*

Αποστολέας Θέμα: εκλογες αιρετων  (Αναγνώστηκε 18411 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Ms Daisy

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
Απ: εκλογες αιρετων
« Απάντηση #28 στις: Νοεμβρίου 02, 2010, 11:18:24 pm »
First of all, Happiness and Elranna, I don't panic. Έχω πολύ σοβαρότερα ζητήματα να πανικοβληθώ. ;)
Όσο για όλ'αυτά που είπατε, καλά κάνετε και μας ενημερώνετε αλλά ειλικρινά δεν πιστεύω ότι κανένας μπορεί να κάνει τίποτα ούτε για μας, ούτε για κανένα θέμα που αφορά τον κλάδο μας. Ίσως να με θεωρήσετε μοιρολατρική αλλά αυτή είναι η άποψή μου. Μπορεί να κάνω και λάθος. Τέλος πάντων, δε θέλω να ανοίξω κανένα θέμα πολιτικό, γι'αυτό σταματάω εδώ.
Κάπου ανέφερες, Happiness, για κατάχρηση συνδικαλιστικής άδειας: δεν υπήρχε περίπτωση να μην πάω να ψηφίσω και να μην πάω στο σχολείο! Εδώ είμαι εντελώς κατά αυτής της "άδειας" λόγω εκλογών (πού ακούστηκε για εκλογές να κλέινουν τα σχολεία ολόκληρη μέρα, λες και δεν μπορούσαμε να ψηφίσουμε πριν ή μετά το σχολείο, μετά περιμένουμε ο κόσμος να είναι με το μέρος μας), είναι δυνατόν να μην πάω στο σχολείο; Γι'αυτό πήρα τηλέφωνο στη Διεύθυνση και τους ξεκαθάρισα (επώνυμα) ότι αν υπάρχει πληρωμή να ενημερωθώ για να πάω στο σχολείο.
Πάντως, μου κάνει εντύπωση που δεν είστε κατά της πληρωμής, ακόμα και των μονίμων. ??? Πού πάνε αυτά τα χρήματα, οέο; Πέρσυ στο ΕΠΑΛ που ήμουν οι συνάδελφοι μου είπαν ότι πάνε σε τραπεζώματα και υποχρεώσεις των αιρετών. Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια, αλλά πράγματι έχω αυτήν την απορία.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:32:08 »

Αποσυνδεδεμένος deepblue_1981

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Νοεμβρίου 02, 2010, 11:40:20 pm »
Και γω να ζητήσω κάτι.Όσοι δεν απεργούν ποτέ,δεν πληρώνουν συνδρομές,στηρίζουν-ανέχονται την κυβερνητική πολιτική,δεν κατεβαίνουν ποτέ σε πορείες,σε αυτούς μόνο να μειώνονται οι μισθοί.Σε μας τους υπολοίπους,που αγωνιζόμαστε,να γίνονται οι αυξήσεις.Έτσι είναι το σωστό και δίκιο.Αν το δούμε και από την αντίθετη πλευρά.
ΠΕ81

Αποσυνδεδεμένος jimy100

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Νοεμβρίου 02, 2010, 11:52:38 pm »
Οι συνδικαλιστικές ελευθερίες είναι μεγάλη κατάκτηση. Το αν τόσα χρόνια έχουμε ηγεσίες που δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες του κλάδου, είναι πρόβλημα που το δημιουργούμε εμείς οι ίδιοι με την ψήφο μας, με την αποχή μας από τις δραστηριότητες των σωματείων, με την εύκολη κριτική εκ του ασφαλούς. Εγώ θα το πω ξερά και όποιος θέλει ας παρεξηγηθεί, δε με ενδιαφέρει: όποιος δε συμμετέχει, δε δικαιούται να ασκεί κριτική. Κρίνε για να κριθείς, εφόσον όμως ξεκουνιέσαι έστω και λίγο από τον καναπέ σου. Από τον καναπέ κάνουμε κριτική στα ριάλιτι, όχι στους συνδικαλιστικούς και τους πολιτικούς φορείς.

