*

Αποστολέας Θέμα: Αποσπάσεις λόγω συνυπηρέτησης  (Αναγνώστηκε 137943 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος DDVA

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Αποσπάσεις λόγω συνυπηρέτησης
« Απάντηση #182 στις: Ιουνίου 16, 2011, 08:29:32 am »
Φυσικά και μπορείς και μάλιστα θα γίνει άμεσα αποδεκτή και ο νόμος το λέει και η εγκύκλιος το αναφέρει. Μάλιστα όταν θα πας να κάνεις αίτηση θα δεις ότι στο επάγγελμα συζύγου ανοίγει "παράθυρο" και το "Στρατιωτικός" είναι πρώτη επιλογή. Ωστόσο θα χρωστάς την υπηρέτηση της οργανικής αλλά μπορείς να την κάνεις όποτε θεωρείς εσύ ότι σου είναι βολικό. Είμαι σύζυγος στρατιωτικού και γνωρίζω το θέμα πολύ καλά.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:34:10 »

Αποσυνδεδεμένος Damien

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Sors rota tu volubilis
    • Προφίλ
« Απάντηση #183 στις: Ιουνίου 16, 2011, 02:09:31 pm »
Φυσικά και μπορείς και μάλιστα θα γίνει άμεσα αποδεκτή και ο νόμος το λέει και η εγκύκλιος το αναφέρει. Μάλιστα όταν θα πας να κάνεις αίτηση θα δεις ότι στο επάγγελμα συζύγου ανοίγει "παράθυρο" και το "Στρατιωτικός" είναι πρώτη επιλογή. Ωστόσο θα χρωστάς την υπηρέτηση της οργανικής αλλά μπορείς να την κάνεις όποτε θεωρείς εσύ ότι σου είναι βολικό. Είμαι σύζυγος στρατιωτικού και γνωρίζω το θέμα πολύ καλά.

Δεν το νομιζω. Η εγκυκλιος ειναι σαφης:

Δικαίωμα υποβολής αίτησης απόσπασης έχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί Α/θμιας και
Μα μετά το θέρο είναι η απελπισία. Ο θερμόχνοτος Λίβας κατακαίει το κάθε βλαστερό, κι οι κάργες καταπίνουν τα στεγνά βατράχια που απόμειναν στα βουρκωμένα χαντάκια.

La Resa Dei Conti
http://www.youtube.com/watch?v=7tiTzQoEWDw

Πείτε τους ότι (δεν) έφυγα: http://www.pde.gr/index.php?topic=27576.1148

Αποσυνδεδεμένος x

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #184 στις: Ιουνίου 16, 2011, 08:13:17 pm »
καλησπέρα και από εμένα που ανήκω φυσικά στην ίδια κατηγορία και περιμένω διορισμό το Σεπτέμβριο. Καταρχάς εγώ τόσο καιρό γνώριζα ότι αυτή η δυνατότητα συνυπηρέτησης είναι στο δικό τους το ΦΕΚ (των ενόπλων δυνάμεων). Δεν μπορεί να μην υπάρχει κάποιο παράθυρο έστω και νεοδιόριστοι να μην πάμε κοντά στο σύζηγο. 
Λίγο μπερδεύτηκα κάποιοι απαντάτε ότι γίνεται και κάποιοι ότι δε γίνεται.

Αποσυνδεδεμένος alceste

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #185 στις: Ιουνίου 16, 2011, 08:43:10 pm »
O Damien εχει δικιο

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:34:10 »

Αποσυνδεδεμένος Ίρμα

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #186 στις: Ιουνίου 16, 2011, 09:13:44 pm »
Παιδιά ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Μόλις γύρισα από την γ' φάση των ΠΕΚ και αμέσως άνοιξα, για να δω τι έγινε. Για να είμαι ειλικρινής κι εγώ κατάλαβα αυτό που λέει ο Damien αλλά ρώτησα και για μια άλλη γνώμη. Όπως και να έχει αύριο θα πάρω τηλέφωνο και στο υπουργείο να ρωτήσω. Και πάλι ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Αποσυνδεδεμένος DDVA

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #187 στις: Ιουνίου 17, 2011, 08:17:32 am »
Φυσικά και θα χρωστάς να υπηρετήσεις την οργανική σου για τρία έτη αλλά αυτό είναι άσχετο από το αν δικαιούσαι απόσπαση ή όχι. Η εγκύκλιος δεν είναι νόμος και ο νόμος για την συνηπηρέτηση με στρατιωτικό ισχύει για όλο το δημόσιο τομέα. 'Οτι και να σου πουν από το Υπουργείο παιδείας να θυμάσαι πως και εκεί δεν βρίσκονται άτομα που γνωρίζουν όλους τους νόμους.

Αποσυνδεδεμένος Ίρμα

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #188 στις: Ιουνίου 17, 2011, 09:11:23 am »
Παιδιά για όσους ενδιαφέρονται:
Ρώτησα στο Υπουργείο και μου είπαν ότι και οι νεοδιόριστοι σύζυγοι ενστόλων δικαιούνται κανονικότα να κάνουν αίτηση για απόσπαση. Μάλιστα πήρα τηλέφωνο δύο φορές και οι  δύο υπάλληλοι μου είπαν ακριβώςτο ίδιο.
DDVA είχες δίκιο τελικά.
 Παραδέχτηκε όμως  ότι η εγκύκλιος είναι ασαφής σε αυτό το σημείο. Τέλοσπάντων, οι αιτήσεις μας θα γίνονται κανονικότατα δεκτές από το σύστημα.
Καλημέρα σε όλους.

