*

Αποστολέας Θέμα: Αποσπάσεις σε Φορείς  (Αναγνώστηκε 1151128 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ernesto

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Απ: Αποσπάσεις σε Φορείς
« Απάντηση #4228 στις: Ιουνίου 14, 2025, 07:28:35 pm »
Εγώ έχω άλλη απορία. Είναι δυνατόν σε Ιστορικά Αρχεία να παίρνουν άσχετες ειδικότητες και κανέναν ΠΕ02... σε μεγάλα ιστορικά αρχεία ουδείς απόφοιτος Ιστορικού ή Φιλόλογος ή ΠΕ33 (μεθοδολογία ιστορίας). Ας πάρουν ΠΕ86 που μπορούν να προσφέρουν στα νέα συστήματα των αρχειων αλλά βλεπουμε να παίρνουν ειδικότητες εντελώς άσχετες, πχ γεωπόνοι, ζωοτέχνες κλπ....Δηλαδή πρόκειται για ρουσφετολογικές θέσεις αλλά όχι και έτσι.
Σε ιστορικό αρχείο της Πελοποννήσου αποσπάστηκε εκπαιδευτικός με ειδικότητα οδοντοτεχνίτη!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:48:58 »

Αποσυνδεδεμένος leon.

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Νεοδιόριστος Πάπας
    • Προφίλ
« Απάντηση #4229 στις: Ιουνίου 14, 2025, 07:30:46 pm »
Παιδιά το μέσον παίζει ρόλο σ' αυτά τα πράγματα. Όχι η ειδικότητα.

Αποσυνδεδεμένος erietta

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4230 στις: Ιουνίου 14, 2025, 07:51:14 pm »
Παράθεση
Σε ιστορικό αρχείο της Πελοποννήσου αποσπάστηκε εκπαιδευτικός με ειδικότητα οδοντοτεχνίτη!

Ε, είχε "δόντι"!

Αποσυνδεδεμένος topsy

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4231 στις: Ιουνίου 14, 2025, 08:01:50 pm »
Παιδιά το μέσον παίζει ρόλο σ' αυτά τα πράγματα. Όχι η ειδικότητα.
Οπως και σε πολλά άλλα πράγματα (πχ. προισταμενοι εκπαιδευτικών θεμάτων, αποσπάσεις σε γραφεία, περιφέρειες, ΚΕΓ κλπ)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:48:58 »

Αποσυνδεδεμένος ernesto

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4232 στις: Ιουνίου 14, 2025, 08:05:29 pm »

Αποσυνδεδεμένος Minoan

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #4233 στις: Ιουνίου 14, 2025, 09:13:47 pm »
Αρχικά, περιττο το ρήμα σε προστακτική, δεν είναι ευγενικό. Κατά δεύτερο λόγο, έχω γνώση και των δυο επιστημονικών πεδίων. Σε ελλιπή γνώση να αποδώσω το γεγονός πως σας διαφεύγει ότι οι αρχειακές περιγραφές φορέων, μονάδων, τεκμηρίων κλπ. γίνονται κατά διεθνή πρότυπα ( ISAAR, ISAAD κλπ) και με βάση το επίπεδο περιγραφής στο atom, ακολουθώντας συγκεκριμένες οδηγίες για τα πεδία που απαρτίζουν το κάθε πρότυπο και συγκεκριμένα ISO ( πχ. για την περιγραφή γλωσσών)? Με ιδιαίτερη εμβάθυνση διδάσκονται όλα αυτά στα σχετικά Πανεπιστημιακά Τμήματα, όπως και η Ιστορία ως γνωστικό αντικείμενο στον βαθμο που απαιτείται για την εκτέλεση των εργασιών, παράλληλα με πληροφοριακά συστήματά, σχήματα μεταδεδομενων (EAC, EAD, SKOSκλπ) κ.α.
Όσο για τις αρχειακές εργασίες, είναι επτά στον αριθμό, δεν εξαντλούνται σε αυτά που περιγράφετε, και εμπλεκονται άμεσα με την Πληροφορική.
Σαφέστατα, η κάθε μονάδα υλοποιεί τις απαραίτητες εργασίες, αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το προσωπικό που έχει στη διάθεση της. Επίσης σαφέστατα, όπως προανέφερα, στο υπάρχον πλαίσιο εύλογη η απορία σας για μη παρουσία φιλολόγων έναντι άλλων, μη συναφών ειδικοτήτων.
Δεν υποστήριξα κάτι διαφορετικό από αυτό που επισημάνατε. Το ότι αναφέρθηκα στους αρχειονομους, επίσης εύλογο, δεν τους αντικαθιστά κανείς σε επίπεδο εξειδίκευσης και γνωσεων. Αυτό υποστήριξα, διευρύνοντας τη συζήτηση.
Πάμε πάλι…. Αφού μας αποδείξατε τις γνώσεις σας (εύχομαι ειλικρινά και πέρα από ειρωνείες να πήρατε την απόσπαση σε θέση ανάλογη)η απορία μου είναι η εξής: γιατί ζωοτεχνες και οδοντοτεχνίτες;;; Δεν έχω αντίρρηση με τους αρχειονομους! Επιπλέον οι καταγραφείς σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα εύχομαι να έχουν ικανότητα κατανόησης κειμένου 5 γραμμών ώστε να αρχειοθετούν όσα διαβάζουν σύμφωνα με τα σωστά πρότυπα και συστήματα αλλά να αντιλαμβάνονται αν αυτό που διαβάζουν είναι διοικητικό έγγραφο ή απλό προικοσύμφωνο. Εχω εργαστεί σε αρχείο και μάλιστα στο πρώτo άνοιγμα. Πριν φτάσει στους αρχειονόμους. Αλλά ξαναλέω το πρόβλημα μας δεν είναι οι αρχειονόμοι.Μακαρι να διόριζε εξ αρχής αρχειονομους. Το πρόβλημα μας είναι οι παντελώς άσχετοι με το αντικείμενο. Μην αποπροσανατολιζόμαστε