Αποσυνδεδεμένος maraki_1981

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Νοεμβρίου 02, 2010, 11:56:27 pm »
ρε παιδια θα τρελαθω. εγω ειμαι κρητη και με πηραν αναπληρωτρια μεσω εσπα πε06. οταν υπεγραψα συμβασεις κλπ μου δωσαν και υπεγραψα και μια εξουσιοδοτηση με την οποια εξουσιοδοτω τον εκκαθαριστη μας να πληρωσει απο το δωρο χριστουγεννων την συνδρομη μου στον συλλογο του αγιου νικολαου οπου ειναι η πρωτοβαθμια εκπαιδευση. εγω ομως υπαγομαι στο γραφειο της σητειας που εχει αλλο συλλογο οπου και ψηφιζω αυριο. τι θα κανω θα πληρωνω λεφτα να συντηρω ολους τους συλλογους του νομου??

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:32:08 »

Αποσυνδεδεμένος elranna

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02, ΠΕ40- Μπορώ να ξαναγίνω μαθήτρια;
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Νοεμβρίου 02, 2010, 11:56:49 pm »
Πάντως, μου κάνει εντύπωση που δεν είστε κατά της πληρωμής, ακόμα και των μονίμων. ??? Πού πάνε αυτά τα χρήματα, οέο; Πέρσυ στο ΕΠΑΛ που ήμουν οι συνάδελφοι μου είπαν ότι πάνε σε τραπεζώματα και υποχρεώσεις των αιρετών. Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια, αλλά πράγματι έχω αυτήν την απορία.

Μα για να λειτουργήσει ένα σωματείο, χρειάζεται λεφτά. Πρώτα και κύρια, χρειάζεται γραφεία, όπερ σημαίνει ενοίκιο και λογαριασμούς. Δεύτερον, χρειάζονται χρήματα για αναλώσιμα, από φωτοτυπίες μέχρι αφίσες, γενικά οτιδήποτε αφορά την δραστηριότητα του σωματείου, συμπεριλαμβανομένου και του εκλογικού υλικού (ψηφοδέλτια, κ.α.). Κάποιες ΕΛΜΕ στηρίζουν με επιχορηγήσεις πολιτιστικές ομάδες καθηγητών, όπου υπάρχουν (θεατρικές, μουσικές, κ.α.). Τουλάχιστον, αυτά έχω δει και ακούσει στις συνελέυσεις που έχει τύχει να παρευρεθώ.

Η ύπαρξη σωματείων για την υπεράσπιση των εργαζομένων είναι απαραίτητη. Σαφώς, δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε ότι η σημερινή ΟΛΜΕ είναι ένα επιτυχημένο σωματείο. Αλλά ένα σωματείο αποτελείται πρώτα και κύρια από τα μέλη του. Η συνδικαλιστική μας ηγεσία είναι αποτέλεσμα των δικών μας πράξεων (ή ... παραλείψεων). Τα δικαιώματα συνεπάγονται και υποχρεώσεις. Δεν μπορώ να διαμαρτύρομαι ότι η ηγεσία μου δεν με εκπροσωπεί επαρκώς όταν εγώ η ίδια δεν είμαι διατεθειμένη να εκπληρώσω τις υποχρεώσεις μου απέναντι στο σωματείο μου. Γι'αυτό όχι μόνο δεν είμαι εναντίον της συνδρομής, θεωρώ απογοητευτικό ότι θυμόμαστε το σωματείο μας και τους αιρετούς μας μόνο όταν έχουμε εκλογές ή έχουμε ανάγκη από κάποια χάρη (για να μην πω τίποτα βαρύτερο). Ξέρω ότι μόνη μου δεν θα αλλάξω παγιωμένες καταστάσεις χρόνων. Συμμετέχω όμως όσο μπορώ, για να κοιμάμαι τουλάχιστον ήσυχη ξέροντας ότι έκανα ότι περνούσε από το δικό μου χέρι.

