0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
http://thriskeftika.blogspot.com/2010/12/blog-post_8584.htmlΟ αγώνας ξεκίνησε. Σύμφωνα με δηλώσεις του Κοσμήτορα της Θεολογικής του Α.Π.Θ., το Υπουργείο διαβεβαίωσε ότι δεν έχει παρθεί καμία απόφαση για το ΜτΘ. αλλά όταν η σημερινή κυβέρνηση διαβεβαιώνει για κάτι, όλοι κρατάμε μικρό καλάθι... Ωστόσο, ήρθε η ώρα να δείξουμε κι εμείς ότι έχουμε δύναμη. Μετά το νέο έτος θα ανακοινωθούν τα σχέδια της Υπουργού, πρέπει να βρισκόμαστε σε εγρήγορση και να καταστήσουμε σαφές ότι δεν δεχόμαστε την υποβάθμιση του μαθήματος μας. Μόνιμοι και μη εκπαιδευτικοί πρέπει να βρεθούμε στην πρώτη γραμμή-ιδίως οι πρώτοι που θα κληθούν να υπηρετήσουν με τη νέα χρονιά το "νεό σχολείο". Σε αντίθετη περίπτωση να την αποχαιρετήσουμε την Αλεξάνδρεια...Συνάδελφοι ας είμαστε όλοι έτοιμοι.Προβλέπεται ένα θερμό 2011....
η μεγάλη πρόκληση για ένα μάθημα θα ήταν να ενταχθεί στην δεύτερη κατηγορία
Παράθεση από: xaan στις Δεκεμβρίου 23, 2010, 10:56:08 pm η μεγάλη πρόκληση για ένα μάθημα θα ήταν να ενταχθεί στην δεύτερη κατηγορία+++++++++++++++
Οι αναφερόμενες στο σχόλιό σας δηλώσεις του κοσμήτορα της Θεολογικής του ΑΠΘ κ. Μιχ. Τρίτου δημοσιεύθηκαν στο Εκπαιδευτικό Ιστολόγιο Λάρισας (http://eleftherianet.blogspot.com/2010/12/blog-post_19.html). Το ιστολόγιο "ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ" στο οποίο παραπέμπετε τον αναγνώστη δεν έκρινε ως σημαντικές προς αναδημοσίευση τις δηλώσεις του κ. κοσμήτορα και δεν ασχολήθηκε με το κείμενο. Εσείς γιατί το κάνετε συσχετίζοντάς του με ένα ιστολόγιο που δεν θέλησε (δικαίωμά του, ασφαλώς, δεν μας πέφτει λόγος, εμείς για τη δεοντολογία νοιαζόμαστε εν προκειμένω), γιατί παραπέμπετε σ' ένα ιστολόγιο που ουδεμία αναφορά κάνει και στο κείμενο και στον κ. Τρίτο;
Παράθεση από: para5 στις Δεκεμβρίου 24, 2010, 01:22:01 amΠαράθεση από: xaan στις Δεκεμβρίου 23, 2010, 10:56:08 pm η μεγάλη πρόκληση για ένα μάθημα θα ήταν να ενταχθεί στην δεύτερη κατηγορία+++++++++++++++Σωστό αλλά μόνο στη θεωρία..Στην Ελλάδα δεν βρίσκει εφαρμογή γιατί με το που θα θεωρηθεί μάθημα επιλογής, ανεξαρτήτως αριθμού παιδιών που θα το επιλέξουν, πέφτουν κατακόρυφα οι διορισμοί και αντιμετωπίζεται ως "δεύτερη κατηγορία" απο το υπουργείο με αποτέλεσμα να εμφανιστούν κι εκεί τα μακροχρόνια κενά που βλέπουμε στους κλάδους με μαθήματα επιλογής.
