0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
οι ψυχολογικοι παραγοντες θελουν περισσοτερο χρονο (για να μη πουμε χρόνια) για να επουλωθουν απ οτι οι βιολογικοι που ειναι ζητημα ημερων.επισης, οι ψυχολογικοι παραγοντες πρεπει να "δουλευτουν" στη ριζα τους, δηλ να βρουμε την αιτια που τους προκαλουν. ισως ειναι η οικογενεια, ισως το σχολειο,ισως το ευρυτερο περιβαλλον ισως και ολα αυτα μαζι.παντως σιγουρα η αντιμετωπιση ΔΕΝ ειναι αποκλειστικα και μονο θεμα της οικογενειας. Οχι στη μονολιθικη διασταση των πραγματων.
Ριξτε μια ματια σε κατι που βρηκα : "Τα βρέφη αρχίζουν να ελέγχουν τους σφικτήρες γύρω στους 18 μήνες και μέχρι την ηλικία των 2,5 ετών. Η ρύθμιση του σφικτήρα του εντέρου ολοκληρώνεται νωρίτερα από την ούρηση και έτσι γύρω στα 2 χρόνια τα παερισσότερα παιδιά παύουν να λερώνονται. Στην αρχή το παιδί αισθάνεται την επερχομενη κένωση, την αναγγέλει αλλά δεν μπορεί να τη συγκρατήσει. Με τον καιρό όμως, το μεσοδιάστημα αυτό όλο και μεγαλώνει, οι "απώλειες" όλο και αραιώνουν, μέχρις ότου παύει οριστικά να λερώνεται.Η ωρίμανση των σφικτήρων του παιδιού (18 μήνες) συμπίπτει χρονικά με την ηλικία που καταλαβαίνει τί του λέμε και μπορεί να εκφράσει τις ανάγκες του. Τότε πρέπει να ξεκινήσει η προσπάθεια για εκπαίδευση, αλλιώς το παιδί συνηθίζει να λερώνεται και μετά είναι πιο δύσκολο να ενδιαφερθεί και να σταματήσει.
so good αυτο το βρηκα στη σελιδα ενος ιδιωτικου παιδικου σταθμου στο facebook,το εχει αναρτησει η κοπελα που τον εχει.γιατι?αν εχεις καποια απορια μπορω να τη ρωτησω λογικα.
http://www.facebook.com/group.php?gid=128442283857661#!/topic.php?uid=128442283857661&topic=215
Παιδια γιατι κουραζεστε? Παραπεμψτε οσους εχουν αποριες στο αναλογο ΦΕΚ που καθοριζει τα καθηκοντα των νηπιαγωγων τοσο της γενικης οσο και της ειδικης οπου λεει οτι η φροντιδα των παιδιων ειναι αρμοδιοτητα του ειδικου βοηθητικου προσωπικου και τελος!!!! Δηλαδη στην Α ,