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Νοεμβρίου 03, 2010, 12:58:56 pm »
Ίσως να με θεωρήσετε μοιρολατρική αλλά αυτή είναι η άποψή μου.
όχι μοιρολατρική. Απλά (για μένα) είσαι άλλο ένα άτομο που δεν έχει ασχοληθεί . Όποιος ασχολείται γνωρίζει και τις επιτυχίες και τα όρια των δυνατοτήτων του συνδιακαλισμού και το τι να ψηφίσει. Όποιος δεν ασχολείται συνήθως έχει την άποψη που έχεις και συ (τυχαίο;; δεν νομίζω  ;D). Οι περισσότεροι όμως από αυτούς (τους "μη ασχολούμενους") είναι ιδιαίτερα δυναμικοί και διεκδιτικοί σε άλλες εκφάνσεις της ζωής τους.
Κάπου ανέφερες, Happiness, για κατάχρηση συνδικαλιστικής άδειας: δεν υπήρχε περίπτωση να μην πάω να ψηφίσω και να μην πάω στο σχολείο!
respect (που λένε και στα φόρουμς  ;D)
Εδώ είμαι εντελώς κατά αυτής της "άδειας" λόγω εκλογών (πού ακούστηκε για εκλογές να κλέινουν τα σχολεία ολόκληρη μέρα, λες και δεν μπορούσαμε να ψηφίσουμε πριν ή μετά το σχολείο, μετά περιμένουμε ο κόσμος να είναι με το μέρος μας),
Για τις σημερινές εκλογές (αιρετών) όπου δεν γίνεται συνέλευση, θα συμφωνήσω μαζί σου (δεν ξέρω μόνο μήπως γίνεται στην Αθήνα κάποια συνέλευση). Για τις εκλογές των ΕΛΜΕ υπενθυμίζω ότι η άδεια δίνεται την ημέρα της συνέλευσης (η οποία δεν συμπίπτει σε όλες τις ΕΛΜΕ με την ημέρα ψηφοφορίας), και αυτήν δεν την διαπραγματεύομαι με τίποτα.
Νομίζω πως θα σε κάλυψε η elranna. Αυτά που ακούς μάλλον σαν τις συνηθισμένες λάσπες που κυκλοφορούν μου ακούγονται. Οι αιρετοί δεν έχουν λόγο στο ταμείο της ΕΛΜΕ. Εκτός ίσως κι αν είναι ταυτόχρονα και μέλη του ΔΣ ή το κομματικό τους "αδέρφι" στο ΔΣ φροντίζει για αυτούς. Όπως και να ναι όμως, όλα αυτά διορθώνονται εάν αντί να αφήνεις την ενημέρωσή σου στους "συναδέλφους" την πάρεις στα χέρια σου και αρχίσεις να συμμετέχεις στις διαδικασίες του συλλόγου σου. Τότε μόνο θα μπορεσεις να πιστοποιήσεις εάν οι κατηγορίες αυτές είναι αληθινές και εάν ναι, θα ξέρεις σίγουρα και τι να ΜΗΝ ψηφίσεις :)
Δεν έχω καμία αγάπη για τους αιρετούς , που συνήθως είναι υποψήφιοι των 2 μεγάλων κομμάτων, αλλά δεν είναι και λογικό να θεωρείς "δεδομένο" κάτι που "άκουσες" από δω κι από κει , και να διαμορφώνεις από αυτό την άποψή σου, όταν όπως λες δεν έχεις ασχοληθεί η ίδια ποτέ με το ζήτημα. Ίσως θα έπρεπε να σε προβληματίσει και το ερώτημα "με βάση τι τελικά διαμορφώνω τις απόψεις μου για το θέμα του συνδικαλισμού;"

