0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
στην αθμια η σύμβαση τελειώνει 21/06 για τους αναπληρωτές
Καλησπέρα, θα ήθελα να εκφράσω μια απορία... Με πήραν στην τελευταία φάση (πληροφορική και ολοήμερα δημοτικά)... Πήγα στη δ/νση πρωτοβάθμιας και εγώ και κάποιοι άλλοι συνάδελφοι, κάναμε ανάληψη υπηρεσίας (για υπογραφή σύμβασης δεν το συζητάω), μας έστειλαν να φτιάξουμε κάτι χαρτιά, υπογραφές απο εδώ υπογραφές απο εκεί και αφού τελειώσαμε, συμβαίνει το εξής... Λέει μια υπάλληλος (δεν ξέρω τη θέση της).. Από σήμερα πληρωνόσαστε και συγκεκριμένα ξεκινάτε δουλειά τώρα...κ μας κράτησαν με το έτσι θέλω στο οικονομικό τμήμα για να τους βοηθήσουμε με τη μισθοδοσία γιατί δεν έχουν λέει άτομα.. και μάλιστα μας είπαν ότι μέχρι να μας τοποθετήσουν μπορεί να "φάμε" εκεί κάποιες ώρες... χίλια συγγνώμη για την απορία μου... επιτρέπεται αυτό το πράγμα;; Μπορώ εγώ σαν αναπληρώτρια μειωμένου ωραρίου να αναλάβω τέτοια αρμοδιότητα; Τί είναι αυτά;;
Εχθές στη συνάντηση που είχαμε με το δικηγόρο προσωπικά έθεσα αυτό το ερώτημα με τα ένσημα και απάντησε πως, εφόσον πάμε πχ 20 μέρες, πρέπει να μας κολλήσουν 20 ένσημα ασχέτως της αναγωγής σε σχέση με τα ένσημα των πλήρους.
Από το υπδβμθ τόσο η Διαμαντοπούλου το Σεπτέμβριο όσο και ο Κουλαϊδής το Σεπτέμβριο και τον Νοέμβριο μας είπαν ότι και τα ένσημα είναι αναλογικά με τις ώρες (όχι με τις ημέρες παρουσίας στο σχολείο). Για παράδειγμα λοιπόν αν έχεις 14 ώρες στην πρωτοβάθμια τότε θα παίρνεις ως αμω τα 14/24 των 25 ενσήμων, δηλαδή 15 ένσημα. Τους εξηγήσαμε ότι εδώ έχουμε παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας, τους είπαμε τι ισχύει με το ΙΚΑ, τι γινόταν με τους ωρομίσθιους, την μερική απασχόληση και τα ένσημα, έδειξαν να καταλαβαίνουν για τι πράγμα μιλάμε και τελικά και τις δυο φορές εισπράξαμε την ίδια απάντηση: θα κοιτάξουμε αν ισχύουν αυτά που λέτε για παραβίαση κλπ και θα δούμε τι θα κάνουμε. Για 25 ένσημα σε όλους κουβέντα δεν είπαν! Λες και φταίνε οι εκπαιδευτικοί αν οι υπουργοί μας υπογράφουν συμβάσεις με το ΕΣΠΑ μειωμένης απασχόλησης αλλά και σε αυτήν την περίπτωση 25 ένσημα δικαιούμαστε αφού είμαστε με μισθό (; ) και με καθημερινή παρουσία στα σχολεία και με ημερίσθια αποζημίωση που υπερβαίνει τη βάση του ΙΚΑ.
Παράθεση από: carina στις Νοεμβρίου 19, 2010, 08:16:28 pmΚαλησπέρα, θα ήθελα να εκφράσω μια απορία... Με πήραν στην τελευταία φάση (πληροφορική και ολοήμερα δημοτικά)... Πήγα στη δ/νση πρωτοβάθμιας και εγώ και κάποιοι άλλοι συνάδελφοι, κάναμε ανάληψη υπηρεσίας (για υπογραφή σύμβασης δεν το συζητάω), μας έστειλαν να φτιάξουμε κάτι χαρτιά, υπογραφές απο εδώ υπογραφές απο εκεί και αφού τελειώσαμε, συμβαίνει το εξής... Λέει μια υπάλληλος (δεν ξέρω τη θέση της).. Από σήμερα πληρωνόσαστε και συγκεκριμένα ξεκινάτε δουλειά τώρα...κ μας κράτησαν με το έτσι θέλω στο οικονομικό τμήμα για να τους βοηθήσουμε με τη μισθοδοσία γιατί δεν έχουν λέει άτομα.. και μάλιστα μας είπαν ότι μέχρι να μας τοποθετήσουν μπορεί να "φάμε" εκεί κάποιες ώρες... χίλια συγγνώμη για την απορία μου... επιτρέπεται αυτό το πράγμα;; Μπορώ εγώ σαν αναπληρώτρια μειωμένου ωραρίου να αναλάβω τέτοια αρμοδιότητα; Τί είναι αυτά;;Κοίτα carina ... η υπήρεσια για τις ανάγκες της, μπορεί να σε τοποθετήσει όπου γουστάρει στα σχολεία και στους φορείς αρμοδιότητάς της. Το ότι φέτος υπάρχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού στα γραφεία, ισχύει. Μπορεί λοιπόν το εκεί πυσπε να αποφάσισε ότι μέχρι να τοποθετηθείτε σε σχολεία, θα τοποθετηθείτε σε κάποιο γραφείο. ΑΛΛΑ πρέπει να διασφαλίζονται 2 πράγματα. 1ον ότι και στο γραφείο , όπως και στο σχολείο, θα κάνεις το ωράριο που σου αντιστοιχεί ως ΑΜΩ. 2ον ότι όντως η τοποθέτηση αυτή υπάρχει και επίσημα και δεν είναι κάτι που κατέβηκε στην κούτρα της υπαλλήλου ή του διευθυντή του συγκεκριμένου γραφείου.Δηλαδή, κατ' αρχήν μάθε από το πυσπε εάν όντως έχετε τοποθετηθεί στο γραφείο. Την έγγραφη ανακοίνωση της τοποθέτησης δεν θα μπορούν να στην δώσουν ακόμα, αλλά ζήτα να σου πουν τουλάχιστον προφορικά τον αριθμό πράξης του πυσπε με την οποία τοποθετείστε εκεί. Εν συνεχεία, κοίτα να ξεκαθαρίσεις το ωράριό σου και όταν θα σου έρθει η έγγραφη ανακοίνωση, να αναγράφονται και εκεί πόσες ώρες δουλεύεις στο γραφείο.