0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Κατα τα άλλα συμφωνώ κάτι πρέπει να γίνει να διεκδικήσουμε κάποια βασικά πράγματα(1 νηπιαγωγος/15 νηπιακατοχυρωση ωραριου,καταλληλοι χωροι/αιθουσες λειτουργικες για τα παιδια)
γιατι ειναι παρανομο στο νηπιαγωγειο?αφου ετσι γινεται στο δημοτικο!δε θα μπορουσε η καθαριστρια να τα ζεσταινει ολα μαζι και του δημοτικου και του νηπιαγωγειου και μεις να τα σερβιρουμε?για μενα,και αυτος ειναι και ο λογος που το συζητω,δεν πρεπει να μενουν μονα τους τα παιδια την ωρα εκεινη
Παράθεση από: dimitra68 στις Ιανουαρίου 21, 2011, 11:03:46 pmγιατι ειναι παρανομο στο νηπιαγωγειο?αφου ετσι γινεται στο δημοτικο!δε θα μπορουσε η καθαριστρια να τα ζεσταινει ολα μαζι και του δημοτικου και του νηπιαγωγειου και μεις να τα σερβιρουμε?για μενα,και αυτος ειναι και ο λογος που το συζητω,δεν πρεπει να μενουν μονα τους τα παιδια την ωρα εκεινηΔεν ξέρω ακριβώς τι γίνεται στο δημοτικό, επομένως δεν μπορώ να εκφέρω άποψη. Συμφωνώ ότι τα παιδιά δεν πρέπει να μένουν μόνα τους, αλλά (θα κάνω και λίγο το δικηγόρο του διαβόλου ) έτσι και αλλιώς, όταν ο/η εκπαιδευτικός ζεσταίνει τα φαγητά των παιδιών, τα παδιά δεν βρίσκονται στον ίδιο χώρο με τον/την εκπαιδευτικό;Σε μια συζήτηση - συνάντηση που είχαμε με τη σύμβουλο, στην αρχή της σχολικής χρονιάς, είχε αναφέρει πως δεν επιτρέπεται, στο νηιαγωγείο να υπάρχει τραπεζοκόμος ή να ζεσταίνει το φαγητό των παιδιών η καθαρίστρια.Δεν ξέρω βέβαια, αν υπάρχει κάπου αυτό επίσημα (εγκύκλιος, νομοθεσία κτλ)
Mισό λεπτό βρε παιδιά γιατί κάτι δεν καταλαβαίνω:μέχρι σήμερα η καθαρίστρια εκτελεί και χρέη τραπεζοκόμου σωστά; Που είναι η παρανομία; Επίσης σε όσα σχολεία έχω πάει η κουζίνα ήταν σε άλλο σημείο του κτιρίου μακριά απο την αίθουσα της τάξης(πάρα πολυ λογικό)! Τι γίνεται με τα παιδιά σ' αυτη την περίπτωση; Παντως εκεί που ήμουν πέρσι οταν δεν ερχόταν η καθαρίστρια δεν ζέσταιναν φαγητά. Τα άφηναν σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι το μεσημέρι που έτρωγαν τα παιδιά. Εκείνο το 15' που ήταν και οι δυο συνάδελφοι μαζί συζητούσαν για το πρόγραμμα της ημέρας, τις δραστηριότητες κτλ. Το βρίσκω πολύ λογικό. Επίσης σε καμία περιπτωση προσωπικά δεν θα άφηνα τα παιδιά κοντά σε φούρνους, ηλ. κουζίνες ούτε με σφαίρες