@maraki_1981
όπως είπαμε και πριν, σήμερα δεν πληρώνεις. αυτό που υπόγραψες έιναι η ετήσια συνδρομή μαλλον. Αλλά θα το πω εδώ (γιατί το χω μάθει απο ατομο που έχει κάνει ταμείας σε σύλλογο δασκάλων) ότι εάν σου κρατάνε χρήματα στην "οργανική" σου και τελικά ψηφίζεις αλλού (λόγω "απόσπασης" ή μετακίνησης κτλ κτλ), πληρώνεις εκεί που ψηφίζεις και ειδοποιείς τον σύλλογο της οργανικής  είτε στην αρχή της χρονιάς ότι θα ψηφίσεις αλλού για να σταματήσουν να σου κρατάνε την εισφορά, είτε πας μετά τις εκλογές με την απόδειξη και σου επιστρέφουν τα χρήματα που σου κρατήσανε. Η συγκεκριμένη συναδέλφισσα που μου το έχει πει λέει πως είχε επιστρέψει πάρα πολλά χρήματα σε δασκάλους που είχαν ψηφίσει αλλού.

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Νοεμβρίου 03, 2010, 01:05:50 pm »
ευχαριστω για την ενημερωση

Αποσυνδεδεμένος Ms Daisy

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Νοεμβρίου 03, 2010, 09:11:55 pm »
Επειδή θέλω να το λήξω εδώ, απλά να διευκρινήσω ότι αν έχω παρακολουθήσει συνελεύσεις, αν συμμετέχω σε δρώμενα, αν παίρνω μέρος σε πορείες, αν απεργώ κλπ, αφήστε να το ξέρω εγώ. Δεν είναι δυνατόν επειδή είμαι κατά της πληρωμής να λέει ο άλλος (δε θυμάμαι ποιος) ότι όσοι δεν πληρώνουν, ανέχονται την κυβερνητική πολιτική και να μειωθεί ο μισθός τους!!!! Τι αυθαίρετα συμπεράσματα είναι αυτά!!!! :o

Τέλος, δεν είπα ότι δε θέλω να ψηφίσω!!! Γιατί το ότι δε θέλω να πληρώσω κι ενώ σας εξηγώ για ποιους λόγους, επιμένετε να το μεταφράζετε ότι δε θέλω να ψηφίσω; ???

Anyway, τέλειωσαν οι εκλογές. Άντε να δουλέψουμε και λίγο. ;)

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
  • Αν θες να μάθεις κάτι τότε δίδαξέ το
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Νοεμβρίου 03, 2010, 10:24:14 pm »
εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί οι εκλογές των εκπαιδευτικών τόσο για ΠΥΣΔΕ κλπ όσο και για ΕΛΜΕ είναι κομματικές από τη στιγμή που το όργανο που εκλέγεται και στις δύο περιπτώσεις είναι διακομματικό. Αφού το ΠΥΣΔΕ μπορεί να εκπροσωπείται από μέλη διαφορετικών παρατάξεων γιατί με αναγκάζουν να ψηφίσω συγκεκριμένη παράταξη; Εγώ μπορεί να θέλω να ψηφίσω 3 άτομα που θεωρώ ικανά αλλά ανήκουν σε διαφορετικές παρατάξεις. Γιατί μου το απαγορεύουν;
Όταν έχω κάποιους γνωστούς μου συναδέλφους υποψήφιους, που είναι και φίλοι μου από τα παδικά μου ακόμα χρόνια, γιατί να μην μπορώ να τους ψηφίσω όλους; Άρα κάποιον θα ξεγελάσω και σε κάποιον θα πρεπει να πω ψέματα όταν θα μου ζητήσει να τον ψηφίσω ή αν με ρωτήσει μετά αν τον ψήφισα. Το θεωρώ απαράδεκτο να υπάρχουν κομματικά κριτήρια στις εκλογές των εκπαιδευτικών.

Για τους λόγους αυτούς αρνούμαι να ψηφίσω!

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Νοεμβρίου 04, 2010, 12:50:25 am »
παιδια εμας οι υποψηφιοι που ηρθαν στο σχολειο μας ειπαν κατα λεξη "ψηφιστε τον υποψηφιο της περιοχης μας γιατι μονο αυτος θα σας στηριξει. ο καθενας κοιτα να κανει οτι μπορει για τα σχολεια του. κακα τα ψεμματα οσοι εκλεγουν θα πρεπει να προσπαθουν για ολους ομως ο καθενας κοιταζει τα δικα του σχολεια. εσεις στηριξτε τον υποψηφιο της περιοχης μας."