Αποσυνδεδεμένος fviki

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #189 στις: Ιουνίου 17, 2011, 05:58:49 pm »
Διαβασα με κομενη την ανασα για οσα γραψατε παραπανω.Συντομα (μεσα Ιουλιου) θαμαι και εγω συζηγος στρατιωτικου που μολις εμαθε για την μεταθεση του και αναρωτιομασταν αν μπορω να τον ακολουθησω λογω συνυπηρετησης.Λετε να εχω προβλημα που θα κανω τα χαρτια μου τελη Ιουλιου???μηπως πρεπει να βιαστω??θα υπαρχει και αλλη περιοδοσ αποσπασεων??

Οποιος ξερει ασ μου δωσει τα φωτα του...

Αποσυνδεδεμένος gallika

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #190 στις: Ιουνίου 21, 2011, 03:01:12 pm »
Θα ήθελα να ρωτησω τους συναδέλφους αν γνωρίζουν το εξής:  σε κάποιες ειδικότητες μπορεί να  βγάλει λίγα ή και μηδενικά κενά (ακόμη και σε όμορους νομούς)οπότε σύμφωνα με την εγκύκλιο σε περίπτωση που δεν υπάρχουν κενά η απόσπαση με ένστολο δε θα πραγματοποιηθεί (ο νόμος 2946/2001 λέει ότι ο υπάλληλος αποσπάται ακόμα και σε άλλη υπηρεσία του ευρύτερου δημοσίου τομέα) Τελικά τι ισχύει σε περίπτωση που μας αρνηθούν την απόσπαση?

Αποσυνδεδεμένος DDVA

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #191 στις: Ιουνίου 21, 2011, 07:24:19 pm »
Δεν μπορούν να αρνηθούν την απόσπαση σε σύζυγο ένστολου. Σε αποσπούν έχει ή δεν έχει κενό. Σε αποσπούν σε άλλο φορέα μόνο εάν δεν έχει σχολείο εκέι που θες να πας ή υπηρεσία του ΥΠΔ

Αποσυνδεδεμένος gallika

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #192 στις: Ιουνίου 21, 2011, 10:45:10 pm »
Πάντως στα τηλέφωνα του τμήματος που υπάρχουν στην εγκύκλιο απάντησαν ότι πρέπει να υπάρχουν λειτουργικά κενά Δεν ξέρω αν είσαι άμεσα ενδιαφερόμενη αν ναι ρώτα...

Αποσυνδεδεμένος mariefrance

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #193 στις: Ιουνίου 22, 2011, 10:05:38 am »
 Που λεει στην εγκυκλιο οτι αν δεν σου δινουν αποσπαση αν δεν εχει κενα? Απλα λεει να δηλωσεις και ομορους νομους.O νομος λεει ρητα οτι οφειλουν να σε αποσπασουν ακομα και σε αλλη υπηρεσια του  Δημοσιου τομεα.
Μη μασας με τη καθεμια ασχετη ,πολλες φορες εχω παρει και ο "αρμοδιος" δεν εχει ιδεα.
Αν καταλαβα καλα και ειμαστε ιδια ειδικοτητα, η Πρωτοβαθμια εχει παντα κενα, η Δευτεροβαθμια δεν εχει συνηθως.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 22, 2011, 10:09:05 am από mariefrance »

Αποσυνδεδεμένος gallika

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #194 στις: Ιουνίου 22, 2011, 01:22:33 pm »
Mariefrance στη σελίδα 8 της εγκυκλίου αναφερόμενοι στους στρατιωτικούς υπό μετακίνηση -και έσι συνεπάγεται και για τους υπόλοιπους που έκαναν ηλεκτρονικά την αίτηση-αναφέρει ότι η αίτηση θα εξετάζεται από την υπηρεσία σε σχέση και με τις λοιπές αιτήσεις που θα υπάρχουν και στο πλαίσιο ύπαρξης λειτουργικών αναγκών των σχολικών μονάδων Αυτή η παράμετρος σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι εκπαιδευτικοί σε διαθεση θα πολλαπλασιαστούν αφου πλέον δε θα υπάρχει η παράλληλη διδασκαλία σε Δημοτικά και Γυμνάσια σημαίνει ότι τα λειτουργικά κενά θα είναι πολύ λιγότερα  Τέλος σε πολλά τηλ. στο Υπουργείο επέμεναν  στην ύπαρξη λειτουργικών κενών ως προυπόθεση για συνηπηρέτηση και σε διαφορετική περίπτωση να κινήσω μόνη μου τις διαδικασίες για απόσπαση κάπου αλλού. Νομικά δεν ξέρω τι ισχύει και έχω κατααγχωθεί!!!

Αποσυνδεδεμένος alceste

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #195 στις: Ιουνίου 22, 2011, 01:28:13 pm »
Δηλαδη για ολους τους αλλους δημοσιους υπαλληλους ισχυει η αποσπαση χωρις την προυποθεση κενων,σε φορεις κτλ,ενω σε εμας πρεπει να υπαρχουν λειτουργικα κενα;!Καινουριο αυτο.Ετσι δεν θα αποσπαται κανεις ΠΕ05,ΠΕ07
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 22, 2011, 01:46:54 pm από alceste »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182567
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144