*

Αποστολέας Θέμα: Ζ' φάση αναπληρωτών φιλολόγων 2010-2011  (Αναγνώστηκε 56461 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος τυχερούλα2

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Απ: Ζ' φάση αναπληρωτών φιλολόγων 2010-2011
« Απάντηση #112 στις: Ιανουαρίου 29, 2011, 09:54:56 pm »
Συγχαρητήρια για την επιτυχία σου! :)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:35:53 »

Αποσυνδεδεμένος change73

• Πλήρες μέλος
  • Mπορώ,παρακαλώ, να έχω κι εγώ το λόγο;
    • Προφίλ
« Απάντηση #113 στις: Ιανουαρίου 31, 2011, 09:36:19 am »
Σ'ευχαριστούμε για την αισιοδοξία που εκπέμπεις!Οσον αφορά αυτό που λες με τα ιδιαίτερα,κάπως έτσι την "πάτησα" τόσα χρόνια...Φροντιστήρια και ιδιαίτερα δίπλα μου για χρόνια,γιατί να σκεφτώ το δημόσιο;Οσο για την κούραση που λες 15 χρόνια που δουλεύω πολλές φορές και Σαββατοκύριακα,ακόμα και χωρίς χρήματα,δεν την έχω νιώσει!Μ'αρέσει τόσο πολύ αυτό που κάνω,απλώς ανησυχώ για το μέλλον,την κρίση,το ότι ο κόσμος ζορίζεται ακόμα και για τα μαθήματα του παιδιού του και για το ότι μεγαλώνω κι εγώ κι αρχίζω να δείχνω μειονότητα στα φροντιστήρια, για παράδειγμα...Εν πάση περιπτώσει,θέλω να μπω σε σχολική αίθουσα,ειδικά μετά την επιτυχία μου στον ασεπ του '09,που έγραψα σχεδόν 72 και χωρίς διάβασμα.Τώρα που κλείνουν οι πόρτες μού ήρθε κι εμένα η όρεξη για το δημόσιο!Kαλά να' μαστε θα δούμε τι θα κάνουμε!
"Ζεις μόνο μια φορά-αλλά αν το κάνεις σωστά,μια φορά είναι αρκετή."  Joe E.Lewis

Αποσυνδεδεμένος sofi o2

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #114 στις: Ιανουαρίου 31, 2011, 01:29:50 pm »
Γεια σας συνάδερφοι. Κι εγώ αφού πέρασα από φροντιστήριο και ιδιαίτερα (όχι για πολλά χρόνια), φέτος είμαι από τους "τυχερούς" που καταφέραμε να διοριστούμε. Μολονότι αναγνωρίζω τα θετικά του να είσαι καθηγητής σε δημόσιο σχολείο, θα ήθελε να λάβετε υπόψιν σας και τα δύσκολα του επαγγέλματος: φύγαμε οι περισσότεροι από τον τόπο μας και γίναμε "οικονομικοί μετανάστες" μέσα στη χώρα μας , και μάλιστα για 3 χρόνια. Και κάτι ακόμα, οι συνθήκες στη σχολική τάξη είναι πολύ διαφορετικές απ' ότι στο φροντιστήριο, πόσο μάλλον στα ιδιαίτερα. Φέτος έτυχε να είμαι σε ΕΠΑΛ και υπάρχουν στιγμές που φτάνω σε σημείο να ξεχνάω ποια είναι πραγματικά η δουλειά μου! Έχω καταντήσει αρκετά συχνά να κάνω το θηριοδαμαστή!(Και να μην θίξω το θέμα " μισθός νεοδιόριστου" γιατί πονάει! )  Δεν θα αποθάρρυνα κανέναν από το να προσπαθήσει για το διορισμό του, αλλά θα ήθελα να έχετε στο νου σας ότι και τότε δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι ιδανικά. Καλό κουράγιο σε όλους!

Αποσυνδεδεμένος psira

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #115 στις: Ιανουαρίου 31, 2011, 01:56:11 pm »
Συγγνώμη, αλλά όλα όσα γράφονται τελευταία, δεν είναι άσχετα με το θέμα;
Μήπως ξέρει, λοιπόν, κανείς αν θα γίνουν άλλες προσλήψεις;
Και κάτι ακόμα. Στο αθλητικό γυμνάσιο δεν κάνουν αρχαία; Μαθητής μου μου το είπε και ευχόταν να πήγαινε εκεί, γιατί αυτ΄το μάθημα συγκεκριμένα το μισεί
Μήπως τα κενά είναι ακόμα πολλά;;;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:35:53 »