Αποσυνδεδεμένος elranna

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02, ΠΕ40- Μπορώ να ξαναγίνω μαθήτρια;
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Νοεμβρίου 04, 2010, 07:06:50 am »
παιδια εμας οι υποψηφιοι που ηρθαν στο σχολειο μας ειπαν κατα λεξη "ψηφιστε τον υποψηφιο της περιοχης μας γιατι μονο αυτος θα σας στηριξει. ο καθενας κοιτα να κανει οτι μπορει για τα σχολεια του. κακα τα ψεμματα οσοι εκλεγουν θα πρεπει να προσπαθουν για ολους ομως ο καθενας κοιταζει τα δικα του σχολεια. εσεις στηριξτε τον υποψηφιο της περιοχης μας."

Μόνο ένας υποψήφιος ήταν στην περιοχή σας; Δεν διαφωνώ με τη λογική αυτή, απλώς μου κάνει εντύπωση ο ενικός.

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Νοεμβρίου 29, 2011, 06:24:24 pm »
Θέλω να κάνω 2 ερωτήσεις σχετικα με τις εκλογές των ΕΛΜΕ:

1. γιατί πρέπει να γίνονται εις βάρος διδακτικών ωρών; δεν μπορούν να γίνουν μετά τα μαθήματα ή Σάββατο;
Εδώ δεν θα πάμε καμία εκδρομή για να αναπληρωθούν ώρες από τις καταλήψεις μαθητών, ούτε σχολικές γιορτές έγιναν (έγιναν δηλαδή αφού προηγήθηκαν 5 ώρες μάθημα!).

2. Γιατί ενώ οι εκλογές αφορούν την ανάδειξη ενός διακομματικού συμβουλίου, παρόλα αυτά πρέπει να ψηφίζεις κομματικά; Δεν το καταλαβαίνω. Γιατί να μην έχω το δικαίωμα να ψηφίσω 5 άτομα από 5 διαφορετικές παρατάξεις που θεωρώ εγώ ικανά; Από τη στιγμή που το συμβούλιο της ΕΛΜΕ έχει άτομα από όλες τις παρατάξεις θα έπρεπε να υπήρχε ένα ψηφοδέλτιο με όλους τους υποψήφιους ανεξαρτήτως παράταξης.

Αποσυνδεδεμένος knaison

• Έμπειρο μέλος
  • no comments
    • Προφίλ
    • Goolge
« Απάντηση #40 στις: Δεκεμβρίου 01, 2011, 10:34:38 pm »
Και γω να ζητήσω κάτι.Όσοι δεν απεργούν ποτέ,δεν πληρώνουν συνδρομές,στηρίζουν-ανέχονται την κυβερνητική πολιτική,δεν κατεβαίνουν ποτέ σε πορείες,σε αυτούς μόνο να μειώνονται οι μισθοί.Σε μας τους υπολοίπους,που αγωνιζόμαστε,να γίνονται οι αυξήσεις.Έτσι είναι το σωστό και δίκιο.Αν το δούμε και από την αντίθετη πλευρά.

σας έφαγε ο αγώνας... και τι πετύχατε ? Αλήθεια να σε ρωτήσω κάτι τα 25 ευρώ που πηγαίνουν?
Αν οι εκλογές άλλαζαν κάτι θα ήταν παράνομες.
Σύστημα διδασκαλίας είναι η διδασκαλία του συστήματος.
Το lifestyle είναι μαγικό : Από μηδενικό σε κάνει νούμερο.

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Δεκεμβρίου 02, 2011, 04:03:19 pm »

σας έφαγε ο αγώνας... και τι πετύχατε ? Αλήθεια να σε ρωτήσω κάτι τα 25 ευρώ που πηγαίνουν?

Δεν κατακρίνω τους αγώνες. έχω συμμετάσχει και εγώ σε απεργίες.

Όσον αφορά την δεύτερη ερώτησή σου για τα 25
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 02, 2011, 04:10:56 pm από killbill »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182742
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 679