Αποσυνδεδεμένος Mihael

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #4234 στις: Ιουνίου 14, 2025, 09:58:18 pm »
Πάμε πάλι…. Αφού μας αποδείξατε τις γνώσεις σας (εύχομαι ειλικρινά και πέρα από ειρωνείες να πήρατε την απόσπαση σε θέση ανάλογη)η απορία μου είναι η εξής: γιατί ζωοτεχνες και οδοντοτεχνίτες;;; Δεν έχω αντίρρηση με τους αρχειονομους! Επιπλέον οι καταγραφείς σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα εύχομαι να έχουν ικανότητα κατανόησης κειμένου 5 γραμμών ώστε να αρχειοθετούν όσα διαβάζουν σύμφωνα με τα σωστά πρότυπα και συστήματα αλλά να αντιλαμβάνονται αν αυτό που διαβάζουν είναι διοικητικό έγγραφο ή απλό προικοσύμφωνο. Εχω εργαστεί σε αρχείο και μάλιστα στο πρώτo άνοιγμα. Πριν φτάσει στους αρχειονόμους. Αλλά ξαναλέω το πρόβλημα μας δεν είναι οι αρχειονόμοι.Μακαρι να διόριζε εξ αρχής αρχειονομους. Το πρόβλημα μας είναι οι παντελώς άσχετοι με το αντικείμενο. Μην αποπροσανατολιζόμαστε
1ον: η αναφορά στις αρχειακές εργασίες έγινε επειδή ξεκινήσατε να περιγράφετε πως επιμερίζονται οι εργασίες σε μια αρχειακή μονάδα, θεωρώντας πως αυτό που πιθανόν βιώσατε εσεισ ως επιμερισμό εργασιών ( ποιος κάνει το ιστορικό ξεσκαρτάρισμα, ποιος την αρχειοθέτηση κλπ.) είναι το προβλεπόμενο. Απλά, οι υπεύθυνοι, προφανως, αφού διαθέτουν ιστορικούς, αποσπασμένους ´η μόνιμους, τους αξιοποιούν κατά τον καλύτερο τρόπο - επι του περιεχομένου ορισμένων πεδίων που άπτονται των ιστορικών γνωσεων τους. Δε συνεπάγεται πως αυτό είναι η κανονικότητα ( αυτή την εντύπωση μου δώσατε με τα γραφόμενα σας).
2ον: αυτούς που αναφέρετε ως καταγραφεις με βάση τα διεθνή πρότυπα δεν είναι άλλοι από τους αρχειονομους. Επισημαίνετε, μάλιστα, υπό μορφή ευχής την ικανότητα διάκρισης μεταξύ προικοσύμφωνου και διοικητικού εγγράφου από μερους τους, αφού προηγούμενως δηλώσατε πως δεν έχετε αντίρρηση περι των αρχείονομων. Θεωρώ πως φάσκετε και αντιφάσκετε.
3ον: πέραν των ειδικοτήτων που αναφέρετε, νομίζω πως υπάρχει και κομμωτικής. Αυτό είναι πολύ σοβαρο ζήτημα, αλλά ο κλάδος δεν αντιδρά ούτε στοιχειωδώς, όπως συνέβη και με την απαγόρευση μετατάξεων.