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #116 στις: Ιανουαρίου 31, 2011, 02:48:06 pm »
Γεια σας συνάδερφοι. Κι εγώ αφού πέρασα από φροντιστήριο και ιδιαίτερα (όχι για πολλά χρόνια), φέτος είμαι από τους "τυχερούς" που καταφέραμε να διοριστούμε. Μολονότι αναγνωρίζω τα θετικά του να είσαι καθηγητής σε δημόσιο σχολείο, θα ήθελε να λάβετε υπόψιν σας και τα δύσκολα του επαγγέλματος: φύγαμε οι περισσότεροι από τον τόπο μας και γίναμε "οικονομικοί μετανάστες" μέσα στη χώρα μας , και μάλιστα για 3 χρόνια. Και κάτι ακόμα, οι συνθήκες στη σχολική τάξη είναι πολύ διαφορετικές απ' ότι στο φροντιστήριο, πόσο μάλλον στα ιδιαίτερα. Φέτος έτυχε να είμαι σε ΕΠΑΛ και υπάρχουν στιγμές που φτάνω σε σημείο να ξεχνάω ποια είναι πραγματικά η δουλειά μου! Έχω καταντήσει αρκετά συχνά να κάνω το θηριοδαμαστή!(Και να μην θίξω το θέμα " μισθός νεοδιόριστου" γιατί πονάει! )  Δεν θα αποθάρρυνα κανέναν από το να προσπαθήσει για το διορισμό του, αλλά θα ήθελα να έχετε στο νου σας ότι και τότε δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι ιδανικά. Καλό κουράγιο σε όλους!
συμφωνώ!!! ανάλογες καταστάσεις βιώνουν οι περισσότεροι διορισμένοι, τουλάχιστον από το περιβάλλον μου!!! αυτό δε σημαίνει ότι δε θα προσπαθήσουμε να διοριστούμε, αλλά σημαίνει πως πρέπει και οι θυσίες να γίνονται με μέτρο για να μη χάνουμε άλλα σπουδαιότερα πράγματα. πουθενά δεν υπάρχουν ιδανικές καταστάσεις.

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #117 στις: Ιανουαρίου 31, 2011, 02:53:24 pm »
Συγγνώμη, αλλά όλα όσα γράφονται τελευταία, δεν είναι άσχετα με το θέμα;

psira είσαι πολύ ψείρα.....
πιο εύκολο είναι να παχύνει ο παπανδρέου, να αδυνατήσει ο καραμανλής και να ψηλώσει η παραρήγα
παρά να υπάρξει ζ φάση φιλολόγων...

μακάρι να γίνει...

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #118 στις: Ιανουαρίου 31, 2011, 03:05:05 pm »
Και κάτι ακόμα. Στο αθλητικό γυμνάσιο δεν κάνουν αρχαία; Μαθητής μου μου το είπε και ευχόταν να πήγαινε εκεί, γιατί αυτ΄το μάθημα συγκεκριμένα το μισεί
Μήπως τα κενά είναι ακόμα πολλά;;;

απ ότι ξέρω γίνονται αρχαία στα αθλητικά.
εμάς μας κάψαν οι β αναθέσεις κυρίως της ιστορίας. μιλάμε για πολλές ώρες που δυστυχώς τις παίρνουν θεολόγοι και φιλόλογοι ξένων γλωσσών. είναι η εύκολη λύση. αφού το αντίστροφο δε γίνεται δηλ να πάρουν φιλόλογο που  θα κάνει και θρησκευτικά ή αγγλικά ή γερμανικά ή γυμναστική κτλ...

Αποσυνδεδεμένος takis 4

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #119 στις: Ιανουαρίου 31, 2011, 03:37:30 pm »
λογικά θα κάνει αλλη μια φάση φιλολόγων.

Αποσυνδεδεμένος firenze

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #120 στις: Ιανουαρίου 31, 2011, 07:03:34 pm »
Καλησπέρα κι απο μένα!Είχα κι εγώ την τύχη(;) να διοριστώ φέτος με τον ΑΣΕΠ.
Είμαι σε ΕΠΑΛ και ίσως γι΄αυτό αποφάσισα να ξαναδώσω πανελλήνιες.Όχι για το παιδαγωγικό αλλά για να αλλάξω εντελώς επάγγελμα.Ακόμη το σκέφτομαι...
Τίποτε δεν είναι όπως το περιμέναμε.Οσο για την ηλικία,αν και στην 4η δεκαετια,δεν τη σκέφτομαι καθόλου.

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #121 στις: Ιανουαρίου 31, 2011, 07:23:15 pm »
Είμαι σε ΕΠΑΛ και ίσως γι΄αυτό αποφάσισα να ξαναδώσω πανελλήνιες.Όχι για το παιδαγωγικό αλλά για να αλλάξω εντελώς επάγγελμα.Ακόμη το σκέφτομαι...
Τίποτε δεν είναι όπως το περιμέναμε.Οσο για την ηλικία,αν και στην 4η δεκαετια,δεν τη σκέφτομαι καθόλου.

εγω έχω αποφασίσει αν διοριστώ κάποτε να πάω σε επαρχία που τα παιδιά είναι πιο λίγα.
γιατί δε κάνεις αυτό: πήγαινε σε κανένα χωριουδάκι να βρεις την ησυχία σου, αν το αντέχεις βέβαια.
Θα ΄χεις και καμιά κοτούλα καμια ντοματούλα κανένα φρουτάκι...
Τα μεγάλα σχολεία, είναι για μεγάλα στομάχια...

