0 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
οι αποσπασμένοι δίνουν δουλειά στους αναπληρωτές
Αν πάρει μετάταξη μπορεί να δώσει δουλειά σε έναν μόνιμο. Πάλι 2 θα δουλεύουν. Γενικά συμφωνώ πως δεν μπορείς να λείπεις 15 χρόνια με απόσπαση και να κρατάς μια οργανική στερώντας την από κάποιον πιθανό διοριζόμενο. Εγώ θα πρότεινα αν κάποιος λείπει πχ πάνω από 5 χρόνια από την οργανική του με αποσπάσεις να χάνει την οργανική.
Κι αν κάθε χρόνο πάει σε πειραματικά και του ανανεώνεται η θητεία; το ίδιο κι εκει;
Συνάδελφε δεν ξέρω. Έκανα μια πρόταση. Μπορεί και να μην είναι σωστή. Ούτε θα λύσω εγώ το πρόβλημα. Πρέπει όμως με κάποιο τρόπο να εξασφαλιστεί ότι δεν θα λείπει κάποιος αιωνίως από την οργανική του.
ειναι δικαίωμά του και αντιστυνταγματικό να εμποδίζεται να το κάνει
Είπα εγώ να μην το κάνει; Ας πάρει μια μετάταξη να πάει μόνιμα. Δεν τον εμπόδισε κάποιος. Εγώ θεωρώ απαράδεκτο να έχει κάποιος μια οργανική και 15 χρόνια να μην έχει πατήσει.
Είναι ανόμοια μεγέθη. Με τη μετάταξη ο εκπαιδευτικός δεν έχει την ευελιξία που παρέχει η απόσπαση, όπου ανά πάσα στιγμή μπορεί να επιστρέψει σχολείο, να διεκδικήσει θέση διευθυντή/συμβούλου ή να πάει σε άλλον φορέα. Άλλωστε, η μετάταξη δεν είναι εύκολη υπόθεση. Δεν αρκεί να υπάρχει θέση σε φορέα, αλλά πρέπει να σε αποδεσμεύσει και η Διεύθυνση της οργανικής.
Δεν είναι σωστό να αποθαρρύνεις έναν άνθρωπο από το να κάνει μια αίτηση.
και να αφήνουν τη θέση τους σε συστηματική βάση (γνωρίζω περιπτώσεις που λείπουν πάνω από 10 χρόνια από την οργανική τους!) για να παίρνουν συνεχείς αποσπάσεις.
Δεν μπορεί να έχουν όλα τα προνόμια, όπως σχολικές διακοπές, καλοκαιρινά έξτρα μόρια αν είναι σε δυσπρόσιτο, διεκδίκηση θέσης ευθύνης, δουλειά κοντά στο σπίτι τους κλπ και να αφήνουν τη θέση τους σε συστηματική βάση (γνωρίζω περιπτώσεις που λείπουν πάνω από 10 χρόνια από την οργανική τους!) για να παίρνουν συνεχείς αποσπάσεις. Ας πιέσουν να δοθούν περισσότερες μετατάξεις, ώστε όσοι θέλουν να πάνε στην τάξη, να πάνε στην τάξη και όσοι θέλουν γραφείο, να πάνε στο γραφείο σε μόνιμη βάση.
Αν εχουμε συνεχεις αποσπάσεις σε φορεα για 10 χρόνια, σημαίνει οτι εχει "βολευτει" εκεικαι δεν τον "συμφερει" να γυρισει στο σχολείο του. Και αν γινει καποια "στραβή" εχει την οργανική του και γυρναει πίσω....