεί ο καθένας να το βλέπει διαφορετικά. Για παράδειγμα, ζητούμενο για κάποιους που υπηρετούν σε νησί (όπως εγώ) πιθανόν να είναι σαν πρώτο βήμα να φύγουν για οποιαδήποτε στεριά, ακόμη και μακριά από την πόλη τους. Από εκεί και πάλι θα συνεχίσεις να μαζεύεις μόρια και θα είσαι και πιο κοντά στην πόλη σου. Για παράδειγμα, εγώ είμαι από Θεσσαλονίκη και προτιμώ να μετατεθώ οπουδήποτε πάνω από τη νοητή γραμμή Λαμία-Άρτα, μέχρι και Έβρο, διότι θα είμαι σε απόσταση το πολύ 4 ωρών από την πόλη μου, ενώ τώρα που είμαι σε νησί είμαι σε απόσταση 8 ωρών. Αυτό για πρώτη φάση μου αρκεί. Το πρόβλημα για μένα είναι ότι δεν έχεις πολλές επιλογές στην αίτηση. Σου επιτρέπουν μόνο 15 περιοχές, που μπορεί να είναι μόνο 4-5 νομοί. Στην απόσπαση πάλι σου επιτρέπουν μόνο 5 νομούς (όχι περιοχές μετάθεσης), οπότε και πάλι είναι περίπου το ίδιο.
Στο άλλο ερώτημα, μήπως να περιμένεις άλλα 2 χρόνια, πάλι εξαρτάται από το πού είσαι και αν την παλεύεις άλλα 2 χρόνια.
Στο τελευταίο ερώτημα, οι οργανικές θέσεις στην εκπαίδευση είναι αφηρημένες, με την έννοια ότι όλοι ανήκουμε οργανικά στο Υπουργείο, ασχέτως αν δεν έχουμε οργανική σε Σχολείο. Εννοείται ότι αν έχεις οργανική σε Σχολείο δεν σε κουνάει κανένας, εκτός αν καταργηθεί η οργανική θέση. Αλλά και πάλι είναι υποκειμενικά τα πράγματα. Δηλαδή εγώ θα προτιμούσα να μην έχω οργανική και να πηγαίνω σε 2-3 σχολεία γύρω γύρω από την πόλη μου (ακόμη και σε διαφορετικούς νομούς) αλλά να κοιμάμαι κάθε βράδυ σπίτι μου, παρά να είμαι "κολλημένος" για άλλα 2 χρόνια, έστω και με οργανική σε μια περιοχή 8 ώρες μακριά, σε νησί. Άλλος θα προτιμούσε τη σιγουριά της οργανικής και θα το έπαιζε "τουρίστας" στο νησί (με την καλή έννοια) για άλλα 2 χρόνια, χωρίς πολλές μετακινήσεις κλπ. Τα πάντα είναι υποκειμενικά.

Σίγουρα η δυνατότητα να κάνουν αίτηση μετάθεσης όσοι διορίστηκαν το 2010 είναι πολύ θετικό. Ήταν πάγιο αίτημα από την πρώτη στιγμή εφαρμογής αυτού του άδικου και πρακτικά ανούσιου μέτρου.
Ωστόσο , υπάρχουν σοβαρά ερωτήματα :
1) Να κάνω αίτηση για μετάθεση ,αλλά με τα μόρια που έχω τί νόημα έχει να μετατεθώ σε ένα άλλο μακρινό μέρος από τον τόπο μου και να μπω στη διαδικασία και πάλι να ξαναμαζεύω μόρια ;
2) Τί είναι προτιμότερο ; Να παραμείνω για άλλα δυο χρόνια ,ώστε να πάρω περισσότερα (διπλά) μόρια , για να μπορω να μετατεθώ όπου θέλω ευκολότερα ή να ζητήσω να μετατεθώ τώρα ,γιατί τα πράγματα είναι ούτως ή άλλως ρευστά ;
3) Αν στον τόπο που υπηρετώ τώρα, μπορώ να πάρω εύκολα οργανική θέση , θα μπορώ να κάνω το ίδιο στον τόπο που θα ζητήσω μετάθεση ; Μήπως θα είμαι μόνιμα υπεράριθμος σε μια δευτεροβάθμια που θα με διαθέτει ,όπου νομίζει ,ακόμα κι εκτός νομού ή περιφέρειας ,για να καλύψω διδακτικές ανάγκες όντας πλέον ...Κρατικός Υπάλληλος ;(όλα τα δεδομένα δείχνουν ότι η οργανική θέση τα επόμενα χρόνια θα είναι κλειδί για την παραμονή στο δημόσιο)