Αποσυνδεδεμένος sofi o2

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #122 στις: Ιανουαρίου 31, 2011, 07:56:05 pm »

εγω έχω αποφασίσει αν διοριστώ κάποτε να πάω σε επαρχία που τα παιδιά είναι πιο λίγα.
γιατί δε κάνεις αυτό: πήγαινε σε κανένα χωριουδάκι να βρεις την ησυχία σου, αν το αντέχεις βέβαια.
Θα ΄χεις και καμιά κοτούλα καμια ντοματούλα κανένα φρουτάκι...
Τα μεγάλα σχολεία, είναι για μεγάλα στομάχια...

Δυστυχώς έτσι όπως πάνε τα πράγματα με τις συγχωνεύσεις, δεν θα υπάρχουν πλέον μικρά σχολεία παρά μόνο σε πολύ μικρά νησάκια. Κι εγώ σε επαρχία είμαι και μάλιστα σε νησί αλλά τα πράγματα είναι δύσκολα ( στο ΕΠΑΛ) Ωστόσο δεν το βάζω κάτω (ακόμα τουλάχιστον!). Μην ξεχνάμε και το γεγονός ότι η ζωή δεν είναι μόνο δουλειά, και η ζωή στο χωριουδάκι ή στο νησάκι δεν είναι και πολύ εύκολη!

Υ.Γ. firenze εύχομαι να πάνε όλα καλά όποια απόφαση κι αν πάρεις!

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #123 στις: Ιανουαρίου 31, 2011, 08:10:50 pm »
δε λέω ότι δεν είναι δύσκολα και στα μικρά σχολεία αλλά στα μεγάλα τα πράγματα είναι συνήθως ανυπόφορα, τουλάχιστον απ όσα μου λένε οι γνωστοί μου διορισμένοι εκπαιδευτικοί.
σχετικά με τη δυσκολία στην επαρχία δε θα συμφωνήσω. Στα νησιά ναι έίναι πιο δύσκολα. αλλά ένα χωριουδάκι κοντά σε επαρχιακή πόλη είναι ιδανική κατάσταση, πιστεύω.

και κάτι αισιόδοξο από τα νέα προγράμματα σπουδών για το λύκειο,  που δε το είχα δει τόσο καιρό (κάποιοι θα το ξέρουν):
Σύμφωνα με πληροφορίες της «HτΣ», το σχέδιο που μελετά το υπουργείο Παιδείας (αρμόδια για το θέμα είναι η ειδική γραμματέας κ. Θάλεια Δραγώνα) για το νέο πρόγραμμα σπουδών στη β΄ και γ΄ τάξη λυκείου (οι βαθμοί των οποίων θα συνυπολογίζονται για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από το 2013-2014) ..... Tο πρόγραμμα σπουδών «μονοπωλούν» τα θεωρητικά μαθήματα καθώς και οι ξένες γλώσσες, οι ώρες διδασκαλίας των οποίων αυξάνονται σημαντικά
http://www.hellasedu.gr/2010/10/blog-post_03.html

Αποσυνδεδεμένος mimelismoni

• Έμπειρο μέλος
  • "παντ΄ανοιχτα παντ΄αγρυπνα τα ματια της ψυχης μου"
    • Προφίλ
« Απάντηση #124 στις: Ιανουαρίου 31, 2011, 10:48:50 pm »
συναδερφοι για σε ολους.διαβαζα προηγουμενα σχολια και εφριξα οταν ειδα οτι καλεσαν συναδελφο με 21+ μορια ωρομισθιο για 4 ωρες.σα δε ντρεπομαστε λεω εγω.οσον αφορα τα κονδυλια για ΑΜΩ πρωτοβαθμιας μια χαρα τα βρισκουν....και μαλιστα σε ειδικοτητες που πλεοναζουν.ντροπη...
http://filologoi02.webnode.gr/ το επισημο site του Πανελληνιου Συλλογου Αναπληρωτων Φιλολογων,παρακαλω οι Φιλολογοι πατηστε στο λινκ,εγγραφειτε στο Συλλογο και παρτε μερος στο Φορουμ.Μας αφορα ολους!

Αποσυνδεδεμένος dessi

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #125 στις: Ιανουαρίου 31, 2011, 11:38:39 pm »
γεια σας. ποσες ωρες ωρομισθιας δίνουν την εβδομάδα? νομίζω 4 ώρες. κοιτάξτε αυτό>  http://et.diavgeia.gov.gr/f/all/ada/4ΑΡΩ9-91  (λήψη αρχείου)  Μήπως για τα Μουσικά σχολεία ισχύει άλλο καθεστώς? Μήπως κάτι μου διαφεύγει? Μήπως κάτι δεν γνωρίζω καλά? 20 ώρες την εβδομάδα!!!!

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182630
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)