Αποσυνδεδεμένος Minoan

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #4235 στις: Ιουνίου 14, 2025, 11:37:14 pm »
1ον: η αναφορά στις αρχειακές εργασίες έγινε επειδή ξεκινήσατε να περιγράφετε πως επιμερίζονται οι εργασίες σε μια αρχειακή μονάδα, θεωρώντας πως αυτό που πιθανόν βιώσατε εσεισ ως επιμερισμό εργασιών ( ποιος κάνει το ιστορικό ξεσκαρτάρισμα, ποιος την αρχειοθέτηση κλπ.) είναι το προβλεπόμενο. Απλά, οι υπεύθυνοι, προφανως, αφού διαθέτουν ιστορικούς, αποσπασμένους ´η μόνιμους, τους αξιοποιούν κατά τον καλύτερο τρόπο - επι του περιεχομένου ορισμένων πεδίων που άπτονται των ιστορικών γνωσεων τους. Δε συνεπάγεται πως αυτό είναι η κανονικότητα ( αυτή την εντύπωση μου δώσατε με τα γραφόμενα σας).
2ον: αυτούς που αναφέρετε ως καταγραφεις με βάση τα διεθνή πρότυπα δεν είναι άλλοι από τους αρχειονομους. Επισημαίνετε, μάλιστα, υπό μορφή ευχής την ικανότητα διάκρισης μεταξύ προικοσύμφωνου και διοικητικού εγγράφου από μερους τους, αφού προηγούμενως δηλώσατε πως δεν έχετε αντίρρηση περι των αρχείονομων. Θεωρώ πως φάσκετε και αντιφάσκετε.
3ον: πέραν των ειδικοτήτων που αναφέρετε, νομίζω πως υπάρχει και κομμωτικής. Αυτό είναι πολύ σοβαρο ζήτημα, αλλά ο κλάδος δεν αντιδρά ούτε στοιχειωδώς, όπως συνέβη και με την απαγόρευση μετατάξεων.
Δεν ξέρω που φάσκω και αντιφάσκω -ταπεινή φιλόλογος είμαι,διαβάζω και ξαναδιαβάζω το κείμενό
μου,απλά τα γράφω,δεν ξέρω που μπερδεύεστε. Πάμε παρακάτω. Συμφωνούμε τουλάχιστον στο συμπέρασμα! Τώρα αν αποσπάστηκαν και κομμωτές δεν ξέρω,όσο για τον κλάδο…ζούμε σε εποχές που δεν έχουμε χαρτοπετσέτα να κλάψουμε όχι να σκεφτούμε νέους αγώνες και ωραίες μέρες

Αποσυνδεδεμένος __ mk __

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #4236 στις: Ιουνίου 15, 2025, 01:05:42 am »
Κάποιοι μπορεί να έχουν και δεύτερη ειδικότητα αλλά γράφεται μόνο η μία, η βασική ας πούμε, ενώ η σχετική να είναι η δεύτερη που δεν φαίνεται στους πίνακες που βγαίνουν. Σίγουρα δεν ισχύει βέβαια αυτό για όλους αλλά σε κάποιους είναι πιθανό να συμβαίνει κι αυτό.

Αποσυνδεδεμένος Penrose

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ

Αποσυνδεδεμένος georgia4

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #4238 στις: Ιουνίου 16, 2025, 04:38:38 pm »
Γεια σας! Σε ένα ενημερωτικό για Αποσπάσεις  δεν μιλάνε ξεκάθαρα για τα λειτουργικά κενά στις αποσπάσεις!!!!
Την πλειοψηφία των εκπαιδευτικών μας ενδιαφέρουν τα λειτουργικά κενά!!!

Αποσυνδεδεμένος georgia4

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #4239 στις: Ιουνίου 16, 2025, 04:46:58 pm »
Εννοώ για τις Αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ

Αποσυνδεδεμένος English

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #4240 στις: Ιουνίου 16, 2025, 06:35:24 pm »
Εννοώ για τις Αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ
Άλλο οι αποσπάσεις σε φορείς και άλλο από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ.

Αποσυνδεδεμένος kapoioskapoukapote

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ζήτω η παιδεία (μας)!
    • Προφίλ
« Απάντηση #4241 στις: Ιουνίου 16, 2025, 07:07:09 pm »
Υπάρχουν κάπου στατιστικά σχετικά με τις αποσπάσεις σε φορείς; Εννοώ πλήθη ανά κλάδο κ.α.
Οι άνθρωποι γεννιούνται αμόρφωτοι, όχι ηλίθιοι. Γίνονται ηλίθιοι με την εκπαίδευση.
Μπέρτραντ Ράσελ

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32916
  • Τελευταία: Katerina25
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1185296
  • Σύνολο θεμάτων: 19493
  • Σε σύνδεση σήμερα: 602
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144