0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Όταν παίρνεις απόσπαση μετρούν τα μόρια του σχολείου που αποσπάσαι και όχι του σχολείου που είχες αρχικά τοποθετηθεί ή που έχεις οργανική. Αυτά τα παίρνεις μόνο στην περίπτωση που αποσπάσαι σε γραφείο (γι' αυτό και αυτού του είδους οι αποσπάσεις είναι "περιζήτητες" και εκεί πέφτουν τα μεγάλα βύσματα! )Το να πάρει νεοδιόριστος απόσπαση, δεν είναι απίθανο. Τυπικά άλλωστε μετρούν οι οικογενειακοί λόγοι (έχει οικογένεια η περίπτωση που αναφέρεις?)
Για άλλη μια φορά, οι νεοδιόριστοι ΔΕΝ δικαιούνται απόσπαση. Γύρω στα μέσα Σεπτεμβρίου το υπουργείο καλεί μόνο τους πλεονάζοντες εκπαιδευτικούς (αυτό θα το κρίνει η διεύθυνση στην οποία θα υπάγεσαι) να κάνουν αίτηση απόσπασης, παίρνοντας τα μόρια της περιοχής όπου θα αποσπαστούν και θεμελιώνοντας δικαίωμα μετάθεσης. Αν δεν είσαι στους πλεονάζοντες, δεν κάνεις αίτηση. Πέρα από αυτό, σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, μπορείς να ζητήσεις απόσπαση για πολύ σοβαρούς λόγους.
Παράθεση από: moon στις Ιουλίου 21, 2008, 05:26:08 pmΓια άλλη μια φορά, οι νεοδιόριστοι ΔΕΝ δικαιούνται απόσπαση. Γύρω στα μέσα Σεπτεμβρίου το υπουργείο καλεί μόνο τους πλεονάζοντες εκπαιδευτικούς (αυτό θα το κρίνει η διεύθυνση στην οποία θα υπάγεσαι) να κάνουν αίτηση απόσπασης, παίρνοντας τα μόρια της περιοχής όπου θα αποσπαστούν και θεμελιώνοντας δικαίωμα μετάθεσης. Αν δεν είσαι στους πλεονάζοντες, δεν κάνεις αίτηση. Πέρα από αυτό, σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, μπορείς να ζητήσεις απόσπαση για πολύ σοβαρούς λόγους. Kαλα, τι λες?Μονο εγω, χωρις να το πολυψαξω, ξερω 2-3 γνωστους μου εκπαιδευτικους, που διοριστηκαν αλλου και δεν εχουν πατησει ουτε μια χρονια! Κι ειναι και εργενηδες-αγαμοι!Και μου λες, οτι οι νεοδιορισθεντες δεν δικαιουνται αποσπαση?Το χρονοδιαγραμμα του υπουργειου λεει για αιτησεις για αποσπασεις νεοδιορισθεντων στα τελη Αυγουστου. Και θυμαμαι οτι περυσι ο Στυλιανιδης ειχε πει οτι οποιος ειναι εγγαμος με παιδια θα πηγαινει στον τοπο συμφεροντων του.Και μου λες μετα οτι οι νεοδιορισθεντες δεν δικαιουνται αποσπαση παρα μονο για πολυ σοβαρους λογους?25 χρονα παιδια που τους εκατσε διορισμος, εχουν να πατησουν απο τοτε που διοριστηκαν στο μερος που ειναι η οργανικη τους. Και διχως να ειναι υπεραριθμοι.