Όλα αυτά τα ερωτήματα και άλλα που ενδεχομένως τώρα μου διαφεύγουν , δεν έχουν βέβαια κανένα νόημα από τη στιγμή που δεν ανοίγουν θέσεις μετάθεσης σε περιοχές ,όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη. Επόμενως ,ποοιο το νόημα να φύγει κανείς από τη Ρόδο π.χ. για να μετατεθεί στη Σπάρτη ή στον Έβρο ,αν ο τόπος καταγωγής του είναι η Θεσσαλονίκη ,η Αθήνα ή η Λάρισσα;

bob10

• Επισκέπτης
« Απάντηση #425 στις: Δεκεμβρίου 23, 2011, 02:18:55 pm »
Λέτε να παίξει τίποτα με την άδεια ανατροφής;
Αγαπητέ, ποιος νοήμων συνάδελφος με παιδιά θα ήθελε την κατάργησή της? Ποιος νοήμων συνάδελφος χωρίς παιδιά αλλά με ανθρωπιά θα ήθελε την κατάργησή της? Άλλωστε ούτε οι τροϊκανοί δεν αλλάξανε τίποτε από τη μητρότητα. Ενώ λέγανε ότι θα ελαττώσουν τα επιδόματα ανεργίας, για την αδεια μητρότητας στον ιδιωτικό τομέα είπαν από 6μηνη να την κάνουν 9μηνη (αν και δεν ξέρω τι έγινε τελικά).
Μην ανησυχείς αν έχεις ανατροφής!

Αποσυνδεδεμένος konstance

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #426 στις: Δεκεμβρίου 23, 2011, 08:49:32 pm »
Μην ξεχνάτε ότι δεν έχουν όλοι οι νεοδιόριστοι λίγα μόρια.

Εγώ για παράδειγμα έχω 65+ μόρια. Φάνηκε τώρα που έκανα αίτηση για οριστική τοποθέτηση, χωρίς τα μόρια της εντοπιότητας και της συνηπηρέτησης.

Γιατί λοιπόν να μένω υποχρεωτικά σε περιοχή μακριά από το σπίτι μου που ούτως ή άλλως θα έμενα αν δεν είχα τα μόρια για να πάρω μετάθεση;

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #427 στις: Δεκεμβρίου 23, 2011, 09:21:36 pm »

Εγώ για παράδειγμα έχω 65+ μόρια. Φάνηκε τώρα που έκανα αίτηση για οριστική τοποθέτηση, χωρίς τα μόρια της εντοπιότητας και της συνηπηρέτησης.

Γιατί λοιπόν να μένω υποχρεωτικά σε περιοχή μακριά από το σπίτι μου που ούτως ή άλλως θα έμενα αν δεν είχα τα μόρια για να πάρω μετάθεση;
65. Αλλά άλλο να είσαι μαθηματικός με 65 μόρια κι άλλο νηπιαγωγός. Επίσης, άλλο να ζητάς μετάθεση Θεσσαλονίκη κι άλλο Ηράκλειο.
Nil homini certum est