Παράθεση από: xaan στις Δεκεμβρίου 23, 2010, 10:53:03 pmΟι αναφερόμενες στο σχόλιό σας δηλώσεις του κοσμήτορα της Θεολογικής του ΑΠΘ κ. Μιχ. Τρίτου δημοσιεύθηκαν στο Εκπαιδευτικό Ιστολόγιο Λάρισας (http://eleftherianet.blogspot.com/2010/12/blog-post_19.html). Το ιστολόγιο "ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ" στο οποίο παραπέμπετε τον αναγνώστη δεν έκρινε ως σημαντικές προς αναδημοσίευση τις δηλώσεις του κ. κοσμήτορα και δεν ασχολήθηκε με το κείμενο. Εσείς γιατί το κάνετε συσχετίζοντάς του με ένα ιστολόγιο που δεν θέλησε (δικαίωμά του, ασφαλώς, δεν μας πέφτει λόγος, εμείς για τη δεοντολογία νοιαζόμαστε εν προκειμένω), γιατί παραπέμπετε σ' ένα ιστολόγιο που ουδεμία αναφορά κάνει και στο κείμενο και στον κ. Τρίτο;Λοιπόν, επειδή πρέπει να λυθεί ΚΑΙ αυτό το πολύ σημαντικό ζήτημα. Το κείμενο το διάβασα στο ιστολόγιο ΖΩΗΦΟΡΟΣ, όπου προφανώς εκ παραδρομής-η αλήθεια είναι ότι τώρα το παρατήρησα και εγώ- και χωρίς καμία πρόθεση την παρέλειψα στο copy-paste. Σε ευχαριστώ που επεσήμανες το λάθος, είναι σημαντικό να γίνεται πάντα αναφορά στις πηγές-φαντάζομαι ωστόσο πως όλοι καταλαβάινουν πως έδωσα περισσότερη σημασία στο περιεχόμενο με αποτέλεσμα να μην είμαι όσο προσεχτική θα έπερεπε και ελπίζω ότι δεν πέρασε από το μυαλό κάποιου ότι οικειοποιήθηκα το κείμενο με οποιονδήποτε τρόπο. Παρόλα αυτά ζητώ συγγνώμη για την παράλειψη.Το δεύτερο σχόλιο σου-το οποίο παραθέτω παραπάνω-ειλικρινά δεν το κατάλαβα. Για ποιό λόγο γίνεται τώρα αυτή η παρατήρηση; Το ότι η συμπλήρωση, ως ΔΙΚΟ μου αποκλειστικά σχόλιο, της συγκεκριμένης είδησης από το thriskeftika.blogspot, με την πληροφορία για το σχόλιο του Κοσμήτορα, συστήνει παράβαση του κώδικα δεοντολογίας, ομολογώ ότι δεν θα το σκεφτόμουν ούτε στην πιο ακραία μου φαντασία...Εξάλλου στη συγκεκριμένη παραπομπή, αν τη διάβασες φυσικά, γίνεται λόγος για το θέμα της μετατροπής του μαθήματος σε επιλεγόμενο, στο οποίο αφορούν και οι δηλώσεις του κ. Τρίτου. Δε μπορώ να καταλάβω γιατί είναι λάθος να συνδεθούν, αλήθεια μου είναι αδιανόητο! Πραγματικά, δεν ήξερα ότι υπάρχει περιορισμός στο συνδυασμό πληροφοριών που προέχονται από διαφορετικές πηγές, καθώς επίσης ότι είναι απαραίτητο αυτός που προβαίνει στον παραπάνω συνδυασμό να γνωρίζει τις διαμάχες και τις αντιπαραθέσεις που μπορεί να υπάρχουν ανάμεσα στα ιστολόγια. Επίσης δε γνώριζα ότι ο Κοσμήτορας και οι θέσεις του ανήκουν μόνο σε ορισμένους κύκλους, που αναδημοσιεύουν τις δηλώσεις του. Αυτό που ενδιαφέρει-και μιλώ για την περίπτωση μου-είναι η ενημέρωση για ενα πολύ σημαντικό ζήτημα, που νομίζω ότι ξεπερνά τις κάθε είδους αντιθέσεις και μπορεί μερικές φορές να δικαιολογεί κάποιες απροσεξίες δεοντολογικού χαρακτήρα, για τις οποίες ξαναζητώ συγνώμη. Όλο το υπόλοιπο είναι περιττό και λυπηρό γιατί υποβαθμίζει ένα σοβαρό θέμα, χάνει το νόημα και αποδεικνυέι ότι καμιά φορά, χάνοντας το δάσος, δρομολογούμε εμείς οι ίδιοι τις εξελίξεις που μας αφορούν...