0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Συγχαρητήρια για την επιτυχία σου!
Γεια σας συνάδερφοι. Κι εγώ αφού πέρασα από φροντιστήριο και ιδιαίτερα (όχι για πολλά χρόνια), φέτος είμαι από τους "τυχερούς" που καταφέραμε να διοριστούμε. Μολονότι αναγνωρίζω τα θετικά του να είσαι καθηγητής σε δημόσιο σχολείο, θα ήθελε να λάβετε υπόψιν σας και τα δύσκολα του επαγγέλματος: φύγαμε οι περισσότεροι από τον τόπο μας και γίναμε "οικονομικοί μετανάστες" μέσα στη χώρα μας , και μάλιστα για 3 χρόνια. Και κάτι ακόμα, οι συνθήκες στη σχολική τάξη είναι πολύ διαφορετικές απ' ότι στο φροντιστήριο, πόσο μάλλον στα ιδιαίτερα. Φέτος έτυχε να είμαι σε ΕΠΑΛ και υπάρχουν στιγμές που φτάνω σε σημείο να ξεχνάω ποια είναι πραγματικά η δουλειά μου! Έχω καταντήσει αρκετά συχνά να κάνω το θηριοδαμαστή!(Και να μην θίξω το θέμα " μισθός νεοδιόριστου" γιατί πονάει! ) Δεν θα αποθάρρυνα κανέναν από το να προσπαθήσει για το διορισμό του, αλλά θα ήθελα να έχετε στο νου σας ότι και τότε δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι ιδανικά. Καλό κουράγιο σε όλους!
Συγγνώμη, αλλά όλα όσα γράφονται τελευταία, δεν είναι άσχετα με το θέμα;
Και κάτι ακόμα. Στο αθλητικό γυμνάσιο δεν κάνουν αρχαία; Μαθητής μου μου το είπε και ευχόταν να πήγαινε εκεί, γιατί αυτ΄το μάθημα συγκεκριμένα το μισείΜήπως τα κενά είναι ακόμα πολλά;;;
Καλησπέρα κι απο μένα!Είχα κι εγώ την τύχη( να διοριστώ φέτος με τον ΑΣΕΠ.Είμαι σε ΕΠΑΛ και ίσως γι΄αυτό αποφάσισα να ξαναδώσω πανελλήνιες.Όχι για το παιδαγωγικό αλλά για να αλλάξω εντελώς επάγγελμα.Ακόμη το σκέφτομαι...Τίποτε δεν είναι όπως το περιμέναμε.Οσο για την ηλικία,αν και στην 4η δεκαετια,δεν τη σκέφτομαι καθόλου.
Παράθεση από: firenze στις Ιανουαρίου 31, 2011, 07:03:34 pmΚαλησπέρα κι απο μένα!Είχα κι εγώ την τύχη( να διοριστώ φέτος με τον ΑΣΕΠ.Είμαι σε ΕΠΑΛ και ίσως γι΄αυτό αποφάσισα να ξαναδώσω πανελλήνιες.Όχι για το παιδαγωγικό αλλά για να αλλάξω εντελώς επάγγελμα.Ακόμη το σκέφτομαι...Τίποτε δεν είναι όπως το περιμέναμε.Οσο για την ηλικία,αν και στην 4η δεκαετια,δεν τη σκέφτομαι καθόλου.εγω έχω αποφασίσει αν διοριστώ κάποτε να πάω σε επαρχία που τα παιδιά είναι πιο λίγα.γιατί δε κάνεις αυτό: πήγαινε σε κανένα χωριουδάκι να βρεις την ησυχία σου, αν το αντέχεις βέβαια.Θα ΄χεις και καμιά κοτούλα καμια ντοματούλα κανένα φρουτάκι... Τα μεγάλα σχολεία, είναι για μεγάλα στομάχια...