Αποσυνδεδεμένος physikos13

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #428 στις: Δεκεμβρίου 23, 2011, 10:40:18 pm »
ειμαι σε δυσκολη θεση, υπαρχει σοβαρη πιθανοτητα να ειμαι του χρονου απο τους ελαχιστους που θα διορισει(24μηνιτης φυσικος), μαλιστα πιο πολλες πιθανοτητες δινω σε αυτο παρα να κληθω αναπληρωτης αθηνα(τωρα που τα επαλ δε θα χουν φυσικη), απο την αλλη εχω μια προταση να ανοιξω φροντιστηριο, σε καλη γειτονια της αθηνας, και σκεφτομαι καθε βραδυ τι να κανω
διαβαζοντας τις σελιδες αυτου του topic νομιζω οτι βρηκα την απαντηση
σας ευχαριστω

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #429 στις: Δεκεμβρίου 23, 2011, 10:47:50 pm »
ειμαι σε δυσκολη θεση, υπαρχει σοβαρη πιθανοτητα να ειμαι του χρονου απο τους ελαχιστους που θα διορισει(24μηνιτης φυσικος), μαλιστα πιο πολλες πιθανοτητες δινω σε αυτο παρα να κληθω αναπληρωτης αθηνα(τωρα που τα επαλ δε θα χουν φυσικη), απο την αλλη εχω μια προταση να ανοιξω φροντιστηριο, σε καλη γειτονια της αθηνας, και σκεφτομαι καθε βραδυ τι να κανω
σας ευχαριστω

Καταλάβαμε... Θα αρνηθείς τον διορισμό και θα περιμένεις να κληθείς αναπληρωτής...  ::)  8)

Αποσυνδεδεμένος konstance

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #430 στις: Δεκεμβρίου 24, 2011, 01:08:09 am »

65. Αλλά άλλο να είσαι μαθηματικός με 65 μόρια κι άλλο νηπιαγωγός. Επίσης, άλλο να ζητάς μετάθεση Θεσσαλονίκη κι άλλο Ηράκλειο.

Συμφωνώ αλλά όπως και να 'χει όταν έχεις κάποιες πιθανότητες να πάρεις μετάθεση κοντά στον τόπο διαμονής σου γιατί να σου την στερούν...

Αποσυνδεδεμένος mes

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #431 στις: Δεκεμβρίου 24, 2011, 12:49:05 pm »
http://www.alfavita.gr/artrog.php?id=53699

ξεκινησε να καταργει οργανικες απο τις κεντρικες υπηρεσιες και που να δουμε τι θα κανει στα σχολεια!!!!!!!!!!!!!!1
θα μας αποτελειωσει...μεχρι αναγκαστικες μετακινησεις σε διπλανο νομο να περιμενουμε...οπως διπλανο νησι...

Αποσυνδεδεμένος mes

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #432 στις: Δεκεμβρίου 24, 2011, 01:12:02 pm »
σας ευχαριστω

απο την ωρα που πατησα το ποδι μου στο νησι ηθελα να παραιτηθω και εμεινα με τις παραινεσεις του ανδρα μου. το μετανιωσα, γιατι βρεθηκα με 970 ευρω εδω και με το νεο μισθολογιο θα παρω 740. αν το ηξερα τι θα παθω, θα εμενα αναπληρωτρια η θα μπορουσα να μην ορκιστω και να δεχθω το διορισμο και να ορκιστω του χρονου. κοινως την πατησα!!! και το εχω μετανιωσει χιλιες φορες!!! βρεθηκα εγκλωβισμενη και αισθανομαι ομηρος. ουτε αδεια ανευ αποδοχων δεν μπορω να παρω, αν δεν περασουν τα δυο χρονια. την πατησα. δεν μπορω να συμβιβαστω με τιποτα. η κατασταση μου ειναι αφορητη και το μονο που με νοιαζει ειναι να μπορεσω να φυγω και να ελευθερωθω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #433 στις: Δεκεμβρίου 24, 2011, 01:28:41 pm »
Πάρα πολλοί είναι σ'αυτή την κατάσταση, κι ακόμη χειρότερα. Το ζήτημα είναι πως δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα.....
Nil homini certum est

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182818
  • Σύνολο θεμάτων: 19475
  • Σε σύνδεση σήμερα: 773
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144